Witaj Wesnothańczyku
Zobacz temat
 Drukuj temat
Summoners Remake Project
James Revan
Wiesz możesz na przykład przerobić Goro z mortal kombat, wyglądał nawet akurat, oczywiście jeśli chodzi Ci tylko o istotę z 4 rękami.
Forever feels like home sitting alone in your head...

Sagez
Bardziej klimatyczna jest ta pierwsza, druga to po prostu ładniejsza, niebieska Rakshasa. Hmm, nie jestem za tym, żeby koniecznie jednostka kojarzyła się z arabami albo hindusami. W tych bródkach i turbanach jest już wystarczająco wiele nawiązańPfft Opcja pierwsza daje więcej możliwości, albo można jeszcze inaczej zmienić jej wygląd ( tylko żeby broń została ta sama ).
Po wysłaniu przeczytałem post Jamesa, zobaczyłem tego Goro na wikipedii, i myślę, że pasowałby wyśmienicie Grin
Edytowane przez Sagez dnia 29-08-2008 12:14

James Revan
żeby nie być gołosłownym ;>

/obrazek skasowany/
Edytowane przez AxeFighter dnia 18-11-2015 12:16

inferno8
Nie, Goro odpada. Ja cały czas jestem za drugą wersją. Ta pierwsza daje moim zdaniem za dużo możliwości ataku.

James Revan
No i co z tego? To ze zrobisz robota wyposażonego w 300 000 możliwości ataku nie oznacza, że będzie na raz wykorzystywać wszystkie. Poza tym to, że będzie widać te bronie uzasadni na przykład to dlaczego na kolejnym poziomie taka "kali" przestaje korzystać z pałasza i zaczyna z trójzębu.

inferno8
Dobra, zrobimy eksperyment. Spróbuję zrobić pierwszą wersję (wraz tymi cudownymi awansami), na razie bez animacji, tylko cfg. Wypuszczę wersję testową i zobaczymy jak to będzie wyglądać w praktyce. Tylko wymyślcie nazwę dla tej jednostki. I nie krzycz na mnie JamesSad

James Revan
Ja nie krzyczę Pfft Intensywnie wyrażam swoje poglądy Pfft

"Rhami" na przykłąd czy inna "Matta Rhania" chociaż to mi się z pirania kojarzy Pfft

inferno8
Tylko, że jest jeden problem: awanse, które przedstawiłeś, zmieniają całkowicie typy obrażeń. Poziom 1 zadaje sieczne, a poziom 2 w tym miejscu tylko kłute. Zdajesz sobie sprawę z tego, że podczas walki z niektórymi przeciwnikami nie opłacalny będzie wtedy ten awans? Może by tak dokładać obrażenia? A i zamiast różańca dałbym kielichWink Jakieś konkretne staty bym chciał.

James Revan
To poczekaj aż wróce na kompa, bo na laptopie cholernie do dupy mi się myśli. A możesz mi przedstawić jakiś zarys ogólny? Znaczy czego oczekujesz, bo przy mojej wyobra¼ni jest w stanie stworzyć Kali biegnąca na wroga z bazooką, a chyba nie o to chodzi.

inferno8
Przede wszystkim to magiczna wojowniczka. Nie powinna mieć ataku na odległość (no chyba, że wylewa na kogoś magiczny pył - ten pomysł strasznie mi się podobaSmile). Tak więc powinna mieć z początku jedną broń białą i kielich jako atak specjalny na odległość. Na poziomie drugim doszłaby jej nowa broń do walki wręcz, a kielich mógłby zmienić zawartość (albo mieć dwie zawartości do wyboru). Na poziomie trzecim dostałaby trupią głowę jako atak obuchowy (dopiero teraz, ale można to bardzo ładnie wytłumaczyć jej długą obecnością na polu bitwy, kiedy to wpadła na pomysł by odrąbać w bitewnym zamieszaniu peasantowi głowę i użyć jej jako broniGrin). Głowa może też pełnić funkcje ataku specjalnego np. zatruwać, czy chociażby wysyłać ten rój much (choć muszę przyznać, że nawet nekromanci nie używją takich trikówPfft). Ten rój to może jednak przesada, no ale jak uważasz. No i ładnie by tu pasowało te stopniowe wpadanie w furię. Poziom pierwszy praworządny, drugi neutralny i trzeci chaotyczny - Kali wystarczająco napatrzyła się na okropieństwa wojny i pomyślała, że też tak chce, ku przerażeniu biednych wrogówPfft). Jeśli chodzi o kwestię graficzną to dodawałbym jej wyposażenie. W przeciwnym wypadku gracze pewnie zastanawialiby się dlaczego Kali używa tylko pałasza, a w drugiej ręce trzyma znacznie lepszy minigun. No to chyba cały ten koncept. Twoja wyobra¼nia jest naprawdę niesamowita i liczę na prawdziwą rewolucję.Wink

James Revan
W mojej że tak się wyrażę podróży w poszukiwaniu rozwiązania problemu natknąłem się na ciekaą ilustrację.

Jak widać trójzębu nie posiada, więc podania z legend muszą być różne. Pałasz, głowa i kielich są, więc musi być to element stały legend o Kali. Aczkolwiek na tym obrazku dochodzi jeszcze gustowna spódniczka z rąk Grin Już widzę ten atak, ręce kontrolowane mocą umysłu Kali podczas gdy ona robi piruet w zabójczym tańcu, one składają się w pięści i grzmocą przeciwnika gdzie popadnie zadając obrażenia obuchowe.

Ach ja i moja chora wyobra?nia xD A i nie zapominaj o języku, który był jednym z jej atrybutów.
"Kali walczyła z demonem Raktabija, którego każda kropla krwi połączona z ziemią dawała jego kolejny klon. Kali rozszerzając swój język zasłoniła całe pole bitwy pokonując tym samym demona. "

I powiem szczerze zagłębiłem się w temat jeszcze głębiej.
Inferno MUSISZ czerpać z tej wiedzy jeśli jako theme summonersów wybrałeś arabów. Wierzenia arabskie wraz z rycinami http://www.geocit...asnam.html

Edit:

Jakoże na konkretne imię się jeszcze nie zdecydowaliśmy powiedzmy, że roboczym będzie Kali.

lvl 1 (Kali z 4 pałaszami)

Neutralny

Z mroków otchłani, zwabione odgłosami pobliskiej bitwy, wynurzyły się Kali. Początkowa dezorientacja nie przeszkodziła im włączyć się w wir walki, wdarły się szukając orężu do najbliższego namiotu i biorąc piewsze ostre narzędzie jakie znalazły rozpoczęły zmagania z obiema stronami konfliktu, szybko przeważając szalę na swoją stronę. Uzbrojone w pałasze i trójzęby półnagie kobiety, z wyrazem czystego szału w oczach, rozgromiły obie armie, jednak nie wróciły do otchłani. Po niedługim czasie zorientowały się, że jest wielu możnych, którzy chętnie płacą za ich usługi czystym złotem.

Pałasz (sieczne) melee - 3-4

lvl 2 (Kali z 3 palałszami i czarą ognia)

Chaotyczny

Zaprawione w bojach najemniczki z każdym dniem nabierały doświadczenia, co budziło dość słuszne obawy wśród władców krain, jednak nikt nie odważył się przeciwko nim wystąpić otwarcie. Tym bardziej, że dla Kali nie miało znaczenia kto je opłaca, byle płacił wystarczająco dużo. Tak, pokochały złoto, jednak ich namiętnościa stał się także ogień. Godzinami wpatrywały się w płomienie, by po kilku latach nauczyć się nim władać i zamknąć jego moc w czarze wykutej z czerwonego złota.

Pałasz (sieczne) melee 6-3
Taniec z Szablami (sieczne) melee 2-8
Krąg Ognia (ogień) ranged 5-4 magiczny

lvl 3 (Kali z 2 płonącymi pałaszami w górnych rękach i 2 czarami ognia w dolnych)

Chaotyczny

Latami zatruwany umysł tych Kali, które poświęciły swoje istnienie mocy ognia, został już całkowicie pochłonięty przez płomienie trawiące go nienawiścią do wszystkiego co żywe. Nie straciły jednak niczego ze swojej siły, wręcz przeciwnie, ich moc znacznie wzrosła. Języki ognia smagające ich skórę całkowicie poddawały się ich woli, wzmacniając i tak już potężną moc swoich władczyń. Zachowały jednak resztki rozsądku i nie zdawały się jedynie na siłę czystego ognia, z najgorętszych płomieni wykuły dla siebie piekielne pałasze, którym żaden przeciwnik nie był w stanie się przeciwstawić.

Piekielny Pałasz (sieczne) melee 12-2
Piekielny Pałasz (ogień) melee 10-3 magiczny
Ogniste Więzy (ogień) ranged 8-3 spowalnia
Płonąca Otchłań (ulepszony krąg) (ogień) ranged 15-2 magiczny

lvl 2 (Kali z 2 trójzębami w dolnych rękach i różańcem rozciągniętym nad głową trzymanym w obu górnych rękach)

Praworządny

Podczas gdy duża część Kali studiowała moc ognia, który coraz bardziej zatruwał im umysły, niektóre wojowniczki odrzuciły siłę płomieni rozwijając możliwości swoich myśli. Ich nieodłącznym atrybutem stały się długie różańce z wymalowanymi znakami mandali na koralach, które wzmacniają potęgę ich umysłów. Nie odrzegnały się jednak całkiem od sztuki bitewnej, aczkolwiek zrezygnowały z tak nierozerwalnie kojarzononymi z nimi pałaszami na rzecz znacznie czystszych, w ich mniemaniu, trójzębów i stały się wręcz mistrzyniami w posługiwaniu się nimi.

Trójząb (sieczne) melee - 8-2
Trójząb (kłute) melee - 10-1
Duszenie (różańcem) (astralny) melee 3-5 wysysa

lvl 3 (Kali z 2 lodowymi Trójzębami w dolnych rękach i lróżańcem rozciągniętym nad głową w górnych rękach

Praworządny

Te Kali, które były dość wytrwałe by osiągnąć szczyty możliwości umysłu zamieszkały wśród górskich szczytów, gdzie oddane medytacji z najczystszego lodu wyśniły najczystszą broń jaką ten świat widział, lodowe trójzęby twardsze od najtwardszej stali. Powróciły do ludzkich krain gdzie pełnią rolę strażniczek grobowców strzegąc spokoju tych, którzy już nigdy nie powrócą.

Lodowy Trójząb (sieczne) melee 10-2
Lodowy Trójząb (kłute) melee 12-2 precyzja
Lodowy Trójząb (chłód) ranged 13-2
Spętanie (różańcem, ulepszenie duszenia) (astralny) melee 5-5 wysysa

Oczywiście to tylko moja fantazja, możesz przerabiać co tylko chcesz i jak chcesz.
Edytowane przez AxeFighter dnia 08-11-2014 23:09

inferno8
Shock
James, Ty chyba jesteś z OtchłaniSmile Te opisy mnie rozniosły. Tylko, że zrezygnowałeś z większości moich propozycji w poprzednim poście. Kielich jest tylko w dwóch jednostkach i tylko z ogniem, co też mnie trochę zawiodło, no i zdziwiło mnie to, że na poziom pierwszy obrałeś sobie nieklimatyczną wersję z czterema pałaszami (ku mojej ucieszePfft). A ten różaniec to raczej naszyjnik z ludzkich głów jakby ktoś nie wiedział i jako broń może fajnie wygląda ale w praktyce to nie będzie ciekawe (i trudne do narysowania w Gimpie). Widzę natomiast, że zrobiłeś jej alternatywny awans na drugich poziomach. Tylko, że ja bym zrobił to co zrobiłem u dżina, a mianowicie trochę oddzielił specjalizację. Kali mogłaby wybrać drogę potężnej wojowniczki, albo wojowniczki z przeważającymi, magicznymi atakami na odległość zawartymi w kielichach.

lvl1 - tu bym nic nie zmieniał

lvl2 chaotyczny - tu bym tylko zmienił nazwę kręgu ognia na czarę ognia

lvl3 chaotyczny - tutaj zmieniłbym płonące pałasze na 1 magiczny pałasz i trójząb, z racji swej agresywnej natury dałbym jako broń obuchową głowę (tak, przekonałem się do tego) i tą czarę ognia - innymi słowy Kali w całej swej okazałości. Te języki ognia to świetny pomysł, ale chyba się tu nie zmieszczą.

lvl2 praworządny - tu bym dał zdolność dowodzenia. Jeśli chodzi o wyposażenie to: 2 pałasze (albo trójzęby) i 2 kielichy (pierwszy z ogniem, drugi z magicznym proszkiem spowalniającym - wszystko to na odległość)

lvl3 praworządny - korona światła (oświetla) + dowodzenie z poprzedniego. Wyposażenie: bez zmian z poprzedniego, jedynie parę magicznych sztuczek jak na przykład zmieniające kształt trójzęby w dowolny rodzaj broni białej i opcja połączenia kielichów i wymieszania ich zawartości by otrzymać coś trzeciego, tylko nie wiem jeszcze co.

No to tyle, czekam na weryfikację (nie tylko od Jamesa, każdy może wtrącić tu swoje trzy grosze).

James Revan
Oj no, obrałem sobie jakiś konkretny target i się go trzymałem. Myślę, że alternatywne drogi nie są złe. Wiadomo, że all może zostać zmienione tak jak napisałem, to jest tylko pierwszy szkic.

A do reszty naszych członków (jakoże jesteśmy przy omawianiu 4 rękiej postaci, nie kojarzyć sobie.. świntuchy!) odzywać się..
To nie ma być postać made by Inferno8 & James Revan, ale będzie jak nie będziecie się odzywać Pfft Przypomnę tylko takie powiedzenie, nieobecni nie mają prawa głosu :>

Sagez
Hmm, obydwaj macie świetne pomysły, ale niestety nie można brać wszystkiego, bo Kali będzie za mocna FrownCiężko się zdecydować, ale co do linii praworządnych to jestem za wizją Jamesa ( żeby tylko korona była, fajnie będzie wyglądać ), a co do chaotycznych to za Inferno ( głowaGrin ) . Chyba to będzie całkiem dobry kompromis, ja przynajmniej będę zadowolony. Tylko w przyszłości żadnych udziwnień z dżinami proszę Wink

inferno8
Czekałem trochę aż ktoś inny się wypowie, ale jakoś wszyscy cicho siedzą...Frown Taki kompromis to całkiem fajna sprawa tylko jakoś nie mogę się przekonać do tego "różańca". Od strony graficznej będzie niezwykle ciężko (niemożliwie) przedstawić animację zdejmowania go i duszenia, tak więc proszę, wymyślcie coś innego na jego miejsce. Coś co mogłoby zachować jego charakter ale nim nie było. I niech się inni włączą wreszcie do tej dyskusji, bo ja nie gryzę (a przynajmniej na raziePfft).

James Revan
Ja gryzę, ale jestem szczepiony Pfft

Czy ja wiem czy to będzie aż takie skomplikowane... Kali już go zdjęła i trzyma go nad głową, więc zdejmowanie masz z głowy, a zamach i chwilowe zatrzymanie na wrogu chyba nie jest bardzo trudne do wykonania? (nie mam zielonego pojęcia czy jest czy nie).

1. Kali trzyma różaniec nad głową
2. Kali wykonuje zamach różańcem
3. Przez chwilę naprężony rózaniec zatrzymuje się na wrogu

Ja to tak widzę.

Poliuks
W bramini¼mie śakti Kali, bóg Śiwa, trzyma sznur, którym dławi grzeszników - to by nie¼le pasowało.

inferno8
Jeżeli ma to być atak wręcz to niemożliwym jest od strony technicznej zatrzymać chociażby na chwilkę jednostkę tuż przy drugiej. One się ślizgają pomiędzy sobą co ma imitować walkę. Mógłbym spowolnić całą animację, ale Kali będzie wtedy naprawdę długo podchodzić do przeciwnika, a to raczej kłóciłoby się z jej wojowniczym temperamentem (no i przeciwnik dawno by sobie poszedł). A i jeszcze jedno: wiesz dobrze James, że ten różaniec zasłania jej... piersi, więc jak będzie trzymać go w górze, to ciekawy widok można będzie podziwiaćPfft Już widzę te miny graczy: Shock + ściekająca ślina. To naprawdę musi być coś innego. Jeśli już naprawdę chcecie coś do duszenia to proponuję najeżony ostrzami łańcuch (taki relikt dawnych czasów, kiedy to Warlocks mieli Chainlady)

vul6
a czemu akurat musi dusić? nie może nim "okładać"? Jak witch swego czasu batem... albo ewentualnie wykorzystywać moc w tymże przedmiocie zawartą i jakoś tak atakować tą mocą Pfft

inferno nie przesadzaj, piersi na kilka pikseli to jeszcze nie erotyka Wink
Edytowane przez vul6 dnia 30-08-2008 20:10

inferno8
No racja z tym okładaniem. Mogłaby nim nie¼le zamieszaćWink A co do tej erotyki, to na pewno ktoś z oficjalnego forum by to zauważył i gromy posypałyby się na moją głowę... Muszę dbać o dobry wizerunek ery i nic na to nie poradzę. No to ustalmy w końcu jak ma ta Kali wyglądać, bo za długo zajmujemy się jedną jednostką, a jeszcze żywiołaki są do przeróbki, dżiny (kto wie czy nawet nie nowy 4 poziom) i dużo innych. A przez najbliższe miesiące będę tu rzadko zaglądać, więc tym bardziej mi zależy na tempie. No chyba chcecie pograć w kampanie Ery Magii?

Przejdź do forum:
Wygenerowano w sekund: 0.26
10,823,446 unikalne wizyty