Witaj Wesnothańczyku
Zobacz temat
 Drukuj temat
Summoners Remake Project
inferno8
O wygładzenie się nie martwcie. Wszystko będzie dopieszczone. Co do dywaniku na 3-cim to owszem będzie. Muszę tylko zmajstrować obrazek. A może ten co już jest dać na 3 poziom, a zrobię uproszczony dywan dla 2 poziomu? Wydaje mi się po prostu, że ten, który już jest, robi za całkiem wypasiony - ma abs i czujnik parkowania, które mogłyby być domeną 3lvl.Pfft

Dragon_Warrior
no fakt ... ten taki powiwijany wyglada na szybki, zwrotny i dynamiczny ...
na 2 lev by starczył taki płaski prostokącik z frędzlami Pfft

nie musiał by byc szybki byle po kazdym terenie sie poruszał ... na 2 lev po płaskim terenie to i wielbłąd mógłby byc szybszy ... ten z obrazka wygląda juz na naprawde szybki Pfft
Edytowane przez Dragon_Warrior dnia 20-10-2008 16:54

inferno8
Oto moja propozycja poziomu 2. Zasugerowałem się pomysłami Dragona i muszę przyznać, że całkiem fajnie to wyszło:
obrazek skasowany
Edytowane przez AxeFighter dnia 08-11-2014 23:18

Sagez
Fajny, sprawia wrażenie niepozornego... jego odpowiednik na 3 poziomie to już Pan i Władca Wink

Dragon_Warrior
bajer - wdać ze chłopak dostał dopiero co dywan i uczy sie na nim latać ale jeszcze nie czuje sie na nim pewnie Wink

James Revan
A przeciwnikom podrzucimy jako broń "chmarę moli", które zeżrą dywan i kolo spadnie Wink

Git rysunki, nie mam nic do dodania, chociaż nie podoba mi się pomysł tych bomb zapalających.
Forever feels like home sitting alone in your head...

inferno8
Hmm... no cóż, nie mogę zrobić czegoś co by się wszystkim podobało. Wiesz, zawsze możesz coś dorzucić od siebie. Jak na razie reszcie ten koncept odpowiada.

barowei
A nie pomyślałeś zamiast bomb dać miksturki? Podobnie zostało zrobione w Diablo, a mi pasuje do Summoners^^'

Dragon_Warrior
kto jak nie elemelki ognia (i wg starej nomenklatury cali alchemicy) mógłby bardziej lubić zapach napalmu o poranku Pfft
(hmm ... tylko do tego zrzucania bomb mogły by takie bajerne animacje być ... niby nie tak duzo roboty bo ikonka nie musi sie zmieniać ... ale wypisac możliwości by trzeba i pozapisywac straszna ilosc oddzielnych animacji*)

*no chyba ze da sie prościej taki nalot robić to tym lepiej...

Sagez
Mnie pomysł bomb bardzo się podoba, lubię też nieco futurystyczne gyrocoptery krasnoludów - ten d¼więk, kiedy uderzają bomby, jest fajowySmile A łuk jest nieco oklepany, czary też - dla dywanu najlepsza będzie chyba rola bombowca.
Co tam słychać w Erze Magii?

inferno8
Chcecie bomby, będziecie mieć bomby Wink Jakoś w Battle for Wesnoth nigdy nie było bombowca, więc będzie ciekawiejPfft

Co tam słychać? Dobre pytanie. Ostatnio troszkę zaniedbałem to wszystko, ale od dziś zabieram się do roboty. Będę umieszczał od czasu do czasu nowe animacje, a jak skończę, to zabiorę się za obrazki summonersów. Pytanie: czy możemy zakończyć tego Camel i Carpet Ridera?

Sagez
Jak dla mnie tak. Czuję się usatysfakcjonowanyPfft

inferno8
Całkiem niewiele zostało jeszcze do zrobienia. Na chwilę obecną te przerobione jednostki są już gotowe i czekają na premierę:
-ż.ognia
-aw. ognia
-aw. wody
-ż. ziemi
-aw. ziemi
-aw. powietrza (ma wystrzałową animację, jednak gif nie obsługuje półprzezroczystych elementów, więc jej nie umieszczę)

Jeśli chodzi o resztę to jak już powiedziałem bóstwa zostawiam na koniec (z racji swej wieloheksowej natury). Pewnie teraz zabiorę się za animację nowych dżinów. Najwięcej będę miał roboty z supermagicznym atakiem 4lvl, ale nie takie rzeczy się kiedyś robiłoWink Pó?niej obrobię Rhami i jej wyższe poziomy, zabiorę się za dywany i przed bóstwami ruszę samych przemalowanych summonersów, których jeszcze nie ma.

Edit:
Zaryzykowałem i postanowiłem stworzyć inną wersję Wielkiego Ifryta. Porównajcie i oceńcie, który jest lepszy:
obrazek skasowany
Edytowane przez AxeFighter dnia 08-11-2014 23:19

Dragon_Warrior
pierwszy jest bardziej tradycyjny drugi bardziej demoniczny ... w sumie ciekawy tylko jestem ciekaw jak same robi by w grze wyglądały bo na tle forum wyglada to jak by mu troche czerep deformowały... w sumie to niegłupie byłoby naklejanie tych png na heksa od jakiegoś czestego terenu z wesnotha Wink

Sagez
Drugi lepszy, bo ładniejszy i gro¼niejszy. No i ma chyba napęd odrzutowy Wink

inferno8
Muszę przyznać, że ten drugi też mi bardziej odpowiada. Naklejanie heksów to całkiem fajny pomysł, jednak używałbym go w ostateczności, bo to jednak trzeba wstawiać nową warstwę w gimpie i traci się te cenne 5 sekund Pfft Co do rogów do nie zlewają się tak bardzo z tłem forum, bo są w konturach.

Zobaczmy co powiedzą inni.

Vetch
Według mnie niezłe, szczególnie te Kali wymiatająGrin. Tyle o wcześniejszych.

Jeśli chodzi o Ifryty to dobre, tylko ta druga wersja tak nienaturalnie przekrzywiona, że byłby z tego piękny DEATHCool. Zrób coś z tym, Inferno!
Edytowane przez Vetch dnia 26-10-2008 15:50

http://vetch-dziennik.blogspot.com
inferno8
Nie żartuj, każdy się zna w jakimś stopniu. Po prostu chodzi mi o to jak postrzegane są te obrazki przez zwykłych graczy, którzy nie są jakimiś znawcami sztuki. Oceniłeś i cieszę się, że wydałeś pozytywną opinię. Pamiętaj, że zawsze możesz dorzucić coś od siebie.

Mam tu 3 już wersję wspaniałego dżina (lvl3) w zestawieniu do reszty:
obrazek skasowany
Jest tu pewna różnica wzrostu przy czym 3 obrazek jest jedynym właściwym pod tym względem. Przy ocenianiu, spróbujcie wyobrazić sobie pozostałe, tak aby były równe wzrostem do 3 (najnowszego).
Edytowane przez AxeFighter dnia 08-11-2014 23:19

Dragon_Warrior
jak jak jak ? bo sie z tymi dżinami pogubilem ? to sa 3 wersje tego samego poziomu czy jak ?
takie zalozone rece wygladaja calkiem ciekawiei pasuja do czegos co lata 'na silniku odrzutowym' ... sam 'płomyk' tez widze inny koncepcyjnie... mniej jak trąba powietrzna bardziej jak ogień własnie...
tylko ta druga wersja tak nienaturalnie przekrzywiona

wlasnie tu mi sie wydaje ze na tle heksa z trawą czy czymś głowa bedzie wyglądała dużo lepiej...
Edytowane przez Dragon_Warrior dnia 26-10-2008 15:54

Vetch
Wspaniałe, tamte 2 pierwsze są lepsze do ataków(według mnieWink), a trzeci jest !THE BEST!. To Dżin doskonałyGrin.

http://vetch-dziennik.blogspot.com
Przejdź do forum:
Wygenerowano w sekund: 0.17
10,824,157 unikalne wizyty