Witaj Wesnothańczyku
Zobacz temat
 Drukuj temat
Rpg
kalfat
Chciałbym zacząć grać w jakąś grę rpg ale nie wiem w jak zacząć lecz co gorsza nie mam z kim zacząćFrown grać. Czy jest to możliwe żeby grać w takie gry przez neta np. z pomocą gadu-gadu lub innego komunikatora?
D Y E D M Λ G E N T Λ

Arturion
No sesje RPG można niby przeprowadzać, przez gg czy czat, ale to troszkę bez sensu, ulatuje wtedy cała magia Wink

barowei
http://forum.cdac...G-f14.html
Serdecznie zapraszam! Jakby co - jestem tam pod tym samym nickiemPfft

Aureliusz777
Wytłumaczcie mi co to jest???
„Na współczesnej wojnie… giniesz jak pies, bez szczególnego powodu.”
Ernest Hemingway

Arturion
Sesje RPG w tym przypadku via forum. Zalecam zapoznanie się z : http://pl.wikipedia.org/wiki/Gra_fabularna

Aureliusz777
Wszystko kapuje...Cos podbnego sam próbowałęm stworzyć na forum (patrz:Hydre Pak->karta 2 ->Drugi temat od góry)

Mógł bym coś zaaranżować jak by ktoś chciał.Mam nawet pewien pomysł.

Ernest Hemingway

kalfat
Aureliusz777 napisał/a:
Wszystko kapuje...Cos podbnego sam próbowałęm stworzyć na forum (patrz:Hydre Pak->karta 2 ->Drugi temat od góry)

Mógł bym coś zaaranżować jak by ktoś chciał.Mam nawet pewien pomysł.

Ja byłbym bardzo chętny.
D Y E D M Λ G E N T Λ

Aureliusz777
Trzy osoby...Jeszcze jedna bąd¼ dwie i będzie komplet.
Ernest Hemingway

Axtman
Ja byłbym chętny .
kontakt:
axtman5@o2.pl

kalfat
Są już cztery osoby chyba starczy?
D Y E D M Λ G E N T Λ

Aureliusz777
Tak... Tylko jeszcze trzeba przedstawić świat, sporządzić karty postaci i skręcić regulamin. O ile to pierwsze jest banalne to drugie i trzecie trzeba zrobić mądrze.

Edit:
Mnie bardziej pasowała by teraźniejszość z wątkiem fantazy(jak percy jackson) bo mam już postać w takim wypadku.
Edytowane przez AxeFighter dnia 14-03-2015 13:17
Ernest Hemingway

Arturion
Bóstwo nazywa się Ateista? Grin

Aureliusz777
Mnie zdziwił właściwie Adris jako bóstwoGrinGrin
Ernest Hemingway

kalfat
To jak z tą sesją robimy coś czy nie?
Bo strona według mnie stoi.

Edit:
Ciekawie brzmi ale:
1.Kim byłby ów GM
2.Jak byłby szanse na trafienie i jak liczyłby to GM
3.Nie lepiej podpatrzyć rzeczy typu szans itp. w innych systemach Rpg jeżeli ktoś ma dostęp do takich rzeczy, oczywiście.
Grin

Edit2:
Według mnie GM powinien to liczyć matematycznie ale nie powinien pisać tego mechanicznie typu: "Natrafiłeś na tajfun -5P?" tylko powinien ubarwić zdarzenie dodać jakichś opisów.
Co do Bogów jest okey tylko powinniśmy się trzymać jednego schematu albo Bogów wymyślonych przez nas albo np. Greckich, lub też innych bogów do różnych ras.
Edytowane przez AxeFighter dnia 14-03-2015 13:37
D Y E D M Λ G E N T Λ

Aureliusz777
Eeee... Adris ale to ma być wywzanie dla pisarzy czy mateamatyków... Ja to widzę tak:

Ruszył on w moją stronę chcąc mnie zabić. Nie czekając aż to zrobi chwyciłem z nadzieją, że go trafię

a teraz MG daje odpis:

Niestety nie udał ci się tracić jednak niema tego złego co by na dobre nie wyszło. Trafiłeś w zasłonę która w mgnieniu oka zapaliła firankę odwracając uwagę napastnika którą wykorzystałeś do ucieczki.

Tak to wygląda w większości gier RPG robionych na forach...

ps:sorry za zaniedbanie forum jednak nie dałem rady... Ma teraz sianokosy czyli 5-6 godzin roboty w słońcu... Mam chyba prawo być zmęczonym nie???

ps2:wymyśliłem świat który by się wam na pewno spodobał.

Ernest Hemingway

kalfat
Powiedz mi czy ta karta będzie obowiązywać przez cały czas, czy tylko na okres jednej sesji??
D Y E D M Λ G E N T Λ

Tofik
Widzę że coś ciekawego się szykuje, zawsze chciałem zagrać w taką grę, gdzieś nawet o tym komiks był, jak by co jestem zainteresowany.

Aureliusz777
Ja myślałem, że pominiesz mnie w tym projekcie szczerze mówiącSmile
Fakt, nie było zasad a ja robiłem z nich supermenów co jednak dawało wiele frajdy(najczęściej miGrin).

Jak by co mam czas więc dam rade, jak dalej chcesz mojej pomocySmile
Ernest Hemingway

ygbut
Adris, spróbuj zrobić więcej zasad, bo nigdy nie wiadomo co Aurel może wymyślić. Grin Ja na pewno będę grał, tak jak i w poprzednią grałem. Będzie tam ile doświadczenia jest potrzebne do awansu i ile doświadczenia dostaje się za zabitego stwora?

Edit:
Czuję się zaszczycony, że wybrałeś mnie na grafika. Nie umiem robić fajnych grafik, ale możesz na mnie liczyć. Masz kogoś w rezerwie? Wink
Edytowane przez AxeFighter dnia 14-03-2015 13:37

Nelgor
Ja jestem grafikiem, co prawda koślawym (zaczynającym) ale zawsze. Wink
Tylko jednostek jeszcze nie umiem robić. ^^.
http://nelgor.cba.pl | GG: 2588077, Jabber: nelgor@aqq.eu

http://www.nelgor.blogspot.com/
Przejdź do forum:
Wygenerowano w sekund: 0.26
10,822,340 unikalne wizyty