|
TURNIEJU POSZUKIWACZA - rok 2013 pierwsza edycja
|
| StagiestTooth |
Dodany dnia 01-11-2013 21:09
|

Przybysz

Data rejestracji: 26/06/2011 10:18
|
Kod źródłowyhttp://speedy.sh/DgESQ/StagiestTooth-VS-Czarna-chmura.gz
ja gość słabszy od Czrnej chmury niewiarygodnym szczęsciem przebiłem się xD
Grupa A, ja StagiestTooth wygrałem mecz z czarną-chmurą.
Edytowane przez StagiestTooth dnia 01-11-2013 21:20
chętnych na grę ze mną zapraszam na PW.
|
| |
|
|
| Druid |
Dodany dnia 01-11-2013 21:26
|

Opiekun

Data rejestracji: 11/10/2009 10:59
|
Grupa A
Pojedynek Druid - Guurahk wygrał Druid
link:
http://speedy.sh/...11-2013.gz
Tym razem krasnale powstrzymały atak orków. Dziękuję za grę.
Dingo napisał:
Postaram się ignorować wszelkie możliwości do offtopowej dyskusji, ale może nawet lepiej by w ogóle już nigdy z wami nie wchodzić w dyskusję.  (<- pozwoliłem sobie dodać z własnej inwencji  )
|
| |
|
|
| AxeFighter |
Dodany dnia 01-11-2013 21:32
|

Zarządca

Data rejestracji: 31/01/2012 21:33
|
Franz, znowu odwalasz swoje? Nawet jeśli nie przejdziesz dalej, to chociaż zagrasz mecz do rankingu. Nie ma się co martwić, zawsze trzeba szukać pozytywnej strony danej sytuacji.
Ja zaczynałem jako zwykły, napalony user, pisałem często newsy. Bach! Redaktor! Więc niebywale uradowany, pisałem jeszcze więcej, dodatkowo artykuły. Nie ma co, byłem nadpobudliwy wtedy... A jak zostałem mianowany adminem, to z początku w ogóle nie chciałem nim być! Byłem przestraszony odpowiedzialnością. Bo mnie nie kręciły tytuły, tylko Wesnoth. - Sagez
|
| |
|
|
| Druid |
Dodany dnia 02-11-2013 00:49
|

Opiekun

|
Czarna chmura napisał/a:
... chyba że słabeusze co jeszcze nie grali pokonają przynajmniej po 1 razie guru cerbrea i axa na co raczej nie liczę bo nawet nie rozegrali jednej walki. A nawet jeśli wygram przez walkowery to i tak nic to nie da , bo muszę liczyć na tych co w ogule nie grają.
Moim zdaniem jak wygrasz wszystkie 5 pozostałych to masz spore szanse na wyjście. Wygranie nie będzie proste bo w mojej ocenie nie ma tam słabeuszy. Z tych co jeszcze nie grali nie wiem jak gra Norbert ale Lisinio i Cerber to weterani. Poza tym nawet jakbyś miał nie wyjść to zawsze pozostaje walka o honor . W Twoim przypadku po tylu latach z BfW kończyć z zerowym dorobkiem wygranych gier po prostu nie przystoi.
Dingo napisał:
Postaram się ignorować wszelkie możliwości do offtopowej dyskusji, ale może nawet lepiej by w ogóle już nigdy z wami nie wchodzić w dyskusję.  (<- pozwoliłem sobie dodać z własnej inwencji  )
|
| |
|
|
| AxeFighter |
Dodany dnia 02-11-2013 12:08
|

Zarządca

|
Druid, zgodzę się z tobą. Zawsze są szanse na wygraną, na wyjście z grupy. Wesnoth jest nieprzewidywalny, szczęśliwa seria ataków może przesądzić o wyniku meczu, jak w przypadku meczu Czarna Chmura kontra StagiesTooth, gdzie trolle po prostu miały kosmicznego farta. Po prostu tak bywa. Tyle.
Ja zaczynałem jako zwykły, napalony user, pisałem często newsy. Bach! Redaktor! Więc niebywale uradowany, pisałem jeszcze więcej, dodatkowo artykuły. Nie ma co, byłem nadpobudliwy wtedy... A jak zostałem mianowany adminem, to z początku w ogóle nie chciałem nim być! Byłem przestraszony odpowiedzialnością. Bo mnie nie kręciły tytuły, tylko Wesnoth. - Sagez
|
| |
|
|
| Przebudzony |
Dodany dnia 02-11-2013 12:31
|

Przybysz

Data rejestracji: 22/10/2013 17:03
|
Grupa B
Przebudzony vs misiek10000 wygrał Przebudzony.
link
http://speedy.sh/...10-2013.gz
Starły się chaotyczne rasy i było zabawy na dwa dni. Dziękuję za grę |
| |
|
|
| Axtman |
Dodany dnia 02-11-2013 22:10
|

Opiekun

Data rejestracji: 02/06/2010 16:35
|
Wyjadacze bardzo mi przykro ale przez ważne sprawy będę musiał zrezygnować z udziału w turnieju.
Jeśli ktoś mnie złapie to postaram się kilka walk w eliminacjach jeszcze zagrać.
kontakt:
axtman5@o2.pl
|
| |
|
|
| Druid |
Dodany dnia 02-11-2013 22:44
|

Opiekun

|
axtman napisał/a:
Wyjadacze bardzo mi przykro ale przez ważne sprawy będę musiał zrezygnować z udziału w turnieju.
Jeśli ktoś mnie złapie to postaram się kilka walk w eliminacjach jeszcze zagrać.
axtman mam nadzieję, że wszystko u Ciebie ok i te ważne sprawy będą do przeskoczenia.
Dingo napisał:
|
| |
|
|
| Guurahk |
Dodany dnia 03-11-2013 00:31
|

Awanturnik

Data rejestracji: 10/03/2010 16:30
|
axtman, serio? Dajesz mi szansę? Bez Ciebie nie będzie tak samo :<
"Jest niewiele cnót, których Polacy nie posiadają, i niewiele pomyłek, których udało im się uniknąć." - Winston Churchill
|
| |
|
|
| Kegah |
Dodany dnia 03-11-2013 10:30
|

Przybysz

Data rejestracji: 25/10/2013 18:06
|
Przebudzony vs Kegah = wygrał Przebudzony
Chyba nie potrzebnie się zapisał do tego turnieju bo jestem tu tylko w roli gościa który dostarcza innym punkty. zapraszam moje gg 7448009 już wszystko ścierpię
**- to nie chowa przekleństwa
Pozdrawiam Axtman
Edytowane przez Axtman dnia 03-11-2013 19:41
|
| |
|
|
| Rene |
Dodany dnia 03-11-2013 15:35
|

Adept

Data rejestracji: 15/10/2010 00:05
|
Grupa A
Rene vs Norbert_xD wygrał Rene.
Powtórka: http://speedy.sh/...bert-xD.gz
Po stracie sporej ilości jednostek wyszedł bez słowa - smuteczek .
Edytowane przez Rene dnia 03-11-2013 15:35
Brak odbioru.
|
| |
|
|
| Przebudzony |
Dodany dnia 03-11-2013 16:06
|

Przybysz

Data rejestracji: 22/10/2013 17:03
|
Grupa B - dwie gry
Pierwsza:
Przebudzony vs Piko wygrał Przebudzony
link:
http://speedy.sh/...11-2013.gz
Druga:
Przebudzony vs Kegah wygrał Przebudzony
link :
http://speedy.sh/...-calosc.gz
Edytowane przez Druid dnia 03-11-2013 17:21
|
| |
|
|
| Lisinio |
Dodany dnia 03-11-2013 19:45
|

Przybysz

Data rejestracji: 10/05/2013 16:02
|
Witajcie, niestety z pewnych przyczyn nie będę mógł rozegrać swoich meczy, nie chciałbym zaczynać turnieju by rozegrać z 3 spotkania i się wycofać, więc zrobię to teraz.
Przepraszam, ale to powiedzmy - siła wyższa.
Powodzenia i dobrej zabawy  |
| |
|
|
| AxeFighter |
Dodany dnia 03-11-2013 20:30
|

Zarządca

|
Szkoda Gracze się wykruszają, jedyną pociechą jest większa szansa Czarnej Chmury na wyjście z grupy. Lisinio - obyś dał mi szansę ze sobą zagrać w następnym turnieju
|
| |
|
|
| Cerber24 |
Dodany dnia 03-11-2013 20:44
|

Czeladnik

Data rejestracji: 19/04/2012 21:52
|
Do gr.A Mogę się tez na lobby pojawic jako Cerber2424.
Kontakt:
e-mail: cerber2424@gmail.com
[img]imageshack.us/a/img10/6536/00ij.png[/img]
|
| |
|
|
| Druid |
Dodany dnia 03-11-2013 22:04
|

Opiekun

|
Lisinio napisał/a:
Witajcie, niestety z pewnych przyczyn nie będę mógł rozegrać swoich meczy, nie chciałbym zaczynać turnieju by rozegrać z 3 spotkania i się wycofać, więc zrobię to teraz.
Przepraszam, ale to powiedzmy - siła wyższa.
Powodzenia i dobrej zabawy 
Tak szkoda, że Lisionio rezygnuje zwłaszcza, że po ostatnim turnieju zostawił u mnie pozytywne odczucie co do podejścia do gier turniejowych i sposobu gry. Szkoda. To trzymaj się i nie zapominaj o nas.
Dingo napisał:
|
| |
|
|
| Ariu |
Dodany dnia 04-11-2013 11:28
|

Poszukiwacz Przygód

Data rejestracji: 23/02/2011 21:55
|
axtman napisał/a:
Axtman możesz się jasno wypowiedzieć czy bierzesz udział dalej w turnieju czy rezygnujesz? Bo ten zapis dla mnie nie rozstrzyga ostatecznie o Twojej decyzji.
INFORMACJA I PROPOZYCJA DOPISANIA PODPUNKTU DO REGULAMINU.
Informuję, że w przypadku, gdy zaistnieje taka sytuacja gdy gracz wycofuje się z turnieju a jeszcze nie rozegrał żadnego pojedynku (jak Lisinio) to tzw. "punkty za walkowery" nie będą przyznawane i gry w terminie dodatkowym nie będą wyznaczane.
Wyjaśnienie : w rozgrywkach grupowych nikt nic nie traci bo też i nikt nic nie zyskał.
Natomiast gdy z turnieju wycofa się gracz który rozegrał przynajmniej 1 pojedynek (np. w przypadku gdyby wycofał się axtman) to tzw. "punkty za walkowery" będą przyznawane zgodnie z punktem 8b regulaminu, dla każdego kto nie zdążył rozegrać z nim pojedynku. Nastąpi to w terminie dodatkowym przeznaczonym na gry wyznaczane w terminie wskazanym przez organizatorów. W takim przypadku, gdy będzie jasna deklaracja o tym, że gracz rezygnuje z uczestniczenia w rozgrywkach turniejowych to gry w terminie dodatkowym również nie zostaną wyznaczana a punkty zostaną przyznane niejako z automatu.
Wyjaśnienie : w tym przypadku stratni byli by gracze, którzy nie mieli przyjemności rozgrywania z nim pojedynków dlatego tzw. "punkty za walkowery" będą przyznane.
Taki zapis proponuję zamieścić również w punkcie 8 regulaminu jako podpunkt c. Na Wasze opinie w tej sprawie czekam do dnia 6 listopada 2013 r.
Ariu
|
| |
|
|
| AxeFighter |
Dodany dnia 04-11-2013 13:41
|

Zarządca

|
W sprawie axtmana to zły pomysł. Faworyzuje on "spóźnialskich", zaś ci co rozegrali mecz będą pokrzywdzeni. Postuluję za anulowaniem ważności owych meczy i rozwiązanie sprawy jak z Lisinio.
|
| |
|
|
| sordan |
Dodany dnia 04-11-2013 13:52
|

Adept

Data rejestracji: 27/08/2009 14:23
|
A ja w miedzy czasie podjecia decyzji proponuje dozywotni ban dla kolegi axtman jesli chodzi o udzial w nastepnych turniejach organizowanych na wesnoth.com.pl. Po raz drugi zapisal sie dla jaj i robi tym samym niepotrzebny zamet i wprowadza niemila atmosfere w turnieju, po czym uczestnicy i organizatorzy musza glowkowac co zrobic zeby teraz wszyscy byli szczesliwi, oczywiscie jest to teraz awykonalne. Kiedys juz chyba byla mowa o takim banie na forum o ile mnie pamiec nie myli jesli chodzi o nieodpowiedzialnych ludzi zapisujacych sie do turnieju.
Edytowane przez sordan dnia 04-11-2013 13:58
|
| |
|
|
| Ariu |
Dodany dnia 04-11-2013 15:31
|

Poszukiwacz Przygód

Data rejestracji: 23/02/2011 21:55
|
AxeFighter napisał/a:
... Postuluję za anulowaniem ważności owych meczy i rozwiązanie sprawy jak z Lisinio.
@ AxeFighter doceń czas, który sordan poświęcił na grę z axtmanem. Dlaczego chcesz mu zabierać uczciwie wywalczone punkty ? Poza tym popatrz na temat szerzej a nie przez pryzmat jednej przegranej axtmana. Teraz jeszcze do końca nie wiemy czy się problem pojawi. A mi chodzi o rozwiązanie tego na przyszłość. Na przykład co by było gdyby gier było więcej i nie wszystkie przegrane ? Piszesz, że faworyzuje spóźnialskich przecież te punkty i tak by dostali w przypadku rezygnacji. Dla mnie jest jasne, skoro rezygnuje to w dodatkowym wyznaczonym już terminie też się nie stawi. A my mamy punkty przyznawane za walkowery. Ten zapis pozwala jedynie oszczędzić czas, który gracze musieliby poświęcić oczekując na gościa, który wiadomo, że i tak się nie pojawi z racji rezygnacji. Ta propozycja tylko doprecyzowuje obowiązujący już regulamin i ułatwia życie innym, którzy trochę poważniej traktują swoje deklaracje związane z uczestnictwem w turnieju.
@sordan masz racje przy TURNIEJU POWIERNIKA axtman podobnie się zachował ale między innymi dzięki temu mamy zapis o walkowerach. Myślmy więc i tym razem tak aby wyciągnąć pozytywne wnioski. Twoja propozycja bana czyli rozumie, że chodzi ci o nie przyjmowanie zgłoszeń do następnych turniei jest chyba przedwczesna. Z drugiej jednak strony, jeżeli takie zachowanie będzie notoryczne to ilość osób, jaka się obecnie zgłosiła pozwala już na zastanawianie się nad takim rozwiązaniem.
Może jednak inni mają jakieś propozycje ? Tylko nie traktujcie tego indywidualnie z u kierunkowaniem na ax ale bardziej ogólnie. Pamiętajcie przy tym, że każdemu może przytrafić się jakaś "siła wyższa" i mowa jest o recydywie w takim zachowaniu. Może odbieranie punktów chwały jeżeli ktoś je posiada. A żeby nie była to jakaś samowolka to może w formie głosowania na forum przez aktywnych graczy?
Edytowane przez Ariu dnia 04-11-2013 15:38
Ariu
|
| |
|