Witaj Wesnothańczyku
Zobacz temat
 Drukuj temat
TURNIEJU POSZUKIWACZA - rok 2013 pierwsza edycja
Guurahk
Przy turnieju powiernika może i tak, ale przy dwóch edycjach WT i turnieju EoMy grał do końca. Staty ma na plusie Wink Sordan, przesadzasz ._. Zdarzają się rzeczy na które nie mamy wpływu.
"Jest niewiele cnót, których Polacy nie posiadają, i niewiele pomyłek, których udało im się uniknąć." - Winston Churchill

Sulik
sordan vs Sulik, zwyciężył Sulik.

replays.wesnoth.o...(36010).gz

sordan ma dużo szczęścia. Trudno oczekiwać by jeszcze takiego pecha miał w finałach.
Edytowane przez Sulik dnia 04-11-2013 19:35

Piko
Ariu napisał/a:
@ AxeFighter doceń czas, który sordan poświęcił na grę z axtmanem. Dlaczego chcesz mu zabierać uczciwie wywalczone punkty?

W poprzednim turnieju była dokładnie taka sama sytuacja, i jakoś nikt nie bronił moich uczciwie wywalczonych punktów. Grin Ale co to za obrona, gdy za nie rozegranie pojedynku dostaje się tyle punktów, ile za wygranie. Pfft Co oczywiście jest niesprawiedliwe względem graczy, którzy zagrali - a przegrali, zmarnowali tylko przez to czas.

Axtman
Ariu Rezygnuję po eliminacjach postaram się jeszcze na nich być.
kontakt:
axtman5@o2.pl

Druid
Piko napisał/a:
W poprzednim turnieju była dokładnie taka sama sytuacja, i jakoś nikt nie bronił moich uczciwie wywalczonych punktów. Grin Ale co to za obrona, gdy za nie rozegranie pojedynku dostaje się tyle punktów, ile za wygranie.

@Piko Nikt ? Shock Oj krótka ta pamięć krótka. Grin Pozwolisz, że zapytam czy te uczciwie wywalczone punkty zostały ci zabrane ? Standardowa wdzięczność w wykonaniu Piko. Grin Co do obrony, to regulamin wiesz co to takiego ? Wiesz na ile czasu przed turniejem był dostępny ? I wiesz ile poprawek do niego wniosłeś ? Mam nadzieję, że uśmieszków nie jest za mało. Grin

Guurahk napisał/a:
Przy turnieju powiernika może i tak, ale przy dwóch edycjach WT i turnieju EoMy grał do końca. 

I tak trzymaj ax ale jaki z tego wniosek, no jaki? Grin Wiem turnieje do rankingu musi zacząć organizować Dejdara. Grin Żartuję oczywiście ale poważnie to pasuje rozwiązać taki problem nie ze względu na axtmana ale ze względu na to, że się pojawia. Propozycje więc mile widziane.

Ale zaraz zaraz, my tu gadu gadu a tutaj nowy lider w grupie B się rodzi. No no gratulacje.
Edytowane przez Druid dnia 04-11-2013 21:37
Dingo napisał:

Postaram się ignorować wszelkie możliwości do offtopowej dyskusji, ale może nawet lepiej by w ogóle już nigdy z wami nie wchodzić w dyskusję. Grin (<- pozwoliłem sobie dodać z własnej inwencji Wink)

www.rankinggraczybfw.republika.pl/ranking.html
Ariu
Piko napisał/a:
W poprzednim turnieju była dokładnie taka sama sytuacja, i jakoś nikt nie bronił moich uczciwie wywalczonych punktów.

@Piko o ile dobrze pamiętam to wtedy chodziło nie tylko o Twoje, ale o nasze uczciwie wywalczone punkty. Grin Dodam, że mimo pewnych nacisków nikt nam ich nie anulował jak może sugerować Twój wpis. Swoją drogą nie uważasz, że żeby stworzyć idealny system rozgrywek potrzeba idealnych uczestników. Tutaj mi bardziej chodzi o przejrzyste zasady. Żeby wygrał najlepszy gracz, a nie gracz, który na to najbardziej zasłużył. Żeby organizatorzy nie byli tymi, którzy mogą ustawić turniej a jedynie pilnowali przestrzegania regulaminu. Czyli stawiam na przejrzyste zasady, może nie do końca sprawiedliwe, ale jasne dla każdego kto się decyduje na uczestnictwo. Wink
Edytowane przez Ariu dnia 05-11-2013 10:21
Ariu

sordan
Ariu: dokladnie tak. Zeby bylo idealnie, musialo by byc 100% idealnych uczestnikow, co jak widac nie jest nigdy mozliwe z uzytkownikami tej strony. A skoro nie ma idealnych uczestnikow to nigdy idealnie i sprawiedliwie dla wszystkich nie bedzie i ktos kto ma pretensje moze je miec tylko i wylacznie do tych co sie zapisali dla jaj, a nie do organizatorow. Regulamin byl przez organizatorow turnieju ustalony przed zapisami, wiec zapisujac sie do turnieju jednoczesnie go zaakceptowalismy, czy nam sie podobal czy nie i nie ma co tu dyskutowac teraz w czasie gry by go zmodernizowac bo bedzie jeszcze z tego tylko wiekszy niepotrzebny bigos.

Swoja droga szykuje sie sporo wieksze zamieszanie. Nie wiem jak grupa A, ale w grupie B najprawdopodobnie uzytkownicy: misiek10000, Vetch i kravios nie zagraja juz wiecej meczy. Nie sa w ogole aktywni na stronie, nie ma ich nigdy na lobby gry oraz nie odpisuja na wiadomosci prywatne.

Guurahk
Jeśli ta strona nie jest taka idealna, możesz lecieć na milites Wink Nie ma sensu się tak spinać. To było do przewidzenia, że nie wszyscy rozegrają wszystkie mecze. Bywa. Handluj z tym.

Jak dla mnie regulamin raz ustalony, powinien być niezmienny od początku do końca turnieju. Nie można mieć wtedy pretensji do organizatorów, że jest się poszkodowanym przez regulamin. Jeśli się nie podoba, trzeba się było nie zapisywać.

Co do axtmana, to jeślifaktycznie dogra do końca eliminacji, to problemu nie ma. Po prostu wejdzie na jego miejsce użytkownik oczko niżej Wink

Co do samego problemu odchodzących w trakcie eliminacji graczy. Zabieranie im uczciwie zdobytych punktów to fatalne rozwiązanie. Dawanie punktów za nic też nie jest dobrym pomysłem. Moja propozycja, może ciut chaotyczna, jest taka. Zaczekać do końca eliminacji, kiedy wszyscy już teoretycznie swoje mecze rozegrali i sprawdzić komu te punkty pomogą, a komu nie. Jeśli parę punktów w górę czy w dół nic nie zmienia (dalej jest zakwalifikowany lub nie ma na to szans), to tego gracza po prostu zostawiamy. I tak przechodzi dalej (bądź nie). Gracze, którym jednak te punkty robią różnicę, mogliby między sobą rozegrać dodatkowe starcia (coś a'la baraże). Najlepsi z tych spotkań przechodzą po prostu dalej. Wydaje mi się, że jest to uczciwe rozwiązanie, może troszkę zakręcone (albo przynajmniej w taki sposób je opisałem), ale na pewno lepsze niż "punkty za nic".
"Jest niewiele cnót, których Polacy nie posiadają, i niewiele pomyłek, których udało im się uniknąć." - Winston Churchill

sordan
Guurahk: w ogole sie nie spinam. Moja wypowiedz jest w 100% twierdzaca, bez zadnych wykrzyknikow i emocji.

Ariu
Czyli trzymamy się ustalonego regulaminu. Przewiduje on takie sytuacje więc nie ma problemu. Cool Zwracam jednak uwagę, żeby każdy dokładnie się z nim zapoznał i nie był zdziwiony jak za nie stawienie się w terminie dodatkowym odejmę punkciki. Grin

@Czarna chmura tak Twoje szanse znacząco wzrosły. Wink
Ariu

Rene
Co do dodatkowych terminów to mam grać z Cerberem w sobotę o 19:00 także dobry panie adminie proszę nie ustalać nam innego terminu. Smile
Brak odbioru.

Ariu
I proszę tylko postraszyć odejmowaniem punkcików i od razu ruch w interesie. Grin Trzymam kciuki Rene.Wink
Ariu

Przebudzony
Grupa B
Przebudzony vs Kawira wygrał Przebudzony
link: http://speedy.sh/...11-2013.gz

Ariu
Mamy jeszcze tydzień na ustalanie i rozgrywanie pojedynków bez ingerencji w ich termin. Mimo to jutro postaram się podać rozpiskę gier na terminy dodatkowe. Odbyte i zgłoszone pojedynki przed 15 listopada 2013 r. będą z tej rozpiski usuwane. Uwaga wyznaczone pojedynki, w których będzie można dostać punkty za walkowery będą posiadały dodatkowe zabezpieczenie. Jakie ono będzie sami zobaczycie. Wink Jest to reakcja na pewne (co prawda nie potwierdzone) ale przekazane mi ploteczki. Życzę dobrej zabawy podczas walk turniejowych.
Ariu

Druid
To w mojej ocenie będzie sporo gier do rozpisania. Grin
@damian97 o ile dobrze pamiętam to oglądałem jak grałeś z StagiestTooth i wygrałeś a nie widzę dodanej tej walki. Zerknij na PW podsyłam ci tam krótką instrukcje dotyczącą Twojego pytania bo chyba to przystawiło. Wink
Dingo napisał:

Postaram się ignorować wszelkie możliwości do offtopowej dyskusji, ale może nawet lepiej by w ogóle już nigdy z wami nie wchodzić w dyskusję. Grin (<- pozwoliłem sobie dodać z własnej inwencji Wink)

sordan
sordan VS misiek10000 - wygral sordan
http://speedy.sh/...ovember.gz

Pozdro.

Rene
@Ariu
Zgłaszam, że mecz Rene vs Cerber24 odbędzie się jednak w niedzielę o 19:00 (zamiast soboty).
Brak odbioru.

Druid
@sordan gratulacje. To który teraz muszę wyjść z grupy żeby spełnić Twoje plany ćwierćfinałowe o których pisałeś na SB. Grin
Dingo napisał:

Sulik
misiek10000 vs Sulik, zwyciężył Sulik.

replays.wesnoth.o...2_(777).gz

Wyhopsało mnie w trakcie awansowania jednostki i nie mogłem wrócić do gry. misiek10000 nie chcąc przedłużać gry poprzez reload, uznał moje zwycięstwo.

Ariu
Rene napisał/a:
Zgłaszam, że mecz Rene vs Cerber24 odbędzie się jednak w niedzielę o 19:00 (zamiast soboty).

@Rene piszesz o niedzieli w terminie dodatkowym czy o tej najbliższej ?
@Sulik gratulacje mamy chyba czarnego konia turnieju. Tak trzymaj. Wink
Rozpiska powinna się pojawić w godzinach popołudniowych.
Ariu

Przejdź do forum:
Wygenerowano w sekund: 0.64
10,886,592 unikalne wizyty