Witaj Wesnothańczyku
Zobacz temat
 Drukuj temat
Summoners Remake Project
Dragon_Warrior
hmmm ... nazwa nazwą - a jak to bedzie dziłac ? PfftP

inferno8
Coś w stylu "raz, a porządnie" jako alternatywny atak zasięgowy dla zwykłej magii na odległość. Obrażenia typu fire i narzucenie spowolnienia (przeciwnik nie prędko wróci do siebie po takim armagedoniePfft). Z tą ilością wyprowadzanych ataków to jedno będzie pewnie za mało, może dwa? Wizualnie zastosuję halo, więc meteory będą lać się z nieba dosłownieSmile

Edit:
Zrobiłem animację zwykłego ataku magicznego na odległość dla Wielkiego Ifryta:
obrazek skasowany
Edytowane przez AxeFighter dnia 08-11-2014 23:21

Sagez
Jest super! Dragon Ball normalnie xD

Vetch
zabójczePfft. po prostu każda jednostka "z'DEATH'uje".
Nawiasem mówiąc, kiedy wyjdzie nowa wersja "ERA OF MAGIC"Wink?
Nie mogę się doczekać.
Edytowane przez Vetch dnia 04-11-2008 20:10

http://vetch-dziennik.blogspot.com
inferno8
Dziękuję za te komentarzeWink Zwłaszcza za to porównanie do Dragon Balla - jeszcze nikt nie skomplementował mojej pracy w ten sposób Pfft Dzięki Sagez, to dla mnie wielki komplement (jeszcze kilka sekund i wpadnę w samozachwyt Pfft)

Na nową wersję musisz jeszcze troszkę poczekać Vetch. Jestem jedyną osobą, która realizuje poszczególne elementy od strony praktycznej i nikt nie może mnie zastąpić, niestety. A skoro jestem sam to wydajność jest niska, ale jakość powinna być najwyższa, bo mam kontrolę nad każdym aspektemCool Powiem Ci jednak, że twoje czekanie będzie hojnie wynagrodzone - innymi słowy warto poczekaćWink

Już niedługo...

Dragon_Warrior
no huku sporo ... palnik zasłoni ładny kawał wrogiej jednostki ale powinno być fajnie...

meteory z 'halo' zapowiadają się naprawdę ciekawie zwłaszcza jak zrobisz z tego kilkanaście klatek z kolejno a nie jednocześnie upadającymi meteorami Wink

inferno8
Witam po krótkiej przerwie. Byłem zajęty tworzeniem deszczu meteorów. Właśnie przed chwilą przeprowadziłem test z losowo upadającymi meteorami i muszę przyznać, że robi to wrażenie. Nie mogę umieścić animacji, bo nie oddaje atmosfery zagłady Pfft
Teraz zajmę się poprawkami wielkiego ifryta.

Edit:
Animacji może nie umieszczę, ale za to pokaże wam screen z gry w trakcie przeprowadzania ataku:
obrazek skasowany

Vetch
Wow! ekstra! zabójcze!...(teraz pominę kolejne ochy i achy, bo by zajęły nam całe forum CoolGrin)
Inferno, nie wiem, jak ty to robisz!!!!

http://vetch-dziennik.blogspot.com
Sagez
O kurde... to już nie WesnothGrin Jest super - myślę, że Era Magii może kiedyś w jakimś tam stopniu wpłynąć na BfW, a przynajmniej na innych twórców i ich Ery. Mnie się bardzo podobaPfft Będę czekał na nowego Summonera.

Ar-Pharazon
Ożesz... w morde jeża. Jak się widzi takie coś, to aż chce się grać. Wygląda to masakrycznie (w sensie, że bardzo dobrze). Kupa dobrej roboty gratuję i oby tak dalej.

inferno8
A niech mnie, co mam teraz powiedzieć po takich opiniach? DziękujęWink

Co do kwestii technicznych to pisałem, że ten atak ma być silny, ale pojedynczy. Cyba zmienię zdanie. Nie lepiej byłoby dać 10 takich nalotów po np. 8 p.obrażeń każdy? Animacja wygląda wtedy wspaniale.

Mówisz Sagez, że czekasz na Summonera, tak? A jeśli powiem, że specjalny atak 4-poziomowego Mistycznego Dżina przeniesie całe otoczenie do innego wymiaru, to zmienisz zdanie? Smile
Edytowane przez inferno8 dnia 10-11-2008 17:04

Sagez
Wtedy sam się przeniosę do innego wymiaru Wink
Ech, warto będzie czekaćPfft Co do tych wielokrotnych nalotów to jestem na tak.
Edytowane przez Sagez dnia 10-11-2008 17:18

Poliuks
Co do wielokrotnego ataku, to proponowałbym dać 12-5, przy 10-8 słabsze jednostki (zwłaszcza Undead) praktycznie nie mają szans przeżyć.

inferno8
Co do zapisu mam na myśli 8-10. Pierwsza liczba to ilość obrażeń, a druga to ilość uderzeń (ja na to mówię strike).
Proponujesz 12-5 czy 5-12? To spora różnica. We¼ pod uwagę, że im więcej strików to efektywniej wygląda animacja. Obrażenia powinny być wtedy proporcjonalnie mniejsze, oby nie za małe.

Poliuks
12 obrażeń, 5 ataków, ale jeśli wygląda efektownie, to może być 6 obrażeń, 10 ataków - wilk syty i owca całaWink.

inferno8
Ja zostałbym przy 10 atakach. Każdy trwa 10 milisekund, więc meteory dosłownie śmigają i wspaniale to się ogląda.

Skończyłem przed chwilą wszystkie animacje magicznych ataków Wielkiego Ifryta:
/obrazek skasowany/
Edytowane przez AxeFighter dnia 15-03-2015 23:25

Sagez
Bardzo fajne animacje. Jestem za tym, żeby ataków było dziesięć, bo meteoryty są kusząceSmile

Poliuks
Więc pozostaje 6-10?

inferno8
Chyba tak. Dla mnie to pasuje.

Edit:
Mam tu drzewko dżinów. Odpowiada wam ich wygląd? Czy może widać pewien skok jakościowy pod względem grafiki?
obrazek skasowany

Sagez
Mnie odpowiada. Co do skoku, to był już zauważalny przy Barbarzyńcach, a im dalej, tym lepiejWink

Przejdź do forum:
Wygenerowano w sekund: 0.23
10,823,933 unikalne wizyty