Witaj Wesnothańczyku
Zobacz temat
 Drukuj temat
Przeróbki
inferno8
Po co dodawać do wersji eksperymentalnej coś, co można mieć w zwykłym dodatku? Myślę, że tak by mi odpowiedzieli wszyscy na oficjalnym forum.

kalfat
Przeróbek ciąg dalszyCool.
/obrazek skasowany/
Chciałbym poszerzyć swoje gimpowe umiejętności czy wiecie jak to zrobić?
/obrazek skasowany/ i po/obrazek skasowany/.
Edytowane przez AxeFighter dnia 14-03-2015 08:24
D Y E D M Λ G E N T Λ

ygbut
ja tworzę sobie obraz, potem maluję byle co i wykorzystuję wszystkie opcje, jak wyjdzie coś ładnego to sobie to zapisuję

kalfat
Pobawiłem się areografem Wink
/obrazek skasowany/
Próbowałem zrobić animacje. Szkielet jak na razie macha tylko mieczem i dostaje ataku konwulsji ale spróbuje to poprawić. Tylko nie wiem jak.Grin
/obrazek skasowany/
Edytowane przez AxeFighter dnia 14-03-2015 15:46
D Y E D M Λ G E N T Λ

inferno8
Rety! Ten troll jest niemożliwy! Smile Gdybyś mógł wypozycjonować całość tak, aby nie skakała to byłoby super Wink
Edytowane przez inferno8 dnia 20-05-2010 23:36

kalfat
Trochę poprawiłem chyba jest już dobrze.Cool
/obrazek skasowany/
D Y E D M Λ G E N T Λ

medalikarz
całkiem Wink tylko coś nie tak z prawą nogą(tą po lewej stronieWink ). Tak przeskakuje dosyć. Może jakaś animacja jak ją przestawia Pfft? Oczywiście chodzi o korektę już istniejących klatek Wink
TeamSpeak3:Qfer.net (szukaj: Medalikarz)

kalfat
Chyba lepiej ta noga wygląda. Idealny ten troll nie będzie Wink.
/obrazek skasowany/
Chciałem zrobić animacje do maga ale magia mi nie wychodzi tylko budyń Sad.
Mógłby ktoś doświadczony pomóc.
/obrazek skasowany/
Mam wakacje a więc i czas na zapomniane rzeczy Grin.
D Y E D M Λ G E N T Λ

ygbut
Nie jestem doświadczony, ale staram się zawsze pomóc. Oto mag:
/obrazek skasowany/
I dwie wersje samurajów, których (chyba) jeszcze nie poprawiłeś:
/obrazek skasowany/

P.S. Dlaczego nie ma animacji??? Niedługo to edytuję i zobaczę co zrobiłem nie tak.

EDIT: Udało mi się uzyskać animację.

kalfat
Czy da się animację pokazać w innym formacie niż gif ponieważ gif psuje efekt który chcę pokazać.
/obrazek skasowany/
Edytowane przez AxeFighter dnia 14-03-2015 15:47
D Y E D M Λ G E N T Λ

inferno8
Nie da się, ale możesz zrobić sztuczkę, którą ja stosuję. Mianowicie zrób zrzut ekranu forum i używając ołówka pobierz kolor na którym są te litery, które teraz czytasz(ctrl+klik). W opcjach ołówka zmień tryb na "z tyłu" i wybierz z zestawu pędzli największe kółko. Z tak ustawionym ołówkiem zamaluj wszystkie klatki animacji. Powodzenia.

kalfat
Dzięki teraz wygląda o wiele lepiejGrin. Trochę ten promień skaczęFrown.
/obrazek skasowany/

Edit:
Kolejna wersja Smile
Zrobiłem do niego WML ale nie wiem jak go sprawdzić?
/obrazek skasowany/
Edytowane przez AxeFighter dnia 14-03-2015 15:48
D Y E D M Λ G E N T Λ

Stefan22
kurde, niezłe!

stefan22.deviantart.com
toman21
Ja też zrobiłem i chciałbym dołączyć swoje jednostki
Oto Krasnolud-Mieczarz:
/obrazek skasowany/
Edytowane przez AxeFighter dnia 14-03-2015 15:48
Niech Bóg zlituje się nad mymi wrogami, bo ja tego nie zrobię.-George Patton
"Być zwyciężonym i nie ulec to zwycięstwo, zwyciężyć i spocząć na laurach to klęska.-Józef Piłsudski
"Największym zwycięstwem jest to, które odnosimy nad nami samymi.-Tadeusz Kościuszko
"Nigdy, nigdy, nigdy, nigdy się nie poddawaj.-Winston Churchill

Filar
Oto elf do mojej kampani - Endilsun (niestety z franken-packaWink), postaram się zrobić do niego animacje jak trochę się podszkolę.

[img]http://img375.imageshack.us/img375/9425/elfh.png[/img] is not a valid Image.
Edytowane przez Filar dnia 19-10-2010 17:53

Aureliusz777
Wreszcie widzę nowe pokolenie grafikówSmile

Kalfat się szkoli, nieco młodsi stażem się też uczą czyli ogólnie jest nie możemy narzekać na ich brakGrin

ps. Jak mi nie wierzycie, że jesteście naprawdę dobrzy to zobaczcie stare i obecne prace Vetch`a. Zaczynała jak Wy i teraz jest w czołówceWink
„Na współczesnej wojnie… giniesz jak pies, bez szczególnego powodu.”
Ernest Hemingway

toman21
Aureliusz,dzięki za wsparcie,mam jeszcze 3 inne jednostki:
/obrazek skasowany/
Wszystko robione w Paint.NET-cie przeze mnie.Nie mogę usunąć tła,ale wiem jak robić jednostki.Robię jeszcze inne,ale na razie są nie gotowe.Mam nadzieję,że się te jednostki spodobają komuś.
Edytowane przez AxeFighter dnia 14-03-2015 15:49

Nelgor
Jeśli chcesz przezroczyste jednostki to weź Gimp (darmowy) lub Photoshop (płatny).

http://nelgor.cba.pl | GG: 2588077, Jabber: nelgor@aqq.eu

http://www.nelgor.blogspot.com/
Filar
Przepraszam, jeśli ta krytyka będzie za ostra, ale chociaż się nie znam, to muszę się przyczepić.
1. To mago-coś. Miecz ucięty w połowie, chyba że to jakiś nadzwyczaj gruby kozik. Jeśli to, co ma założone, nie jest sukienką, to nie powinno tak wyglądać. Te boki są jakby ucięte, a dół wygląda jak spódnica. Ogólnie ma jakąś nienaturalną postawę, widziałeś, żeby ktoś tak stał? Tę broń w jego prawej ręce (nie pamiętam nazwy) chyba trzyma się oburącz, a jeśli jedną ręką, to raczej opuszczoną na dół. Kaptur nie pasuje do reszty (spróbuj go wybielić)
2. Kolejne mago - coś. Masz jakieś mało płynne przejście barw. Najpierw biel, a potem nagle brąz, strasznie rzuca się to w oczy. Trochę dziwnie wygląda ktoś kto nosi obcisłe ubranie, a rękawy zwisają luźno.
3. Złodziej. Chyba mutant, bo jedną rękę ma 2x dłuższą od drugiej. Taka sama uwaga jak do 1, trudno trzymać w jednej ręce maczugę, a w drugiej walczyć mieczem. Postać jest dziwnie pochylona pod skos, ale to może by efekt zamierzony.

Spróbuj brać elementy z jednostek o podobnej kolorystyce, a jeśli czujesz się na siłach, to możesz przekolorować niektóre części.

Wiele osób może się nie zgodzić z tym, co napisałem, więc nie poddawaj się, próbuj dalej, ale staraj się wziąć pod uwagę moje spostrzeżenia, a może dojdziesz do perfekcji.
Edytowane przez Filar dnia 30-10-2010 15:25

kalfat
Moja dzisiejsza jednostka Karando.
/obrazek skasowany/
Miecz jest nie wyraźny troszkę podczas ruchu. Podoba się bo mi tak. Grin
Edytowane przez AxeFighter dnia 14-03-2015 15:49
D Y E D M Λ G E N T Λ

Przejdź do forum:
Wygenerowano w sekund: 0.94
10,821,605 unikalne wizyty