|
Dawn of War: Wesnoth 40k
|
| mylife55 |
Dodany dnia 16-07-2014 10:27
|

Adept

Data rejestracji: 08/11/2013 20:19
|
Dzisiaj coś nabazgrałem oczywiście możesz zmienić.
4 bronie
Ciężki Bolter,Bazooka,Pistolet Plazmowy,Bolter (trochę nie wyszedł)
W WH pistolety plazmowe były większe od bolterów
|
| |
|
|
| Bravepineapple |
Dodany dnia 16-07-2014 12:32
|

Czeladnik

Data rejestracji: 23/05/2014 00:23
|
Chyba ze to byly te jednoreczne to były podobne wielkościa do innych jednoręcznych bolterów, dizęki xs te grafiki prawdopodobnie skorzystam z kilku.
Z tego co widze to coś się z obrazkami stało, jak wroce do domu spróbuje je zuploadować znowu ;d
Moze mi ktoś wytłumaczyć fenomen który przed chwila doswiadczyłem O.o? U kumpla na kompie nie widać moich jenostek tylko są takie kwadraty z jakimś ostrzeżeniem a u mnie jest wszystko pięknie elegancko ;d
Edytowane przez Bravepineapple dnia 16-07-2014 13:09
|
| |
|
|
| Alan |
Dodany dnia 16-07-2014 22:53
|

Początkujący

Data rejestracji: 10/01/2014 21:49
|
Co do jednostek:
3 jednostka pierwszego awansu ma nienaturalnie wygięty topór.
Zaś druga jednostka, ten biały ma strasznie "prosty" miecz, tzn. Pod nieodpowiednim kątem jest ustawiony.
Konsyliarz jest powszechny, jeżeli ma to samo znaczenie co na wikipedii.
Edytowane przez Alan dnia 16-07-2014 22:55
|
| |
|
|
| Bravepineapple |
Dodany dnia 16-07-2014 23:57
|

Czeladnik

|
Toporek brałem od berserkera ale moge go poprawić, to samo tyczy się miecza konsyliarza 
I prosze bardzo, oto poprawione wersje, nie macie mozę pomysłu jak wizualnie zrobić aby dało się zauważyć że topór przesączony jest elektrycznością, to samo chciałbym z młotem zrobić.
[img]http://s6.ifotos.pl/img/Konsyliar_ewaaxaw.png[/img] is not a valid Image.
Usunąłem jeszcze ten pióropusz
[img]http://s6.ifotos.pl/img/Szturmiar_ewaaxas.png[/img] is not a valid Image.
A tu już ma prosty toporek ;d
Edytowane przez Bravepineapple dnia 17-07-2014 08:25
|
| |
|
|
| Dingo |
Dodany dnia 17-07-2014 10:23
|

Bohater

Data rejestracji: 19/07/2012 12:35
|
To w końcu zdecydowałeś się zrobić dokładne przeniesienie świata Warhammer do Wesnoth? (oczywiście bez publikacji na serwerze). Bo przecież właśnie teraz to robisz. Tworzysz frakcję Kosmicznych Marines, każda ich jednostka, krok po kroku. Jeśli tak, to się cieszę, bardzo chciałbym by coś takiego ujrzało światło dzienne. Jeżeli tak, to chętnie trochę ci przy nich pomogę.
Poza tym jednostki mi się bardzo podobają, mają to coś, taki oldschoolowy styl graficzny Wesnotha. Oczywiście jest w nich parę niedociągnięć, ale bezproblemowych do poprawy.
"Wesnoth.com.pl isn't a Polish forum, its something what's preteting to be it, but its not. It's a place where active people who want's to create something are insulted, ridiculed and also by who? Someone who gaves self some nicknames like "super użytkownik" (super user) and more like that and they did nothing for Wesnoth to be the worthy of it." - ChaosRider
|
| |
|
|
| Bravepineapple |
Dodany dnia 17-07-2014 10:52
|

Czeladnik

|
No właśnie chyba pobawie się w to bez publikacji na serwerze bo uznałem że jak się tylko zainspiruje Warhammerem to to mi nie da tej satysfakcji co dogłębne odzwierciedlenie tego uniwersum To ze bedzie to upublicznione dla ludzi z tej strony samymw sobie będzie dla mnie wynagrodzeniem A co do pomocy to strasznie będe potrzebować jej przy tworzeniu Drednotów itd. Land Raidery i inne czołgi jakoś można jeszcze sfrankenować jak się odpowiednie ery znajdzie, ale na drednoty, sentinele, Niszczycieli u nekronów czy chociażby Ogniste pryzmaty Eldarów i Defilery Chaosu bedą stanowiły dla mnie nei lada problem 
A tak właściwie, jeśli chcecie to mozna zmienic zakon bo w sumie większość gier Warhammera to są Blood Ravens więć zawsze mozna ich przekolorować na niebiesko i mamy Ultramarines albo na zielono i juz są Dark Angelsi xd wszystko zależy od was
Edytowane przez Bravepineapple dnia 17-07-2014 11:51
|
| |
|
|
| Dingo |
Dodany dnia 17-07-2014 13:21
|

Bohater

|
Żołnierz Imperatora będzie awansował na Szturmiarza lub Kosmicznego Marine? Zrobiłem swoją wersję. 
"Wesnoth.com.pl isn't a Polish forum, its something what's preteting to be it, but its not. It's a place where active people who want's to create something are insulted, ridiculed and also by who? Someone who gaves self some nicknames like "super użytkownik" (super user) and more like that and they did nothing for Wesnoth to be the worthy of it." - ChaosRider
|
| |
|
|
| Bravepineapple |
Dodany dnia 17-07-2014 14:10
|

Czeladnik

|
żołnierz Imperatora z założenia miał być Kosmicznym marines tylko nazwe zmieniłem + twój wygląda o niebo lepiej i chciałem aby kosmiczny Marine awansował na Szturmiarza bądź szedł dalej w walka z dystansu czyli kolejno byłby taktyczny Marines i zaś na 3 lvl by się wymyśliło też jakaś nazwe. Myślałęm także aby dać kosmicznemu awans osobno na z bronia laserową ciezkim bolterem miotaczem ognia i wyrzutnia rakiet ale Mylife podsunał mi pomysł aby zrobić że wybierasz bron na 2gim lvlu i po każdej amlie mozesz zmienic lub zostawic bez zmian broń jaką chcesz przez co mozna zachować wszechstronność Kosmicznych Marines. I na koniec nie miałbys nic przeciwko jakbym uzył twojej postaci i lekko podreperował coniektóe z moich frankenów ? + zrobiłem jednostke która awansowała by na Kapelana, Kronikarza i Drednota( chyba że lepszą inicjatywą bedzie wprowadzenie rekrutacji drednotów od 1 lvla)i chciałem jakoś pokazać że włada ta jednostka mocami psionicznymi tylko nie miałem zabardzo pomysłu stąd ta niebieska kulka
[img]http://s6.ifotos.pl/img/Choosen-O_ewaqnnx.png[/img] is not a valid Image.
Edytowane przez Bravepineapple dnia 17-07-2014 14:15
|
| |
|
|
| Alan |
Dodany dnia 17-07-2014 23:58
|

Początkujący

|
Zamiast używać kuli mogłeś pomniejszyć halo maga światła, przekolorować je i wstawić "w" rękę. Poza tym młotek ma dziwną perspektywę. |
| |
|
|
| Bravepineapple |
Dodany dnia 18-07-2014 02:21
|

Czeladnik

|
Teraz juz lepiej?
[img]http://s6.ifotos.pl/img/Choosen-O_ewqhqeh.png[/img] is not a valid Image. |
| |
|
|
| Alan |
Dodany dnia 18-07-2014 11:17
|

Początkujący

|
Hm...Spróbuj zrobić efekt, aby ręka była lekko niebieskawa, aby komponować się z tym halo. Chodzi mi, żeby to nie było za ręką, a dookoła niej. Get it? |
| |
|
|
| Bravepineapple |
Dodany dnia 18-07-2014 13:33
|

Czeladnik

|
Chodzi ci o takie coś?
[img]http://s3.ifotos.pl/img/Choosen-O_ewqrwrq.png[/img] is not a valid Image.
Edit
ten gosciu z wyzej którego jeszcze nie wiem jak nazwe będzie awansować na kapelana bądź kronikarza, póki co wklejam kapelana a jak czas pozwoli to zaraz dorobie kroniakrza.
[img]http://s6.ifotos.pl/img/Kapelanpn_ewqxxss.png[/img] is not a valid Image.
Edytowane przez Bravepineapple dnia 18-07-2014 17:28
|
| |
|
|
| Alan |
Dodany dnia 19-07-2014 18:22
|

Początkujący

|
No teraz git, jak na moje. Co do Kapelana to...brak cienia. Młot i pistolet nie mają cienia, zaś sam młot trochę za jasny jak na taką ciemną jednostkę. |
| |
|
|
| Mad Hatter |
Dodany dnia 20-07-2014 14:51
|

Początkujący

Data rejestracji: 16/11/2011 21:02
|
Kapelan mi się podoba.
Nie mogę się doczekać aż zobaczę resztę zdechlaków.
|
| |
|
|
| Bravepineapple |
Dodany dnia 20-07-2014 16:14
|

Czeladnik

|
Nie umiem narysować broni plazmowych, cieżkich bolterów i wyrzutni rakiet aby jakoś odpowiadały wygladowi do graffik któe mam teraz i dodatkowo czołgi włąsnego wykonania też mi się nie widzą więc poszukuje kogoś kto mi z lekka pomoze 
Czyli podliczajac brakuje mi jeszcze około 13 jednostek gdzie utworzonych mam już 12 czyli jestem na półmetku jeśli chodzi o grafiki xd
Edytowane przez Bravepineapple dnia 20-07-2014 16:50
|
| |
|
|
| Dingo |
Dodany dnia 21-07-2014 13:28
|

Bohater

|
Bravepineapple napisał/a:
Nie umiem narysować broni plazmowych, cieżkich bolterów i wyrzutni rakiet aby jakoś odpowiadały wygladowi do graffik któe mam teraz i dodatkowo czołgi włąsnego wykonania też mi się nie widzą więc poszukuje kogoś kto mi z lekka pomoze
[img]http://www2.pictures.zimbio.com/gi/Rihanna+SS6eyx4qc_Qm.jpg[/img] is not a valid Image.
Poprawiłem ci nieco tego kapelana. 
[img]http://img.pl/square/CFYf.png[/img] is not a valid Image.
|
| |
|
|
| Bravepineapple |
Dodany dnia 21-07-2014 15:20
|

Czeladnik

|
*.* Dinguś a mógłbyś mi chociaż szablon drednota zrobić i Rhino xd? z resztą juz sam sobie poradze potrzebowałbym tylko te dwa szablony >.< A co do Kapelana przepiękny xd + pozwoliłem sobie zmodyfikować jednostki na bazie twojego kosmicznego Marines, chyba się nei obrazisz cu ?
A no właśnie i zapomniałem dodać tego kronikarza który juz sobie żyje w moim folderze od kilku dni, przosze bardzo 
[img]http://s6.ifotos.pl/img/Kronikarz_esphqew.png[/img] is not a valid Image.
Edytowane przez Bravepineapple dnia 21-07-2014 15:28
|
| |
|
|
| Dingo |
Dodany dnia 22-07-2014 12:01
|

Bohater

|
Na drednota i transporter będę musiał poświęcić trochę czasu, bo już takie cuda jak z golemem z fl'a mi się nie zdarzają. Postaram się zrobić.
Oczywiście, że możesz używać, przecież właśnie o to mi chodzi. Tymczasem moja wersja twojego Kronikarza.
[img]http://img.pl/square/jKYf.png[/img] is not a valid Image.
Ważne, żebyś pamiętał, że kolor cienia to 160034 z przezroczystością 60 %.
|
| |
|
|
| Heedal |
Dodany dnia 22-07-2014 12:10
|

Adept

Data rejestracji: 02/05/2011 19:53
|
Dobra robota, Dingo.
Twórca Ery Po Upadku (Prace wstrzymane)
Twórca linii nanokombinezonu
Saurians forever!
Nick na Steam/Uplay/Origin: Heedal
|
| |
|
|
| Bravepineapple |
Dodany dnia 22-07-2014 14:28
|

Czeladnik

|
Dzieki za rade pozatym zauwazylem ze wiekszosc jednostek podaje jako surowiec do obrobki a Dingo swoimi magicznymi dlonmi przerabia je w majstersztyki xd to zanim sie bedziesz bral za drednota moze mialbys czas na narysowanie szybko pistoletu plazmowego, heavy boltera i wyrzutni rakiet? ;p wiem troche to wyglada jakbym c ie wykorzystywal no ale nie obraze sie jak odmowisz ;D probowalem troche zmodyfikowac bolter na bron plazmowa ale wygladal okropnie jak kazde inne podejscie xd ale ogniomiotacz chyba gdzies mi sie przemknal przed oczami to powinienem sam sobie poradzic ^^ |
| |
|