Witaj Wesnothańczyku
Zobacz temat
 Drukuj temat
Era of The Forbidden One's
Asheron
Jak widać Kamixo wraz z Vetchem wzięli się ostro do roboty, przy tworzeniu Ery Zmian. A, że mi się znudziło rysowanie bez celu to też chcę coś robić. W sumie mógłbym się zgłosić do roboty z Kamixem (chociaż on i tak pewnie chce robić Swój dodatek całkiem sam) ale koncept jego ery mi nie odpowiada.
Na razie mam wymyśloną jedną frakcję:
Desterrados - Wygnani
Przewidującą smoki, pół-smoki i wygnańców z ludzkich i elfich osiedli.
Oto ich 1 - lvlowa jednostka:
Acolité
Tylko ci wybrani wśród społeczeństwa wygnanych mogą dostąpić zaszczytu wkroczenia do Akademii. Mają przed sobą 2 drogi. Kendo - drogę miecza, (nazwa jest taka sobie, wiem, zmienię ją pó?niej, bo teraz nie chce mi się siedzieć nad rozszyfrowywaniem innych zapisów z japońskiego) lub Honoodo - drogę ognia. Mogą obrać tylko jedną z nich... Akolitów jest niewielu, ale ich mistrzowie wymagają od nich surowej, bezlitosnej konkurencji... Dlatego naprawdę niewielu przechodzi ten stopień wtajemniczenia. Są zmuszani do noszenia porcelanowych masek, żeby nikt ze znajomych ich nie rozpoznał, oraz nie pozwala się im widywać z rodziną.
Myślałem żeby mu dać:
Flame gaze - distance fire magic 70%
5-8
Fire Sword - melee fire 50%
4-7
Awans na Wtajemniczonego (Honoodo) lub Miecznika (Kendo)
Co sądzicie?
Ew. koncepcje dotyczące jednostek mile widziane Grin
Edytowane przez AxeFighter dnia 27-11-2014 19:40

inferno8
Ciekawy koncept. Podoba mi się ta cała otoczka fabularna. I przede wszystkim ten Acolité. Jest dobrze narysowany.I ten strój, świetny Wink Tylko przydałby mu się jaśniejszy ogień Smile Animacja jest w porządku. Bardzo fajnie zrobiłeś rysując te 3 kropki przy znikającym płomieniu. Taka mała sztuczka, a cieszy Pfft

kit
Asheron po prostu uwielbiam jak kolorujesz swoje jednostki, masz styl! Świetny cień i bardzo estetyczne, jednostka ma swoją klimatyczną otoczkę, a fabuła tylko dodaje jej smaku, tak trzymaj!

Asheron
@kit
Cieszę że się podoba kit Grin
@Inferno
No bo w końcu nie może wybuchnąć ot tak, nie? Wink
Kropeczki muszą być. Grin A co do odcienia to jeszcze to poprawię. To jest dopiero beta przecież Pfft
Proporcje i rękę wziąłem od Arcymaga bo mnie zdenerwowało jak mi za 5 razem nie wyszło xD
A to wzywanie miecza do ataku:
Edytowane przez AxeFighter dnia 26-10-2014 16:24

inferno8
Zbyt nieruchomo, choć pomysłowo Wink Spróbuj obracać mu głowę zgodnie z przebiegiem płomienia. Powinno pomóc. I rozjaśnij ten ogień, bo jak nie to ja to zrobię...Pfft

Asheron
Spoko. Się zrobi. Z tą głową to więcej zachodu ale, się zobaczy. Z tym że on by musiał 2 razy głową obrócić. Raz żeby spojrzeć na rękę i 2 wzdłuż płomienia
EDIT:
Mam jakiegoś buga w gimpie i nie da się rozjaśnić tego płomienia. Nie ważne jaki odcień żółtego lub pomarańczowego bym dał to i tak widać ten sam.
EDIT:
Dobra, już wiem, w .gif'e nie mogę zmienić koloru, będę musiał narysować od początku. Ale teraz już mi się nie chce...
Edytowane przez Asheron dnia 20-06-2009 18:22

kit
[img]http://srv61.odsiebie.com/P0k0b2ExxxxMnFseV9vZVcyajpVMHRlPzAlOCs2Nw==/CilVW1ReU0xZH1RUT3MRCBRhExQUG08XEU5hMg==/zrzut.jpg[/img] is not a valid Image.

Zmień tryb na RBG i znów będziesz mógł rozjaśniać bez rysowania od nowa :)

Poliuks
Nie jestem grafikiem, więc odnośnie obrazka i animacji nie będę się wypowiadał. Za to statystyki ataku są za mocne jak na 1 lvl (chyba, że chcesz robić tę erę/frakcję/jednostkę w stylu War of Chaos, tzn. bardzo drogą i bardzo mocną). Proponowałbym atak dystansowy 5-5 i wręcz 3-7.

Vetch
Ja nie robię żadnej ery(na razie) mam jednak pomysł i razem z tobą mógłbym coś porobić(mam 4 frakcje ale nie wiem czy się zgodzisz na wspólną erę). Mówiąc szczerze maluję pół roku ale coraz lepiej daję odcienieSmile. Pobawiłem się przy jednostkach kamixaWink.
A wracając do głównego tematu: Ale ci super wyszedł ten płomieńShock.

http://vetch-dziennik.blogspot.com
Sagez
Nooo, masz Asheron potencjał, podobają się mi Twoje jednostki i animacje. Myślę, że będziesz kiedyś niewiele gorszy/ tak samo dobry jak inferno... zawsze komuś może bardziej przypaść do gustu Twój styl, nie?Wink
Dawaj dalejPfft

Asheron
@kit
Wielkie dzięki Grin Kocham Cię :* Wink
@Vetch
Płomień wyszedł super, bo to metoda opatentowana przez Inferna
@Poliuks
Ok, chyba masz rację, ale jeszcze się zastanowię. W końcu może być droższe niż jednostki innych frakcji.
@Sagez
Dzięki, ale do Inferna to jeszcze trochę mam
@Kamixo
Najważniejsze!, żeby Twoje jednostki się Tobie podobały.
A oto poprawione jednostki:
Edytowane przez AxeFighter dnia 26-10-2014 16:24

inferno8
Jest ok Wink Oczywiście można by to jeszcze dopracować (dodać więcej języczków ognia, ukazać w animacji rosnące paznokcie (Pfft) itp.) ale jak na ten moment to jest niekonieczne. Czekam na kolejne animacje (zwłaszcza obrony). Pozdrawiam i powodzenia Smile

Asheron
Taaa... Wiem, mogłoby być więcej języczków ognia, ale z tym jest dużo zachodu.

Edit:
A tu macie obronę akolity:
/obrazek skasowany/
Dopiero teraz zobaczyłem, że do tworzenia miecza przez akolitę wkradł się błąd! Kiedy kręci głową, zgadniecie o co chodzi? Wink
Edytowane przez AxeFighter dnia 27-11-2014 19:40

inferno8
No średnio. Musisz poznać dogłębniej dynamizm płomienia. U Ciebie wygląda jak budyń (nie wiem akurat czemu właśnie tak). Te przeciągnięcie kuli w stronę tarczy jest ¼le złożone. Kula cały czas jest w poprzednim miejscu. Pojawia się takie gumowe (budyniowe?) przeciągnięcie. Proponuję modyfikować tę startową kulę, żeby nie było, że jest budyniowa Wink

Edit: Brakuje czerwonej kreski na masce?
Edytowane przez inferno8 dnia 20-06-2009 20:46

Asheron
Chodziło mi o to żeby, było widać to przeciągnięcie, ale jeśli tak to odbierasz... Tylko jak to poprawić?

EDIT:
Tak, dokładniej to zmienia miejsce. Brawo Inferno Grin
Edytowane przez Asheron dnia 20-06-2009 20:47

inferno8
Wyciosaj tę kulę (tak jakbyś miał zaostrzyć głowę tej całej komety).

I trafiłem z zagadką Asherona, jupiiii! Smile

Asheron
No dobra, ale to już nie dzisiaj, a tu jest poprawiona maska:
/obrazek skasowany/

Edit:
Wydaje Ci się. Wszędzie jest narysowana w tym samym miejscu maski.
EDIT:
Poprawiona obrona (mam nadzieję)
/obrazek skasowany/
Edytowane przez AxeFighter dnia 27-11-2014 19:50

Vetch
Teraz przesadziłeś:/. Trochę za chude na początku i zbyt grube na końcu.
Ponawiam pytanie: czy chcesz ze mną robić erę czy nie?

http://vetch-dziennik.blogspot.com
Asheron
Wiesz co na razie wolałbym sam, jak będę potrzebował pomocy to dam znać Wink

inferno8
Coś ścięło łeb tej komecie. Pewnie indeksowanie. Wzmocnij oryginał żeby nie było przezroczystości, bo inaczej czegoś będzie brakować.

Przejdź do forum:
Wygenerowano w sekund: 0.33
10,820,281 unikalne wizyty