Witaj Wesnothańczyku
Zobacz temat
 Drukuj temat
Pytania i odpowiedzi
Poliuks
Tutaj dodawajmy pytania o system gry, historię itp.
Na jakiej zasadzie działa system walki? Przyjmijmy na przykład, że na całej mapie występuje 60% trafienie. To 60% będzie dla jednego ciosu, całej walki, całej tury, jednostki w całej grze czy całej gry?

inferno8
60% będzie dla każdego ciosu, który padnie na tej mapie. Z 10 takich ciosów 6 powinno trafić (nie licząc zmiennego szczęścia).

barowei
Mam pytanie, jest możliwość zrobienia tak, by w wesnoth można było użyć polskich liter?

James Revan
Jest, jak przerobisz silnik gry :>
Forever feels like home sitting alone in your head...

gwyn
Jest w niektórych dystrybucjach GNU/Linux, np fedora. Prawdopodobnie chodzi o to, aby domyslnym kodowaniem systemu było utf8.

Poliuks
Czy w nowszych wersjach Wesnoth przetłumaczono już całkowicie Odrodzenie Północy?

Roster
Siemanko wszystkim jest to mój pierwszy post na tym forum... Chciałbym zapytać się Was o pewne sprawy związane z grą, jak wiecie jestem nowym graczem i ciekawi mnie kilka pytań:

+ Na której wersji spotkam więcej graczy online ? 1.4.3? czy może 1.5.6 ?
+ Ile czasu istnieje już ta gra?
+ Kto jest stworzycielem tej gry i skąd pochodzi?
+ Słyszałem coś o jakiś niezbędnych Erach, skąd moge je pobrać i gdzie zainstalować?

Za odpowied¼ bardzo dziękuję i pozdrawiam :> ! Wink
Nie słowa a czyny, nie pieniądze a intencje w ten sposób sprawy biore ja w swoje ręce!

inferno8
Ad.1
1.4.x - to wersja stabilna, pozbawiona (ehm...) bugów, przeznaczona dla casual userów.
Ad.2
od 2003 to 6 lat
Ad.3
Inicjatorem projektu jest Dave. Pochodzi z Kalifornii. Jest programistą komputerowym.
Ad.4
Ery potrzebne są by grać na Multi. Są 3 wbudowane ery: Domyślna, Wiek Bohaterów i Wielka Wojna. Jeśli chcesz więcej er to klikasz na ekranie głównym BfW przycisk "Dodatki", odszukujesz z listy erę (nie pomyl z kampaniami dla jednego gracza) i klikasz pobierz. Po ściągnięciu restartujesz grę i dodatek już działa. Nic nie musisz ręcznie instalować.

Roster
dzieki ziomek
Nie słowa a czyny, nie pieniądze a intencje w ten sposób sprawy biore ja w swoje ręce!

Przejdź do forum:
Wygenerowano w sekund: 0.15
10,824,020 unikalne wizyty