Witaj Wesnothańczyku
Zobacz temat
 Drukuj temat
Ciemnokrwiści (Dark-Blood Alliance)
inferno8
Zrzucanie żaby to tak jakby rozdzielenie dwóch jednostek w dosyć gwałtowny sposób. Wiwerna podlatuje z żabą w miejsce, gdzie jest kilku przeciwników dookoła, następnie gracz wybiera z menu "drop" i wiwerna upuszcza żabę pod siebie. wszystkie okoliczne jednostki łącznie z upuszczoną żabą dostają obrażenia, natomiast wiwerna pojawia się obok (tak jak spadochroniarz z AD).

Poliuks się przeraził:
OMG, 10 hp? To chyba przegięcie, wiwerna byłaby niesamowicie potężna już na 1 lvl. Sądzę, że 3 - 5 starczy. W ogóle, z tego co piszesz, wygląda, że wiwerny będą strasznie wymiatać.
Nie będą takie mocne. Są duże, łatwo będzie je trafić, poza tym będą miały podatność na ogień, astralny i broń kłutą.

barowei napisał:
Oldforest
Kiedyś, jak szukałem natchnienia, przeczytałem skład musztardy staropolskiej (wiem, to chore Pfft). Po angielsku jej nazwa brzmiała: Oldpolish Mustard. Za każdym razem jak piszesz Oldforest to widzę przed sobą tę musztardę... (zabawne, chyba zgłodniałem Pfft)
Edytowane przez inferno8 dnia 28-09-2009 20:24

barowei
Zabawne, z tym Oldforest to wzorowałem się na Tolkienie, a tu takie skojarzeniaGrin Zawsze może być Old Forest jeśli według ciebie to wygląda lepiej, a jak nie to musisz czekać na panią wenę, może podrzuci mi jakiś pomysł na dobrą nazwęCool
Tylko proszę, wstrzymaj się z tym Chosen of Shadow, kolejnych cieni wolałbym uniknąć^^

inferno8
Rozumiem, w porządku. Ogólnie nazwa tej jednostki powinna w jakiś sposób odzwierciedlać jej kontakt z ciemnościami bagien i potwornych czeluści. Najlepiej sam ich określiłeś, barowei:
To byliby jaszczurzy, którzy oddalili się od swoich rodzinnych puszcz i bagien by zagłębić się w stare lasy, pełne mroku i zepsucia, sprzymierzyli się z tamtejszymi, spaczonymi w nienawiści, siłami natury z których korzystają miażdżąc swych wrogów.
Te słowa są tak genialne, że możesz mieć pewność iż umieszczę je w opisie, tejże jednostki Wink Tak więc na razie szukamy nazwy, która mogłaby zamknąć w sobie charakter tego mrocznego szamana.

Co do zrzutu żaby to na razie wypowiedziały się chyba 3 osoby i sumarycznie wychodzi na nie. Czekam jednak na więcej głosów, bo to dosyć ważna sprawa.

Edit:
Skończyłem wprowadzać statystyki jednostek poza superpołączeniami (najszybciej poszło mi z szamanami Poliuksa Wink). To oznacza, że niedługo zajmę się animacjami Smile
Edytowane przez inferno8 dnia 28-09-2009 21:36

Poliuks
Dobra, co powiecie na te nazwy:
- lvl 2 - Kultysta,
- lvl 3 - Zaklinacz/Łowca/Pożeracz Dusz.
Są, moim zdaniem, stosunkowo oryginalne. Tyle, że Pożeraczka Dusz to Yechnagoth, no i istnieje już jednostka Soulhunter. Czekam na wasze wypowiedzi.

barowei
Kultysta to IMHO pewien rodzaj kapłana(podobnie jak akolita choćby dla przykładu), a co do zaklinacza, łowcy i pożeracza dusz to jestem raczej na nie, wiem, że powoli zaczynacie myśleć, że jestem na wszystko nastawiony na 'nie' poza własnymi pomysłami, ale trudnoPfft
A co własnych pomysłów, to wpadłem na coś w stylu: 'Corrupted Shaman', shaman zawsze można zastąpić czymś, ale jak sama idea się podoba?

inferno8
W sumie to nie musimy się ograniczać do obrazowych nazw. Ciemnokrwiści są rasą na swój sposób zagubioną w gęstwinie gigantycznego lasu życia, mogli wytworzyć więc własny język. Możne spróbujmy nazwać tych mrocznych szamanów właśnie w ich języku? Taki egzotyzm bardzo by się przydał.

Poliuks
Coś na przykład w stylu: Cornato i Alatos? Brzmi egzotycznie, a jednocześnie jest bezsensowne Pfft.
Btw., jest to pójście na łatwiznę Wink.

inferno8
No to ja już nie wiem. W sumie wszyscy chyba idziemy na łatwiznę. W prawie każdej nazwie jest coś z księdza Pfft

Poliuks
Bo taki jaszczur właściwie jest księdzem, alternatywą byłoby coś w klimacie druida lub po prostu maga. Chyba jednak najlepszym pomysłem będą te nazwy wzięte "z powietrza", tyle, że trzeba będzie tłumaczyć to w opisie. Barowei, co sądzisz?

Sagez
Dlaczego jaszczur miałby być księdzem? Kapłanem prędzej, ale to jest fantasy ( ulubiony argument wieluPfft ) i kapłan w fantasy to nie samo co ksiądz. Nazwy własne są dość mierne, zostawiłbym angielskie - no chyba, że wymyślicie lepsze od tych własnych. Nie proponuję niczego od siebie, nie mam za bardzo czasu, ale ten bagienny mag/szaman był dla w mnie w porządku.
Więc zostałbym przy angielskich na razie, nie śmiesznych własnych.

edit - Kuuurde, sorry, że nie jestem BaroweiPfft
Edytowane przez Sagez dnia 29-09-2009 22:16

barowei
Hmmm, ciekawe, ktoś się mnie pyta o zdanie:P
Wprowadzenie własnych nazw może być trochę kłopotliwe, przynajmniej ja bym nie chciał kierować jakimś 'Boberhorem'(nazwa wymyślona naprędce).
Jak już chcecie iść na łatwiznę to walnijcie 'Dark Shaman' i po sprawie...
A ja podtrzymuję 'Corrupted Shaman'(po polsku coś w guście: 'Spaczony Szaman'), po prostu pasuje mi do wizerunku tych jaszczurek, a jak chcecie jakiejś dłuższej nazwy to może być: 'Shaman of Corrupted Forest/Nature/albo coś w tym guście. I tu właśnie kończę swój udział w wymyślaniu nazw, bo ja naprawdę nie mam już żadnych pomysłów...

@Sagez
Ja ci przebaczam, nie każdy może być tak doskonały jak jaxP(jeśli ktoś nie walnął skapy: To jest żart!)
Edytowane przez barowei dnia 30-09-2009 16:20

inferno8
Dobra, to na razie niech zostanie lvl3 Swamp Mage i jego poziom niższy Corrupted Shaman.

To chyba tyle, ceny jednostek biorę na siebie. Jeśli jeszcze o czymś teoretycznym zapomniałem, to dajcie znać. Idę teraz kombinować mistyczny lasek pełen krwiożerczych krasnoludków, które robią za bonusy Pfft

Mafcio
barowei, czepiłeś sie swoich nazw no i je masz Grin
a po za tym tez nie mam pomysłów Sad

Poliuks
Podasz nam staty łowców i wiwern, czy pozostaną tajemnicą do premiery?

inferno8
Statystyki wiwern są takie, jak w propozycji Sageza, zaś łowcy mają coś według tego schematu (przykładowo lvl1):
HP: 74 (wiwerna 48hp + lancer 26hp)
MP: 7
XP: 70
Koszt: 27g
Ataki:
-paszcza (7-3 kłuty, pożeranie (na wyższych lvlach +wysysanie)
-włócznia (8-2 kłuty, szarża)

Mafcio
Kiedy będzie premiera??

Serpent
Inferno!!!<wrzeszczy> Usunąłeś żmije! Zwróć mi je, ale już...
---

Serpent tu był!

inferno8
Spokojnie, spokojnie. Mam w rezerwie aż 3 linie jednostek, w tym Twoje ukochane żmije. Na razie jednak testuję obecny skład. Jeśli będzie zbyt słaby to zasilę go jednostkami z rezerwy. To tyle.

Premiera niedługo (ok. 2 tygodni).

Serpent
A co to za tajemnicza jednostka o której mówiłeś? Mi jako współtwórcy rasy... powinieneś powiedzieć.
---

Serpent tu był!

inferno8
Poczytaj ten temat. Wszystko się zmieniło. Wziąłem sprawy w swoje ręce i stworzyłem cały koncept od nowa. Nie przypominam sobie byś mi w nim pomógł, więc określenie siebie "współtwórcą" na chwilę obecną jest nieaktualne (choć nic nie zmieni faktu, że jesteś "inicjatorem" tej rasy, a to już spora różnica).

Tak więc nie powiem na razie nikomu, co to za tajemnicza jednostka, choć możecie ją sobie obejrzeć (to mój awatar).

Przejdź do forum:
Wygenerowano w sekund: 0.16
10,889,257 unikalne wizyty