Witaj Wesnothańczyku
Zobacz temat
 Drukuj temat
Gra forumowa o Wesnoth
Poliuks
Nie wiem, czy w dobrym dziale ;D. Proponuję gierkę ,,ze znajomości" WesnothGrin.
Zasady: podajemy screena lub cytat z kampanii czy wolnej gry, zadaniem jest odgadnięcie, skąd cytat/screen pochodzi. Punkty: po 1 za każdy odgadnięty element(scenariusz, mapa, kampania, postać wypowiadająca cytat, era). Ten, kto odgadnie, daje następną zagadkę. ZaczynajmySmile!
Może coś nietrudnego: ,, Wiem, że elfy zawsze zazdrościły nam naszej męskości i siły...".

Jah
Fajny pomysl Smile Mysle ze znam odpowiedz:
Kampania: Syn Czarnego Orka
Scenariusz: Oblezenie Barag Gor
Postac wypowiadajaca: Kapou'e
Caly cytat: "Co u licha... Elfy oblegaja Barag Gor! Wiem, ze elfy zawsze nam zazdroscily naszej meskosci i sily, ale dlaczego nas atakuja wlasnie teraz?"

Czekam na weryfikacje Wink

EDIT
Nie rozumiem tego podpunktu era.
Edytowane przez Jah dnia 30-07-2008 15:45
wesnoth.com.pl/images/articles/sygnaturka1a.jpg
Jah

Poliuks
Poprzez jednostki występujące na mapie możesz rozpoznać erę, odpowied¼ poprawna, masz 3 punkty, dajesz.Smile

Jah
No ok. Cytat jest taki: "Ech... Niech ktos wreszcie zabije tego idiote..."
Punktowane jest:
-nazwa kampanii w ktorej wystepuje cytat
-nazwa scenariusza
-oraz nalezy powiedziec jak nazywa sie ten "idiota" Smile
Edytowane przez Jah dnia 30-07-2008 21:42
Jah

Poliuks
Dziedzic Tronu, Perłowa Zatoka, Morski Ork Bugg, mam rację?

Jah
Tak, wyśmienicie Smile Jesli nie masz nic przeciwko to proponuje zeby wlasnie za kazda zagadke byly maks 3 punkty i wymyslajacy podawal czego oczekuje (nazwa kampanii, scenariusz itp.). I zeby sie nie zgubic potwierdzajacy moze pisac stan punktowy. Tak wiec:

1.Poliuks - 3 pkt.
2.Jah - 3 pkt.

P.S. Zapraszam innych do zabawy Wink
Jah

Poliuks
,,Przydałaby mu się ognista kula", postać wypowiadająca, kampania, scenariusz.
EDIT: Dość długo nikt nie odgadł, dlatego malutka podpowied¼: jaka postać w grze uwielbia entuzjastycznie ciskać kulami ognia na prawo i lewo?;D
EDIT2: Minął tydzień od podpowiedzi, więc chyba już nikt nie odgadnie, dlatego podaję poprawną odpowied¼: Odrodzenie Północy, Porządki w kopalniach, Camerin.
Na następną zagadkę oddaję kolejkę, bo nie mam pomysłuWink.
Edytowane przez Poliuks dnia 07-08-2008 11:13

Serpent
Mam nadzieję, że znacie Flight to Freedom. No więc kto wspomógł Malakara w ostatniej misji? Nie chodzi o osobę, ale rasę, frakcję (?). Mam nadzieję, że szybko odgadniecie
---

Serpent tu był!

grywacz
Czy to turniej w używaniu grepa? ;-)

Poliuks
O którą ścieżkę chodzi? Pierwszy scenariusz wygrywamy czy dostajemy się do niewoli?
Edytowane przez Poliuks dnia 25-08-2008 11:58

Serpent
Przecież końcowa misja zawsze ta sama. Wygrywamy lub uciekamy przez wiochę
---

Serpent tu był!

Poliuks
Nie końcowa, tylko pierwsza, Survival.

Przejdź do forum:
Wygenerowano w sekund: 0.75
10,824,099 unikalne wizyty