Witaj Wesnothańczyku
Zobacz temat
 Drukuj temat
(Alduran Era) Alduran Era
golibark
Witam... tak tak wiem ile już próbowałem robić er, i jakoś tako nie wychodziło... teraz mam nadzieje że uda mi się tą stworzyć. Dlatego przedstawiam wam moje jednostki, jak i całe uniwersum mojego świata, informacje i historię bogów itp możecie przeczytać w tym pliku, historia Ery będzie się dziać w 3602(planowana później jest kampania):

http://www.mediafire.com/?4xvzdnz58dw5zx6

Na początku będę tworzyć Sojusz Tehimorski:

Volunteer poziom 1

/obrazek skasowany/

Tutaj jego atak:
/obrazek skasowany/

A tutaj portret:
/obrazek skasowany/

Awansuje na: Guardian, Footman

Guardian Lvl 2

/obrazek skasowany/

Footman LVL 2

/obrazek skasowany/

Awansuje na: Champion

Champion LVL 3

/obrazek skasowany/

Sugestie? Smile
Edytowane przez AxeFighter dnia 18-11-2015 16:56
images32.fotosik.pl/310/2b58a6dc1b61a482.jpg

http://uniteddogs...llingdogs/
Pomóż nie zabijać zwierząt Sad

Heedal
Dobre jednostki i portret. Rób tak dalej, a może jeszcze lepiejSmile.
www.wesnoth.com.pl/img/syg3.jpg
Twórca Ery Po Upadku (Prace wstrzymane)
Twórca linii nanokombinezonu

Saurians forever!
Nick na Steam/Uplay/Origin: Heedal

Elensefar
na czempiona (champion) awansują i piechur (footman) i strażnik (guardian)?
Dobre jednostki, tym razem era ci się na pewno uda Grin

"Głupota ludzka jest jak wyobraźnia- nie zna granic"

Elensefar

Filar
na czempiona (champion) awansują i piechur (footman) i strażnik (guardian)?

Jeśli tak, to odradzam takie połączenia. Ponieważ jeden awans w miarę możliwości powinien jak najmocniej odbiegać się od drugiego, to piechur i strażnik powinni mieć różne ataki itp. Jeśli będzie się to potem zbiegać z powrotem do jednej jednostki, to niektórzy gracze będą robili wszystko aby nie awansować niektórych jednostek, co mija się z celem awansów.
Edytowane przez Filar dnia 25-06-2011 15:26

golibark
Nie tak nie jest... jeśli nie piszę że na kogoś awansuje to znaczy że nie awansuje na nikogo. A teraz przedstawiam wam więcej jednostek tym razem są to magowie(mnichów i krzyż robił Vetch)

MONK Lvl 1

Mężczyzna
/obrazek skasowany/

Kobieta
/obrazek skasowany/

Awansują na: Fanatic,Lux Priest

LUX PRIEST LVL 2

Male:
/obrazek skasowany/

Female:
/obrazek skasowany/

Awansują na: High Priest(Dodany będzie później), Eye's of Nagiff

FANATIC LVL 2
/obrazek skasowany/

AWANSUJĘ NA: ZEALOT(Dodany będzie później)

EYE'S OF NAGIFF LVL 3

MALE:
/obrazek skasowany/

Female:
/obrazek skasowany/
Grin
Edytowane przez AxeFighter dnia 14-03-2015 08:05

Heedal
Monk trochę dziwnie wygląda. Reszta super.
www.wesnoth.com.pl/img/syg3.jpg
Twórca Ery Po Upadku (Prace wstrzymane)
Twórca linii nanokombinezonu

Saurians forever!
Nick na Steam/Uplay/Origin: Heedal

Elensefar
Eye's of Nagiff mężczyzna jest mały jak krasnolud
Po co fanatykowi krzyż? Przecież on jest niewiernym Smile

Elensefar

golibark

eyes of Nagiff - ma taką samą wielkość jak Kobieta, więc nie rozumiem ;P

eee Przecież Fanatyk to osoba taka co gorliwie walczy za swoją religię... po to mu krzyż

Filar
DawidRycerz napisał/a:

To przecież zależy jakiej religii był fanatykiem. Widać golibark zakłada, że którejś ze znakiem krzyża.

Zgadzam się z Adrisem, jeśli mówimy o kolorach. Tak to już jest w standardach wesnoth, że kolor musi być przynajmniej podobny, inaczej trochę nienaturalnie to wygląda.

KingOfDrakes napisał/a:
Monk trochę dziwnie wygląda. Reszta super.

Może byś powiedział co wygląda w nim dziwnie? Zastanów się nad tym, co Twój post wnosi do dyskusji. Na pewno nic co przyniesie pożytek autorowi i jego pracom. Nie widzę innego sensu pisania takich postów, jak dla nabicia postów.
Edytowane przez Filar dnia 26-06-2011 00:07

golibark
Filar napisał/a:
DawidRycerz napisał/a:

To przecież zależy jakiej religii był fanatykiem. Widać golibark zakłada, że którejś ze znakiem krzyża.

Zgadzam się z Adrisem, jeśli mówimy o kolorach. Tak to już jest w standardach wesnoth, że kolor musi być przynajmniej podobny, inaczej trochę nienaturalnie to wygląda.

Cóż staramy się robić tak bardziej jak w Herosach. Zmiany jednostek tam też nie są podobne, ale będziemy mieć to na uwadze robiąc kolejne jednostki Smile

Richiter
Świetne jednostki, tylko u monk'a kobiety dziwnie wystają włosy i według mnie przydało by się żeby Monk'ą było widać oczy pod tym kapturem.

Jestem przekonany, że poprawną formą jest Monk'om. - Sagez
Edytowane przez Sagez dnia 26-06-2011 11:56
images40.fotosik.pl/479/60c9049eacf8d030.jpg

golibark
No ok... następne levele magów dodam później, a teraz przedastawiam wam nowe jednostki, które awansują z "Volunteer"

OWNER OF THE BANNER (LVL 2)
/obrazek skasowany/

Awansuje z: Volunteer

Awansuje na: Commandmaster

Jednostka będzie posiadała dowodzenie.

Commandmaster (lvl 3)

/obrazek skasowany/

Awansuje z: Owner of The banner

Jednostka będzie posiadała dowodzenie

I niedawno wpadłem na dosyć interesujący pomysł, coś co by mogło zmienić plany dotyczące fortec. Z tą jednostką stwierdzenie "Przejmowanie Fortec" nabierze dosłownego znaczenia. Proszę państwa przedstawiam wam jednostkę - a raczej budowle -Wieżę. Jak sami wiecie budowle nie mogą się ruszać, natomiast gracz będzie mógł wybrać pomiędzy straceniem 1 miejsca w fortecy na robienie jednostek na rzecz obraniającej fortecę wieżyczki(więc trzeba się najpierw zastanowić! Wzmacniacie obrone kosztem miejsca do rekrutowania, a i tak założe się że wrogowie bardziej czyhają na waszego przywódcę, niż na fortecę), albo robienie zwykłych oddziałów(No może... ewentualnie można by "Odesłać jednostkę", wtedy wieżyczka nie zostawałaby na zawsze)

I tutaj zwracam się do was abyście zagłosowali. Czy wieżyczka ma awansować na lepsze poziomy(co i tak dla mnie jest bez sensu bo wrogowie specjalnie ominął wieżyczki i pognają na naszego lidera [chyba że zabunkrujemy się ze wszystkich stron w fortecy wieżyczkami, tak że wróg musiałby zniszczyć wieżyczki aby dostać się do nas]) czy w panelu rekrutacji będziemy mieć do wyboru 3 wieżyczki, pierwsza będzie najsłabsze ale będzie kosztować mniej, druga więcej itd. Im wyższy poziom wieżyczki tym więcej nam będzie potrzeba wydać kasę

Watch Tower:

/obrazek skasowany/

Sentry Tower:

/obrazek skasowany/

Guard Tower:

/obrazek skasowany/

Wieże będą mocno wytrzymałe, i atak też będą mieć niezły, dlatego ich jedyną słabością będzie to, że jak podejdą jednostki wroga, i zaatakują ich z bronią wręcz, wieża nie będzie wstanie się obronić(dlatego zalecane jest wsparcie dla wież w postaci jednostek)

Powiecie dlaczego? otóż gdybym uzbroił wieżyczkę np. w barykady, to i tak by była animacja że wieża się rusza i atakuje wroga(jak w szachach) więc chyba nie jest możliwe stworzenie, że by się nie ruszała podczas walki wręcz.
Edytowane przez AxeFighter dnia 14-03-2015 08:06

Rusty Polok
Popieram twój pomysł z wieżami. Jak na moje lepsze by było gdyby sie kupowało poziomy np. 1 poziom 20 2 poziom 40 3 poziom 60.

WIEŻAMI! - Sagez
Edytowane przez Rusty Polok dnia 29-06-2011 18:17

Vetch
Według mnie ta linia rozwoju volunteera jest straszna O.o, szczególnie nazwa drugiego poziomu. Nie lepiej napisać po prostu Standard Bearer(chorąży)?. Poza tym skąd Wycieniuj raczej te flagi i dodaj jakieś zszarpania na dole każdego sztandaru, bo na razie bardziej przypomina mi jakiś prostokąt na patyku, nie sztandar.
Zostaje tylko życzyć: miłego poprawiania Smile

@up: Wiesz że jak napiszesz źle wyraz to podkreśla ci go na czerwono? Zwracaj na to większą uwagę, ponieważ twoje posty są nieczytelne.

Edit: Pomysł z wieżami jest nawet niezły, choćby się ruszały o jedno pole i co prawda nie zwiążą wroga walką, ale nie zabieraj im strefy kontroli. Ogólnie pomysł z wieżami jest niewesnothowy, ale może być w porządku. Czas pokaże.
Edytowane przez Vetch dnia 29-06-2011 12:43

http://vetch-dziennik.blogspot.com
Markus
Ale mi "niewesnothowy", przecież wieże były w kampanii orków. A może dodać jednostkę, która budowała by je w dowolnym miejscu oprócz wody, bagien i gór?? Do tego duża cena i koszt utrzymania, ale spora siła. Tylko nie wiem, czy da się to zaprogramować.
"Amor patriae nostra lex"

golibark
Markus napisał/a:
Ale mi "niewesnothowy", przecież wieże były w kampanii orków. A może dodać jednostkę, która budowała by je w dowolnym miejscu oprócz wody, bagien i gór?? Do tego duża cena i koszt utrzymania, ale spora siła. Tylko nie wiem, czy da się to zaprogramować.

:*

Oczywiście że się da, nawet coś takiego w jednej erze widziałem(ta z planetami obcymi itp)

Edit:
Za około 2 dni wyjdzie pierwsza wersja ery 0.0.1 która będzie mieć 1 frakcje - Sojusz Tehimorski, jednak nie będzie w niej wszystkich jednostek. Kto chce zobaczyć to sobie je poprostu ściągnie Wink

A teraz przedstawiam wam jednostki zwiadowcze, później zostanię dodana jeszcze jedna jednostka konna, ale bardziej ofensywna.

RIDER lvl 1

/obrazek skasowany/

Awansuje na: Scout

Scout lvl 2

/obrazek skasowany/

Awansuje na: Skirmisher

Skirmisher lvl 3

/obrazek skasowany/
Edytowane przez AxeFighter dnia 14-03-2015 08:07

Elensefar
Co rider ma na plecach, jakiś kołczan czy co? I dlaczego skirmisher ma miecz w ręce i 2 na plecach, a scout ma dodatku chyba drewniany?

Elensefar

golibark
Tak rider ma kołczan, scout ma kołczan i to nie jest drewniany meicz, a co do skirmishera masz racje taki drobny błąd naprawie go Wink

EDIT:

A to lvl 3 odchodzący od Fanatyka(stworzony przez Vetcha) - Executor(zmieniłem nazwę) oceniajcie czy wam się podoba, ewentualnie co mozna zmienić, poprawić Wink

/obrazek skasowany/

Edit:
No i dobra tak jak obiecałem, wydałem wersje 0.0.1 .Jeśli chciałby ktoś sobie zobaczyć jednostki to śmiało: ściągajcie. Niedługo(mam nadzieje) będzie specjalny temat w którym będą napisane wszystkie nowości dodawane w następnych wersjach. OBECNA WERSJA działa na BfW 1.9

Ta wersja zawiera:
1 Frakcje
3 Portrety
7 Jednostek
5 (prymitywnych) animacji do jednostek.

Ściągnij
Edytowane przez AxeFighter dnia 14-03-2015 08:09

pathae
Volunteer - dla mnie trochę nieproporcjonalny,ręka nie wygląda jakby trzymała włócznie.Główka trochę nie pasuje
Guardian - ogółem nieźle, ale nie można mieszać stylów rysowania.
Footman - tak samo jak wyżej.
Champion - głowa nie pasuje.
Monk - wyglądają jakby byli odwróceni.
Lux Priest - Nawet fajnie ale ta broń, trochę zepsuła.
Fanatic - >Całego< go zaczerwieniłeś.
Eye's of Nagiff - strasznie pomieszany.
Owner of the banner - jak wyżej
Commandmaster - jak wyżej
Wieżyczki - nawet dobre.
Rider - może być
Scout - Lepiej
Skrimisher - Najlepiej.Wszystko gra.
Executor - Fajny nawet.

Pamiętaj, oferuje pomoc.

Sylar
WOW, szybko to dodaliście ten dodatek do EEaW i Age. Równie dobrze mogłoby tu wylądować White Rock. Co do Egzekutora, ogólnie bardzo ładny, ale:
-kolor szaty proponowałbym zmienić na coś mniej jaskrawego, np. bordowy
-buty innego koloru niż szata, bo to dziwnie wygląda
-ta szata jest pomarszczona? W dziwny sposób. Jeśli to są jakieś szlaczki, to lepsze by były np. piaskowo-żółte.
Życzę powodzenia w dodatku.

Przejdź do forum:
Wygenerowano w sekund: 1.42
10,821,177 unikalne wizyty