Oj ludzie. Nie ma mnie długi czas i co widzę? Widzę jak strona powoli upada! Ludzie weźmy się w garść. Chociaż chyba wiem w czym problem. Im widze nowsze wersje battle for wesnoth tym bardziej odechciewa mi się grać. Może tylko ja tak mam a może nie. Zresztą nieważne, temat powstał z myślą o opisaniu mojej od dawna robionej ery (od dawna bo na dłuższy czas ją olałem). Tak więc do rzeczy. Era nosi nazwę "Era odrodzenia" ponieważ dodawałem jednostki do ras i w sumie rasy zostały "odrodzone". Co prawda wielkich zmian w niej nie ma, ale wymienię co się pozmieniało:
a ) Lojaliści:
-teraz nazywają się Wesnoth,
-mają do rekrutacji sierżanta,
-dodałem 3 poziom oszczepnika,
-mają do rekrutacji chłopa,
b ) Buntownicy:
-nazywają się teraz Sylwanie (nazwa mi się podoba, nazwa ta była też m.in. w grze Heroes of might and magic V),
-mogą rekrutować elfickiego szlachcica który awansuje na elfickiego lorda,
-drzewiec może awansować także na drzewca szamana (spowalnia 10-2),
c ) Sojusz Knalgalski:
-teraz nazywają się Knalga,
-gryf awansuje na 3 poziom władcę przestworzy,
-mogą rekrutować krasnoludzkiego zwiadowcę,
-mogą rekrutować kowala, który ma magiczny młot i awansuje do 4 poziomu,
-mogą rekrutować krasnoludzkiego świadka, który inspiruje, na drugim poziomie inspiruje i uzdrawia, na trzecim leczy +4, inspiruje i uzdrawia,
-zabrałem im kłusownika, rozbójnika i złodzieja,
d ) Nieumarli:
-mogą rekrutować szkieletowego jeźdźca,
-szkielet wojownik ma dodatkowy awans na szkieleta giermka,
-licz awansuje na starożytnego licza,
e ) Ludy Północy:
-mogą rekrutować przywódce (ma dowodzenie),
-mogą rekrutować szamana, który leczy +4 na drugim i trzecim poziomie,
-zmieniona nazwa na orkowie,
-troll szczeniak może awansować na trolla szamana,
f ) Smoki:
-dodałem tylko że Smok piekielny może awansować na Smoka zagłady,
g )Wesfolk - rasa stworzona z bandytów + mag z kampani o bandytach + konny dodany ode mnie.
Ery jeszcze nie wystawie ponieważ musze kilka rzeczy jeszcze zrobić. Jeśli macie jakieś sugestie na nazwy, jednostki itp. to piszcie. Dodam że we wcześniejszych wersjach ery były mroczne elfy, taureny, demony i mermeny. Mermeny jako pierwsze odpadły z ery a później wyrzuciłem właśnie te trzy rasy ponieważ psuły klimat.
Edytowane przez Maciek dnia 29-12-2011 14:53
Była taka era. Era of evolution i Era of golden wesnoth. Obydwie mojego autorstwa
Zapomniałem wspomnieć że era jest aktualnie na wesnoth 1.8.x ponieważ 1.9 nie przypada mi do gustu, nie chciało mi się zmieniać z 1.8 na 1.9 i możliwe że mi się zdaje ale 1.8.x ma większą grywalnośc.
Edit:
Sorki że pisze post pod postem, ale nikt nie zauważyłby że napisałem coś nowego. W sumie zrobiłem co było do zrobienia na temat ery. Oto link: http://hostuje.net/file.php?id=da485a3f6766cf2d210772479e59b1c2
Wstawiam na neta bo nie wiem jak zrobić żeby znalazło się to na liście dodatków. Jak znajdziecie jakieś błędy lub macie jakieś sugestie apropo zmian to piszcie.
Edytowane przez AxeFighter dnia 27-11-2014 18:27