Witaj Wesnothańczyku
Zobacz temat
 Drukuj temat
MIĘDZYNARODOWY TURNIEJ "THE BATTLE FOR WESNOTH" - POLSKA EDYCJA 2017 ROK
craken1
Dzięki Sulik. To ostatnie zdanie zasługuje nawet na pogrubienie... Frown Jestem ciekawy czy Druid postąpił by tak samo ze sprawą Bena gdyby np. na miejscu Bena był Sordan Wink... Mniejsza o to, bo Ja znam odpowiedź na to pytanie ( tak sobie sam je zadaje i gdybam Wink ) Panowie turniej to jednak jakieś wyrzeczenia i zapisując się trzeba mieć świadomość tego, że Wesnoth będzie wymagać od Nas częstszego logowania się na serwer, a nawet konkretnej godziny ( trudno taki urok Wink ). Jednym słowem Drogi Graczu : jeżeli zapisujesz się na Turniej Wesnoth musisz mieć a - czas i b-pilnować swoich meczów i tyle ( w tej części postu staję murem za Druidem ) Kupę roboty wykonał ( wykonuje ) Druid i nawet benowa szczypta soli dla mnie nic nie zmąci. Medal ma dwie strony i staram się najpierw przyjrzeć obu - zanim coś napiszę. Czego i graczom i organizatorom Smile życzę. Cool Ps: na miejscu Bena nastawiłbym ze dwa - trzy budziki jak jeden to za mało... Grin
Edytowane przez craken1 dnia 06-03-2017 17:13
-,, W miarę starzenia się mężczyznom rośnie broda, a kobietom język,, - Pierre Beaumarchais.

Druid
[img]http://www.rankinggraczybfw.republika.pl/test/it-2017ver3.jpg[/img] is not a valid Image.

The group A
29 points - Oook and Maboul ( game Oook vs Maboul won Oook)
position 2 Oook.
position 3 Maboul

The group B
27 points - Danniel_BR, Dreadnough and Krogen (game Danniel_BR vs Dreadnough won Danniel_BR, Danniel_BR vs Krogen won Krogen, Dreadnough vs Krogen won Krogen)
position 2 Krogen,
position 3 Danniel_BR,
position 4 Dreadnough.

The group A
1. Solymos-HUN - 31 points (played games 11 )
2. Oook - 29 points (played games 10 + 1 winning w/o )
3. Maboul - 29 points (played games 9 + 2 winning w/o )
4. ElderofZion - 27 points (played games 8 + 3 winning w/o )

5. ForPeace - 25 points (played games 10 + 1 winning w/o )
6. craken - 19 points (played games 10 + 1 winning w/o )
7. kdwww - 15 points (played games 9 + 1 winning w/o + 1 w/o - he did not appear on the appointed match)
8. potyi-HUN - 15 points (played games 11 )
9. Ben24626 - 15 points (played games 8 + 3 w/o - he did not appear on the appointed match)
10. Zap-Zarap - 13 points (played games 9 + 1 winning w/o + 1 w/o - he did not appear on the appointed match )
11. Scaramush - 3 points (played games 5 + 6 w/o - he did not appear on the appointed match)
12. sordan - 0 points (played games 4 + 7 w/o - he did not appear on the appointed match)

The group B
1. Caritas - 31 points (played games 11 )
2. Krogen - 27 points (played games 10 + 1 winning w/o )
3. Danniel_BR - 27 points (played games 11 )
4. Dreadnough - 27 points (played games 11 )

5. Ariu - 25 points (played games 11 )
6. MasterBao - 23 points (played games 11 )
7. shortcat - 23 points (played games 11 )
8. jurijuice - 21 points (played games 11 )
9. bpawel10 - 15 points (played games 9 + 2 winning w/o)
10. GLOnek123 - 13 points (played games 10 + 1 w/o - he did not appear on the appointed match )
11. draghen - 13 points (played games 9 + 2 w/o - he did not appear on the appointed match )
12. kalfat - 13 points (played games 11 )

[img]http://www.rankinggraczybfw.republika.pl/test/koszulka-350.png[/img] is not a valid Image.

Czas rozgrywek grupowych dobiegł końca. Rozegrano 115 meczy co stanowi ponad 87 % wszystkich zaplanowanych w tym okresie. Taki wynik przed turniejem brał bym w ciemno, Wink ale apetyt rośnie w miarę jedzenia. Grin Podczas rozgrywek grupowych nie obyło się bez emocji i kilku sytuacji, nad którymi potrzeba popracować. Następny regulamin turniejowy będzie zmodyfikowany, postaram się go dopracować w taki sposób żeby uniknąć takich sytuacji z jakimi spotkał się pe_em (myślę o zachowaniu sordana i pojedynkach z Maboulem). Dziękuję tym wszystkim, którzy walczyli do końca i nie odpuszczali. Mam nadzieję, że zdobyte doświadczenie turniejowe zaowocuje w przyszłości i że pokibicujecie naszym w dalszych zmaganiach turniejowych. Wink

"Show must go on !"

---------------------------------
The quarter-finals.
---------------------------------

Solymos-HUN (Hungary) vs Dreadnough (Germany) ( 2 : 0 )
do rozgrywek półfinałowych przechodzi Solymos-HUN (Hungary)

Caritas (Poland) vs ElderofZion (Poland) ( 1 : 2 )
do rozgrywek półfinałowych przechodzi ElderofZion (Poland)

Krogen (Hungary) vs Maboul (France) ( 2 : 0 )
do rozgrywek półfinałowych przechodzi Krogen (Hungary)

Oook (United Kingdom) vs Danniel_BR (Brazil) ( 0 : 2 )
do rozgrywek półfinałowych przechodzi Danniel_BR (Brazil)

Półfinały czas rozpocząć. Wink

Edytowane przez Druid dnia 01-04-2017 22:28
Dingo napisał:

Postaram się ignorować wszelkie możliwości do offtopowej dyskusji, ale może nawet lepiej by w ogóle już nigdy z wami nie wchodzić w dyskusję. Grin (<- pozwoliłem sobie dodać z własnej inwencji Wink)

www.rankinggraczybfw.republika.pl/ranking.html
Druid
-----------------------------------------------------------------------
ROZGRYWKI PÓŁFINAŁOWE:

[img]http://www.rankinggraczybfw.republika.pl/3t/pucharyBfW200.jpg[/img] is not a valid Image.

Solymos-HUN (Hungary) vs Krogen (Hungary) ( 0 : 0 )

Danniel_BR (Brazil) vs ElderofZion (Poland) ( 2 : 0 )
do rozgrywek finałowych o 1 miejsce przechodzi Danniel_BR (Brazil), pojedynki o 3 miejsce stoczy ElderofZion (Poland).

Zgodnie z pkt. 12 regulaminu gry półfinałowe zaczynamy jutro (o 1 dzień szybciej Wink).

ROZGRYWKI W TERMINIE DODATKOWYM

17 kwietnia 2017 - poniedziałek

10:00 (UTC + 1)

Solymos-HUN (Hungary) vs Krogen (Hungary)

20:00 (UTC + 1)

Solymos-HUN (Hungary) vs Krogen (Hungary)

ROZGRYWKI PÓŁFINAŁOWE:

Danniel_BR (Brazil) vs ElderofZion (Poland) ( 2 : 0 )
do rozgrywek finałowych o 1 miejsce przechodzi Danniel_BR (Brazil), pojedynki o 3 miejsce stoczy ElderofZion (Poland).

Solymos-HUN (Hungary) vs Krogen (Hungary) ( 1 : 2 )
do rozgrywek finałowych o 1 miejsce przechodzi Krogen (Hungary), pojedynki o 3 miejsce stoczy Solymos-HUN (Hungary)

To znamy finalistów.
Edytowane przez Druid dnia 17-04-2017 23:22
Dingo napisał:

Postaram się ignorować wszelkie możliwości do offtopowej dyskusji, ale może nawet lepiej by w ogóle już nigdy z wami nie wchodzić w dyskusję. Grin (<- pozwoliłem sobie dodać z własnej inwencji Wink)

Druid
FINAŁY :

[img]http://www.rankinggraczybfw.republika.pl/3t/2nd.gif[/img] is not a valid Image.[img]http://www.rankinggraczybfw.republika.pl/3t/1st.gif[/img] is not a valid Image.[img]http://www.rankinggraczybfw.republika.pl/3t/3rd.gif[/img] is not a valid Image.

Rozgrywka o I miejsce:
Danniel_BR (Brazil) vs Krogen (Hungary) ( 0 : 0 )

Rozgrywka o III miejsce:
ElderofZion (Poland) vs Solymos-HUN (Hungary) ( 0 : 0 )

Życzę dobrej zabawy podczas tych ostatnich gier turniejowych.
Edytowane przez Druid dnia 17-04-2017 23:28
Dingo napisał:

craken1
Zobaczymy czy sprawdzi się to o czym kiedyś pisałem na sb, tzn: kto wyeliminuje Oooka ten wygra turniej. xD Póki co Daniel idzie jak burza po zwycięstwo. Postawa Solymos jaka jest każdy widzi: - z "budowaniem napięcia", czy próbą wywarcia presji, lub (nieudany zresztą xD) nacisk na organizatora. Zresztą mniejsza o to xD. Z jednego powodu lepiej jednak będzie jak Solymos pokona Krogena. Tzn: według mnie bardziej poukładanego Krogena ewentualna porażka nie zrazi, aby grać o 3m z Elderem, a natomiast ew. porażka Solymos może spowodować ciąg dalszy ,,niespodzianek,, i takich tam kaprysów..xD @Druid, Życzę Tobie iście "druidowego" opanowania jak do tej pory Smile , a @Elderowi aby wskoczył na podium. Spokojnej nocki. PozdrawiamY. xD
-,, W miarę starzenia się mężczyznom rośnie broda, a kobietom język,, - Pierre Beaumarchais.

Druid
craken1 napisał(a):
... Z jednego powodu lepiej jednak będzie jak Solymos pokona Krogena. Tzn: według mnie bardziej poukładanego Krogena ewentualna porażka nie zrazi, aby grać o 3m z Elderem, a natomiast ew. porażka Solymos może spowodować ciąg dalszy ,,niespodzianek,, i takich tam kaprysów..xD @Druid, Życzę Tobie iście "druidowego" opanowania jak do tej pory Smile , a @Elderowi aby wskoczył na podium. Spokojnej nocki. PozdrawiamY. xD

Lubię czytać co tam mądrego wykrakasz, ale czy przypadkiem coś Ci dzisiaj nie umkło ? Grin Taki drobny szczeguliku - Solymus przegrała już z Krogenem dwie gry i powalczy o 3 miejsce. Grin Wiem, wiem święta i aż się boję zapytać, co Ty tam w ten dzisiejszy lany poniedziałek polewałeś. Grin Bo że nie za kołnierz to pewne. Grin
Również życzę spokojnej nocki. Wink
Dingo napisał:

craken1
Tak. Mecz Sol vs Krogen przeoczyłem wczoraj niestety. @Druid? -,,bo że nie za kołnierz to pewne,,- A skąd Ty znasz takie powiedzonka?...xD (nie musisz odpowiadać) Grin ... Święta i po świętach, a za rok ten temat wróci na PW jbc. xD Ps: Twoje pytanie na org to temat rzeka, ale za rok jak będziesz przeprowadzał selekcję tuż przed rozpoczęciem turnieju, to warto dać na nią sobie i graczom trochę więcej dni, tak aby każdy miał dość czasu zaznajomić się z regulaminem xD i oswoił się z terminarzem swoich meczy...xD Propozycję Ariu popieram, a dodam też na pewno i własne w swoim czasie. Pozdro.

craken1
Jak Krogen chce wygrać z Danielem finał to niech sciągnie sobie powtórki z laddera z dwóch pod rząd Moich ostatnich winerów craken vs Daniell_BR. xD Trzymam kciuki za Krogena, który za swoją postawę "mediatora" zasługuje na 1miejsce -choć pewnie przegra niestety. @Elder ciśnij Solymoskę xD - powodzenia. @Druid za rok jestem za tym aby w rozgrywkach grupowych był dwumecz (każdy z każdym po 2, nie 1mecz), a z 2 grup wyłaniani mogą być od razu półfinaliści wtedy, tzn po 2 graczy z grupy. Taka Moja propozycja, bo rozgrywki grupowe mimo wszystko są ciekawsze i chyba cieszą się większym zaangażowaniem graczy i obsów. Tak mi się wydaje.

Druid
craken1 napisał(a):
... za rok jestem za tym aby w rozgrywkach grupowych był dwumecz (każdy z każdym po 2, nie 1mecz), a z 2 grup wyłaniani mogą być od razu półfinaliści wtedy, tzn po 2 graczy z grupy. Taka Moja propozycja, bo rozgrywki grupowe mimo wszystko są ciekawsze i chyba cieszą się większym zaangażowaniem graczy i obsów. Tak mi się wydaje.

Coś w tym jest, będę się mocno zastanawiał. Wink Co do "temat rzeka" - ale co roku, dzięki Wam mniej wartka. Wink Jak do tej pory, każdy turniej dzięki spostrzeżeniom graczy wnosi coś do zapisów w regulaminie następnego turnieju. Co roku jest coraz więcej grania a mniej prób oszukiwania, konfliktów i fochów. Chociaż te fochy, to też maja swój urok. Grin Aż łezka się kręci jak wspominam jak zaczynaliśmy. Grin

@ElderofZion Pożyjemy zobaczymy.
Prowokacyjne zapytam czy ktoś przed turniejem obstawiał, że o 1 miejsce powalczy 2 graczy z grupy B. Grin
Dingo napisał:

Ariu
Druid napisał(a):
Prowokacyjne zapytam czy ktoś przed turniejem obstawiał, że o 1 miejsce powalczy 2 graczy z grupy B. Grin

Tak. Tylko skład finału miał być nieco inny. Z powodu wrodzonej skromności nie napiszę jaki. Grin Wspominając rozgrywki grupowe i tylko 3 walkowery w grupie B - bardzo fajny wynik.
Ariu

craken1
@Druid powinieneś już się chyba przyzwyczaić do tego że craken = "coś w tym jest"...xD To, że finaliści będą z jednej grupy tego nie obstawiałem, ale kiedy dwie "marudy" z całkiem różnych przyczyn nie wyszli z grupy xD, to wiedziałem już wtedy, że Polak tego turnieju nie wygra.xD (wiem jak to brzmi, ale to jest Moje zdanie i kropka xD) Jak za kilka miesięcy ruszą przygotowania w akademii do kolejnej edycji turnieju, to planuję większą aktywność szczególnie przy ,, dopieszczaniu regulaminu".

Druid
FINAŁY :

[img]http://www.rankinggraczybfw.republika.pl/3t/2nd.gif[/img] is not a valid Image.[img]http://www.rankinggraczybfw.republika.pl/3t/1st.gif[/img] is not a valid Image.[img]http://www.rankinggraczybfw.republika.pl/3t/3rd.gif[/img] is not a valid Image.

Klasyfikacja końcowa :

1 miejsce - Krogen (Hungary)
2 miejsce - Danniel_BR (Brazil)
3 miejsce - ElderofZion (Poland)

Rozgrywka o I miejsce:
Danniel_BR (Brazil) vs Krogen (Hungary) ( 1 : 2 )

Rozgrywka o III miejsce:
ElderofZion (Poland) vs Solymos-HUN (Hungary) ( 2 : 0 )

[img]http://www.rankinggraczybfw.republika.pl/test/it-2017ver3.jpg[/img] is not a valid Image.

Oficjalnie informuję, że MIĘDZYNARODOWY TURNIEJ "THE BATTLE FOR WESNOTH" - POLSKA EDYCJA 2017 ROK został zakończony. Do wzięcia w nim udziału zgłosiło się 29 graczy. Nie wszyscy jednak spełnili stawiane uczestnikom wymagania, dlatego jedynie 24 graczy zostało zakwalifikowanych do wzięcia w nim udziału. W trakcie trwania turnieju zostało rozegranych 133 gry. Był to pierwszy międzynarodowy turniej (jeden na jeden) zorganizowany przy naszym serwisie. Jego organizacja przebiegała dwutorowo, na naszym forum (ponad 5000 obejrzeń) oraz na forum anglojęzycznym (https://forums.we...mp;t=45018 -ponad 9100 obejrzeń). Wzięli w nim udział przedstawiciele: Polski, Węgier, Brazylii, Wielkiej Brytanii, Rosji, Francji, Włoch, Niemiec, Białorusi, Ukrainy, Nowej Zelandii i Irlandii. Podczas walk turniejowych już tradycyjnie nie obyło się bez emocji i niespodzianek. Przy awansie do ćwierćfinału liczył się każdy wywalczony punkcik, a i to nie wystarczało. Rozstrzygały bezpośrednie wyniki pojedynków w grupie. Do ostatniej chwili nie było wiadome, kto i z jakiej pozycji awansuje do dalszych gier. Dlatego tutaj chciałem podziękować tym wszystkim, którzy do końca walczyli i nie odpuszczali. Panowie chwała Wam za to. Warto również przypomnieć postawy fair play w wykonaniu bpawel10 czy Caritasa. One także wpisują się w historię turniejową, mimo, że giną w jej zakamarkach. Co do wyników turnieju, najlepszym graczem okazał się Krogen (gracz z Węgier - 1 miejsce), który pokonał w rozgrywce finałowej Danniel_BR (gracz z Brazylii - 2 miejsce). Trzecie miejsce zajął ElderofZion (gracz z Polski). Do nich zostaną wysłane medale i nagrody. Oczywiście wszystkie rozegrane pojedynki zostaną uwzględnione w Polskim Rankingu Graczy BfW. Przyznane zostaną również nagrody dodatkowe w postaci punktów chwały oraz czarów zapomnianej mocy (za rozegranie wszystkich gier turniejowych). Więcej informacji na temat spraw związanych z przebiegiem turnieju można znaleźć na w/w forach. Dziękuję, również wszystkim tym, którzy wspierali mnie podczas organizacji turnieju i stworzyli niesamowitą atmosferę podczas rozgrywek. Na zakończenie życzę wszystkim powodzenia w przyszłych zmaganiach grając w „The Battle for Wesnoth”.

Druid.
Edytowane przez Druid dnia 24-04-2017 21:35
Dingo napisał:

Ariu
Dziękuję wszystkim, z którymi miałem przyjemność pograć w tym turnieju i gratki dla Eldera. Wink
Ariu

Druid
[img]http://www.rankinggraczybfw.republika.pl/test/koszulka-350.png[/img] is not a valid Image.

Nagrodę za rozegranie wszystkich swoich gier turniejowych w postaci "CZARU ZAPOMNIANEJ MOCY" otrzymują : Danniel_BR, Solymos-HUN, Caritas, Dreadnough, potyi-HUN, Ariu, MasterBao, shortcat, jurijuice, kalfat.
Gratuluję.

Punkty chwały zdobyte w turnieju:

1. Krogen (Hungary) - 6 points (1+1+1+3 - as: group games + quarter-finals + semi-finals + 1 place)
2. Danniel_BR (Brazil) - 5 points (1+1+1+2 - as: group games + quarter-finals + semi-finals + 2 place)
3. ElderofZion (Poland) - 4 points (1+1+1+1 - as: group games + quarter-finals + semi-finals + 3 place)
4. Solymos-HUN (Hungary)- 3 points (1+1+1 - as: group games + quarter-finals + semi-finals)
5. Oook (United Kingdom)- 2 points (1+1 - as: group games + quarter-finals)
6. Maboul (France) - 2 points (1+1 - as: group games + quarter-finals)
7. Caritas (Poland) - 2 points (1+1 - as: group games + quarter-finals)
8. Dreadnough (Germany) - 2 points (1+1 - as: group games + quarter-finals)
9. ForPeace (Poland) - 1 points (1 - as: group games)
10. craken (Poland) - 1 points (1 - as: group games)
11. kdwww (Poland) - 1 points (1 - as: group games)
12. potyi-HUN (Hungary) - 1 points (1 - as: group games)
13. Ben24626 (New Zealand) - 1 points (1 - as: group games)
14. Zap-Zarap (Germany) - 1 points (1 - as: group games)
15. Ariu (Poland) - 1 points (1 - as: group games)
16. MasterBao (Russia) - 1 points (1 - as: group games)
17. shortcat (Ukraine) - 1 points (1 - as: group games)
18. jurijuice (Poland) - 1 points (1 - as: group games)
19. bpawel10 (Poland) - 1 points (1 - as: group games)
20. GLOnek123 (Poland) - 1 points (1 - as: group games)
21. draghen (Itally) - 1 points (1 - as: group games)
22. kalfat (Poland) - 1 points (1 - as: group games)
23. Scaramush (Belarus) - 0 points (6 w/o)
24. sordan (Ireland) - 0 points (7 w/o)

Punkty chwały zostały już naliczone do Polskiego Rankingu. Proszę sprawdźcie czy gdzieś się nie pomyliłem. Wink
Edytowane przez Druid dnia 24-04-2017 21:43
Dingo napisał:

Druid
"MIĘDZYNARODOWY TURNIEJ "THE BATTLE FOR WESNOTH" - POLSKA EDYCJA 2017 ROK" przechodzi do historii. Jeszcze raz dziękuję wszystkim, którzy się angażowali w trakcie jego przygotowań, a potem wspierali mnie, zwłaszcza w moim "genialnym" angielskim. Grin Temat zostaje zamknięty i przeniesiony do archiwum.
Dingo napisał:

Przejdź do forum:
Wygenerowano w sekund: 0.99
10,821,907 unikalne wizyty