|
Forgotten Legends
|
| Elensefar |
Dodany dnia 28-07-2012 23:01
|

Awanturnik

Data rejestracji: 28/08/2010 12:44
|
A nie lepiej zostawić mu ten harpun, bez żadnej wyrzutni i dać po prostu ikonę oszczepu z defaulta?
Edytowane przez Elensefar dnia 28-07-2012 23:02
"Głupota ludzka jest jak wyobraźnia- nie zna granic"
Elensefar
|
| |
|
|
| AxeFighter |
Dodany dnia 28-07-2012 23:43
|

Zarządca

Data rejestracji: 31/01/2012 21:33
|
Po dłuższym zastanowieniu, lepiej by Dzidomiot został taki jaki jest. Zaś co do frakcji "praworządnej", to udało mi się znaleźć i przerobić obrazek z 18th Century Era:
/obrazek skasowany/
Jednak nie jestem pewien czy pasuje.
Edytowane przez AxeFighter dnia 18-11-2015 15:33
Ja zaczynałem jako zwykły, napalony user, pisałem często newsy. Bach! Redaktor! Więc niebywale uradowany, pisałem jeszcze więcej, dodatkowo artykuły. Nie ma co, byłem nadpobudliwy wtedy... A jak zostałem mianowany adminem, to z początku w ogóle nie chciałem nim być! Byłem przestraszony odpowiedzialnością. Bo mnie nie kręciły tytuły, tylko Wesnoth. - Sagez
|
| |
|
|
| Dingo |
Dodany dnia 29-07-2012 00:05
|

Bohater

Data rejestracji: 19/07/2012 12:35
|
Hmm.... Ok. Przyda się do bazowania na kolejnej, praworządnej frakcji. Aha, i jutro powinno być całe drzewko, teraz wyjaśniam jak będzie wyglądało.
Linia żeglarza wygląda następująco: Kapitan awansuję na przywódcę piratów, czyli tak jak droga pirata do 3 lvla.
Linia bukaniera niezmieniona, ale nazwy mogą być takie: bukanier, strzelec, mistrz strzelców.
Linia potwora morskiego: Pierwszy lvl (Wąż morski) będzie z podstawki, i będzie awansował na bestie a następnie na smoka morskiego. Czarny potwór dodany w poście to jego czwarty poziom, którego jednak nie dodam.
Inne potwory: W podstawce są dwa węże: Sea Serpent oraz Water Serpent. Ten drugi będzie kolejną linią, a jednostka poziomu pierwszego będzie zapożyczona z ery of meridii, znalazłem go tam.
Był jeszcze jeździec potwora, ale on może ujeżdżać ośmiornice... Awansował by do poz. 2, i miałby dwie drogi awansu.
Czarodzieje: Wspominałem tu o "morskich czarodziejach". Zastanowię się jeszcze nad tym, ale jak na razie tej jednostki nie ma w drzewku.
Propozycje na kolejne jednostki: Linia czarodziejów oraz co najważniejsze, zwiadowców. Mogliby być oni piechotą, ale mieć normalnie duży zasięg ruchu. Jeździec potwora może mieć: 5 MP na lądzie i 13 MP w wodzie. To by go nieco osłabiło (bo wody zwykle nie dużo) ale jeśli już jest woda, to nasz jeździec może po niej robić wyprawy.
Żeglarz, dzidomiot, bukanier, wąż morski, bez nazwy water serpent, jeździec potwora, dołóżmy jeszcze czarodziejów i zwiadowców, powinno wystarczyć. |
| |
|
|
| AlanerPolska |
Dodany dnia 29-07-2012 00:05
|

Początkujący

Data rejestracji: 17/09/2011 17:22
|
Postanowiłem zrobić pierwszą jednostkę tubylców.
/obrazek skasowany/
Edytowane przez AxeFighter dnia 18-11-2015 15:33
|
| |
|
|
| AxeFighter |
Dodany dnia 29-07-2012 00:26
|

Zarządca

Data rejestracji: 31/01/2012 21:33
|
Według mnie, chyba bardziej pasowaliby czarno lub czerwonoskórzy tubylcy. Kto się zgadza ?
Ja zaczynałem jako zwykły, napalony user, pisałem często newsy. Bach! Redaktor! Więc niebywale uradowany, pisałem jeszcze więcej, dodatkowo artykuły. Nie ma co, byłem nadpobudliwy wtedy... A jak zostałem mianowany adminem, to z początku w ogóle nie chciałem nim być! Byłem przestraszony odpowiedzialnością. Bo mnie nie kręciły tytuły, tylko Wesnoth. - Sagez
|
| |
|
|
| elektus |
Dodany dnia 29-07-2012 08:58
|

Czeladnik

Data rejestracji: 18/10/2011 18:41
|
Jestem jestem tylko to wy wypisujecie po 2 strony postow dziennie. ej spoko ja we wtorek znowu na tydzien jade a ja juz tego nie ogarniam.
Czyli Piraci,Amazonki,Elfy, i Tubylcy.
Tak w sumie tworząc amazonki ona były w zamiarze być tymi tubylcami i być praworządne ale jak ma być frakcja obupluciowa to morze Terminiowie(tak nazwę wyspę gdzie mieszkają). Po za tym jak dla mnie 3 ludzkie frakcje to trochę dużo jak na ere fantasy.
Dingo spoko tylko że jak wyjechałem dodatek był w połowie inny niż go zostawiłem a grafiki poprostu wow. znaczy to co pokazałeś.
A jak mają być te Amazonki i tubylcy to proponował bym tubylców jako wielkie mrówki/termity wiecej wyobrazni ludzie
PS. jeśli można wiedziec to kto bierze udzial w projekcie wiem ze :
ja-programowanie,teksty(polskie), troche grafika ale jak będę miał czas
Dingo-grafika
Troche sie działo przez ten tydzien be ze mnie
Edytowane przez elektus dnia 29-07-2012 09:08
|
| |
|
|
| Piko |
Dodany dnia 29-07-2012 09:56
|

Opiekun

Data rejestracji: 26/07/2012 20:00
|
@Dingo - no nie wiem, trochę dużo jednostek. :S Jeźdźców potwora i zwiadowców bym nie dał, czarodziejów raczej też nie. Linia dzigomiota jest trochę dziwna, kto rzuca oszczepami w erze broni palnej, ale już zostawmy jak jest.
Tych ludzi praworządnych bym osobiście nie dał, no ale jeśli już, to nie dałbym im magii - po ich stronie jest technologia. Mogliby to być ludzie ścigający piratów, którzy przybyli z opóźnieniem.
Magię wody bym dał raczej tubylcom, umieliby sprowadzać deszcz (przykładowo), a także używać jej do walki. Amazonki natomiast mogłyby używać magii natury (oplątanie) i wiatru (byłyby szybkie, miały harcowników, itp.). Jakiś balans musi być między jednostkami, piraci zmiażdżyliby tubylców, zwłaszcza gdyby mieli magię (broń palna i armaty przeciwko dzidom i włóczniom, wynik oczywisty).
@Alaner - twoja jednostka wyszła świetnie, mogłaby robić za 2lvl po dodaniu jej miecza (jeśli to będzie 1, to znów będzie trzeba kombinować co dać drugiemu). Jeszcze takie pytanie - masz może poszczególne warstwy tej jednostki, czy zbroję za mieczem mam dorobić, gdy nie będzie jej zasłaniał? (animacja ataku, itp.) |
| |
|
|
| AlanerPolska |
Dodany dnia 29-07-2012 10:07
|

Początkujący

Data rejestracji: 17/09/2011 17:22
|
@Piko
Warstwy? Jakie warstwy? Ja to w paincie robiłem. Użyłem kolorów zbroi z porucznika. |
| |
|
|
| Piko |
Dodany dnia 29-07-2012 10:16
|

Opiekun

|
No, chyba że tak. Później zajmę się nim, na razie męczę się z naramiennikami i nagolennikami ciężkiego. idzie mi całkiem średnio. 
Edit:
Jak uważacie, teraz jest lepiej?
Edytowane przez Piko dnia 29-07-2012 11:13
|
| |
|
|
| Dingo |
Dodany dnia 29-07-2012 12:21
|

Bohater

|
Coraz lepiej, idziesz w dobrą stronę. Coraz bliżej prawidłowych proporcji, musisz go jeszcze ustawić tak by jednostka nie wyglądała jakby zaraz miała się przewrócić.
Dam ci radę.
Rysowanie ołówkiem "tak po prostu" czyli bazgroły, zwykle są proporcjonalne (???). No tak. Starając się ustawić nogę, rękę, miecz, cokolwiek po prostu użyj ołówka, i dopasuj się do wesnothowych rozmiarów. Zwykle prowadzi to do zbyt dużej jednostki, ale nie kiedy przerabiasz. Wtedy te rozmiary masz jakby przy sobie, i możesz się do nich dostosować.
Spróbuję to przedstawić.
Żeglarz posłuży nam jako królik doświadczalny. Przykładowo chcę zmienić mu ręce.
/obrazek skasowany/
To jest zwykła jednostka. Teraz - mażemy ręce. I rysujemy własne.
/obrazek skasowany/
Dajemy kolorki i.. Bardzo ważne, mażemy niepotrzebne ilości czarnego. Jeżeli gdzieś jest go za dużo, jest zbędny.
/obrazek skasowany/
I proszę! Nasz żeglarz dostał nowy sejmitar. Zabrano mu za to strzelbę.
Spróbuj tak z jednostkami z defaulta.
P.S Stosując się do takiej rady zobacz co wyszło mi z twojej jednostki. Załóżmy, że to przywódca.
/obrazek skasowany/
Edytowane przez AxeFighter dnia 30-11-2014 15:26
|
| |
|
|
| Piko |
Dodany dnia 29-07-2012 13:40
|

Opiekun

|
@Adris - zły pomysł. Mamy problem z wymyśleniem wystarczającej ilości sensownych frakcji, a ty byś jeszcze chciał zmiksować kilka.
@Dingo - dzięki. Tylko nie rozumiem, dlaczego on wygląda jakby miał się przewrócić.
Dzięki za rady, ale nie wypróbuję tego na jednostkach z defaulta, nie pasowałyby do tej ery. A tworząc od zera jednostki, a następnie edytując je, i zyskuję doświadczenie w grafice, i robię coś przydatnego. Czyli są dwie pieczenie na jednym ogniu.
Co do przerobienia mojej jednostki - wygląda całkiem dobrze, trochę ją zmienię i będzie jednostka 3. lvlu.
Przy okazji - trochę poprawiłem wojownika poprawionego przez Alanera:

Edit: Powinienem robić kontur na włosach, czy nie? Bo zauważyłem, że w wiele jednostek Ery Magii, EEaW czy nawet dafaulta ma ten kontur, natomiast w przerobionej wersji mojej jednostki usunąłeś go.
Edytowane przez Piko dnia 29-07-2012 14:00
|
| |
|
|
| Elensefar |
Dodany dnia 29-07-2012 14:05
|

Awanturnik

|
Kontur tam jest, tyle że taki brązowy, a nie czarny. 
Dobra... ja popróbuje zrobić szamana tubylców, coś włala "Unga Bunga" z Age.
Elensefar
|
| |
|
|
| Dingo |
Dodany dnia 29-07-2012 14:14
|

Bohater

|
Rób jak chcesz, aczkolwiek robienie jednostek na początku to trudna sztuka. Zakładając, że ta jednostka którą dajesz, jest właśnie od zera, mogę szczerze powiedzieć, że to świetna robota.
Co do dzieł od zera:
Oto moja "Meduza na Hawajach":
/obrazek skasowany/
Celowo śmieszne!
Edytowane przez AxeFighter dnia 30-11-2014 15:26
|
| |
|
|
| Elensefar |
Dodany dnia 29-07-2012 14:24
|

Awanturnik

|
Po pierwsze ja już robiłem jednostki, zobacz temat "Twórczość Elensefara". Co prawda to tylko przeróbki, ale ładne, a zwłaszcza fajnie mi wyszedł Leśny Złodziej.
Edytowane przez Elensefar dnia 29-07-2012 14:25
Elensefar
|
| |
|
|
| Piko |
Dodany dnia 29-07-2012 14:26
|

Opiekun

|
On chyba to pisał do mnie. ^^ |
| |
|
|
| Dingo |
Dodany dnia 29-07-2012 14:27
|

Bohater

|
Tak, Elensefar, to było do Piko, ale nic nie powiecie na temat Meduzy? 
EDIT: Piko, nie zawsze trzeba kontur.
Edytowane przez Dingo dnia 29-07-2012 14:30
|
| |
|
|
| Guurahk |
Dodany dnia 29-07-2012 14:30
|

Awanturnik

Data rejestracji: 10/03/2010 16:30
|
Całkiem ładna, ale przez te oczy wygląda jakby się uśmiechała.
"Jest niewiele cnót, których Polacy nie posiadają, i niewiele pomyłek, których udało im się uniknąć." - Winston Churchill
|
| |
|
|
| Piko |
Dodany dnia 29-07-2012 14:47
|

Opiekun

|
Meduza całkiem niezła, tylko części ciała nieproporcjonalne, i cieniowanie jest jednostronne. |
| |
|
|
| Elensefar |
Dodany dnia 29-07-2012 15:18
|

Awanturnik

|
Ehh... Zrobiłem szamana dla tubylców i jak chciałem zapisać nagle się pojawiła burza i mi prąd wyłączyło i po jednostce... Spróbuje zrobić jeszcze raz, ale na pewno mi się nie będzie chciało drugi raz tej samej jednostki i zrobię ją brzydszą i najpewniej dopiero po jutrze.
Edytowane przez Elensefar dnia 29-07-2012 15:24
Elensefar
|
| |
|
|
| Piko |
Dodany dnia 29-07-2012 19:27
|

Opiekun

|
Nie mów, nie zapisałeś przed tym? Ja zapisuję swoje prace średnio co 1-2 minuty. Ale zachęcę cię - za drugim razem to jest dużo łatwiejsze niż za pierwszym, zrobisz ją szybciej i lepszą. 
Przerobiłem swoją jednostkę przerobioną przez Dinga - i mamy gotowego weterana (3lvl, dowodzenie):

Zrobiłem też grafiki ataku ciężkiego wojownika:

Chyba wyszły nieźle, prawda ? 
Przy okazji - (chyba) wszystkie odcienie magenty, które Wesnoth zamienia na inne kolory, może komuś się przyda:
Edytowane przez Piko dnia 29-07-2012 21:15
|
| |
|