|
Projekt - POLSKI RANKING GRACZY BfW
|
| Druid |
Dodany dnia 02-03-2013 10:49
|

Awanturnik

Data rejestracji: 11/10/2009 10:59
|
Jeszcze raz dziękuje za uwagi. Do regulaminu dodaje punkt:
4.2 Aby dodatkowe punkty (za udział w turnieju tzw. punkty chwały) zostały przyznane, organizator turnieju powinien uzgodnić zasady ich przyznawania z opiekunami rankingu.
Dingo napisał:
Postaram się ignorować wszelkie możliwości do offtopowej dyskusji, ale może nawet lepiej by w ogóle już nigdy z wami nie wchodzić w dyskusję.  (<- pozwoliłem sobie dodać z własnej inwencji  )
|
| |
|
|
| Kokos |
Dodany dnia 04-03-2013 00:24
|

Początkujący

Data rejestracji: 15/08/2009 01:38
|
Słabe jest to, że system zakłada nieograniczoną inflację. Zasada `więcej grasz - więcej punktów` to bardzo słabe rozwiązanie.
Dlaczego nie poczekać na ELO? |
| |
|
|
| Druid |
Dodany dnia 04-03-2013 00:55
|

Awanturnik

|
Kokos - jest wiele projektów nie dokończonych, a ja lubię kończyć to co zaczynam. System liczenia punktów niedoskonały, wiem dlatego to wersja 0.0.1 i też będę czekał na "ELO". Póki co jak masz lepsze pomysły to zamiast narzekać do pracy. Wersja 0.0.2 czeka, ja nie widzę z tym żadnych problemów a wręcz przeciwnie. Jestem otwarty na każdy pomysł, który możemy zrealizować z naszego poziomu przy tym serwisie.
Dingo napisał:
Postaram się ignorować wszelkie możliwości do offtopowej dyskusji, ale może nawet lepiej by w ogóle już nigdy z wami nie wchodzić w dyskusję.  (<- pozwoliłem sobie dodać z własnej inwencji  )
|
| |
|
|
| Ariu |
Dodany dnia 08-03-2013 12:40
|

Poszukiwacz Przygód

Data rejestracji: 23/02/2011 21:55
|
Widzę, że zapał co do projektu rankingu trochę ostygł a Druid tylko mi zawraca głowę i to w realu. Ale jakby ktoś miał chwilę i zerknął w źródło zaprojektowanej już stron a potem powiedział, co tam poprawić to było by fajnie. Dawno już nie bawiłem się w takie rzeczy i widzę, że sporo zapomniałem. Napiszcie też z jakich przglądarek internetowych korzystacie i jak wam wyświetlają strony z rankingu. Wiem, że IE ma pewne problemy z odczytaniem mojego kodu źródłowego.
Ariu
|
| |
|
|
| Rene |
Dodany dnia 08-03-2013 14:48
|

Adept

Data rejestracji: 15/10/2010 00:05
|
Myślę, że zapał powróci po turnieju. W Firefox wszystko śmiga.
W regulaminie zauważyłem, że nie są określone mapy na jakich mają być rozgrywane pojedynki w ramach rankingu.
Brak odbioru.
|
| |
|
|
| Druid |
Dodany dnia 09-03-2013 15:18
|

Awanturnik

|
Wpisu dotyczącego map nie zamieszczał bym w regulaminie. Wiem, że balans i temu podobne ale zostawiłbym to rozsądkowi graczy. Co na to inni ?
Dingo napisał:
|
| |
|
|
| Ariu |
Dodany dnia 12-03-2013 15:29
|

Poszukiwacz Przygód

|
Powoli wszystko się kończy w tym i prace nad wersją 0.0.1 rankingu. Proszę sprawdźcie ( zanim przekażę Druidowi hasła dostępowe do serwera) czy każdemu po odbytym turnieju naliczyło tyle punktów ile powinno w tabeli rankingu. A może komuś więcej naliczyło. Dajcie cynk jakby coś było nie tak.
Ariu
|
| |
|
|
| Poliuks |
Dodany dnia 12-03-2013 17:24
|

Poszukiwacz Przygód

Data rejestracji: 28/07/2008 13:50
|
Czy uwzględniane byłyby ewentualne wyniki z ogólnego laddera? Miałoby to przynajmniej dwa plusy: zachęciłoby ludzi do gry tam oraz dało większą i bardziej regularną liczbę materiałów do tworzenia rankingu. Turnieje nie są organizowane codziennie. |
| |
|
|
| Rene |
Dodany dnia 12-03-2013 18:16
|

Adept

|
Myślę, że nie powinno być problemem raportowanie jednej gry do dwóch rankingów za zgodą obydwu graczy.
Brak odbioru.
|
| |
|
|
| Druid |
Dodany dnia 12-03-2013 20:32
|

Awanturnik

|
Myślę, że z propozycją Poliuksa nie powinno być problemu, pod warunkiem że obaj gracze są zarejestrowanymi użytkownikami obydwu rankingów. Np. grę Rene vs Ariu można śmiało zaliczyć do 2 rankingów naszego i ladder, a grę Rene vs Cackfiend już nie. Pierwsze Cackfiend musiał by dostać wizę z wesnoth.com.pl żeby go zarejstrować w naszym rankingu. To takie wyjaśnienie bo Poliuks trochę mało precyzyjnie tutaj pisze według mnie.
Dingo napisał:
|
| |
|
|
| Poliuks |
Dodany dnia 12-03-2013 20:55
|

Poszukiwacz Przygód

Data rejestracji: 28/07/2008 13:50
|
Właśnie chodziło mi o to, czy wyniki wszystkich gier z laddera byłyby wliczane, nie tylko między graczami ligi. Jeśli nie ma zgody, to OK. |
| |
|
|
| Rene |
Dodany dnia 12-03-2013 21:04
|

Adept

|
Ja wracając do map to jeszcze raz prosiłbym o zrobienie jakiejś puli map. Nie chodzi nawet o sam balans ale o to, żeby gracze grali na mapach, na których będą rozgrywane przyszłe turnieje (czyli pewnie te najbardziej standardowe). Dobrze byłoby, aby gracze się ograli na tych mapach. Na pewno to dobrze wpłynie na poziom rozgrywki w przyszłych turniejach.
Brak odbioru.
|
| |
|
|
| Axtman |
Dodany dnia 12-03-2013 21:53
|

Poszukiwacz Przygód

Data rejestracji: 02/06/2010 16:35
|
A i może turnieje nie są organizowane codziennie ale postaram się z Druidem(mam nadzieję że z nim) zorganizować wiele turniejów i szybkich i powolnych.
kontakt:
axtman5@o2.pl
|
| |
|
|
| Druid |
Dodany dnia 12-03-2013 23:33
|

Awanturnik

|
Poliuks tak czułem, że Ci o to chodzi. Ale nasz ranking mam nadzieję, będzie przedsionkiem jak to Rene określił (gdzieś w początkowych postach) i kuźnią przed próbami naszych graczy na ladder. Chyba zauważyłeś różnicę poziomu graczy w turnieju. Dopiero od półfinału można mówić o grze która może przynieść jakiś efekt w potyczkach ladder. Mam nadzieję, że dzięki naszemu rankingowi ograją się i załapią tzw. "babcyla". Bo sposób rzucania się na głęboka wodę potrafi zniechęcić.
Rene z twoim zdaniem zawsze się liczę i skoro nalegasz to uważam, że do zrobienia takiej puli map nie znajdziemy nikogo lepszego niż Ty. Więc czekam na propozycje. Najlepiej poklasyfikuj je według trudności tak aby można było to wykorzystać również w turniejach. Mam pewien pomysł na wykorzystanie tego dodatkowo, na początek łatwiejsze a potem poprzeczka w górę.
Axtman opiekunem będziesz między innymi Ty. Wrobiłem Cie co? Bo planuję ranking zamieścić w komnacie wyznań . Dostęp do tabelki na zewnętrznym serwerze na początek będę miał ja i Ariu. Potem może uda się ją zaimplementować tutaj. Liczę też że 4rlekin się wywiąże z deklaracji i razem z Werianem zrobią obiecane ELO. Wtedy tamten ranking wykorzystamy albo do innych er albo do gier grupowych. Ale to plany na później .
Póki co na piątek 15.03.2013 r. planuję premierę wersji 0.0.1. a dzięki Rene wersja 0.0.2 już z mapami może się pojawić szybciej niż ktokolwiek się spodziewa.
Edytowane przez Druid dnia 13-03-2013 20:20
Dingo napisał:
|
| |
|
|
| Rene |
Dodany dnia 12-03-2013 23:56
|

Adept

|
Moje propozycje map:
Proste: Jaskinie Bazyliszka, Przesmyk Weldyn, Wioski, Kryjówka Onisa.
Średnie: Wolne Ziemie, Delta Sablestone, Jezioro Spadającej Gwiazdy.
Trudne: Przeprawa Silverhaed, Ruiny Sulli, Pustkowia Wyjących Upiorów.
Oczywiście nie jest to jedyne słuszne ułożenie. Myślę, że warto, aby gracze mieli ograne te mapy. Poza tym w przyszłych turniejach dobrze byłoby w fazie pucharowej dołożyć chociaż po jednej łatwiejszej mapie, aby trochę urozmaicić mapy i dać graczom prawdziwą możliwość wyboru map a nie tylko kolejności ich grania.
Brak odbioru.
|
| |
|
|
| Ariu |
Dodany dnia 13-03-2013 10:07
|

Poszukiwacz Przygód

|
Chyba druidzenie stało się faktem i zaskoczyło samego wieszcza. Jestem za zamieszczeniem propozycji Rene już w wersji 0.0.1. Hym z wielkością banerka też nie poszalejemy. Okno wyświetlania ma ustawione parametry ale dobre i to.
[img]http://www.rankinggraczybfw.republika.pl/1/ranking770husaria.jpg[/img] is not a valid Image.
Ariu
|
| |
|
|
| Druid |
Dodany dnia 13-03-2013 20:36
|

Awanturnik

|
Jasne propozycje Rene wprowadzimy jeszcze do wersji 0.0.1. Planuję zamieścić ranking jednak w piątek, brakuje czasu. Mała reklama też nie była by zła. Napisałem już do Sageza w tej sprawie. Mały artykulik na głównej stronie może wiele. Połączyłem to z zakończeniem turnieju.
--------------------
Propozycje Rene wprowadzone zostały w pkt 3.1
Od teraz dobre pomysły zostaną ujęte w wersji 0.0.2 lub wyższej . Jutro startujemy.
Ps. Ja też mam zapędy znaleźć się w tabeli rankingowej. Może ma ktoś ochotę na inauguracyjny pojedynek jak skończe wklepywanie tego wszystkiego.
Edytowane przez Druid dnia 14-03-2013 22:02
Dingo napisał:
|
| |
|
|
| Ariu |
Dodany dnia 15-03-2013 09:46
|

Poszukiwacz Przygód

|
To teraz pozostaje cierpliwie czekać i trzymać kciuki za powodzenie projektu.
Ariu
|
| |
|
|
| Druid |
Dodany dnia 15-03-2013 20:01
|

Awanturnik

|
Uprzejmie informuję, że POLSKI RANKINGU GRACZY BfW w wersji 0.0.1 wystartował. Dlatego pragnę wszystkim zaangażowanym w realizację tego projektu, serdecznie podziękować. Pozwolę sobie wymienić nicki tych, użytkowników, którzy wnieśli swój wkład do dyskusji i byli dla mnie źródłem inspiracji. Bez nich ranking pewnie by nie powstał oto oni : Ariu , Rene, kalfat , Guurahk, axtman, Piko , misiek10000, 4rlekin, kalfat, Kokos , Werian, eloelo80, Poliuks, Hasus - serdecznie dziękuję.
Dingo napisał:
|
| |
|
|
| Guurahk |
Dodany dnia 16-03-2013 18:19
|

Awanturnik

Data rejestracji: 10/03/2010 16:30
|
Druid, mój wkład w powstanie rankingu jest znikomy. Nie wydaje mi się, bym zasługiwał na podziękowania.
"Jest niewiele cnót, których Polacy nie posiadają, i niewiele pomyłek, których udało im się uniknąć." - Winston Churchill
|
| |
|