Witaj Wesnothańczyku
Zobacz temat
 Drukuj temat
Pomocy dla Noob'ów
Rasta
Czyli mnie. Smile sprawa jest (prosta), proszę was o pomoc w dodawaniu nowych kampani, choćby takich jak Era Magii. Szukałem na oficjalnej stronie Wesnoth ale chyba mają tam jakieś problemy... dzięki opatrzności trafiłem na rodzimych fanów tej WSPANIAŁEJ GRY. Kilka dodatków ściągłem przy pomocy opcji "dodatki" w menu głównym lecz tylko jeden ukazał mi się jako "dostępny" w kampaniach... obecnie mam wersje 1.4.0 ściągałem różne "wersje" te pod 1.4.0 jak i te wcześniejsze. Proszę was pomóżcie bo BARDZO chciał bym zagrać w Erę Magii.
Pozdrawiam wszystkich Smile

Jah
A wiec tak, nie wszystkie dodatki ktore sciagasz z 'dodatkow z gry' to sa kampanie. Wiekszosc z nich sa to zwykle mapki do gry multiplayer, survivale badz ery (nowe jednostki) rowniez do gry multi. Wszystkie dodatki jakie mozna sciagnac sa dostepne wlasnie w zakladce 'dodatki'. Aby jakis z nich dzialal to po sciagnieciu nalezy wlaczyc jeszcze raz Wesnotha. Najnowsza wersja gry stabilnej(stable) to 1.4.4 i tylko ta ci jest potrzebna Smile Mozesz tez sciagnac wersje rozwojowa(development) ale moze zawierac bugi i nie jest calkowicie przetlumaczona. A co do oficjalnej strony to tak byly problemy Smile ale juz wszystko pomalu wraca do normy.
wesnoth.com.pl/images/articles/sygnaturka1a.jpg
Jah

Sagez
Znajd¼ Erę Magii w ''dodatkach'', ściągnij ją. Wyłącz wesnoth i włącz ( zawsze trzeba tak robić, inaczej nie działają dodatki). I żeby grać zaznaczasz Erę Magii w menu rozgrywki - tam, gdzie masz zwykle do wyboru Wielką Wojnę, era bohaterów i domyślna( Pod obrazkiem mapki jak coś Wink ) I grasz do woli Cool

Rasta
Wielkie dzięki! wszystko Hula i błyszczy... już nie mogę się doczekać kiedy sprawdze wszystkie Rasy i rozwinięcia... szkoda tylko że nie ma więcej kampani.
Do zobaczenia na MP (jak potrenuje)

Przejdź do forum:
Wygenerowano w sekund: 0.46
10,823,489 unikalne wizyty