|
Dawn of War: Wesnoth 40k
|
| Dingo |
Dodany dnia 22-07-2014 19:32
|

Bohater

Data rejestracji: 19/07/2012 12:35
|
Przecież mówiłem ci że bardzo chętnie pomógłbym przy twoim projekcie, więc pomagam, więc nie czuje się wykorzystywany. Oto brońki. 
[img]http://img.pl/square/mLYf.png[/img] is not a valid Image.[img]http://img.pl/square/nLYf.png[/img] is not a valid Image.[img]http://img.pl/square/pLYf.png[/img] is not a valid Image.
"Wesnoth.com.pl isn't a Polish forum, its something what's preteting to be it, but its not. It's a place where active people who want's to create something are insulted, ridiculed and also by who? Someone who gaves self some nicknames like "super użytkownik" (super user) and more like that and they did nothing for Wesnoth to be the worthy of it." - ChaosRider
|
| |
|
|
| Bravepineapple |
Dodany dnia 22-07-2014 20:17
|

Czeladnik

Data rejestracji: 23/05/2014 00:23
|
Bóg ci w dzieciach i jeszcze pytanie, jak bede robił SM z heavy bolterem robić mu ten plecaczek na pleckach czy i tak bedzie on mało widoczny? aa no i do zrobienia SM posłuzyłeś się zrobją ciężkiego piechura dobrze myśle? |
| |
|
|
| Dingo |
Dodany dnia 22-07-2014 20:20
|

Bohater

|
Przecież z ciężkim bolterem SM mieli właśnie taki duży "plecaczek". Przy SM'ie właściwie tylko pogrubiałem zbroję twojego i dałem hełm od orka.
"Wesnoth.com.pl isn't a Polish forum, its something what's preteting to be it, but its not. It's a place where active people who want's to create something are insulted, ridiculed and also by who? Someone who gaves self some nicknames like "super użytkownik" (super user) and more like that and they did nothing for Wesnoth to be the worthy of it." - ChaosRider
|
| |
|
|
| Bravepineapple |
Dodany dnia 22-07-2014 20:35
|

Czeladnik

|
i teraz jeszcze tak bo nie wiem czy zrobić z SM 5 dróg awansów a nie 4 xd W sensie osobny do heavy boltera, rakietnicy, flamethrowera i 2 na bronie plazmowe ale np na taktycznego Marines z bronia plazmową, granatami i mógły on wbić 3 lvl i dodatkowo zrobić 2 lvl marine z ciężkim działem plazmowym aby po amli mógł sobie zmieniać broń na inne. |
| |
|
|
| Dingo |
Dodany dnia 23-07-2014 10:25
|

Bohater

|
Bravepineapple napisał/a:
i teraz jeszcze tak bo nie wiem czy zrobić z SM 5 dróg awansów a nie 4 xd W sensie osobny do heavy boltera, rakietnicy, flamethrowera i 2 na bronie plazmowe ale np na taktycznego Marines z bronia plazmową, granatami i mógły on wbić 3 lvl i dodatkowo zrobić 2 lvl marine z ciężkim działem plazmowym aby po amli mógł sobie zmieniać broń na inne.
A może 4 ścieżki i taktyczny Marines jako poziom trzeci awansujący z plazmowego? No i co z Szarymi Rycerzami i Terminatorami? Może Terminator będzie awansował z Marines z ciężkim bolterem?
SM w magencie. Także grając np. zielonymi będziemi Dark Angelsami, heh. 
[img]http://img.pl/square/FPYf.png[/img] is not a valid Image.
No i niezauważalna poprawka dla Kronikarza. Jeden kolor magenty nie działał.
[img]http://img.pl/square/GPYf.png[/img] is not a valid Image.
|
| |
|
|
| Bravepineapple |
Dodany dnia 23-07-2014 15:41
|

Czeladnik

|
Kwestia szarych rycerzy leży w tym czy robiac ere opieramy się na grze czy na książkach itd. ponieważ szarzy rycerze podlegali Inkwizycji Terminator może być 4 lvlem taktycznego Marine co ty na to ^ ^? Magenta wszystko pięknie ładnie tylko bedzie trzeba wtedy przerobić większosć dotychczasowych jednostek xD Jak masz czas moge ci je podrzucić dodatkowo problem stwarzał by sztandary na plecach sierżantów I terminator nie może awansować z HB bo to nie miałoby sensu według mnie xD Terminator to jest taka super duper Elita niszcząca wszystko w zasiegu wzroku Pozatym nie wiem który raz juz to mówie ale ciężki bolter bazooka i flamethrower i ewentualnie cieżkie działo plazmowe muszą mieć rozwój tylko do 2 lvla żeby po awansie nie odnawiało im sie poprostu całę hp i takie pierdy ale byłaby mozliwosć zmiany broni przez co byli by wszechstronni co by podkreślało jedna z cech SM i zrobiłem z pistoletem plazmowym gościa i z ciężkim bolterem ale nadal się głowie jak zrobić z wyrzutnią rakiet żeby wyglądał on naturalnie a nie jak dziwak >.<
[img]http://s3.ifotos.pl/img/Taktyczny_eshprxs.png[/img] is not a valid Image.[img]http://s6.ifotos.pl/img/Kosmiczny_eshprep.png[/img] is not a valid Image.
No chyba ( wpadłem tak na szybko na inny pomysł co do tych zmian broni), ze będzie opcja na PPM że można zmienić tą broń w każdym momencie ale potrzeba wszystkich punktów ruchu i zajełoby to jedna ture jak przy przywołwanniu ale nie wiem czy jest to możliwe chociaż powinno i wtedy jednostki mogły by mieć nawet po 5 leveli xd a co dos zarych rycerzy można zrobić jednostke pierwszego lvlu coś w stylu żołnierz inkwizycji któy awansował by na szarych rycerzy ^ ^
Edytowane przez Bravepineapple dnia 23-07-2014 15:50
|
| |
|
|
| Dingo |
Dodany dnia 06-08-2014 12:58
|

Bohater

|
Trochę to zajęło. 
|
| |
|
|
| Bravepineapple |
Dodany dnia 06-08-2014 17:44
|

Czeladnik

|
Prima Sort ( Chociaż Drednoty był bardziej prostokatne ale nie bede narzekał bo sam lepszego nie zrobie) można dalej startować >.< przynajmniej znowu dostałem wene przez ten okres opierdzielania się wszystkich na forum xD I mam też pytanie do ciebie albo ogólnie do wszystkich którzy wiedzą jak pwostaja Drednoty xD Lepiej zrobić nitke o 1 lvla i potem awanse czy z tego gosćia co awansuje na kronikarza i Kapelana zrobic takze awans na drednota i zas dalej sie pociagnie jego wyższe lvle? i jeszcze jedno. Jak zrobić ten kolor magenty to podmienie wszystkim jednostką, chyba ze jest napisane w którymś z poradników ale musiałem przeoczyć
Edytowane przez Bravepineapple dnia 06-08-2014 17:47
|
| |
|
|
| Piko |
Dodany dnia 06-08-2014 18:45
|

Opiekun

Data rejestracji: 26/07/2012 20:00
|
Specjalne odcienie magenty są zarezerwowane do TC. Po prostu używasz ich w jednostce a gra zmienia je na kolor drużyny. Pliczek z ww odcieniami znajduje się w folderze z grą.
Edytowane przez Piko dnia 06-08-2014 18:45
|
| |
|
|
| Bravepineapple |
Dodany dnia 12-08-2014 03:35
|

Czeladnik

|
Dzięki wielkie
Zrobiłem w międzyczasie Szarego Rycerza
[img]http://s6.ifotos.pl/mini/Szary-Ryc_esswqhx.png[/img] is not a valid Image.
Cos mi sie zchrzaniło z tym efektem halo więc to poprawie, ale jakieś inne błędy ?
i nie wiem czmeu tu taki duży wyszedł, normalnie mieści się na 72x72  |
| |
|
|
| mylife55 |
Dodany dnia 28-08-2014 21:10
|

Adept

Data rejestracji: 08/11/2013 20:19
|
Dziwne ręce i cień oraz co on ma na ręcę?
|
| |
|
|
| Kuki1537 |
Dodany dnia 28-08-2014 22:09
|

Poszukiwacz Przygód

Data rejestracji: 10/11/2010 21:46
|
@Bravepineapple Rozmiar to wina hosta. Prawy naramiennik ma zły kąt. Lewy jest nieco za wysoko. Cień też dziwnie wyszedł. 
@mylife55 Fajny awatar.  |
| |
|
|
| Bravepineapple |
Dodany dnia 29-08-2014 02:09
|

Czeladnik

|
Fakt co do cienia nie mam wątpliwości,niedługo wstawie poprawiona wersje i jak się uda dalsze rozwoje niektórych postaci, a to co ma na ręce miało przypominać coś na wzór boltera plazmowego jednakze nie w formie pistoletu ale doczepiany na przedramieniu  |
| |
|
|
| mylife55 |
Dodany dnia 29-08-2014 08:25
|

Adept

|
Oni mieli zwykły bolter nie plazmowy ale to kwestia detaliczna.
Edit: Mój rycerzyk
Edytowane przez mylife55 dnia 29-08-2014 09:44
|
| |
|
|
| Bravepineapple |
Dodany dnia 29-08-2014 13:07
|

Czeladnik

|
plazmowy, nie plazmowy, jakby dokładnie rpzeanalizować arsenał każdego rodzaju broni to każda ma tryliardy odpowiedników + pogniewałbyś sie jakbym wykorzystał twoją wersje Szarego Rycerza? Jedyne co bym w nim zmienił to ten drewniany kij na którym jest umocowane ich ostrze bo jakby nie patrzeć z drewnianymi częściami dużo by nie powalczyli, ale to jest tylko kwestia recoloru więc sam to zrobie  |
| |
|
|
| mylife55 |
Dodany dnia 29-08-2014 13:50
|

Adept

|
Rycerza możesz wykorzystać.A Dingo miotacza ognia zapomniałeś?
Edit: Tu jest ogryn (Wersja Honorowa z DC)
Staty to zrób może jak w oryginale czyli jak ma obrażenia pomiędzy 44 to dać np 44 zawsze trafia (W WH każdy strzał i cios trafiał więc czemu nie ) ale żeby nie było widać zawsze trafia pod specialami(Czyli nie dawać nazwy ).Wtedy trza by było dać tyle samo hp czyli od 50 do 25000
Edytowane przez mylife55 dnia 29-08-2014 14:12
|
| |
|
|
| Bravepineapple |
Dodany dnia 29-08-2014 15:05
|

Czeladnik

|
Ogryn nie taki zły przynajmniej jak na fakt ze oni i tak byli brzydcy xd Zmienił bym mu jednak zbroje bo ta wygląda jak na skórzaną koszulke jednorazowego użytku, i zwiększyłbym mu bagnet przy broni o ile nie całą broń bo te również były dosć sporawe ale ogólnie jednostkami gwardi zajmiemy się później, najpierw trzeba skończyc chociażby tych SM, jak bedzie szkołą bede miał troche więcej czasu bo w wakacje praktycznie mnie w domu nie ma, wiec w połowie września prawdopodobne ze cała frakcja SM bedzie ukończona, a co do statów wolałbym dawać normalne typowo wesnotowe a nie z jakimiś tonami hp i cholendarnie duzego DMG, dodatkowo zauważ ze jak jednostka w grze miała załóżmy 3000 hp i było 10 jednostek w oddziale to by wychodziło po 300 hp na jednostke  |
| |
|
|
| Dingo |
Dodany dnia 29-08-2014 15:17
|

Bohater

|
mylife55 napisał/a:
A Dingo miotacza ognia zapomniałeś?
Bravepineapple napisał/a:
moze mialbys czas na narysowanie szybko pistoletu plazmowego, heavy boltera i wyrzutni rakiet? ;p wiem troche to wyglada jakbym c ie wykorzystywal no ale nie obraze sie jak odmowisz ;D probowalem troche zmodyfikowac bolter na bron plazmowa ale wygladal okropnie jak kazde inne podejscie xd ale ogniomiotacz chyba gdzies mi sie przemknal przed oczami to powinienem sam sobie poradzic ^^
Aha. 
Też wolałbym by system walki był wesnothowy bez żadnej modyfikacji, no chyba że zarówno jak i w grze jak i w świecie W40k każdy trafia.
Edytowane przez Dingo dnia 29-08-2014 15:18
|
| |
|
|
| mylife55 |
Dodany dnia 17-11-2014 21:31
|

Adept

|
[img]http://onehundredonebooks.files.wordpress.com/2012/05/halo-game.jpg[/img] is not a valid Image.
Kolego gry ci się pomieszały .To mi przypomina HALO a to jest era wh40k.Prace nad erą trwają czy nie?
Edytowane przez AxeFighter dnia 27-11-2014 14:41
|
| |
|