Witaj Wesnothańczyku
Zobacz temat
 Drukuj temat
Era of Magic
inferno8
Wolverine napisał/a:
Inferno mam pytanie. Czy nosisz się z zamiarem by dorobić kiedyś trzeci poziom dla Elementarnego Jeźdźcy?
Tak.
Wolverine napisał/a:
I chyba ze zdolnością Revenge dla Revengera jest jakiś problem... nie pojawia się ona w informacji o jednostce, zresztą podczas walki też nie widzę by coś jej to dawało.
Barowei ma rację, mimo to wiem jak naprawić wyświetlanie opisu tej zdolności, tak aby był widoczny przez cały czas. Przy następnej wersji powinno to być poprawione. Dzięki za zgłoszenie.

ygbut napisał/a:
A tak przy okazji inferno to kiedy zacząłeś swoją kampanię?
Wygląda na to, że odpowiadam po miesiącu (widocznie wcześniej przeoczyłem Twoje pytanie) za co z góry przepraszam. Kampanię zacząłem na początku listopada 2009 roku. Jej ukończenie zajęło mi 11 miesięcy. Gdyby nie ta ilość bajerów, to pewnie skończyłbym całość w miesiąc, ale wtedy brakowałoby tego "czegoś" Wink
Edytowane przez inferno8 dnia 15-10-2010 09:50

Wolverine
Dziękuję Wam obu za bardzo szybką odpowiedź Smile teraz wszystko jasne.
Zapraszam na najlepsze forum ogólnotematyczne (z nieznacznym naciskiem na konsole):
http://d-serious..../index.php

inferno8
Pojawiła się kolejna wersja Ery Magii (0.10.2) oraz nowa wersja kampanii (1.1.2).

Zmian w Erze jest niewiele, ale jeśli zamierzacie grać w nią na oficjalnych serwerach to proponuję jednak pobrać.

Inaczej jest w przypadku kampanii. Tam zmian jest dużo. Przede wszystkim na serwerze 1.8 nie ma już kampanii w 5 częściach. Wczoraj udało mi się to wszystko wysłać w całości jako jeden, gigantyczny dodatek. Poza tym Mehir otrzymał nowy sposób awansowania wzorowany na tym z kampanii Pod Palącymi Słońcami. Jeśli chodzi o wersję na 1.9 to powinna być w pełni pozbawiona błędów. Jeśli jednak coś zauważycie, to dajcie mi znać.

Aha, byłbym zapomniał. Łatka spolszczająca, którą macie w newsie nie działa z nową wersją kampanii. Jeśli chcecie grać po polsku, to musicie poczekać na oficjalne tłumaczenie.

krasnoludpogromca
Inferno, mówiłeś, że będzie też frakcja nie-umarłych.Jestem ciekaw czy powstanie i jak bedzie wyglądć.
,,Chcę iść do piekła, nie do nieba. W piekle będę miał towarzystwo papieży, królów i książąt, a w niebie są sami żebracy, mnisi, pustelnicy i apostołowie.''

inferno8
Nekromanci (bo tak nazywać się będzie ta frakcja) powstaną nieodległej przyszłości i będą praworządni.

Nelgor
Praworządni nekromanci? Czyli nie będą sługami zła? :>
http://nelgor.cba.pl | GG: 2588077, Jabber: nelgor@aqq.eu

http://www.nelgor.blogspot.com/
Elensefar
no właśnie, to jest dziwne że nekromanci będą praworządni, a jak nie-umarli typu: zombie, trupy itp (oczywiście jak będą) będą praworządni to ja spadnę z krzesła.
Edytowane przez Elensefar dnia 02-11-2010 19:29

krasnoludpogromca
Hehe... Inferno, ile jeszcze sekretów nam zdradzisz?

Może kiedy zaczną/zakończą się prace nad ów frakcją?.
,,Chcę iść do piekła, nie do nieba. W piekle będę miał towarzystwo papieży, królów i książąt, a w niebie są sami żebracy, mnisi, pustelnicy i apostołowie.''

Elensefar
wyobrażam sobie jednostkę taką jak wampir w postaci ludzkiej w battle for wesnoth jeśli tam będą takie właśnie jednostki to będę nimi ciągle grał xd
Edytowane przez Elensefar dnia 02-11-2010 22:09

krasnoludpogromca
Inferno, umiał byś zrobić skrypt, dzięki któremu jednostka podczas nocy zmieniałaby swoje parametry i wygląd? Wiem że racze to nierealne, ale może?

Elensefar
chyba w kampanii "Wolność" tak było a więc to możliwe
Edytowane przez Elensefar dnia 02-11-2010 22:19

krasnoludpogromca
Właśnie mi się przypomniało że rzeczywiście tak było ale nie jestem pewien w której kampani. Jakiś Generał zamieniał się w Rycerza Śmierci. Ale to było w kampani niewiem jak by to dokładnie wyglądało w multipleyerze.
Edytowane przez krasnoludpogromca dnia 02-11-2010 22:44

Elensefar
no tak to by głupio wyglądało

a tak przy okazji to myślę właśnie że jakby następna kampania inferno8 to była by kontynuacja summonerów
to w otchłani to byli by ich główni wrogowie
Edytowane przez Elensefar dnia 02-11-2010 22:45

krasnoludpogromca
Ale gdyby zrobić skrypt(znowu) ktury na początku karzdej nocy mówiłby np. cos takiego:
''Nastała już noc więc (nazwy potworów)stają się potęrzniejsze i zmieniają swoje formy.''

inferno8
@krasnoludopogromca: da się zrobić skrypt, o którym mówisz. @DawidRycerz: będą wampiry, ale nie takie jak Era of Myths, tylko znacznie lepsze. A z tą praworządnością to wcale nie żartuję Wink

krasnoludpogromca
W takim razie można dać tą umiejętność wampirom które za dnia były by ludźmi, a w nocy wampirami.

inferno8
To dosyć interesujący pomysł. Ja wpadłem przed chwilą na coś takiego, aby wampiry w nocy zyskiwały dodatkowy specjalny atak, który po trafieniu i zabiciu przeciwnika wyzwolił łańcuch kolejnych (automatycznych) ataków na pobliskie jednostki. Taki napad szału mógłby nieźle przeorać szeregi przeciwnika.

krasnoludpogromca
Inferno kiedy tak na powarznie zaczną się prace nad nieumarłymi? Nie moge się już doczekać. Mam kilka świetnych(mam nadzieje) pomysłów.

inferno8
Policzmy: napisanie poradników - 2 miesiące, ulepszenie grafiki i animacji wszystkich jednostek z EoMy - 5 miesięcy, druga kampania - 4 miesiące. Hmm, nekromantami zajmę się za 11 miesięcy, no może za rok.

krasnoludpogromca
O BOŻE! Tak Późno? We wrześniu/pażdzierniku najtrudniej będzie cokolwiek zorganiziwać. Kiedy tylko przejdę twoją kampanie (czyli Kiedy Bedzie już spolszczona.) to będe ci mógł pomóc w robieniu dialogów do kolejnej kampani, o ile ich jeszcze nie masz.

Przejdź do forum:
Wygenerowano w sekund: 0.33
10,321,662 unikalne wizyty