Witaj Wesnothańczyku
Zobacz temat
 Drukuj temat
Pracownia
Elensefar
Według mnie ten trzeci lvl piromanty powinien wyglądać normalnie, a po prostu animacja bezczynności i/lub ataku miałaby mieć tego węża, bo to po prostu dziwnie wygląda, jak gościu przez całe życie podtrzymuje jeden czar przywołujący węża z ognia. Shock

"Głupota ludzka jest jak wyobraźnia- nie zna granic"

Elensefar

Dingo
Znaczy się srebrny płaszczyk, napisałem złoty. Więc Cudotwórcę i magów ognia można się spodziewać.

Co do AiA: Do zaprogramowania pozostały dwie jednostki, więc na jutro można liczyć. Zauroczenie działa, więc nic nie stoi mi na drodze, by ukończyć projekt. Przygotować się! Smile

@Elen: Mi to ani odrobinę nie wydaje się dziwne, nie mógł przywołać/stworzyć tego węża na zawsze by mu towarzyszył?

Edit:
Dzisiaj utworzyłem kilka halo - mianowicie coś dla Aban Diaru. Bardziej wyczynowo niż zwykle - są dość oryginalne. Pierwsze to fuzja mocy, przerabiana z eksplozji pocisku klątwy od jaszczuroldzi. Dodałem kilka bajerów (iskry, drobne pociski, trochę światła, rozmazanie, wyostrzanie itd.). Prawdopodobnie te halo przejmie 4 poziom podstawowej linii szakala. Druga to Pustynny Sztorm. Przerobione z mojego halo cyklonu, tak samo jak z fuzją, bajery i nieco mniej zawieruchy. Na obecną chwilę te halo nie ma planowanego użytkownika - może będzie to mag u szakali? Bo zwykli kultyści będą używać czarnego ognia.

Folder z halo do obejrzenia ( znajdują się także przykładowe jednostki oraz plik utils. Aby je sobie pooglądać w akcji, wstawiamy je do folderu halo w FLu. Utils.cfg podmieniamy na nowy w folderze utils. Jednostki wkładamy do dowolnego folderu frakcji w units.

http://www.sendsp...dingo-halo

Edit2:
Kolejny wytwór dla AD:
/obrazek skasowany/
Coś na miarę złotego ognia. Ale by nie nadużywać nazwy ogień nazwałem to złoty promień. Także dla linii podstawowej szakala.
Więc jak na razie:
Linia maga szakala: pustynne sztormy
Linia wyznawcy: czarny ogień
Linia zdobywcy: (szakal) będzie posiadał złoty promień od 2/3 lvla. Jego ostatni poziom, czyli na razie roboczo nazwany Starożytny Król będzie mieć fuzję mocy.

Co wy na to?
Edytowane przez AxeFighter dnia 01-12-2014 18:21

Piko
Nieźle. Jak na razie nie mam zastrzeżeń.

AxeFighter
Mi tam się podoba, ten promień jest w świetnej jakości.
Ja zaczynałem jako zwykły, napalony user, pisałem często newsy. Bach! Redaktor! Więc niebywale uradowany, pisałem jeszcze więcej, dodatkowo artykuły. Nie ma co, byłem nadpobudliwy wtedy... A jak zostałem mianowany adminem, to z początku w ogóle nie chciałem nim być! Byłem przestraszony odpowiedzialnością. Bo mnie nie kręciły tytuły, tylko Wesnoth. - Sagez

https://www.youtu...QuObfTx6Cg - link zaktualizowany!

http://wesnoth.com.pl
Dingo
Próbny 2 poziom Kusznika. Chyba nazwiemy go "Mroczny Strzelec".

/obrazek skasowany/

Wiem, jest średniozbrojny. Potrzebuję jeszcze trochę więcej zmian na poziom.

Edit: Poprawiłem go trochę.
Edytowane przez AxeFighter dnia 01-12-2014 18:23

Piko
Moje poprawki naniesione na twoją wersję bez poprawek:
i.imgur.com/veeOV7g.png
Myślę że jakoś można te dwie zmiksować. ;P W sumie to sztylet trzymany w ręce rzeczywiście wygląda lepiej niż ten przy pasie, nawet jeśli przypomina ten od poziomu niżej. Spróbuj może pobawić się trochę z kątem i nie zapominaj że rękojeść powinna się zaczynać na środku ręki, a nie na krawędzi.

Co do nazwy - nie wiem czy zwykłe "Strzelec" nie byłoby lepsze, bo zbyt mroczny to koleś nie jest. Przy okazji dodam, że jako awans dałbym mu "Pancernego Łowcę" z obuchem kuszą wręcz zamiast sztyletu (np. 22-1 obrażeń) i mocny atak na odległość kuszą z dwoma ciosami (np. 20-2) ale z zaledwie dobrym okiem. Miałby on dobre resy i dużo hp, ale tragiczne covery i mało ruchu (coś ala żelazny zgniatacz z defaulta). Jego altem byłby "Królewski Strzelec" z niezłym mieczem wręcz, atakiem na odległość z czterema ciosami i wciąż strzelcem wyborowym, a także pojedynczym atakiem ze stuprocentową szansą na trafienie którego nie można użyć w obronie.

Edit:
Wojownik z 1. poziomu:
i.imgur.com/cRQ7CMe.png
Edytowane przez Piko dnia 14-02-2013 13:57

Dingo
Na torsie był dobry układzik, dając większą ilość jasnego było zbyt prosto.

Wojownika potem poprawię, albo ty sam spróbuj, na razie kolorystyka jest idento ningendo. Grin No i ta krawędź, ciemna strasznie. Porównaj sobie do kolorów

Swój pomysł na kuszników potem przedstawię, graficznie.

Piko
Może był dobry, ale światło padało na nią nieprawidłowo. Nie wiem czy taki był twój zamysł, ale zbroja w twojej wersji ma trójkątny kształty, a ja go nieco przerobiłem na bardziej okrągły. A poza tym wiesz przecież że nie potrafię rysować dobrych układów pikseli. Pfft

Jeśli chodzi o woja to tylko się domyślam co powinienem poprawić, ale spróbowałem:
i.imgur.com/xNhJxq8.png

Dingo
Już trochę lepiej, miałem napisać, żebyś porównał do kolorystyki kuszników, i spróbował uzyskać podobny efekt, ale ucięło. Spodnie, buty i koszula - wszystko w tej samej kolorystyce (a przynajmniej wyjątkowo podobnej). Nie wygląda to dobrze.

Piko
Poprawiona wersja:
i.imgur.com/95pdUY2.png

Edit:
Wooohooo, 500. post! Cool Teraz będę mógł profesjonalnie spamować. Grin
Edytowane przez Piko dnia 14-02-2013 19:02

Dingo
No teraz jest już całkiem ładnie. Przydałoby się jeszcze tą krawędź doszlifować.

Gratulacje za 5setny post. Dogoniłeś mnie dawno... E tam, przyjdzie MA, mój Project Disobedience, i spokojnie cię dogonię. Pfft

Piko
Tak, a pomyśleć że zarejestrowałem się tydzień później niż ty. Pfft Anyway, Project Disobedience? Nazwa bynajmniej intrygująca. :>

Krawędzią zajmę się jutro, Na razie daję już sobie spokój.

Dingo
Zastanawiałem się jak będzie wyglądać Mistrz Ognia bez węża, w zwykłej formie ze swoim mieczem. Próba:
/obrazek skasowany/
3 poziom (główny) kusznika:
/obrazek skasowany/

Elensefar
U mistrza ognia miecz fajny, ale ten ogień w drugiej ręce już trochę mniej, zrób to w kolorach podobnych do węża (żółtawe). Pfft

Co do kusznika to nie mam zastrzeżeń, jest genialny. Grin
Edytowane przez Elensefar dnia 19-02-2013 18:51

"Głupota ludzka jest jak wyobraźnia- nie zna granic"

Elensefar

Piko
Mistrz ognia nie jest zły, wykonany jest nawet bardzo dobrze, aczkolwiek myślę że mamy już wystarczająco dużo postaci z powiewającym płaszczem, więc aby nie było monotonnie trzeba trochę ograniczać ich ilość.

Co do kusznika - zdecydowanie trzeba mu zmienić pozycję na 3. poziomie. Przydałoby się też hełm troszkę przerobić aby nie był identyczny do tego co wcześniej. Tak poza tym to ok, no może jeszcze mógłbym się przyczepić że barki ma półokrągłe.

@up - mnie tam paleta jaką Dingo użył do ognia się podoba, bardziej realistyczna. Aczkolwiek ja swoją zaczerpnąłem z defaultowego strażnika ognia, żeby nie było dużej różnicy w stylu.
Edytowane przez Piko dnia 19-02-2013 18:59

Dingo
Piko napisał/a:
Mistrz ognia nie jest zły, wykonany jest nawet bardzo dobrze, aczkolwiek myślę że mamy już wystarczająco dużo postaci z powiewającym płaszczem, więc aby nie było monotonnie trzeba trochę ograniczać ich ilość.

No wiem właśnie. Zauważyłem, że ubrania moich jednostek robią się monotonne. Wersja z innym płomykiem i bez płaszczu:
/obrazek skasowany/
Skończę jeszcze kuszników, i jutro (albo jeśli będę mieć jeszcze czas to dziś pod wieczór) zapodam nową wersję. W głównej mierze oczywiście przyjdą poprawki, także graficzne, no i nowe dźwięki (dźwięk biczu, dźwięki minotaurów).

Propozycja: Co myślicie aby wszystkim Mrocznym Elfom dać dźwięki małych orków (nie wiedziałem jak to nazwać, chodzi mi tu o dźwięki orc-small). Grin Pasują do nich, a nie sposób kolejny raz dawać dźwięki human.

AxeFighter
Ciekawa koncepcja, mi się podoba Grin
Ja zaczynałem jako zwykły, napalony user, pisałem często newsy. Bach! Redaktor! Więc niebywale uradowany, pisałem jeszcze więcej, dodatkowo artykuły. Nie ma co, byłem nadpobudliwy wtedy... A jak zostałem mianowany adminem, to z początku w ogóle nie chciałem nim być! Byłem przestraszony odpowiedzialnością. Bo mnie nie kręciły tytuły, tylko Wesnoth. - Sagez

https://www.youtu...QuObfTx6Cg - link zaktualizowany!

http://wesnoth.com.pl
Piko
Cichutko tutaj troszkę... Z avika Dinga wywnioskowywuję że zajął się raczej Medią Aetas. Wygląda świetnie, no ale dobra, koniec offtopu.

Ostatnio zająłem się jedną z jednostek LLG. Trochę zmieniłem zamysł jednostek frakcji. Na pewno będą bombiarze i miny, ale jeśli chodzi o resztę to jestem otwarty na propozycje.
Natomiast tutaj prezentuję jedną z najsilniejszych jednostek frakcji (a mianowicie jej część) - kolosa z 4. poziomu:
i.imgur.com/lhbbQzh.png
Na razie jest ukończony tylko do pasa. Błękitna część jeszcze nie jest pocieniowana, brakuje też rąk. Wysokość jednostki niewątpliwie osiągnie jakieś 200px (dobra, wyszło 134), więc raczej będzie zasłaniać hex za nią.
Pewnie zaraz ktoś stwierdzi, że jednostka jest podobna do golemów od Altaris - a wcale tak nie jest! O ile tamte są magicznie animowanymi pancerzami, o tyle te są elektronicznymi maszynami, czyli bardziej takowymi mechami.

Mechy (raczej) nie będą miały 1. poziomu, więc oczywiście będzie można od razu rekrutować 2. tych jednostek. Będą one kosztować całkiem dużo, bo jakieś 50 sztuk złota, ale będą warte swojej ceny.
Oczywiście nie będziemy im skąpić resów ani hp - wartości tych pierwszych ustawiłbym w większości na jakieś 30%>40%>50%, tych drugich też całkiem wysoko. Standardowo, odbije się to na mobilności jednostki - 4MP, jeden krok na turę w wodzie, podziemiach i lesie, brak możliwości wejścia na góry. Covery wahają się od 10 do 40%. Na 4. (i może 3. też) poziomie jednostka dostanie śmigła pozwalające jej unieść się z pół metra nad ziemią, co lekko poprawi sytuację.
Jednak jej największą zaletą będzie zdecydowanie spory arsenał broni. Tutaj te, które planuję:
- Uderzenie (obuch wręcz, oczywistość)
- Ostrza (jedna z rąk mecha będzie je miała, druga nie; kłująca wręcz)
- Ostrze (sieczna wręcz, jedno duże ostrze; raczej od 3. poziomu)
- Paralizator (ogień wręcz, umiejka kończąca atak natychmiast po trafieniu wroga (jeśli uda mi się taką napisać))
- Miotane ostrza (sieczna na dystans)
- Miotacz ognia (ogień na dystans, strzelec wyborowy; silne więc definitywnie od 4. poziomu)

Jakieś opinie na temat grafiki i konceptu jednostki?

Edit:
Małe poprawki i szkic klaty:

i.imgur.com/OIbkJ7e.png
Po przyjrzeniu się to tors trochę mały wyszedł w stosunku do nóg. :/
Edytowane przez Piko dnia 03-03-2013 17:49

Dingo
Co do konceptu.. znacznie bardziej wolę opcje, żeby to nie były elektroniczne mechy, tylko maszyny napędzane magią. Statko-sterowce zostać muszą, must have. Natomiast co do szkicu - nogi są nieproporcjonalnie ustawione w stosunku do reszty (jakby były w odwrotnym kierunku) Przedłuż tors o 4-5 pikseli, nie zaszkodzi. Co do układu pikseli na nóżkach - spróbuj najpierw go trochę wyrównać (czyli żeby nie był taki "rozczochrany" a potem dodać kilka ciemniejszych pikseli na jaśniejszych.
Edytowane przez Dingo dnia 03-03-2013 20:45

Piko
Dobry jesteś, skąd wiedziałeś że akurat statki chcę wywalić? Grin Cholera, Dingo jest jasnowidzem. Ale serio, nie są one zbyt oryginalne i nie pasują za bardzo do tej frakcji.

Co do mechów - może pójdźmy na kompromis, będzie to elektronika napędzana magią. Smile

Nogi są co prawda nieproporcjonalne, nie da się tamu zaprzeczyć, ale tyle dobrze wykonanych jednostek z defaulta i nie tylko ma nogi nie ustawione właściwie względem ciała, że nie uważam tego za duży błąd. Układ pikseli moim zdaniem jest całkiem dobry, no chyba że bierzesz pod uwagę krawędzie. Pikseli ciemniejszych dodawać nie będę, nie dadzą tutaj dobrego efektu.

Na razie naszkicuję ręce, później pokażę jak wyszło.

Przejdź do forum:
Wygenerowano w sekund: 0.92
10,821,049 unikalne wizyty