|
TURNIEJ ZAPOMNIANYCH MOCY - rok 2015.
|
| ForPeace |
Dodany dnia 19-04-2015 21:16
|

Awanturnik

Data rejestracji: 07/12/2014 12:26
|
pe_em vs Bjorn - wygrał pe_em
Wolne ziemie, loysy vs smoki. Długi, męczący, ale fajny pojedynek z wieloma błędami po mojej stronie. Wygrałem dzięki przewadze liczebnej spowodowanej przejęciem wiosek Bjorna.
BTW Bjorn, nieźle grasz, jak na debiutanta (powiedział debiutant )
Powtórka w załączniku.
Edytowane przez ForPeace dnia 19-04-2015 21:16
Mój ladderowy profil
"10 lat mówisz? Jak ja mówię że gram 10 lat to przychodzą ludzie i mówią że grali 15 i nic się nie znam na tej grze bo nie grałem jak PRAWDZIWI prosi grali. xD" ~Hejnewar
|
| |
|
|
| Druid |
Dodany dnia 20-04-2015 00:16
|

Opiekun

Data rejestracji: 11/10/2009 10:59
|
Widzę, że się działo tej niedzieli. GRUPA A szalała na serwerku, a ja znowu mam zaległości przy podliczaniu punkcików rankingowych.
Edytowane przez Axtman dnia 20-04-2015 15:04
Dingo napisał:
Postaram się ignorować wszelkie możliwości do offtopowej dyskusji, ale może nawet lepiej by w ogóle już nigdy z wami nie wchodzić w dyskusję.  (<- pozwoliłem sobie dodać z własnej inwencji  )
|
| |
|
|
| ForPeace |
Dodany dnia 20-04-2015 20:27
|

Awanturnik

Data rejestracji: 07/12/2014 12:26
|
Rene z Axtmanem mnie gonią! 
Chciałbym zwrócić uwagę na timer. Obecny zapis w regulaminie:
2.1. Gramy z timerem ustawionym na 360 sekund (sześć minut) - chyba, że obaj gracze wyrażą zgodę na grę z innymi ustawieniami. W takim wypadku informację o tym fakcje należy zamieścić rozpoczynając rozgrywkę. Brak takiego wpisu może stanowić podstawę do nie uwzględnienia gry.
Problem w tym, że nie wiadomo, jak należy ustawiać zapas, premie akcji i tury. W rezultacie ja podczas meczu z Bjornem miewałem po 2-3 minuty czasu.
Mój ladderowy profil
"10 lat mówisz? Jak ja mówię że gram 10 lat to przychodzą ludzie i mówią że grali 15 i nic się nie znam na tej grze bo nie grałem jak PRAWDZIWI prosi grali. xD" ~Hejnewar
|
| |
|
|
| Druid |
Dodany dnia 21-04-2015 00:11
|

Opiekun

|
pe_em napisał/a:
... Problem w tym, że nie wiadomo, jak należy ustawiać zapas, premie akcji i tury. W rezultacie ja podczas meczu z Bjornem miewałem po 2-3 minuty czasu.
Proponuję: początkowy limit 360, premia tury (można poszaleć) 300, zapas 360 i powinno być OK. 
TROCHĘ MOTYWACJI 
W mojej ocenie w każdej grupie była możliwość rozegrania wszystkich pojedynków (są tego dowody). Powiem więcej nadal jeszcze jest, dlatego tzw. "kartę strategiczną" otrzymają jedynie Ci, którzy rozegrają wszystkie swoje mecze grupowe. Walkowery nie będą traktowane jako mecze rozegrane, dlatego o ile chcecie mieć wpływ na to w której grupie rozpoczniecie następny turniej to wiecie co robić. 
WAŻNE INFORMACJE DLA UCZESTNIKÓW TURNIEJU
Nieubłaganie zbliża się czas gier w terminach dodatkowych (wyznaczonych), dlatego krótkie wyjaśnienie z tym związane. Terminy zostaną podane tutaj na naszym forum. O wyznaczonym czasie na głównym serwerz będzie założona jedna gra (z hasłem) o nazwie "Organizacja Turnieju". Tam będę sprawdzał "listę obecności". Należy tam wejść jako gracz a nie jako obserwator. Wchodząc przyda się hasło, które otrzyma każdy na PW. Proszę o zrobienie porządków w poczcie, żeby nie było problemów. Hasła oczywiście nikomu nie udostępniamy. Na podstawie tej listy obecności będą przyznawane punkty za stawienie się, bądź nie stawienie się (tak zwane walkowery opisane w regulaminie). Czas oczekiwania wynosi 10 minut licząc od wyznaczonej godziny. Dodam tylko, że punkty minusowe mogą sporo namieszać. Na pocieszenie, jeszcze macie czas na własne ustalenia. Na zgłoszenia wyników walk i zapisów gier czekam do godz. 20:00 w sobotę 25 kwietnia 2015 r. Po tej godzinie zaczynam liczyć punkty w grupach. Jeżeli braknie jakiegoś zgłoszenia wygranej a gracze stawili się w dodatkowym terminie to traktuję to jako strategiczne zagranie (że nie chcą, aby gra została ujęta w punktacji) i nie doliczymy punktów. Czyli w sobotę w godzinach wieczornych poznamy pary ćwierćfinałowe. Przypominam, że z każdej grupy wychodzi po 4 graczy.
Informacja dotycząca pojedynków ćwierćfinałowych.
Zwycięzca grupy A gra z graczem, który zajął 4 miejsce w grupie B (para A1 B4)
Zwycięzca grupy B gra z graczem, który zajął 4 miejsce w grupie A (para B1 A4)
Gracz który zajął 2 miejsce w grupie A gra z graczem który zajął 3 miejsce w grupie B (para A2 B3)
Gracz który zajął 2 miejsce w grupie B gra z graczem który zajął 3 miejsce w grupie A (para B2 A3)
Edytowane przez Druid dnia 21-04-2015 00:25
Dingo napisał:
Postaram się ignorować wszelkie możliwości do offtopowej dyskusji, ale może nawet lepiej by w ogóle już nigdy z wami nie wchodzić w dyskusję.  (<- pozwoliłem sobie dodać z własnej inwencji  )
|
| |
|
|
| Piko |
Dodany dnia 21-04-2015 00:26
|

Mistrz

Data rejestracji: 26/07/2012 20:00
|
Nie chcę gdybać, ale... W jakiej kolejności ustawieni zostaną gracze którzy zdobyli równą ilość punktów w grupie?
Biorąc pod uwagę aktywność pozostałych graczy z grupy B, bardzo możliwe że spotkania zakończą się walkowerami, a wtedy zarówno bpawel10, kdwww i ja zajmiemy egzekwo drugie miejsce remisem po 14 punktów.
W jaki sposób będzie wtedy rozstrzygany spór o kolejność? Gracz który rozegrał wszystko szybciej dostaje lepszą pozycję? A może gracz z lepszą pozycją w rankingu? Rzuć trochę światła na ten problem. |
| |
|
|
| Druid |
Dodany dnia 21-04-2015 00:37
|

Opiekun

|
Piko napisał/a:
Nie chcę gdybać, ale... W jakiej kolejności ustawieni zostaną gracze którzy zdobyli równą ilość punktów w grupie?
Proponuję dokładnie przeczytać punkt 7 regulaminu (wycinek poniżej). 
... W przypadku, gdy po zakończeniu rozgrywek grupowych gracze będą posiadali taką samą ilość zdobytych punktów o tym, kto zajmie wyższą pozycje do awansu decyduje wynik bezpośredniego pojedynku rozegranego między tymi graczami w grupie. W przypadku, gdy powyższe rozwiązanie nie da rozstrzygnięcia (np. w grupie będzie trzech graczy z taką samą ilością punktów i ich bezpośrednie mecze nie pozwalają jasno stwierdzić, kto powinien wyjść z grupy, na której pozycji) zadecyduje o tym jego pozycja w rankingu ...
Poza turniejem też można jeszcze coś rozegrać do rankingu.
Edytowane przez Druid dnia 21-04-2015 00:39
Dingo napisał:
|
| |
|
|
| sordan |
Dodany dnia 21-04-2015 21:15
|

Adept

Data rejestracji: 27/08/2009 14:23
|
Rene: ja nie mialem takiego szczescia jak ty. Zagladam na strone okolo 1-3 razy do roku i niestety nie trafilem na czas 
... a chetnie bym sprał takich delikwentow jak Ariu czy Rene. Moze mozna jeszcze sie wkrecic na bezczelnego do jakies grupy ?
Edytowane przez sordan dnia 21-04-2015 21:17
|
| |
|
|
| Axtman |
Dodany dnia 21-04-2015 21:31
|

Opiekun

Data rejestracji: 02/06/2010 16:35
|
Druid pozwoliłbyś na podmiankę?
PS.(Sordan, tak myślę o podmianie Ciebie za Mnie.)
kontakt:
axtman5@o2.pl
|
| |
|
|
| Druid |
Dodany dnia 21-04-2015 22:23
|

Opiekun

|
sordan napisał/a:
Rene: ja nie mialem takiego szczescia jak ty. Zagladam na strone okolo 1-3 razy do roku i niestety nie trafilem na czas
... a chetnie bym sprał takich delikwentow jak Ariu czy Rene. Moze mozna jeszcze sie wkrecic na bezczelnego do jakies grupy ? 
Uprzedzali mnie, że ten timer na zapisy w Twoim przypadku może nie wystarczyć. Już nawet zaczynałem podejrzewać, że to ze strachu przed nowymi graczami, się nie zgłosiłeś. Była też opcja, braku wiary w magiczne dotkniecie. Niestety ale już nie ma szans na wkręcanie. Fajnie jednak znowu czytać info od Ciebie, bo gdzieś się zakamuflowałeś i trochę się zaczynałem martwić czy wszystko u Ciebie OK.
Wracając do spraw turniejowych, do dnia dzisiejszego rozegrano 32 gry fazy grupowej, pozostało 10.
GRY W TERMINIE DODATKOWYM
23 kwietnia 2015 r.
wrzeszczu vs Szpiczek dnia 23.04.2015 r. godz. 18:00 (GRUPA B )
Rene vs AxeFighter dnia 23.04.2015 r. godz. 20:00 (GRUPA A )
Bjorn vs axtman dnia 23.04.2015 r. godz. 20:00 (GRUPA A )
kdwww vs Szpiczek dnia 23.04.2015 r. godz. 20:00 (GRUPA B )
wrzeszczu vs Piko dnia 23.04.2015 r. godz. 20:00 (GRUPA B )
24 kwietnia 2015 r.
PiXel vs Szpiczek dnia 24.04.2015 r. godz. 18:00 (GRUPA B )
Rene vs axtman dnia 24.04.2015 r. godz. 20:00 (GRUPA A )
Bjorn vs AxeFighter dnia 24.04.2015 r. godz. 20:00 (GRUPA A )
Piko vs Szpiczek dnia 24.04.2015 r. godz. 20:00 (GRUPA B )
PiXel vs wrzeszczu dnia 24.04.2015 r. godz. 20:00 (GRUPA B )
Dzisiaj wysyłam też hasła do gry która będzie założona na serwerze w celu podpisania "listy obecności". Sprawdźcie jutro PW. Jbc piszcie na forum. Moja poczta jakoś często lubi się zapychać.
Dingo napisał:
|
| |
|
|
| AxeFighter |
Dodany dnia 21-04-2015 22:27
|

Zarządca

Data rejestracji: 31/01/2012 21:33
|
A jeśli mecz zostanie rozegrany wcześniej? Ja na przykład z Rene jestem umówiony jutro na 17, co koliduje z tym rozkładem.
Ja zaczynałem jako zwykły, napalony user, pisałem często newsy. Bach! Redaktor! Więc niebywale uradowany, pisałem jeszcze więcej, dodatkowo artykuły. Nie ma co, byłem nadpobudliwy wtedy... A jak zostałem mianowany adminem, to z początku w ogóle nie chciałem nim być! Byłem przestraszony odpowiedzialnością. Bo mnie nie kręciły tytuły, tylko Wesnoth. - Sagez
|
| |
|
|
| Druid |
Dodany dnia 21-04-2015 22:32
|

Opiekun

|
AxeFighter napisał/a:
A jeśli mecz zostanie rozegrany wcześniej? Ja na przykład z Rene jestem umówiony jutro na 17, co koliduje z tym rozkładem.
Mecze rozegrane przed wyznaczonym terminem powodują wykreślenie tego meczu z terminu dodatkowego. Musi jednak zostać zamieszczona informacja i powtórka o jego wyniku na forum. 
PiXel widzę, że znowu zmieniłeś nick na Maksiu, jednak w rankingu ja nie uznaję takiego skakania z kwiatka na kwiatek. Sorry ale mam swoje zasady, których staram się trzymać. Wszystkie bonusy jakie dostaniesz, przyznane będą PiXelowi i na tym nicku zostajesz też w turnieju. W ramach "wyjątku turniejowego" wygrane które zgłosisz (bo liczę, że zgłosisz )przypisane zostaną do nicka na którym dokonałeś zgłoszenia do turnieju. To tak w woli informacyjnej.
Edytowane przez Druid dnia 21-04-2015 23:12
Dingo napisał:
|
| |
|
|
| AxeFighter |
Dodany dnia 22-04-2015 00:06
|

Zarządca

|
Druid, ale Maksiu nadal robi na jednym koncie, nie tak jak Wilk/Franz, który był kilka razy kasowany. Ja bym optował za pozostawieniem wszystkich jego wyników w całości. Bo co to za sprawiedliwość, gdy po zwykłej zmianie nicka (którą każdy może sobie zrobić w każdym momencie) osiągnięcia jej były dyskryminowane. Pomyśl dokładniej o tym. Pozdrawiam.
Ja zaczynałem jako zwykły, napalony user, pisałem często newsy. Bach! Redaktor! Więc niebywale uradowany, pisałem jeszcze więcej, dodatkowo artykuły. Nie ma co, byłem nadpobudliwy wtedy... A jak zostałem mianowany adminem, to z początku w ogóle nie chciałem nim być! Byłem przestraszony odpowiedzialnością. Bo mnie nie kręciły tytuły, tylko Wesnoth. - Sagez
|
| |
|
|
| Druid |
Dodany dnia 22-04-2015 00:26
|

Opiekun

|
AxeFighter napisał/a:
Druid, ale Maksiu nadal robi na jednym koncie, nie tak jak Wilk/Franz, który był kilka razy kasowany. Ja bym optował za pozostawieniem wszystkich jego wyników w całości. Bo co to za sprawiedliwość, gdy po zwykłej zmianie nicka (którą każdy może sobie zrobić w każdym momencie) osiągnięcia jej były dyskryminowane. Pomyśl dokładniej o tym. Pozdrawiam.
Franc za każdym razem zaczynał od zera i każdy kto chce zmieniać nick w rankingu musi się liczyć z tym że traci dorobek na starym nicku. Również pozdrawiam.
Dingo napisał:
|
| |
|
|
| AxeFighter |
Dodany dnia 22-04-2015 00:43
|

Zarządca

|
Druid, nie rozumiesz, Maksiu użył OPCJI W PANELU KONTA do zmiany nicku. Czyli zrobił coś tak samo inwazyjnego jak zmiana sygnatury. Jakbyś ty się poczuł, gdybyś stracił swoje uprawnienia tylko dlatego, że użyłeś LEGALNEJ OPCJI DOSTĘPNEJ DLA KAŻDEGO? Druidzie, nie druidź aż tak, teraz przechodzisz samego siebie. Pomyśl jeszcze raz nad tym. Naprawdę.
P.S. Wybacz za capslocka, ale musiałem jakoś podkreślić ważniejsze momenty.
Edytowane przez AxeFighter dnia 22-04-2015 00:43
|
| |
|
|
| Druid |
Dodany dnia 22-04-2015 02:44
|

Opiekun

|
AxeFighter napisał/a:
Druid, nie rozumiesz, Maksiu użył OPCJI W PANELU KONTA do zmiany nicku. Czyli zrobił coś tak samo inwazyjnego jak zmiana sygnatury. Jakbyś ty się poczuł, gdybyś stracił swoje uprawnienia tylko dlatego, że użyłeś LEGALNEJ OPCJI DOSTĘPNEJ DLA KAŻDEGO? Druidzie, nie druidź aż tak, teraz przechodzisz samego siebie. Pomyśl jeszcze raz nad tym. Naprawdę.
P.S. Wybacz za capslocka, ale musiałem jakoś podkreślić ważniejsze momenty.
Ja nie rozumiem ? Możliwe nie było by to pierwszy raz. Zapytam tylko widziałeś taką opcje w panelu konta rankingu na zewnętrznym serwerze ? Bo ja nie, ale oczywiście mogę niedowidzieć i nie rozumieć. Wydaje mi się jednak, że to Ty nie zdajesz sobie sprawy z pewnych rzeczy. Ja mam mecze rankingowe pogrupowane po nickach i chcąc to dobrze archiwizować, taka zmiana związana by była z odszukaniem każdego rozegranego pojedynku i zmiany nazwy ręcznie, a nie jak się Tobie pewnie wydaje jednym kliknięciem. Na to potrzeba czasu, którego nie mam za wiele. Oczywiście jak ktoś będzie miał ku temu ważny powód (tzn. powód do zmiany nicka), to nie ma sprawy ale w przypadku Frannca i Maksia takich powodów się nie dopatrzyłem, mimo sympatii do obu i mimo wstawiennictwa admina.
Dingo napisał:
|
| |
|
|
| Ariu |
Dodany dnia 22-04-2015 15:34
|

Poszukiwacz Przygód

Data rejestracji: 23/02/2011 21:55
|
@Druid Informacja o terminach ucieka, może zamieść ją na pierwszej stronie w informacjach dodatkowych.
@Rene Dawno nie graliśmy. Może tak dwa walkowerki i będzie szansa sobie pograć już w ćwierćfinałach ?
Ariu
|
| |
|
|
| Druid |
Dodany dnia 22-04-2015 22:29
|

Opiekun

|
Ariu napisał/a:
@Druid Informacja o terminach ucieka, może zamieść ją na pierwszej stronie w informacjach dodatkowych ....
Zrobione i tam będę uzupełniał informacje o walkowerach. Sądząc po wiadomościach jakie dostałem na PW może być ciekawie.
Ariu napisał/a:
... @Rene Dawno nie graliśmy. Może tak dwa walkowerki i będzie szansa sobie pograć już w ćwierćfinałach ? 
Bo wykraczesz.
Dingo napisał:
|
| |
|
|
| Rene |
Dodany dnia 23-04-2015 23:30
|

Adept

Data rejestracji: 15/10/2010 00:05
|
Rezygnuje z udziału w turnieju.
Brak odbioru.
|
| |
|
|
| mylife55 |
Dodany dnia 23-04-2015 23:53
|

Adept

Data rejestracji: 08/11/2013 20:19
|
Czemu?
|
| |
|
|
| AxeFighter |
Dodany dnia 23-04-2015 23:54
|

Zarządca

|
Szkoda. A z jakiego to powodu?
|
| |
|