Witaj Wesnothańczyku
Zobacz temat
 Drukuj temat
MIĘDZYNARODOWY TURNIEJ "THE BATTLE FOR WESNOTH" - POLSKA EDYCJA 2017 ROK
kdwww
kdwww vs potyi-HUN wygral kdwww
(ludy północy vs lojaliści)

http://replays.we...77439).bz2

craken1
Dotrzymałem słowa na PW ( tego że nie powtórzę historii z turnieju Sulika, mało tego - jestem najszybszym graczem w grupie Grin ) Sprawa wygląda tak. Rozegrałem wszystkie mecze grupowe, ten sobotni z ,,truposzem,, Sordanem traktuję prywatnie jako pozakonkursowy. Shock Trochę rozumiem Krogena, bo stawianie graczom ultimatum konkretnej godziny na mecz jest trochę nie halo ( zwłaszcza gdy dotyczy to tych co non stop byli na serwerze a ich przeciwników nie było ), no i w końcu po drugie : każdy ma tam jakiś real life i swoje godziny na Wesnoth Wink...Ja wiem Druid, że jakoś musiałeś załatwić tą sprawę, ale przygotuj się na ,,hejty,, na stronie org. ze strony innych graczy, bo będzie cud jak każdy stawi się o wyznaczonej godzinie i dacie na swój mecz ( real life ) Wink...Panom którzy grają dalej w turnieju życzę powodzonka. Cool
Edytowane przez craken1 dnia 02-03-2017 08:38
-,, W miarę starzenia się mężczyznom rośnie broda, a kobietom język,, - Pierre Beaumarchais.

Ariu
craken1 napisał(a):
... Trochę rozumiem Krogena, bo stawianie graczom ultimatum konkretnej godziny na mecz jest trochę nie halo ...

Krogen narzeka a sam nie do końca wywiązywał się z umówionych terminów. Coś wiem w tym temacie. Wink Ale mój wpis w innej sprawie. Dotyczy zmian w przyszłym regulaminie turniejowym - mając na uwadze grę sordan vs pe_em. Stracone w ten sposób punkty mogą zadecydować o awansie, a to nie do końca jest w porządku. Wiem pretensje do sordana, ale można dodać punk do następnego regulaminu mówiący o tym, że "gdy uczestnik turnieju nie rozegrał w terminie podstawowym więcej niż połowę swoich gier, zostaje zdyskwalifikowany a jego wszystkie gry będą traktowane jako walkowery". Zaoszczędzi to czasu na wyznaczanie terminów i takie sytuacje jak teraz by nie miały miejsca. A może macie jakieś inne propozycje ?
Ariu

craken1
pe_em powinien odzyskać utracone punkty z Sordanem i zdziwiłbym się gdyby Druid zadecydował inaczej. Dla mnie to logiczne. Zresztą btw na miejscu Sordana poprosiłbym Druida o zdyskwalifikowanie mnie jakbym widział jakie zamieszanie w turnieju wywołuję.. Wtedy by dotarło może do Druida, że Sordana już w tym turnieju nie ma, a za rok (używając terminologii formuły 1) to Sordan może jechać z pola position i kogo to. Ufam druidowskiej błyskotliwości Grin i wierzę, że i tym razem Druid jakoś się z tym upora. Cool
Edytowane przez craken1 dnia 02-03-2017 12:01
-,, W miarę starzenia się mężczyznom rośnie broda, a kobietom język,, - Pierre Beaumarchais.

ForPeace
Dajcie spokój z dyskusjami o punktach sordana. Do niego kierujcie pretensje, a nie do Druida.

Owszem, mam prawo czuć się pokrzywdzony jeżeli sordan nie odbierze punktów innym graczom, ale z drugiej strony jeżeli ja dostanę punkty za przegrany mecz z sordanem, inni również mogą czuć się pokrzywdzeni.

Tym bardziej więc nie proszę o to Druida, zwłaszcza, że mogłem wygrać mecz i nie byłoby dyskusji.

Krogen napisał na forum, że trzy tygodnie na 11 meczy to za mało czasu, zwłaszcza dla osób z ograniczonym czasem wolnym (a takich jest większość). W 100% się z tym zgadzam i proszę aby następnym razem przy takiej liczbie uczestników zaplanować cztery grupy albo dać graczom więcej czasu na rozegranie wszystkich meczy.

Moim zdaniem, procedura ustalania godziny meczu przez organizatora wymaga dopracowania. Ktoś może fizycznie nie mieć czasu na rozegranie meczu o ustalonej godzinie, a wtedy przegrana walkowerem jest niesprawiedliwa.
Edytowane przez ForPeace dnia 02-03-2017 13:10
Mój ladderowy profil

"10 lat mówisz? Jak ja mówię że gram 10 lat to przychodzą ludzie i mówią że grali 15 i nic się nie znam na tej grze bo nie grałem jak PRAWDZIWI prosi grali. xD" ~Hejnewar

Ariu
pe_em napisał(a):
Krogen napisał na forum, że trzy tygodnie na 11 meczy to za mało czasu, zwłaszcza dla osób z ograniczonym czasem wolnym (a takich jest większość). W 100% się z tym zgadzam i proszę aby następnym razem przy takiej liczbie uczestników zaplanować cztery grupy albo dać graczom więcej czasu na rozegranie wszystkich meczy.

Moim zdaniem, procedura ustalania godziny meczu przez organizatora wymaga dopracowania. Ktoś może fizycznie nie mieć czasu na rozegranie meczu o ustalonej godzinie, a wtedy przegrana walkowerem jest niesprawiedliwa.

Trzy tygodnie przy tej ilości uczestników wydaje mi się wystarczające i nie ma co rozciągać w nieskończoność turnieju. Danniel_BR np. rozegrał wszystkie swoje mecze w 10 dni. Craken się chwali, że też się wyrobił, a takich uczestników jest więcej. Wink Czyli można. Ale jakie macie zdanie na temat mojej propozycji dotyczącej nowego punktu w regulaminie ?
Ariu

Druid
Ariu napisał(a):
... "gdy uczestnik turnieju nie rozegrał w terminie podstawowym więcej niż połowę swoich gier, zostaje zdyskwalifikowany a jego wszystkie gry będą traktowane jako walkowery". ...

Jak dla mnie brzmi ok.

@Craken Hejty ? Shock Sugerujesz, że moja selekcja nie uwzględniła kultury graczy ? Grin Spoko większość tych ewentualnych hejtów pewnie i tak odbiorę jako komplementy. Grin

------------------------------------------------------
Games in time limits additional
------------------------------------------------------

4 march 2017 r. - Saturday

9:00 (UTC + 1)
sordan ( -1 poin) vs craken ( 3 poin)
Scaramush ( -1 poin) vs kdwww ( -1 poin)

19:00 (UTC + 1)
ElderofZion ( 3 poin) vs sordan ( -1 poin)
Maboul vs ForPeace - the match was begun
Scaramush ( -1 poin) vs Ben24626 ( -1 poin)
draghen ( -1 poin) vs bpawel10 ( 3 poin)

5 march 2017 r. - Sunday

ElderofZion vs Scaramush
sordan vs Zap-Zarap
ForPeace vs Ben24626
Krogen vs jurijuice
draghen vs GLOnek123
MasterBao vs bpawel10

6 march 2017 r. - Monday

Oook vs Solymos-HUN
ElderofZion vs Ben24626
sordan vs Scaramush
Dreadnough vs jurijuice

7 march 2017 r. - Tuesday

Maboul vs Scaramush
MasterBao vs shortcat
sordan vs kdwww
bpawel10 vs GLOnek123

8 march 2017 r. - Wednesday

Oook vs sordan
Scaramush vs Zap-Zarap

9 march 2017 r. - Thursday

sordan vs  Maboul 
Krogen vs draghen
Dreadnough vs MasterBao
Edytowane przez Druid dnia 05-03-2017 11:08
Dingo napisał:

Postaram się ignorować wszelkie możliwości do offtopowej dyskusji, ale może nawet lepiej by w ogóle już nigdy z wami nie wchodzić w dyskusję. Grin (<- pozwoliłem sobie dodać z własnej inwencji Wink)

www.rankinggraczybfw.republika.pl/ranking.html
Caritas
Zgadzam się z przedmówcami, że idea punktów minusowych jest nie w porządku. Weźmy pod uwagę Scaramusha którego nigdy nie ma i taki Ben choć chciał to nie mógł się z nim ugadać na grę. Nastawił budzik w środku nocy, żeby z Nowej Zelandii zdążyć na walkower, spóźnił się godzinę i już nie ma realnych szans na wyjście z grupy.
Kiedyś znajdzie się cwaniak, który będzie dostępny tylko w terminach dodatkowych licząc na walkowery.
Szkoda, że Sordan nie zdecydował się rozegrać 2 gier osobami walczącymi realnie o wyjście z grupy.

craken1
Warto abyś Druid rozpatrzył indywidualnie przypadek Bena, bo nawet chłopak budzik sobie ustawił żeby się zjawić i nie wyszło, a kto jak kto ale on jest stałym bywalcem serwera. Nie Bena wina, że ma taką strefę czasową... Ech miej serca Druid nad tym biedakiem. Ps: takie ,,hejty,, na orgu jak ten co masz teraz Bena miałem na myśli w przedostatnim poście... cracraken xD

Druid
Caritas napisał(a):
...Kiedyś znajdzie się cwaniak, który będzie dostępny tylko w terminach dodatkowych licząc na walkowery.
Szkoda, że Sordan nie zdecydował się rozegrać 2 gier osobami walczącymi realnie o wyjście z grupy.

@caritas dlatego propozycja Ariu wydaje mi się być ok. Zmiana zasad w trakcie turnieju nie wchodzi w grę. Co do nastawiania budzika, może prościej by było do mnie napisać przed wyznaczeniem terminów - jak zrobiło kilku graczy. Nawiasem mówiąc nie pisali na ogólnym, jak Krogen. Nieskromnie dodam, udało mi się uwzględnić ich prośby. Co do drugiej części, ręce precz od sordana Grin mimo, że się zachował jak się zachował.

@craken Bycie popularnym o niczym innym nie marzę. Grin Trzeba czytać zasady, a jak nie pasują to trochę pomyśleć. Hejty, nie pierwsze i pewnie nie ostatnie. Moje turnieje już mają taki urok. Grin

5 march 2017 r. - Sunday

ElderofZion ( 3 poin) vs Scaramush ( -1 poin)
sordan ( -1 poin) vs Zap-Zarap ( 3 poin)
ForPeace ( 3 poin) vs Ben24626 ( -1 poin)
Krogen vs jurijuice - mecze rozpoczęte
draghen vs GLOnek123 - mecze rozpoczęte
MasterBao ( -1 poin) vs bpawel10 ( 3 poin)
Edytowane przez Druid dnia 05-03-2017 20:36
Dingo napisał:

Postaram się ignorować wszelkie możliwości do offtopowej dyskusji, ale może nawet lepiej by w ogóle już nigdy z wami nie wchodzić w dyskusję. Grin (<- pozwoliłem sobie dodać z własnej inwencji Wink)

Caritas
Dobrze craken gada, polać mu. Turniej wesnoth to nie ZUS, czy urzad pracy, gdzie trzba sie trzymac wszystkich przepisow, zeby udupic klientow. Zwlaszcza ze Ben spoznil sie jakas godzine, widzialem go na serwie pozniej i zalil sie ze przespal budzik. W koncu chodzi o dobra zabawe, chyba nikt nie bedzie reklamacji pisac jakby taka sytuacja miala miejsce zeby nagiac regulamin.

glonstons
wygrałem z draghen'em drake'ami Smile
Mój nick na ladder: GLOnek123.
Kiedyś zmienię awatar.

glonstons
wygrałem z draghen'em drake'ami Smile
glonstons dodał/a następującą plik:
report.zip [19.52kB / 435 Pobrane]

Mój nick na ladder: GLOnek123.
Kiedyś zmienię awatar.

Druid
Caritas napisał(a):
Dobrze craken gada, polać mu. Turniej wesnoth to nie ZUS, czy urzad pracy, gdzie trzba sie trzymac wszystkich przepisow, zeby udupic klientow. Zwlaszcza ze Ben spoznil sie jakas godzine, widzialem go na serwie pozniej i zalil sie ze przespal budzik. W koncu chodzi o dobra zabawe, chyba nikt nie bedzie reklamacji pisac jakby taka sytuacja miala miejsce zeby nagiac regulamin.

Nie, nie ZUS, ale też i nie Caritas. Grin Nie będzie rozdawania za darmo punkcików. To kwestia moich zasad, których nie zmieniam bo powiało z innej strony. Zasady są proste, a jak się ktoś źle przy nich bawi, nie widzę problemu. Każdy ma wolną wolę i może postąpić np. jak sordan. Cool Szanuję ludzi o odmiennych poglądach i wcale nie zmuszam do akceptowania zasad, które ja wyznaję. A już się bałem że nie będzie z kim podyskutować. Grin

@glonstons Gratki, ale jeden wpis wystarczy. Wink
Edytowane przez Druid dnia 05-03-2017 20:58
Dingo napisał:

Caritas
Druid napisał(a):

Nie, nie ZUS, ale też i nie Caritas. Grin

a szkoda Grin

Druid
Bpawel10 widzę, że rozegrałeś grę z MasterBao mimo, że go nie było o wyznaczonej porze. Czy mam to odebrać jako zgodę na uwzględnienie tego meczu w turnieju? Czy grałeś jedynie towarzysko ?

Caritas napisał(a):
Druid napisał(a):

Nie, nie ZUS, ale też i nie Caritas. Grin

a szkoda Grin

Do "obrońców uciemiężonych", Grin wnioski do wyciągnięcia Wink jak należy postępować aby coś ugrać. Grin
Dingo napisał:

bpawel10
Zgodziłem się zagrać z nim grę turniejową mimo spóźnienia, także jeśli taka będzie twoja decyzja to śmiało uwzględniaj tę grę.

Druid
bpawel10 napisał(a):
Zgodziłem się zagrać z nim grę turniejową mimo spóźnienia, także jeśli taka będzie twoja decyzja to śmiało uwzględniaj tę grę.

Pfft W takim układzie gra zostaje uznana. Wink Jest zapis gry (jako dowód, zamiast wypominek w stylu "ja zaspałem ale to nie moja wina" Grin ), była zabawa i postawa fair play. Dla takiego zachowania pozwalam sobie stosować punkt 15 regulaminu. Zwykłe hejty i stwierdzenia "choć chciał to nie mógł" to jak dla mnie trochę za mało Panowie. Grin
Dingo napisał:

craken1
-,,Nie, nie ZUS, ale też i nie Caritas,,- ahahaha! Grin Ale żeś Druid przysnajperzył z ripostą. Grin Dobre! Smile Jedna sprawa. Pamiętaj, że zasady są dla ludzi, a nie ludzie dla zasad...Frown Proszę jedynie o trochę empatii...Trochę się jednak cieszę, że przypadek Bena dał jednak Tobie Druid do myślenia ( bo wspominasz o tym ciągle w ostatnich postach Wink ) Btw: zgadnijcie na kogo Ben będzie zwalał na org. jak z grupy nie wyjdzie? Podpowiem - nie na budzik. Grin Hmm, zastanawiam się nad zmianą nicku z craken na cracraken lub krakraken. Grin Pozdrawiam i dziękuję Wam za fun na tym forum. Smile Szczerze dziękuję. Cool
Edytowane przez craken1 dnia 06-03-2017 10:14

Sulik
To naprawdę przykre, że odejście jednego gracza wywołuje tak wielki zamęt w przebiegu turnieju. Zgodzicie się, że zdecydowanie nie powinno to tak wyglądać. Turniej ma być dobrą zabawą, a nie wzbudzać niechęć do innych graczy i organizatorów.

Uważam, że w przyszłych turniejach organizatorzy i sędziowie powinni się skupić nie tylko na egzekwowaniu ustalonych zasad; ale także na ochronie graczy, którzy są aktywni, kooperatywni i przestrzegają ustaleń.

Zasady dotyczące dodatkowych terminów i walkowerów, jak potwierdza to już kolejny turniej, są nieprzyjazne dla graczy, wzbudzają negatywne emocje i niepotrzebne pretensje związane z poczuciem niesprawiedliwości.

Przed kolejnym turniejem ww. zasady powinny zostać zmienione, a organizatorzy turnieju powinni darzyć większym zaufaniem graczy, którzy orientują się w sytuacji dotyczącej aktywności uczestników turnieju.
Edytowane przez Sulik dnia 06-03-2017 15:12

Przejdź do forum:
Wygenerowano w sekund: 0.32
10,822,016 unikalne wizyty