Witaj Wesnothańczyku
Zobacz temat
 Drukuj temat
Summoners Remake Project
inferno8
Po skończonej przeróbce mogę wybrać jedną z trzech dróg:
-zabrać się za przeróbkę następnej frakcji;
-rozpocząć prace nad kampanią Summonersów;
-zacząć nową frakcję nekromantów;

Decyzja należy do was Wink Myślę, że jak skończymy tego Camel Ridera (zaraz po dżinach) będę mógł przejść do następnego projektu.

Poliuks
Mam apetyt na kampanię, ale konsekwentniej byłoby skończyć przeróbki, a potem brać się za nowości.

inferno8
Też tak sądzę. Wracając do głównego wątku:

Będę tu co jakiś czas zamieszczał postępy nad Nowymi Summonersami. Np. wyobra?cie sobie, że dziś skończyłem całkowicie ż. ognia i jego poziom 2 czyli awatara. Porobiłem animacje i usunąłem parę niepotrzebnych fragmentów kodu. Już do nich nie wracam, tacy pozostaną aż do premiery. Pewnie teraz zabiorę się za ż. ziemi (bóstwa zostawiam na koniec - do tego potrzeba cierpliwości Pfft).

Przypominam, że cały czas toczy się dyskusja na temat dżinów. Jeżeli nie macie już nic do dodania to dajcie znać, bo chciałbym się zabrać za Camel Ridera (mam coś co może uspokoić sceptycyzm Sageza odnośnie tego latającego dywanuSmile)

Edit:
Przed chwilą skończyłem ż. ziemi. Tak wygląda jego animacja śmierci:
obrazek skasowany

Edit2:
Awatar ziemi z głowy. Zabieram się za awatra wody.

Edit3:
Animacja awatara wody:
obrazek skasowany
Edytowane przez AxeFighter dnia 08-11-2014 23:18

Sagez
Bardzo fajne, jestem ciekaw tego latającego dywanu, choć i tak jestem już mniej sceptyczny Wink Następna przeróbka to Priests? I jeszcze jedno - będzie chyba z nimi już mniej roboty?

inferno8
Tak, następni to Priests. Nie planuję wielkich zmian w tej frakcji. Jak uporam się z animacjami elementali to rozpoczniemy dyskusję o Camel Riderze.

barowei
To ja od razu wyprzedzę, bo wydaje mi się że dyskusja o dżinie skończona:
Ja bym proponował zamiast Camel Rider od razu na dywanie, a potem ew. lepsza wersja... Po prostu wydaje mi się że zmiana wielbłąda w dywan jest całkiem drastyczna, a i lepiej pasuje to do frakcjiWink

inferno8
Aha. Ok. to ja zamykam dżina (...w butelce Wink)

Przejd¼my w takim razie do Camel Ridera.

Ja proponowałbym takie rozwiązanie:
Camel Rider awansuje na swoją cięższą wersję lub na dywan. Dywan może dociągnąć do 3 lvl. To taki konsensus.

Trochę drastyczności w tym jest, ale jakby porównać ten przeskok z powozu konnego do samochodu to chyba jeszcze ujdzie, co? Oczywiście możemy zrobić same dywany, ale frakcja trochę na tym straci. Ewentualnie można zrobić 2 oddzielne drzewka dla dwóch osobnych jednostek, a więc 2 typy zwiadowców: jeden latający, a drugi parzystokopytny - choć z tym rozwiązaniem byłoby najwięcej roboty, a to mnie nie cieszy...

Sagez
Jestem za rozwiązaniem Inferno - wilk syty i owca cała Wink A dżiny też uważam za skończone.

Dragon_Warrior
czyli

wielbłąd -> lepszy wielbłąd/dywan -> lepszy dywan ... będzie ok

tylko zeby jakoś ciekawie zróznicować nie tylko zużyciem ruchu w terenie ...
inna sprawa że łucznik na latającym dywanie to coś czego jeszcze nigdzie nie było Grin
Edytowane przez Dragon_Warrior dnia 15-10-2008 22:03

inferno8
Wydaje mi się, że z celowaniem byłby wtedy problem. A może tak dać mu coś w rodzaju magicznych bomb? Podczas eksplozji taka jedna rozsypywałaby na przeciwniku magiczny pył (spowalniający, parzący, trujący itp.). Co wy na to?

Sagez
Jestem za, fajowy pomysł. Aha, Roc Master ( level 2 ) ma łuk, ale nie używa go do obrony przed atakami dystansowymi... no chyba, że tak ma być.

inferno8
To powinno znale¼ć się w "Błędy w Erze Magii". Patrzyłem przed chwilą na kod i nie zauważyłem jakiegokolwiek błędu... Dziwne.

Edit:
W praktyce wszystko działa dobrze. Roc Master odpowiada, jednak nie ma on animacji w wypadku, kiedy nie trafia. Już to poprawiłem. Musicie na razie poczekać do premiery.
Edytowane przez inferno8 dnia 16-10-2008 17:53

Dragon_Warrior
no ten dywanowy arsenał to w sumie ciekawa sprawa ... tylko jak bedzie miał tyle tego przy sobie to powinien być diabelnie podatny na ogień Wink (aż sobie wyobrażam takiego zwiadowce, któremu jakieś 20 metrów nad ziemią zajmuje sie dywan pełen bomb i duszących pyłków...hyhy)

barowei
Jak dla mnie ta wersja podane przez infernosa może być, a tym bardzie że będziesz mógł poeksperymentować z dywanem nie bojąc się o RIPLIBWink

A co pyłu to nie jestem pewien, ale sprawdzi się w praniuPfft

inferno8
Ok. To ja zamelduję się z obrazkiem tego dywan ridera Pfft

Edit:
Oto wstępna wersja Carpet Ridera:
obrazek skasowany
Czekam na komentarze.

Sagez
Bardzo ''odjechany'' i ładnyPfft Po moim sceptycyzmie nie został żaden ślad Smile Będę czekał na summonersów i camele.

Dragon_Warrior
duży sie wydaje ... i jestem ciakaw jak bedzie wyglądała animacja tego rzucania kulkami ...
no i ataków ... czy bedzie rzucał po jednej a mocnej czy kilka a słabych czy jak to widzisz ...

"Achmed Achmed ... zywiołaki ognia potrzebują wsparcia... dawaj napalm na prawe skrzydło Wink"

inferno8
Atakami zajmę się sam. Co do wielkości to nie jest spory, możesz mi wierzyć. Konkretne animacje zobaczysz w grze Wink

Widzę, że Carpet Rider wam odpowiada. W takim razie chyba możemy go zakończyć. Teraz pewnie zabiorę się za "heavy camela"Pfft Myślę, że będzie zadawać większe obrażenia i mieć oczywiście więcej hp. Jeśli chcecie coś dorzucić to piszcie. Ja zamelduję się niedługo z obrazkiem.

Cały czas możecie jeszcze komentować dywanik.

A i jeszcze jedno:
"Abdullach, Abdullach ... w moim żywiołaku wody pływa mucha! I poza tym jest za słony! Wink"

Edit:
Mam tu heavy camel ridera. Można to nazwać przeróbką na maksa:
obrazek skasowany
A tak przy okazji to chyba mój 300. postSmile

barowei
Heavy Camel ładny, podobnie jak carpet. Będziesz jeszcze robił 3 poziom carpeta(skarpety?) czy obie ścieżki na dwójce mają się kończyć?

Sagez
Ładny, ale postrzępiony. Carpet gładszyWink Ogólnie to mi się podoba. Po wygładzeniu powinien być ok.

Przejdź do forum:
Wygenerowano w sekund: 0.18
10,823,957 unikalne wizyty