Witaj Wesnothańczyku
Zobacz temat
 Drukuj temat
Summoners Remake Project
Sagez
Wygląda obłędnie, podoba mi się Pfft

inferno8
Nie, ten ostatni jest do kitu. Spróbuję czegoś lepszego.Wink

James Revan
Nie no, ogólnie cycuś :>
Tylko taka zagwostka mnie męczy, co to jest ta różowa plama na środku żywiołaka powietrza? Wygląda jak niedorobiona truskawka Grin
Forever feels like home sitting alone in your head...

barowei
Mi to wygląda na twarz/maskę, coś w stylu zjawyPfft

inferno8
Tak, to maska tyle, że w kolorze magenty. Magenta jest przerabiana przez engine gry na kolor drużyny. Ten obrazek jednak wygląda słabo w porównaniu z innymi. Ale tak ogólnie pytając to podobają wam się wcześniejsze, czy może prócz pogrubienia bóstwa ognia chcecie abym coś jeszcze poprawił?

Grzesiex
Witam wszystkich! Bardzo mi sie podoba era magii Wink widze inferno ze ci sie nie podoba twoj zywiolak burzy ktorego wstawiles powyrzej. Wedlug mnie wyglada bardzo dobrze. Moja propozycja jest wykorzystanie umiejetnosci innych grafikow tworzacych gry przykladem sa tworcy Heroes of might and magic. Po tym jak przerabiales ta boginie ktora miala byc zamiast rakshasy bylem pod wrazeniem twoich umiejetnosci. W heroesach byly tez zywiolaki i magowie Wink jak by zaporzyzyc od nich wyglad jakiejs jednostki napewno by sie nie obrazili Wink Oto link z niektorymi jednostkami.
http://free.of.pl...nostki.htm

James Revan
Widać, że jesteś nowy, ale nie obra¼ się, nie ma takiej opcji, właśnie chcemy NIE upodabniać ery magii do hirosów.

Grzesiex
znalazlem szkice nieumarlych... Kiedy ta nacja dolaczy?

James Revan
Nie dołączy, Era magii pod względem frakcji jest już ukończona, teraz zajmujemy się tylko i wyłącznie jej poprawianiem, a na chwilę obecną zajmujemy się żywiołakami i póki inferno nie powie inaczej nie będziemy się zajmować niczym innym, żeby nie wprowadzać bałaganu.

A Ciebie upominam za postowanie jeden po drugim, od tego masz przycisk "EDYTUJ"

inferno8
James, nie sądziłem, że jesteś moim... sekretarzemPfft Ale muszę przyznać, że nie¼le mnie wyręczyłeś. Możesz pozostać na tej posadzieCool

James ma wiele racji, nie chcę zapożyczać czegokolwiek z innych produkcji. Muszę się jednak nie zgodzić co do nieumarłej frakcji, bo tu się mylisz James. Niby czemu miałem publikować te szkice? Planuję frakcję nieumarłych, zostawiam ją na sam koniec i zrobię ją z wami. Stworzymy alternatywę dla tych z Domyślnej. To będzie coś.

Jednak chyba odbiegliśmy od tematu. Jak zrobię nową wersję bóstwa wiatru to się odezwę.

I przede wszystkim witamy Cię, Grzesiex. Ja też jestem fanem Prince'aWink

Grzesiex
a masz juz animacje jakies bustwa ognia lub wody? I czy ostatecznie wejdzie ta bogini jakas na "K" za rakshase?
images34.fotosik.pl/311/1cd655fa8a2b7bb1.jpg

barowei
No, już się bałem że inferno zrezygnował z nacji, bardzo dobrze że tak nie jest bo te szkice pobudziły apetytPfft W sprawie rysunków to:
Woda: No to duży się zapowiada, nie umiem sobie wyobrazić takiego tytana w erzePfft Mi się wydaje że jednak bardziej niepozorna grafika będzie lepsza, przecie nawet tanki nie były takie wielkieGrin
Ziemia: Bardzo ładnie, ale czegoś mi brakuje, możecie urządzić średniowieczne tortury a i tak nie będę w stanie dokładniej określić...
Ogień: Pogrubić i jestem całkowicie zaWink
Powietrze: Nie takie złe jak ci się wydajePfft Ale maska nie pasuje mi do tego...

Ale tak z drugiej strony to ja i tak inaczej sobie żywiołaki wyobrażam, według mnie nie powinny one mieć konkretnej formy, za ludzikami z ognia itp. raczej nie przepadamWink

Grzesiex
ja tez wlasnie nie wiem po co ta maseczka Pfft

inferno8
Grzesiex napisał/a:
a masz juz animacje jakies bustwa ognia lub wody? I czy ostatecznie wejdzie ta bogini jakas na "K" za rakshase?
Animacji nie mam, to zostawiam na koniec. Wolę skończyć tą przeróbkę w teorii, a pó¼niej dać wam znać o nowej wersji. Kali -> Rhami wyjdzie w ostatecznej wersji. Niby czemu miałaby nie wyjść?
barowei napisał/a:
Woda: No to duży się zapowiada, nie umiem sobie wyobrazić takiego tytana w erze Mi się wydaje że jednak bardziej niepozorna grafika będzie lepsza, przecie nawet tanki nie były takie wielkie
Tak sobie wymyśliłem, żeby bóstwa żywiołów miały jakąś cechę, która wyróżniać będzie całą frakcję Summonersów. Co do ogólnej formy mówisz, że nie powinny mieć konkretnego kształtu. Powiem Ci, że jednak ciekawiej jest grać czymś, co posiada kształt, niż bezładną kupą fruwającego błota (jeżeli mówimy o ż. ziemi.Wink

Maseczka u ż. powietrza jest wska¼nikiem do jakiej drużyny należy żywiołak.

James Revan
Grzesiu, przeczytaj jaką nazwę nosi ten temat jeśli możesz, teraz zajmujemy się tylko i wyłacznie summonerami, a konkretnie żywiołakami, nie wprowadzaj zbędnego zamieszania.

inferno8
Właśnie chciałem powiedzieć, to co James. To, że ten temat jest aktywny nie oznacza, że reszta nie istnieje. Zapamiętaj to, bo na pewno się przyda. Starałem się tak ułożyć wątki, żeby nie wprowadzać zamieszania.

A teraz do rzeczy. Nowa wersja bóstwa powietrza, tym razem bez maski:
obrazek skasowany
Edytowane przez AxeFighter dnia 08-11-2014 23:13

barowei
inferno8 napisał/a:
Tak sobie wymyśliłem, żeby bóstwa żywiołów miały jakąś cechę, która wyróżniać będzie całą frakcję Summonersów. Co do ogólnej formy mówisz, że nie powinny mieć konkretnego kształtu. Powiem Ci, że jednak ciekawiej jest grać czymś, co posiada kształt, niż bezładną kupą fruwającego błota (jeżeli mówimy o ż. ziemi.Wink

Maseczka u ż. powietrza jest wska¼nikiem do jakiej drużyny należy żywiołak.

W sumie racja, oddaje honorWink
Rysunek robi wrażenie, tylko żeby te błyskawice "skakały" po tym żywiołaku to efekt będzie iście piorunującyPfft

Grzesiex
ta wersja bóstwa powietrza wg mnie jest o wiele lepsza Smile

inferno8
Animacje zostawiam na koniec, ale tak, będą skakać. O to się nie martwcie. To są jeszcze jakieś sugestie, czy mogę przejść do lvl2 czyli awatarów?

Grzesiex
a jak by dodac cos co by "latalo" w tym bostwie powietza? (np liscie, kawalki drzew...) Nie jest konieczne ale dodalo by klimaciku troszke Smile

Przejdź do forum:
Wygenerowano w sekund: 0.79
10,823,799 unikalne wizyty