Witaj Wesnothańczyku
Zobacz temat
 Drukuj temat
Serwer Minecraft
Richiter
Widziałem w temacie polecanych gier pomysł na stworzenie serwera, Krasnolud można się Składać na serwa, każdy kto gra płaci jakąś ilość kasy, np gra 10 osób to każdy daje 3 zł.
images40.fotosik.pl/479/60c9049eacf8d030.jpg

kalfat
Lepiej byście wpłacili kasę żeby stronka mogła jeszcze potrwać. Myślę że nie ma potrzeby w stawianiu nowego serwa, możemy pograć na jakimś który już działa.
D Y E D M Λ G E N T Λ

Richiter
Wpłaca się przelewem, założyciel na stronce ma rozpiskę kto wpłacił ile pieniędzy, a świat się generuje tak samo jak w singlu a dalej zależy od rodzaju serwera
np. serwer survival każdy kto się zrespi idzie w swoją stronę i robi co chce. (Włączone są potwory.)
serwer RPG - mamy miasto w którym wyznaczone są działki, jak dołączmy wybieramy działkę i budujemy dom, są publiczne kopalnie, sklepy i inne. (tutaj zależy od widzimisię admina.)
images40.fotosik.pl/479/60c9049eacf8d030.jpg

kalfat
Masz racje Adris, źle się wyraziłem. Bardzo chętnie bym zagrał z ekipą ze stronki ale najpierw trzeba ustalić kto by chciał na nim grać. Jeżeli więcej niż 5 osób się nie zbierze to wydaje mi się że traci to sens bo równie dobrze możecie znaleźć jakiś serwer który już działa i tam sobie pograć. Grin
Potem jeżeli wszystko pójdzie dobrze to trzeba ustalić kto by się rzetelnie i uczciwie serwerem zajmował.
Po przespaniu się z tym mogę powiedzieć że chętnie bym w czymś takim uczestniczył i nawet mam parę pomysłów na serwer.
D Y E D M Λ G E N T Λ

Elensefar
Wątpię, aby komuś się chciało co miesiąc płacić na serwa. Pomysł raczej nie wypali, lepiej by było już grać na serwerze hamachi z lagami, ale za darmo.
Adris skoro tak to byśmy musieli tez zbudować miasta z BfW np. Weldyn itp.
Edytowane przez Elensefar dnia 22-12-2011 00:38

"Głupota ludzka jest jak wyobraźnia- nie zna granic"

Elensefar

krasnoludpogromca
Uuu... Ja się chętnie moge zająć fabułą do serwera.
Co do serwera to moim zdaniem lepiej grać na dedyku bo jeżeli będzie to hamachi to np.: < Tak mam super pomysł ale musze szybko to zbudować bo zapomne i... FFUUUU nie ma Nick admina >
,,Chcę iść do piekła, nie do nieba. W piekle będę miał towarzystwo papieży, królów i książąt, a w niebie są sami żebracy, mnisi, pustelnicy i apostołowie.''

Vetch
Ciekawy pomysł. Jestem zdecydowanie na tak, 3 złote z kieszeni to nie jest zbyt wielki wydatek, a za to chociaż 5-10 osób z wesnoth.com.pl by tam grało, to można spokojnie stworzyć sobie serwer RPG. I na propozycję z fabułą wesnotha -> jestem zdecydowanie za. Dodatkowo, mogę rozpromować serwer (ewentualnie), aby te opłaty się zmniejszyły (vipy itp.). Pozostaje tylko pytanie, kto byłby head adminem.
Pozdrawiam,

http://vetch-dziennik.blogspot.com
adriano
hmm z tego co wiem serwery minercraft są bardzo drogie może bym był wstanie coś zapłacić xd

kalfat
Jak chcecie ze mną zagrać to proszę 188.165.254.166:27634
Serwer non-premium survival.
Moje koordynaty:
x: -1697
y:71
z:-803
Dosyć daleko od spawna bo mnie ludzie czasami wnerwiają. Mam ten sam nick co na forum czyli kalfat dla nie ogarniętych.
D Y E D M Λ G E N T Λ

Elensefar
Kalfat dzięki za fajny serwer do minecrafta, wszystkie inne serwery, które widziałem były same free build, co po woli się nudziło.

"Głupota ludzka jest jak wyobraźnia- nie zna granic"

Elensefar

kalfat
No spoko, zobacz co znalazłem Pfft. Sprawdź w skrytce. Jak wracasz z piekła to przenosisz się do jakiegoś innego gościa, nie do nas.
D Y E D M Λ G E N T Λ

Guurahk
Tak jakby co, to ja mam serwa RPG, tylko że on jest raczej nie Wesnoth Grin
"Jest niewiele cnót, których Polacy nie posiadają, i niewiele pomyłek, których udało im się uniknąć." - Winston Churchill

Heedal
Czy działa na wersję 1.2.4?
www.wesnoth.com.pl/img/syg3.jpg
Twórca Ery Po Upadku (Prace wstrzymane)
Twórca linii nanokombinezonu

Saurians forever!
Nick na Steam/Uplay/Origin: Heedal

Guurahk
Tak jest on na najnowszej wersji, ale aktualnie jest wyłączony (spóźniam się z opłatą). Najprawdopodobniej w tym tygodniu uruchomię go ponownie (zresetowany).
"Jest niewiele cnót, których Polacy nie posiadają, i niewiele pomyłek, których udało im się uniknąć." - Winston Churchill

maks4444
Gracie an czystym czy macie jakieś mody?
Era Swarm Projekt Zawieszony
Rebirth of the Swarm Rozwijany

Guurahk
Póki co czystym, ale planuję dodać mody na nowe bronie i mobile entities (pomijając plug-iny, których pewnie będzie masa, znając mojego pluginera).

Archiebald
Ja moge sie doloczyc.Ten serwer to z hamahi?

Guurahk
Lubisz odgrzebywać stare tematy, nie? Jest to zwykły serwer, płatny ;P

Archiebald
Nowy jestem.Kilka miesiecy w ta lub w taPfft

Lord Memik
a nie lepiej na hamahi?

Przejdź do forum:
Wygenerowano w sekund: 1.04
10,820,122 unikalne wizyty