Witaj Wesnothańczyku
Zobacz temat
 Drukuj temat
Nagrody w Turnieju o tytuł Krasnoludzkiego Powiernika
Druid
Ponieważ już kilku graczy zwracało się z zapytaniem o turniej, w którym będzie można grać o nagrody pieniężne postanowiłem Was zapytać w tej sprawie.
Żeby uniknąć niedomówień od razu dodam, że jednemu z graczy ujętych w rankingu odmówiłem współpracy w takim przedsięwzięciu. Był w mojej ocenie bardzo nachalny i agresywny a ja uważam, że bez poznania opinie Weriana w tej sprawie nie mam prawa podejmować takich decyzji. Dodatkowo dochodzi fakt braku zaufania do nieznajomej osoby, która szydząc z polskiego prawa usiłuje mnie do czegoś zmusić. Sorrki ale jeżeli robię interesy to z osobami, który ufam a w tym przypadku było daleko od tego. To tyle w kwestii moich odczuć i zaufania.
Teraz opinia na temat nagród finansowych. W mojej ocenie gdy pojawią się pieniądze w turnieju pojawiają się też niezdrowe emocje, a to w przypadku gry na darmowej licencji nie jest dobre. Dokładnie też nie wiem jak jest z podatkiem od wygranych w takim przypadku więc wolę dmuchać na zimne, żeby ktoś przez moją niewiedzę nie miał potem problemów. Chętnie poznam waszą opinię na ten temat bo oczywiście nie jestem nieomylny i zawsze staram się liczyć ze zdaniem innych. Dodam, że jestem natomiast za turniejem w którym będzie można wygrać nagrody rzeczowe. Takie które pozostaną jako pamiątka. Nawet mamy już pewien pomysł z innym gracze z ranking co do którego mam pełne zaufanie. Wink Podsumowując moja opinia: gra o pieniądze nie, gra o nagrody rzeczowe jak najbardziej tak.
To teraz czekam na Wasze opinie.

Edytowane przez AxeFighter dnia 14-09-2014 21:38
Dingo napisał:

Postaram się ignorować wszelkie możliwości do offtopowej dyskusji, ale może nawet lepiej by w ogóle już nigdy z wami nie wchodzić w dyskusję. Grin (<- pozwoliłem sobie dodać z własnej inwencji Wink)

www.rankinggraczybfw.republika.pl/ranking.html
sordan
Ale sie popisales Druid tym tekstem. Jest on stronniczy i w ogole nie odzwierciedla naszej rozmowy. Gratuluje.

Zwyczajnie chcialem byc dobry i ufundowac nagrody pieniezne zeby sie fajniej gralo, to wszystko! Zrobiles ze mnie chama, agresora, szyderce i nachalnego anty patriote polskiego tylko za to, ze ja chcialem ufundowac nagrody pieniezne, a ty sie na to nie zgodziles dlatego, ze twoim zdaniem wlasciciel wesnoth.com.pl mialby rzekomo z tego tytulu miec wielkie problemy z polskim prawem bo moja nagroda nie bedzie opodatkowana. Moj przelew z mojego konta na konto wygranego mialby stworzyc wielkie problemy prawne wlascicielowi portalu. Tak pisales, wiec dlaczego tego nie ujales w twoim tekscie?

To byl moj jeden z pierwszych i ostatni post na tym forum. Sorry, ale w takiej atmosferze nie mam ochoty grac do polskiego laddera. Z calym szacunkiem ale rozmowa z toba Druid nie ma absolutnie zadnego sensu.

Prosze o niezwloczne usuniecie mojego konta na tym portalu, prosze rowniez o usuniecie mnie z tabeli polskiego ladder i zycze wszystkiego dobrego.

Axtman
Przed ostatnie zdanie, popraw błędy Druid.
Nagrody rzeczowe jak najbardziej, pieniężne nie ma mowy.
sordan: To co teraz powiedziałeś jest przesączone agresją,chamstwem i gadką rozpuszczonego dzieciaka milionera.
Tak więc, Druid nie zrobił z ciebie chama i agresora, sam pokazałeś kim jesteś.
Edytowane przez Axtman dnia 12-04-2013 08:17
kontakt:
axtman5@o2.pl

Rene
Druid:

Nie wiem jak wyglądała wasza rozmowa Druid i sordan ale myślę, że trochę za dużo niepotrzebnych emocji się w niej pojawiło. Wydaję mi się, że po prostu sordan chce dobrze tylko wszystko zbyt szybko się potoczyło zamiast na spokojnie w większym gronie przedyskutować temat.
Poza tym nie wiem na czym polegało szydzenie z polskiego prawa i na jakiej zasadzie chciał cię do czegoś sordan zmusić - aż z chęcią chciałbym zobaczyć jak to robi bo byłoby ciekawie. Pfft

Jeśli chodzi o niezdrowe emocje to raczej kwestia podejścia graczy a nie pieniędzy. Ja na przykład nie wyobrażam sobie, że ktoś poważny miałby oszukiwać w turnieju, w którym za pierwsze miejsce byłoby do wygrania ok 50 zł, a jak będzie jakakolwiek nagroda np. rzeczowa to również zwiększa się szansa, że ktoś będzie oszukiwał.

Jeśli chodzi o płacenie podatku to całkiem dobrze znam się na prawie. Jeszcze tego nie zrobiłem ale mogę dokładnie sprawdzić jak wyglądałaby kwestia podatku od takiej nagrody ale przy tak małych kwotach tego podatku po prostu pewnie nie byłoby albo byłby śmiesznie mały i nie stanowiłby problemu dla nikogo. Także nie martw się swą niewiedzą Druid - od czego są koledzy z wesnoth Smile, ewentualnego zwycięzce nagrody pieniężnej mógłbym pokierować co i jak ma zrobić (jeśli w ogóle coś musiałby zrobić)

Podsumowując: wg mnie faktycznie nagroda rzeczowa jako pamiątka to dobry pomysł, jedynie może się pojawić problem wysyłki na większe odległości no ale raczej nikt tony węgla nie będzie wysyłał. Smile

Z nagrodami pieniężnymi problemu też nie byłoby ale jak coś to myślę o nagrodach max. do 100zł bądź takich, które nie stworzą obowiązku podatkowego jeśli jest taka możliwość (sprawdzę to jak będę miał czas - obiecuję).

sordan

Mój pogromco proszę graj dalej i nie uciekaj z powodu małej eskalacji emocji. W końcu kto mnie będzie raz na czas rozwalał jeśli nie ty. Pfft

Driud
sordan nie jest dzieciakiem i raczej średnio idzie ci poznawanie ludzi po ich tekstach na forum. Poza tym szanuję twój pogląd na temat nagród pieniężnych ale prosiłbym o jego uzasadnienie, żeby było wiadomo dlaczego w razie czego odrzucamy możliwość nagród pieniężnych.

Z góry dziękuję za dalszą merytoryczną dyskusję bez nie potrzebnych negatywnych emocji.
Edytowane przez Rene dnia 12-04-2013 09:41
Brak odbioru.

Ariu
sordan napisał/a:
Zwyczajnie chcialem byc dobry i ufundowac nagrody pieniezne zeby sie fajniej gralo, to wszystko! Zrobiles ze mnie chama, agresora, szyderce i nachalnego anty patriote polskiego tylko za to, ze ja chcialem ufundowac nagrody pieniezne, a ty sie na to nie zgodziles dlatego, ze twoim zdaniem wlasciciel wesnoth.com.pl mialby rzekomo z tego tytulu miec wielkie problemy z polskim prawem bo moja nagroda nie bedzie opodatkowana. Moj przelew z mojego konta na konto wygranego mialby stworzyc wielkie problemy prawne wlascicielowi portalu. Tak pisales, wiec dlaczego tego nie ujales w twoim tekscie?

Sordan zauważ, że Druid nie powiedział, że to Ty jesteś tym milionerem szastającym kasą. Stwierdził tylko, że jest gracz z rankingu agresywny (co chyba potwierdziłeś swoim wpisem) i mało wiarygodny w jego ocenie i że to on nie chce z Tobą robić interesów. To jego prawo. Uzasadnił dlaczego i to jest również jego ocena. A Ty jak dziecko obrażasz się i strzelasz focha na cały portal. Nie masz wrażenia, że historia kołem się toczy i kiedyś już to przerabialiśmy ? Kiedy, przy okazji turnieju zorganizowanego przez miastogier. Obrażałeś wtedy wszystkich jak leci od gier półfinałach no sorrki Janitora oszczędziłeś ale niesmak na długo pozostał. Wrzuć więc na luz i przemyśl na spokojnie swoje decyzje. Swoją drogą nic chamskiego nie widzę we wpisie Druida a jedynie argument jednej ze stron. Być może subiektywne ale każdy odbiera po swojemu. Druid nie ma monopolu na organizowanie turnieii. Wiem jednak, że każdy projekt, którego się podjął doprowadził do końca nie tylko na tym portal. Dla mnie jest klasą samą w sobie. Wink Wiem, wiem jestem subiektywny. Sordan sam możesz taki turniej zorganizować a nie zwalać robotę na innych i jeszcze walić focha bo ktoś ma inne zdanie niż Ty. Odnosząc się do tego było już kilka parabanków w Polsce obiecujących miliony tylko, że po okresie obiecywanek sporo ludzi miało pretensje. Też nie chcesz z Druidem współpracować proszę bardzo są inne wyjścia jedno Ci podałem.
Wracając do tematu ja z chęcią zagrałabym w turnieju o kaskę dla tego dreszczyku emocji . Gram jednak dla przyjemności więc od razu mówię że ewentualne miliony za moją wygraną proszę przelać dla Weriana na utrzymanie serwisu. Grin Popieram zdanie Druida, nie można takich rzeczy robić bez akceptacji Weriana. Swoją drogą, popatrzcie jeszcze nie ma turnieju o pieniądze a ile złych emocji już powstało.
Ariu

Dunno
Kiedyś pamiętam, że była o to afera na wesnoth.org jak Neki próbował zrobić coś podobnego. I poszło tak źle, że Neki zrezygnował z Wesnotha. Więc rzeczywiście gra na pieniądze jest ryzykowna i może zakończyć się katastrofą. Natomiast w grze z nagrodą rzeczową chyba nie ma niczego złego.
Już czwarty rok bez podpisu!

Deidara
Chachary lat temu prowadziliśmy nawet konkurs z nagrodami rzeczowymi. Były to książki, jednak nie pamiętam tego dobrze. Było to w czasach, kiedy nie miałem jeszcze żadnego bana. Nie pamiętam, co stało się z nagrodami. Nie był to turniej, a jakiś konkurs na rysunek, bądź opowiadanie... Wydaje mi się, że nikt się nie zgłosił Grin
Wydaje mi się, że nagrody rzeczowe nie byłyby żadnym problemem. Nagrody pieniężne... Wydaje mi się, że nie byłby to jakiś wielki przekręt stulecie itd., jednak po co ryzykować? A przy tym istnieje zagrożenie, że powyrywamy sobie oczy za te pięćdziesiąt golda.

Hasus
osobiście uważam że to kiepski pomysł gdy główny cel jakim jest samodoskonalenie i frajda z gry przysłania wygrana pieniężna, może się mylę ale wydaje mi się że gdy stawką są pieniądze w niektórych przypadkach ludzie podchodzili by do tego zbyt agresywnie(nie mówię tu o nikim konkretnym) i cały klimat zdrowej rywalizacji poszedł by do lamusa. To takie moje subiektywne wypociny Grin

Guurahk
Popieram Hasusa, fajnie jest coś wygrać, ale coś czuję, że niektórzy przegrani (nie mam tutaj nikogo konkretnego na myśli) mogliby się, że się tak wyrażę... ostro wkurzyć Grin Popsuje to atmosferę na forum i doprowadzi do niezdrowej rywalizacji.
"Jest niewiele cnót, których Polacy nie posiadają, i niewiele pomyłek, których udało im się uniknąć." - Winston Churchill

Druid
Sordan tak masz racje mój teks nie odzwierciedla naszej rozmowy tylko moje odczucia, co znaczyłem (że było to w mojej ocenie). Jeżeli czujesz się urażony to przepraszam nie to było moim celem.
Informuję więc wszem i wobec że mój tekst nie jest stenogramem z naszej rozmowy a bazuje jedynie na moich odczuciach. Nasza rozmowa z sordane przebiegała w sposób polegający na wymianie poglądów gdzie żadna ze stron nie dała się przekonać do zdania drugiego. Agresja i natarczywość wynikała z odmiennych poglądów na pewne sprawy , więc Rene pewnie by był rozczarowany. Szydzenie z prawa o którym pisze było w formie wyśmiewania się z mojej ostrożności . Coś w stylu że zamkną mnie i Weriana po wypłaceniu nagrody i kilka uwag jakie to my mamy wspaniałe prawo w Polsce. Dodam że w trakcie rozmowy pozwoliłem sobie tego nie komentować bo już wtedy nie było moim celem kłócenie się z sordanem. Nie było w tym żadnego takiego patosu jakiego się sordan dopatrzył obecnie i już na pewno nie było moim zamiarem robić z niego chama. Sam sordan widzisz, że nie po drodze nam razem. Nadajemy na innych falach jednak nie planuję z tego powodu obrażać się na całą Irlandię. Jak jeszcze czegoś nie rozumiesz to z chęcią Ci wyjaśnię, żeby nie było niedomówień. Zdania jednak nie zmieniam i nadal moje zaufanie do Ciebie nie ma wysokich lotów. Mam jednak nadzieję, że to Ci w niczym nie przeszkadza. Rene tak wiem do doskonałości mi daleko ale jak do czegoś nie jestem przekonany to tego po prostu nie robię. Nie stanowi też dla mnie problemu że inni się tym zajmą i na pewno nie obrażę się na cały świat z tego powodu. Wink Sordan jak nie chcesz grać w rankingu to nikt Cie do tego przecież nie będzie zmuszał. Jednak gier które przegrałeś ze mną i Rene oraz które wygrałeś z Ariu i Rene nie planuję usuwać. Jak na temat dotyczący nagród to sporo się musiałem tłumaczyć.
Dingo napisał:

Postaram się ignorować wszelkie możliwości do offtopowej dyskusji, ale może nawet lepiej by w ogóle już nigdy z wami nie wchodzić w dyskusję. Grin (<- pozwoliłem sobie dodać z własnej inwencji Wink)

Rene
Druid

Bardzo dobrze, że nie robisz czegoś gdy nie jesteś tego pewien. Mam nadzieję, że się jeszcze dogadasz z sordanem i nadal będzie on grał w rankingu niezależnie od tego, czy zdecydujemy się na nagrody pieniężne, czy nie. Raz jeszcze tylko powtórzę, że niewielkie nagrody pieniężne wg mnie nie byłyby problemem, jeśli ludzie podeszliby do tematu na luzie. Smile
Brak odbioru.

sordan
Druid:
Jeżeli czujesz się urażony to przepraszam nie to było moim celem.

Nie ma sprawy. Moim celem rowniez to nie bylo.

Szydzenie z prawa o którym pisze było w formie wyśmiewania się z mojej ostrożności .

Nie szydzilem, nie drwilem ani nie wysmiewalem prawa polskiego. Dlatego, iz bylem w szoku gdy dostalem od ciebie odpowiedz co do fundowania pieniedzy w konkursie mowilem pod wplywem emocji. Fakt, masz racje zartowalem i smialem sie z tego, ze boisz sie problemow w zwiazku z ufundowaniem przeze mnie nagrod pienieznych. Jak dlugo zyje jeszcze nigdy w zyciu sie z takim czyms nie spotkalem, ze ktos chce cos dac komus za darmo i spotyka sie z odmowa bo boi sie, ze nie bedzie to zgodne z polskim prawem. Dlatego mnie ponioslo i zaczalem zartowac w nieodpowiedni dla ciebie sposob. Nie mialem absolutnie zadnych zlych intencji, po prostu nie spodziewalem sie takiej reakcji z twojej strony. Bylem swiecie przekonany, ze rozmowa bedzie krotka. Ja zaproponuje ufundowanie nagrod za pierwsze trzy miejsce, wy o tym poinformujecie przed zapisami i wszystko bedzie git. No ale sie przeliczylem i bylem w bledzie. Jesli urazilem cie moimi zartami na ten temat to rowniez przepraszam. W ogole tego nie planowalem zaczynajac rozmowe z toba. Po prostu nie potrafilem uwierzyc, ze ktos nie chce za darmo przyjac pieniedzy. To tak jakby zebrak siedzial pod sklepem Zabka i podchodzi do niego ktos kto chce dac mu 100 zl. Zebrak oburzony nie przyjmuje pieniedzy bo nie chce by sklep Zabka mial z tego tytulu problemy bo owe 100 zl nie bedzie opodatkowane jednoczesnie dodaje ze zamiast pieniedzy moze przyjac zestaw z burger kinga albo drewnianego struganego krasnala dwu kilogramowego.

Dodam że w trakcie rozmowy pozwoliłem sobie tego nie komentować bo już wtedy nie było moim celem kłócenie się z sordanem.

Moim celem tez nie bylo klocenie sie z toba.

Sam sordan widzisz, że nie po drodze nam razem. Nadajemy na innych falach jednak nie planuję z tego powodu obrażać się na całą Irlandię

Tutaj trafiles w sedno sprawy. Dokladnie tak jest, jestesmy chyba kompletnie roznymi osobami. Tylko ja mam wrazenie, ze za to ze jestem inny niz ty to uwazasz mnie za gorszego. Co wcale nie musi byc prawda.

Zdania jednak nie zmieniam i nadal moje zaufanie do Ciebie nie ma wysokich lotów.

Nie zalezy mi w ogole na tym bys mi ufal czy nie. Jestem uczciwym czlowiekiem, a czy ty w to wierzysz czy nie to przeciez twoja sprawa. Jesli jednak bys chcial sprobowac choc odrobine zmienic na ten temat zdanie to zapraszam cie tutaj:
http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=1495555
Jestem zarejestrowanym sprzedawca na allegro. Prawie 3000 komentarzy i 99.7% pozytywnych komentarzy co zdarza sie ekstremalnie rzadko na allegro. Moje aukcje rowniez posiadaja ikonke "standard allegro", czyli na podstawie ocen od kupujacych allegro wyroznilo mnie tym odznaczeniem jako rzetelny i solidny sprzedawca.
Mozesz rowniez zajrzec tutaj:
http://www.ebay.ie/sch/sordan_rad/m.html?hash=item1c21193a5a&item=120814385754&pt=UK_VintageComputing_RL&rt=nc&_trksid=p4340.l2562
Ponad 6000 pozytywnych komentarzy i rowniez 99.7% co rowniez swiadczy o wielkim profesjonalizmie, uczciwosci i rzetelnosci.
Mozesz zajrzes rowniez tu:
http://www.adverts.ie/shops/sordan/
Pokazuje ci to wszystko dlatego, ze piszesz ze nie mozesz mi zaufac. Dziesiatki tysiecy ludzi zaufalo mi wysylajac najpierw pieniadze, a dopiero potem ja wysylalem towar i nigdy nikogo nie zawiodlem ani nie okradlem.

na pewno nie obrażę się na cały świat z tego powodu.

Ja tez sie w ogole nie obrazilem. Troche tylko ponioslo mnie smiejac sie z twojej wysokiej ostroznosci. Za co rowniez przepraszam.

Sordan jak nie chcesz grać w rankingu to nikt Cie do tego przecież nie będzie zmuszał

Skoro nie bales sie uzyc slowa `przepraszam` (szczerze bylem pozytywnie zaskoczony) to ja nie widze jednak zadnej przeszkody by dalej z wami grac. Slowo `przepraszam` ma na prawde wielka moc i jesli ktos potrafi je napisac to z reguly jest konkretnym czlowiekiem.

Reasumujac: Dalej jestem za swoim, tzn za ufundowaniem nagrod pienieznych. Oczywiscie drobne kwoty by nie bylo tu zadnego szalenstwa. Myslalem o 100,40,20 zl za pierwsze,drugie,trzecie miejsce. Udzial w turnieju oczywiscie bezplatny. A ja zwyciezca przelal bym kwoty wspomniane wyzej po skonczonym turnieju. Nie mieszkam w Polsce dlatego wymyslilem takiego typu nagrody. Byloby w moim przypadku duzo latwiej i sprawniej wyslac pieniadze z konta na konto (mam tez konto w polskim banku), niz wysylanie nagrod rzeczowych. Jesli takie cos nie przejdzie z jakiegokolwiek powodu to nie ma sprawy, wiecej juz nalegac nie bede. Co do nagrod rzeczowych to rowniez jestem jak naj bardziej za. Jakbym mieszkal w Polsce to moze i od razu bym zaproponowal nagrody rzeczowe.

Rene:
Wydaję mi się, że po prostu sordan chce dobrze tylko wszystko zbyt szybko się potoczyło zamiast na spokojnie w większym gronie przedyskutować temat.

Wlasnie tak. Chcialem dobrze, ale nieoczekiwanie wyszlo zle Sad

Poza tym nie wiem na czym polegało szydzenie z polskiego prawa i na jakiej zasadzie chciał cię do czegoś sordan zmusić - aż z chęcią chciałbym zobaczyć jak to robi bo byłoby ciekawie

Po prostu pisalem teksty w stylu: `taaa zamkna cie na 20 lat razem z Werianem dlatego, ze ja wyslalem 20 zl na konto wygranego w turnieju` itp.

Jeśli chodzi o płacenie podatku to całkiem dobrze znam się na prawie.

Tez mam wiedze na ten temat jako zarejestrowany przedsiebiorca w Irlandii, dlatego mnie rozbawila sprawa z opodatkowaniem nagrody. Tak jak do zebraka na ulicy nie podejdzie urzad skarbowy i nie bedzie kazal mu zaplacic podatku z pieniedzy ktore uzbieral w kubku tak samo nie przyjdzie urzad skarbowy na wesnoth.com.pl i nie zarzada podatku od wygranej.

Mój pogromco proszę graj dalej i nie uciekaj z powodu małej eskalacji emocji. W końcu kto mnie będzie raz na czas rozwalał jeśli nie ty.

Spoko Maroko, zagramy jeszcze nie raz nie dwa Smile Jak tylko dasz mi troche wiecej na ture albo zgodzisz sie grac bez timera. Po prostu jak bedziesz mial do zrobienia pranie, bedziesz mial w planie upiec sernik, kapiel i zrobic zalegle porzadki w szafie z ubraniami to zagadaj chetnie zagramy. Grajac ze mna spokojnie wykonasz te wszystkie czynnosci.

sordan nie jest dzieciakiem i raczej średnio idzie ci poznawanie ludzi po ich tekstach na forum.

No we wrzesniu bedzie pierwsza trojka z przodu wiec raczej juz dzieckiem czy nastolatkiem nie jestem Smile

Ariu:
Stwierdził tylko, że jest gracz z rankingu agresywny (co chyba potwierdziłeś swoim wpisem) i mało wiarygodny w jego ocenie i że to on nie chce z Tobą robić interesów.

Ja nie widze nic agresywnego w moim pierwszym poscie w tym watku. Malo tego: sa tam slowa: `sorry`, `z calym szacunkiem`, `prosze`, `zycze wszystkiego dobrego` - czy te slowa sugeruja na agresywnosc czy chamstwo? Raczej nie sadze wiec nie mam zielonego pojecia na jakiej podstawie smiesz twierdzic, ze jestem agresywny. Co do interesow to rowniez mylisz pojecia. Interes to jest cos gdy dwa podmioty maja na tym zysk. Ufundowanie nagrod (czyt. wyslanie za darmo komus pieniedzy) nie jest zadnym interesem dla mnie, bo ja z tego tytulu nie mialbym zadnej korzysci.

Obrażałeś wtedy wszystkich jak leci od gier półfinałach no sorrki Janitora oszczędziłeś ale niesmak na długo pozostał.

Na prawde nie pamietam juz tej sytuacji i w ogole nie potrafie sobie teraz przypomniec jak to bylo. Skoro faktycznie tak postapilem to musial mnie ktos podstawnie wyprowadzic z rownowagi swoja glupota. Nie mowie, ze tak nie bylo, calkiem mozliwe ze ktos na to sobie zasluzyl Smile

Wrzuć więc na luz i przemyśl na spokojnie swoje decyzje.

Bardziej wyluzowanego czlowieka chyba jeszcze w zyciu nie poznales

Swoją drogą nic chamskiego nie widzę we wpisie Druida

Ja za to widze duzo wiecej chamstwa w jego poscie niz w moim. Ale ok, to tylko moje zdanie.

Sordan sam możesz taki turniej zorganizować a nie zwalać robotę na innych i jeszcze walić focha bo ktoś ma inne zdanie niż Ty.

A niby gdzie ja mam ten turniej organizowac? W notatniku w Windowsie? Przeciez do tego typu przedsiewziecia potrzebny jest na przyklad taki portal jak ten.

Odnosząc się do tego było już kilka parabanków w Polsce obiecujących miliony tylko, że po okresie obiecywanek sporo ludzi miało pretensje.

Nie wiem co ma piernik do wiatraka. Chyba pisales to zdanie na hura i niezbyt sie nad nim zastanowiles.

Gram jednak dla przyjemności więc od razu mówię że ewentualne miliony za moją wygraną proszę przelać dla Weriana na utrzymanie serwisu.

Czy zglosisz darowizne w urzedzie skarbowym jesli przekazesz wygrane pieniadze na utrzymanie serweru tego portalu? Pytam calkiem serio, nie szydze. Skoro jestescie tacy sumienni i uczciwi to zastanawiam sie jak rozwiazujecie sprawe z darowizna na utrzymanie serweru.

axtman:
To co teraz powiedziałeś jest przesączone agresją,chamstwem i gadką rozpuszczonego dzieciaka milionera.

Tak sie niefortunnie sklada, ze pochodze z bardzo biednej rodziny. Do wszystkiego doszedlem sam, od rodzicow nie dostalem ani grosza. Obrazajac mnie w taki sposob bez kompletnie zadnym obcowaniu ze mna pokazales swoj iloraz inteligencji, dlatego wybacz kolego, ale absolutnie nie mam zamiaru z toba prowadzic jakakolwiek dyskusje. Wypowiedz sie lepiej na temat nagrod jesli masz cos pisac juz w tym watku. Nie oceniaj mnie, nie obrazaj mnie bo w zyciu nawet ze mna nie gadales, nie pisales i nie widziales mnie. Jak juz bedziesz chcial do mnie cos napisac to prosze zastanow sie dwa razy co piszesz, zebys znow nie musial sie skompromitowac.
Edytowane przez sordan dnia 12-04-2013 22:30

Dunno
sordan, pisałeś te teksty tak na szybko, czy musiałeś się nad nimi zastanawiać? Jesteś mistrzem riposty Grin
Nie rozumiem po co ten flamewar, mam wrażenie, że kłócicie się o coś kompletnie bez sensu. Jak się więcej osób w temacie wypowie to będzie wiadomo czy ma sens gra o pieniądze czy nie, a wy jeszcze nic nie wiecie a już się spinacie Wink
Już czwarty rok bez podpisu!

Druid
Sordan cieszę się że przyjąłeś przeprosiny i pokazałeś klasę. To że nadajemy na innych falach wcale nie znaczy, że uważam Ciebie za gorszego czy coś w tym stylu. Nigdy mi to nawet przez myśl nie przeszło. Jestem pod wrażeniem Twojego tekstu i na przyszłość postaram się pamiętać że Twój próg wrażliwości znacznie się różni od mojego. Swoją drogą do żebraka siedzącego pod żabką to mnie jeszcze nie przyrównywali. Grin Dobra koniec tego dobrego wracamy do wypowiedzi na temat nagród w turniejach. Póki co nagrody rzeczowe chyba wygrywają.
Dingo napisał:

Ariu
sordan napisał/a:
Sordan sam możesz taki turniej zorganizować a nie zwalać robotę na innych i jeszcze walić focha bo ktoś ma inne zdanie niż Ty.

A niby gdzie ja mam ten turniej organizowac? W notatniku w Windowsie? Przeciez do tego typu przedsiewziecia potrzebny jest na przyklad taki portal jak ten.

Sordan sorrki ale podstawową wiedzę przekazuję. Każdy użytkownik serwisu może ogłosić turniej jeżeli tylko ma chęci i pomysł na niego. Robi się to w dziale komnata wyznań zakładasz temat i jazda (tam gdzie ranking). Notatnik do tego Ci nie jest wcale potrzebny a tylko chęci. Wink Bez urazy, to wyjaśnienie ma charakter informacyjny bo widzę, że temat niezgodności charakterów został wyjaśniony i mam nadzieje, że zamkniety. Smile I tak trzymajcie.

Pozwolę sobie również wykorzystać temat i zapytać w sprawie nagród rzeczowych. Otóż mam znajomego rzeźbiarza który obiecał mi wystrugać płaskorzeźbę krasnalka na 2 poziomie z naszej gry . Projekt pięknie się prezentuje i piękna pamiątka by była. Jedyna w swoim rodzaju ręczna robota. Planuję ją przeznaczyć na nagrodę w turnieju lub powiesić u mnie na eksponowanym miejscu w przypadku gdy wygra opcja, że gramy o nagrody pieniężne. Do tego planowałem dołączyć płytę CD z:
1) wersją gry na której będziemy grali,
2) nagranymi pojedynkami turniejowymi,
3) nagranymi filmikami Rene z turnieju (o ile wyrazi zgodę i je zrobi oczywiście). Grin

Macie jeszcze jakieś propozycje co by można było zamieścić na płytce ?
Ariu

Guurahk
Ariu, to jest świetny pomysł. Ze swojej strony mógłbym przesłać Ci do tej płytki rar z notatkami z EoMy Wink
"Jest niewiele cnót, których Polacy nie posiadają, i niewiele pomyłek, których udało im się uniknąć." - Winston Churchill

Rene
Z filmikami nie ma problemu jeśli tylko będę miał trochę wolnego czasu.
Brak odbioru.

Druid
I tak to jest Guurahk niby nic odkrywczego nie mówi a podsuwa świetne pomysły. Można by zrobić super płytkę i skompletować na niej nie tylko propozycje zgłoszone przez Ariu ale wszystko to co uznamy że jest wartościowe i ciekawe w BfW. (np. poradniki, autorskie mapy, grafiki itd.). Każdy kto by chciał mógłby wnieś swój wkład w nagrodę. Zaprojektować by też okładkę i nadruk na płytkę. Wink
Dingo napisał:

Ariu
Krótko przedstawiam Wam pewnego krasnala ciekawe czy poznacie? Cool Jeżeli tak napiszcie czy taka nagroda w turnieju ujdzie. Ja myślę, że będzie fajna pamiątka. Wykonany został ręcznie i jest gotowy do powieszenia na eksponowanym miejscu. Dostałem jeszcze smoka płomiennego, ale jego może poznacie w przyszłości. Wink

[img]http://www.rankinggraczybfw.republika.pl/1/pancerny450.jpg[/img] is not a valid Image.

Edytowane przez Ariu dnia 26-04-2013 10:53
Ariu

PuebloPL
Krasnal naprawdę świetnySmile Wykonawca musiał się trochę napracować. Myślę, że to jest dobra nagroda w turnieju. Ba, nawet bardzo dobra.
Ain't a DJ gonna save my soul
I sold it long ago for rock 'n' roll

My Cemical Romance - Party Poison

Zapraszam na bloga: KLIK

My Anime List - moja lista anime obejrzanych/oglądanych/tych, które mam w planach.

Przejdź do forum:
Wygenerowano w sekund: 0.58
10,822,460 unikalne wizyty