Witaj Wesnothańczyku
Zobacz temat
 Drukuj temat
Ciemnokrwiści (Dark-Blood Alliance)
Vetch
Zielona salamandra Shock... no, życzę szybkiego zakończenia tej frakcji, nie mogę się doczekać Smile

EDIT: Pewnie również serpent nie może się doczekać Wink.
Edytowane przez Vetch dnia 07-10-2009 14:28

http://vetch-dziennik.blogspot.com
Aslani
Ja też się już doczekać nie mogę. Wink

Mi to wygląda na jakieś połączenie żaby z jaszczurem.

Serpent
Jakieś dziwne, ale fajne... Aha inferno, zmieścisz jeszcze jedną rasę? (to też niespodzianka)Wink
Edytowane przez Serpent dnia 07-10-2009 16:11
---

Serpent tu był!

inferno8
Serpent napisał:
Aha inferno, zmieścisz jeszcze jedną rasę? (to też niespodzianka)
Darkblood to przedostatnia frakcja. Następną i zarazem ostatnią będą Nekromanci. Mam ich opracowanych w ok. 40% (teoria). Lecz zanim ich umieszczę, zacznę w końcu prace nad długo oczekiwaną kampanią.

Vetch napisał:
Zielona salamandra
Hej, ona dokładnie tak się nazywa Smile Ty to masz farta Wink

Vetch
nieprawda, po prostu kliknąłem na twój awatar(PPM) i pokaż obrazek
na górze się pokazuje nazwa xP. Ja nie mam farta, ja mam logikęSmile

http://vetch-dziennik.blogspot.com
inferno8
Nie?le, w takim razie "ale z Ciebie spryciarz" Pfft @offtop: w ten sam sposób wyjaśniłem sobie kiedyś dlaczego Sagez miał na awatarze łosia Pfft Okazało się, że to okładka płyty...Wink

Wracając do tematu, postanowiłem rozwiać tajemnicę i prezentuję Wam 3 jednostki z linii salamander:

Salamandra (lvl1) - atakuje wręcz za pomocą naręcznych ostrzy (cios w plecy), poza tym może ukrywać się w bagnie.

Zielona Salamandra (lvl2) - potrafi rzucać siatki na przeciwników, skutecznie ich spowalniając. Poza tym może ukrywać się także w lesie.

Czarna Salamandra (lvl2) - miota na odległość zatrute ostrza i oprócz chowania się w bagnie, jest niewykrywalna w nocy.

Zastanawiam się jeszcze nad Niebieską Salamandrą. Chowałaby się w wodzie. Co o tym wszystkim sądzicie?
Edytowane przez AxeFighter dnia 08-11-2014 18:45

Sagez
Jestem za, na pewno urozmaicą rozgrywkę - no i te zdolności. Dzięki nim będzie się ciekawiej grało.

JaszczurA
A która zielona, czy czarna salamandra ma cios w plecy? Obstawiam czarną

inferno8
Obie mają, bo lvl1 ma. Tylko, czy robimy niebieską? Bo to może być ryzykowne, te chowanie się w wodzie (choć jednocześnie super ciekawe - jak coś to dyla do jeziorka i we¼ ją szukaj rybaku Pfft)?

JaszczurA
Acha, jak oba to też spoko, ale nie muszą mieć obaGrin ¯eby spełniać RPILIB wystarczy przecież jedna

inferno8
No racja, ale ogólnie przyjąłem za pewnik ten element charakterystyczny dla salamander.

Sagez
Jestem za niebieską salamandrą, przecież nie zaszkodziWink

Serpent
Inferno w takim razie rasę, którą przewidywałem dla Ciebie umieszczę w mojej erze Pfft
---

Serpent tu był!

Crag Hack
Jakaś duża mi się wydaje ta jednostka Pfft Ale ogólnie ok.

barowei
Salamandry fajnie się prezentują, co prawda chciałem się kłócić o nazwę(a co, trza troszkę postraszyćPfft), ale jednak podobają mi się te "kolorowe" salamandry^^ Mam nadzieję, że limit expa będzie tych wielkich jaszczurek będzie wygórowany, ponieważ IMVHO te ich drugie levele wyglądają potężnie...
Popieram też Niebieskie Salamandry, fajnie uzupełniają linię rozwojową tych jednostek, a co do balansu, to od tego przecież są testy, czyż nie?Pfft

inferno8
Nie ma to jak barowei Smile Kolorowe nazwy to fajny patent. Nawet oryginalny jak na BfW.

Salamandry nie będą potężne. Może napiszecie jakieś statystyki? Zaznaczę tylko, że każda salamandra ma mieć cios w plecy przy ataku wręcz (sieczna). Na poziomie 1 nie ma jeszcze ataku na odległość, ale na lvl2 jak najbardziej. Czarna będzie rzucać zatrutymi ostrzami, zielona siatką spowalniającą, a niebieska sam nie wiem (myślałem o czymś siecznym do rzucania, tak, żeby pasowało do podziału typów obrażeń - czarna kłujący, zielona obuchowy, niebieska sieczny). To już może zdam się tu na was Wink
Edytowane przez AxeFighter dnia 08-11-2014 18:45

Sagez
Średnio mam czas i wenę, ale myślę, że ze względu na posturę, salamandra 1 powinna mieć jakieś 38 hp, a dla poziomów drugich można pokusić się o jakieś 50Smile

Serpent
Może niebieska będzie rzucać shurikenami Grin?
---

Serpent tu był!

Mafcio
HeheWink A czy będą 3lvl salamandr? Bo jak nie to na zapas mam propozycje Cool
Zielona Salamandra(2lvl) - Salamandra Traperka(3lvl)
Czarna Salamandra(2lvl) - Salamandra Zabójczyni(3lvl)
Niebieska Salamandra(2lvl) - Salamandra Władczyni Mórz(3lvl)

Oczywiście to tylko propozycje Wink

inferno8
Nie planuję 3-ich levelów. I tak DB mają dużo jednostek wraz z rozwinięciami (ponad 20 parę).

Shurikeny? W sumie jeśli będą miały zakrzywione ramiona to nawet nie¼le. A może niebieska jako jedyna z 2 lvl nie będzie miała ataku na odległość, za to będzie posiadać drugi atak wręcz np. obuchowy albo inny? Co Wy na to?
Edytowane przez inferno8 dnia 08-10-2009 09:41

Przejdź do forum:
Wygenerowano w sekund: 0.23
10,885,198 unikalne wizyty