Witaj Wesnothańczyku
Zobacz temat
 Drukuj temat
Ciemnokrwiści (Dark-Blood Alliance)
inferno8
barowei napisał:
Ehrm, byłaby hiciorem w eom gdyby jednak pojawił się ten Join Script
Tylko, że straciłbym połowę fanów, którzy nie lubią skomplikowania i popierają tradycyjne rozwiązania prosto z Domyślnej. Jeśli o tym nie pomyślałeś, to chyba życzysz mi ¼le. Na prawdę wiem co jest dobre dla mojej ery i decyzji nie zmienię.

barowei napisał:
A czego konkretnie ma być ta animacja? Obrony?
Ataku. Rozbłyskujące tatuaże dam do obrony. Natomiast oba te efekty będą w animacji postoju.

barowei napisał:
Najbardziej rzuca się w oczy płaskość okręgu w porównaniu do żaby.
Właśnie o to w tym chodzi. Magia nie musi odzwierciedlać przestrzeni Wink

barowei napisał:
A co do samego okręgu to wielka robota, te runy są wręcz piękne.
Wystarczyło zrobić 1 warstwę nad żabą z kompletnym kręgiem, a potem od końca gumować - ok.7 min roboty. Runy to normalne bazgroły. Rysowałem z resztą na szybko i bez zastanowienia, ale dzięki Wink

barowei
inferno8 napisał:
barowei napisał:
Tylko, że straciłbym połowę fanów, którzy nie lubią skomplikowania i popierają tradycyjne rozwiązania prosto z Domyślnej. Jeśli o tym nie pomyślałeś, to chyba życzysz mi ¼le. Na prawdę wiem co jest dobre dla mojej ery i decyzji nie zmienię.

Cóż, w tym miejscu pozostaje mi tylko milczeć ze skruchąPfft Ale by nie było, to była taka forma żartu odnosząca się do postu który przeczytałem na innym forum:
Lava Del'Vortel napisał:
poza tym niezbyt mi się podobają posty jak ten wyżej bo nie jestem taki głupi by stosować do mnie zagrania typu "ach, no jaka szkoda, ale pogód¼my się... jednak Avi miałaby więcej fanów gdyby jednak...".

Ale tak pozwolisz, że się zapytam, którą z kolei planujesz robić kampanię Darkblood(no co, to nie moja wina, że mimo wszystko jestem strasznie ciekaw jak ten skrypt wygląda w praniuCool)?

inferno8
barowei napisał:
którą z kolei planujesz robić kampanię Darkblood?
Nie wiem, niewykluczone, że to Wy o tym zdecydujecie.

Asheron
Ja trochę wypadłem z obiegu..., więc powiem,że rysunki są świetne, jak zawsze zresztą, chociaż te powalają Grin.
A co do JS:
Pomysł jest świetny, i mam pytanie... Aż tak obchodzą Cię fani? I przede wszystkim. Robisz to wszystko tylko dla innych, czy dla siebie żeby się dobrze bawić? Frown Bo jeśli rezygnujesz z fantastycznego pomysłu, tylko ze względu na to co pomyśli o Tobie część społeczności, to po prostu dajesz się zmanipulować i chcesz siedzieć w szeregu jak wszyscy inni. No ale to tylko moje zdanie, nie bierz tego do siebie. Moim celem nie było obrażanie Cię.
Edytowane przez Asheron dnia 12-10-2009 17:04
www.wesnoth.com.pl/img/syg1.jpg

Sagez
Od siebie powiem tak : co innego chwalić bo to dobrze brzmi, co innego zobaczyć ''w praniu''. Wrażenia mogą być nieco... zaskakujące.
Nie wiem, czy inferno chciałby nam dać join script do wypróbowania, ale głosy zawodu za czymś, czego nawet nie próbowaliście, wydają mi się dziwne. Przyznaję, teoria jest genialna.

Poliuks
Osobiście jestem za Inferno, na początku byłem również przeciw wyłączeniu JS, myślę jednak teraz, że gra jaszczurami bez niego może być bardziej prosta i przyjemna.
Uważam, że JS należy zaprezentować w WML Workshop jako arcydzieło programowania, niech im szczęka opadnie Wink.

Aslani
Ja myślę że warto najpierw zaprezentować JS ludziom z wesnoth.org. A nóż spodoba im się bardzo i będą chcieli wypróbować tę nowość w multi? Smile

Ja np. chciałbym zobaczyć JS nie tylko w kampanii ale też w multiplayerze.

Mafcio
barowei napisał/a:

inferno8 napisał/a:

To dla kogo robisz tę ere: dla siebie, czy tylko spełniasz zachcianki fanów??? Bo ja cię trochę nie rozumiem, a co do kampani to ja myślę, że jeśli chcesz wycofać JS to zrób pierwszą kampanię z ciemnokrwistymi, bo ja się nie mogę tego doczekać (niepotrzebnie robiłeś nadziejePfft)
Edytowane przez Mafcio dnia 12-10-2009 18:16

golibark
Tylko, że straciłbym połowę fanów, którzy nie lubią skomplikowania i popierają tradycyjne rozwiązania prosto z Domyślnej.

Mówisz o sobie? Ja właśnie lubię np. Cleave Attack i właśnie join script. Jeżeli coś ci się nie podoba to nie mów za połowę fanów. A myślę że Inferno robi dla siebie Erę dla przyjemności niż dla fanów[chod¼ być może]
Edytowane przez golibark dnia 12-10-2009 20:59

inferno8
Ech, widzę, że rozgorzała tu niezła dyskusja...

Asheron napisał:
Pomysł jest świetny, i mam pytanie... Aż tak obchodzą Cię fani?
Gdyby ich nie było, to nie robiłbym ery, więc chyba mnie obchodzą, nie?

Aheron napisał:
Robisz to wszystko tylko dla innych, czy dla siebie żeby się dobrze bawić?
Mafcio napisał:
To dla kogo robisz tę ere: dla siebie, czy tylko spełniasz zachcianki fanów???
Hmm, to dosyć ciekawe pytanie. Odpowied¼ jest następująca: robię to i dla siebie i dla Was. Gdybym robił to tylko dla siebie to w ogóle bym się tu nie logował i nie zakładał kolejnych tematów, bo po co uwzględniać Wasze zdania? Jednak mam tu swój dział i dzięki niemu chcę poznać Wasze opinie i pomysły na temat tego, w jakim stopniu moje założenia mają pokrywać się z Waszymi wyobrażeniami. To właśnie tu dzielę się z Wami tym co mam.

Golibark napisał:
Ja właśnie lubię np. Cleave Attack i właśnie join script.
Join Script znasz tylko z suchych liter na tej stronie, więc lubić możesz sam zamysł, natomiast w "praniu" jak to ładnie określił Sagez "skutki mogą być zaskakujące". Join Script jest tak innowacyjny, że to już nie Battle for Wesnoth. To już zupełnie inna gra. A ja nie mogę pozwolić na to, by Era Magii przez swoją innowacyjność została wykluczona z BfW lub traktowana jako niepasujący do pozostałych dodatków mod (nie dodatek).

Mafcio napisał:
niepotrzebnie robiłeś nadzieje
Wiem, ale człowiek działa pod wpływem chwili, a dopiero potem zastanawia się nad długofalowymi skutkami postępowania.

Poliuks napisał:
Uważam, że JS należy zaprezentować w WML Workshop jako arcydzieło programowania
Aslani napisał:
Ja myślę że warto najpierw zaprezentować JS ludziom z wesnoth.org. A nóż spodoba im się bardzo i będą chcieli wypróbować tę nowość w multi?

I tak chyba zrobię. Po tym wszystkim co tu przeczytałem dam Wam szansę przekonać się czym tak na prawdę jest JS. Zamieszczę niedługo Join Script na oficjalnej stronie w formie eksperymentalnej wersji Ery Magii (na razie nie opublikuję tego na serwerze). Zobaczymy jak to się potoczy, ale nie przywrócę JS we właściwej erze w najbliższym czasie.

Asheron
Dobra. Zrobisz co chcesz Wink Mnie sam pomysł się podoba.
A gdybyś kiedyś chciał zrobić grę opartą na silniku wesnoth, ale ze wszystkimi fajnymi pomysłami i innowacjami, to chętnie pomogę. Wink
Edytowane przez Asheron dnia 12-10-2009 20:42

Mafcio
Hmmm... pomyślałem, że EoM skoro się składa z kilku poder można by było w EoM Default nie być JS, natomiast, żeby było w EoM zwykłym. Resztę czyli masters i rpg to ja nie wiem...

barowei
Lepiej nie, bąd¼my konsekwentni, skoro inferno chce mieć JS w kampanii to niech tak będzie, i najlepiej na tym zamknąć temat...

JaszczurA
a może zrobić alternatywną drugą wersję, EOM z JS, a do zwykłeś dodać normalną frakcję?

inferno8
Myslalem nad tym, ale nie chcialbym umieszczac na serwerze 2 Er Magii...

Mafcio
Ale np. jest takie coś jak Era of Magic Default to tam by nie było JS, a Era of Magic to było by z JS, co wy na to?

JaszczurA
O! To mogłoby być dobreGrin. W sumie czemu nie? Jak się komuś nie podoba to zawsze ma zwykła wersję i tyle.

Asheron
A nie może być po prostu tak, że JS będzie w plikach EoM, tylko nieaktywny? Kto będzie chciał to przeniesie go (i ew. inne pliki) do odpowiedniego folderu? W ten sposób kto będzie chciał spróbować JS to spróbuje, a kto nie to będzie grać jak zawsze.

inferno8
Asheron napisał:
A nie może być po prostu tak, że JS będzie w plikach EoM, tylko nieaktywny? Kto będzie chciał to przeniesie go (i ew. inne pliki) do odpowiedniego folderu? W ten sposób kto będzie chciał spróbować JS to spróbuje, a kto nie to będzie grać jak zawsze.
Każda wersja tej ery jest opatrzona plikiem detect.cfg, w którym zawarta jest informacja o aktualnym numerze np. v.0.5.3 itp. Numer ten jest wykorzystywany w hostowaniu gier i ogranicza możliwość przyłączenia się graczy z innymi wersjami ery, by uniknąć synchronizacyjnych errorów.
Jeśli zrobiłbym tak, jak proponujesz, to do tej samej gry mogą dołączyć osoby z aktywnym JS i te z nieaktywnym, co gwarantuje prawdziwy bałagan.
Mafcio napisał:
Ale np. jest takie coś jak Era of Magic Default to tam by nie było JS, a Era of Magic to było by z JS
Na takie rozwiązanie się nie zgadzam. Już prędzej zrobiłbym "Era of Magic Special" obok tych pozycji, ale dla jednego tylko bajeru to nieopłacalne.

Pozwoliłem jednemu z użytkowników tej dyskusji przetestować dogłębnie JS i napotkał on 2 bugi. Jeden jest całkiem prosty do naprawienia, natomiast drugi to już poważniejsza sprawa:
Podczas rozgrywania wczytanej gry JS dosłownie wariuje. Podczas połączeń tworzą się jednostki znikąd. Na chwilę obecną nie mam zielonego pojęcia jak to naprawić. Muszę przeprowadzić analizę zachowań skryptu, bo wyłapałem już pewne prawidłowości w tym szaleństwie. Miejmy nadzieję, że uda mi się to naprawić, inaczej JS będzie działał tylko, gdy nie będziemy wczytywać gry...

Asheron
No to wtedy ten plik też musieliby sobie podmienić. No ale tak, masz rację...

Przejdź do forum:
Wygenerowano w sekund: 0.82
10,893,623 unikalne wizyty