Witaj Wesnothańczyku
Zobacz temat
Co myślisz o erze?
Fajne Fajne 63%[10 głosów]
Okropna Okropna 38%[6 głosów]
Głosów ogółem : 16
 Drukuj temat
Era Rewolucji
Kopernik
Tak jak wspomniałem w temacie o Tesie chce się zająć łatwiejszym projektem, o którym zresztą myślę już od 2 miesięcy, a mianowicie (proszę wstać Smile )ERĄ REWOLUCJI!!! Na razie planuję dwie frakcje: buntowników i gwardii możliwe że pojawi się frakcja neutralna. Z grafiką nie ma dużych problemów bo to tylko lekko urozmaicone jednostki z defaulta. Mam nadzieję że projekt wypali.

Grafiki:

Frakcja gwardii

Szlachcic
i.imgur.com/JYpzSLX.png

Milicjant
i.imgur.com/gGD6BVL.png

Frakcja buntowników

Łajdak
i.imgur.com/Ot33Dg2.png

Żebrak
i.imgur.com/5KrXc5x.png

Zbuntowany chłop
i.imgur.com/UCoqwXa.png

Strzelec

i.imgur.com/LgYh6iz.png
Edytowane przez AxeFighter dnia 27-11-2014 15:34

Guurahk
Temat ma zaledwie 3 godziny, nie gorączkuj się tak Grin Frankeny, cóż tu dużo mówić. Żebrak i łajdak są wcale ładni. W szlachcicu za dużo magenty IMO. Nie ogarniam natomiast dlaczego zbuntowany chłop ma miecz :l Jak dla mnie to nielogiczne, że zbuntowany chłop ma lepszą broń niż lojalny władcy.

PS. R.I.P. TES ;_;
Edytowane przez Guurahk dnia 15-06-2013 23:04
"Jest niewiele cnót, których Polacy nie posiadają, i niewiele pomyłek, których udało im się uniknąć." - Winston Churchill

Kopernik
Bo nie miałem pomysłu co zrobić żeby wyglądał i na chłopa i na woja ;b, a po za tym "lojalni" byli wyzyskiwani na maxa. ;D

PS. R.I.P. TES ;_;
wtf? o co chodzi?

Nowa jednostka:

i.imgur.com/9KguTIF.png

Zrobiłem edita - AF
Edytowane przez AxeFighter dnia 27-11-2014 15:35

Guurahk
Kopernik. Przycisk. Edytuj. Jest. Twoim. Przyjacielem.
"Jest niewiele cnót, których Polacy nie posiadają, i niewiele pomyłek, których udało im się uniknąć." - Winston Churchill

Kopernik
Ale co? Editów strona nie pokazuje.

Dingo
To jest typowy double, bo te posty są co godzinę... Na dodatek przeważnie jest to spam. Czeka cię banicja.

Ja nic nie daję. Kopernik, działasz zbyt pochopnie i bez zastanowienia. I kolejny raz powtarzam, z tym photoshopem daleko nie zajdziesz.

Guurahk
Kopernik, może nie pokazuje, ale kogo to interesuje, to wejdzie i obejrzy, a kogo nie, to wejdzie tylko po to, żeby mu to oznaczyło jako przeczytane. Zresztą, jeżeli te posty są około północy, to 90% userów obejrzy je i tak rano. A wtedy to już nie ma znaczenia czy są trzy nowe posty, czy jeden, bo je pokazuje tak samo Pfft.
Edytowane przez Guurahk dnia 16-06-2013 11:46

Dunno
Kopernik, x11 można ściągnąć tak samo jak i gimpa, to wszystko jest darmowy open-source Smile
Koledzy tutaj mają rację, że gimp jest po prostu idealny do wesnotha no i bardziej popularny, więc więcej osób będzie mogło ci w czymś ewentualnie pomóc.
Już czwarty rok bez podpisu!

Kopernik
Ta jasne to po każ mi x11 na system: Mac os X 10.4.11. Wiesz jaki to staroć?

Dunno
http://lmgtfy.com...1+mac+10.4 Smile
Już czwarty rok bez podpisu!

Kopernik
A myślisz że ja tak nie próbowałem? Tak się nie da ale dzięki za dobre chęci. Smile

Nowa jednostka:

Milicjant
i.imgur.com/gGD6BVL.png

Dingo
A to?
http://darwingimp...all_tiger/

A jednostka ma zdecydowanie za wysoki kontrast - jeżeli go modyfikowałeś, magenta nie działa. Jak na frankena jest ok.

Kopernik
Nie modyfikowałem ale mogę zmniejszyć. Co z magentą?

To powninno działać ale trzeba płytę systemu, a ja mam zepsuty cd-rom. Jak będę w Silesii to skocze do Saturna i kupię płytę czyszczącą.

EDIT. Nie zmniejszę kontrastu bo się rozmazuje i robi fe. Pfft
Edytowane przez Kopernik dnia 16-06-2013 13:45

Dingo
Sprawdziłem w Wesnoth RCX i nie działa. Musiałeś coś zmieniać z kontrastem, światłem, gammą, czymkolwiek związanym z kolorami. Oj nieładnie.

Kopernik
Uu... A inne?

Dingo
No, wszystkim nie działa. Kopernik, najpierw zgarnij gimpa, dopiero bierz się za rysowanie. Przy okazji, to co napisałeś znowu było spamem. Mogłeś edytować, zauważyłbym. Szkoda, że odpuściłeś sobie TESa, bo to mogło wypalić, w małym przeciwieństwie do twojego teraźniejszego działania.
Edytowane przez Dingo dnia 16-06-2013 14:13

Kopernik
Czyli co? mam zawiesić wszystko aż będę miał nowy komputer?

Guurahk
A se rób co chcesz. Jak dla mnie to możesz porysować i w Paincie. Ludzie, niech se rysuje, w czym mu pasuje. Kopernik, ogarnij tylko double-posty i rób dalej swoje.

Kopernik
Nowych grafik może długo nie być. To nie że mój wymysł albo lenistwo po prostu- siła wyższa. Piszę to aby nie było że projekt rzuciłem. Przykro mi że tak od razu po zaczęciu jednak nie miałem pojęcia że to tak wyjdzie.

Powód: Sprawa prywatna.

szpiczek
Kopernik mam do ciebię pytanie, mogę użyć twoich jednostek do mojej kampani ?

Przejdź do forum:
Wygenerowano w sekund: 1.39
10,820,307 unikalne wizyty