Witaj Wesnothańczyku
Zobacz temat
 Drukuj temat
TURNIEJU POSZUKIWACZA - rok 2013 pierwsza edycja
Rene
@Ariu
Chodzi mi o najbliższą niedzielę.
Brak odbioru.

Sulik
Obawiam się, że niektóre moje gry złamały regulamin Polskiego Rankingu Graczy BfW.

Konkretnie punkt 3 regulaminu, mecze z Kawirą oraz Przebudzonym. Rozumiem, że brak interwencji ze strony administracji oznacza, że nikt poza mną tego nie zauważył? A może to nie ma wielkiego znaczenia? Jeśli to drugie, może najwyższy czas zrobić kilka usprawnień w rankingu.

http://www.rankin...nking.html

Edit2: Już chyba rozumiem co miało znaczyć to z "czarnym koniem". Grin
Edytowane przez Sulik dnia 08-11-2013 11:27

Ariu
Sulik napisał/a:
Obawiam się, że niektóre moje gry złamały regulamin Polskiego Rankingu Graczy BfW.

Regulamin ma jedynie wskazywać kierunek i nie psuć dobrej zabawy a nie stanowić antidotum na każdą bolączkę. Więc jeżeli gracze nie roszczą pretensji nie ma co się czepiać. Jeżeli będą pretensje będziemy dokładnie analizować. Zasiadłem do rozpiski ale sporo tego będzie więc proszę o cierpliwość. Wink
Ariu

Druid
TERMINY GIER WYZNACZONE PRZEZ ORGANIZATORÓW

GRUPA A

15 listopada 2013 roku (piątek)

godzina 15:00
AxeFighter vs Norbert_xD, Czarna chmura vs Cerber24, damian97 vs Guurahk,

godzina 18:00
Rene vs Cerber24, Czarna chmura vs Norbert_xD, StagiestTooth vs damian97, AxeFighter vs Guurahk,

godzina 21:00
Druid vs Norbert_xD, AxeFighter vs Cerber24, Czarna chmura vs damian97, StagiestTooth vs Guurahk,

16 listopada 2013 rok (sobota)

godzina 10:00
AxeFighter vs damian97, Czarna chmura vs Guurahk, StagiestTooth vs Norbert_xD, Cerber24 vs damian97

StagiestTooth vs Cerber24

Cerber24 vs Guurahk, Norbert_xD vs damian97

Druid vs Cerber24, Guurahk vs Norbert_xD,

17 listopada 2013 rok (niedziela)

Norbert_xD vs Cerber24

GRUPA B

15 listopada 2013 roku (piątek)

Przebudzony vs axtman, Kawira vs Piko, Misiek10000 vs Kegah

Sulik vs axtman, Misiek10000 vs Piko, Kawira vs Kegah,

Sulik vs Piko, Misiek10000 vs axtman,

16 listopada 2013 rok (sobota)

Piko vs axtman, Misiek10000 vs Kawira,

Kawira vs axtman

Kegah vs axtman.

Pojedynki Vetacha i kraviosa zostaną dopisane do rozpiski dopiero w chwili, gdy zostanie zgłoszona jakaś gra, którą odbyli. Gdy nie rozegrają żadnej nikt nic nie zyskuje i nikt nic nie traci w punktach do awansu. Wtedy punkty za ich udział nie będą przyznawane.

UWAGA WAŻNE

Gry rozgrywane w terminie dodatkowym powinny posiadać założone hasło dla osoby wchodzącej do gry. Oczywiście nie dotyczy to obserwatorów. Hasła zostaną przesłane na PW na 2 dni przed planowaną rozgrywką. Takie małe dodatkowe zabezpieczenie. Wink Dlatego proszę o zrobienie porządków w poczcie żeby nie było problemów. Jeżeli przeoczyliśmy jakiś pojedynek lub znajdziecie jakiegoś zonka to proszę o info na forum. Oczywiście gry odbyte i dodane przed wyznaczonym terminem zostaną wykreślone z wykazu powyżej.
Edytowane przez Druid dnia 08-11-2013 21:28
Dingo napisał:

Postaram się ignorować wszelkie możliwości do offtopowej dyskusji, ale może nawet lepiej by w ogóle już nigdy z wami nie wchodzić w dyskusję. Grin (<- pozwoliłem sobie dodać z własnej inwencji Wink)

www.rankinggraczybfw.republika.pl/ranking.html
Guurahk
Jeszcze kilka dni mamy przecież Wink
"Jest niewiele cnót, których Polacy nie posiadają, i niewiele pomyłek, których udało im się uniknąć." - Winston Churchill

AxeFighter
Czy mogą moje mecze zostać przełożone na inny termin? Ma wyjazd w owy weekend. Od dziś do czwartku mogę grać zawsze od 17 do 22.
Edytowane przez AxeFighter dnia 08-11-2013 23:00
Ja zaczynałem jako zwykły, napalony user, pisałem często newsy. Bach! Redaktor! Więc niebywale uradowany, pisałem jeszcze więcej, dodatkowo artykuły. Nie ma co, byłem nadpobudliwy wtedy... A jak zostałem mianowany adminem, to z początku w ogóle nie chciałem nim być! Byłem przestraszony odpowiedzialnością. Bo mnie nie kręciły tytuły, tylko Wesnoth. - Sagez

https://www.youtu...QuObfTx6Cg - link zaktualizowany!

http://wesnoth.com.pl
Druid
AxeFighter napisał/a:
Czy mogą moje mecze zostać przełożone na inny termin? Ma wyjazd w owy weekend.

Owy weekend jest ostatnim na rozgrywki grupowe więc z przełożeniem było by ciężko. Wink Ale zawsze możesz rozegrać jeszcze swoje pojedynki przed wyznaczonymi terminami.
Dingo napisał:

Postaram się ignorować wszelkie możliwości do offtopowej dyskusji, ale może nawet lepiej by w ogóle już nigdy z wami nie wchodzić w dyskusję. Grin (<- pozwoliłem sobie dodać z własnej inwencji Wink)

AxeFighter
Więc mówię do wszystkich którzy nie rozegrali ze mną pojedynku: czekam na wiadomości o terminie meczu. Jeśli nikt nie napisze, to uznam, że zechce zadziałać na czas i zarobić walkowera, przed czym protestuję.
Ja zaczynałem jako zwykły, napalony user, pisałem często newsy. Bach! Redaktor! Więc niebywale uradowany, pisałem jeszcze więcej, dodatkowo artykuły. Nie ma co, byłem nadpobudliwy wtedy... A jak zostałem mianowany adminem, to z początku w ogóle nie chciałem nim być! Byłem przestraszony odpowiedzialnością. Bo mnie nie kręciły tytuły, tylko Wesnoth. - Sagez

Kegah
Dzięki na ja będę na 100% jak oni się nie wstawią to w/o Smile

Druid
Sulik napisał/a:

Konkretnie punkt 3 regulaminu, mecze z Kawirą oraz Przebudzonym. Rozumiem, że brak interwencji ze strony administracji oznacza, że nikt poza mną tego nie zauważył?

Wyjaśniam sprawę punktów z gier turniejowych uwzględnianych w rankingu. Podstawa wyjaśnienia pkt 10 Regulaminu Rankingu Graczy BfW. Punkty turniejowe są uwzględniane w rankingu mimo, że czasem są gry rozgrywane na mapach których nie ma wykazanych w pkt 3 regulaminu rankingu. Turniej rządzi się swoim regulaminem i uwzględnia się w rankingu gry które przeszły selekcję regulaminu turniejowego. Mam nadzieję, że to wyjaśnienie wystarczy. Wink
Edytowane przez Druid dnia 10-11-2013 22:10
Dingo napisał:

Cerber24
Ty nawet do mnie na priv nie napisałes, więc o jakich "usilnych zabiegach" ty mówisz?
Kontakt:
e-mail: cerber2424@gmail.com
[img]imageshack.us/a/img10/6536/00ij.png[/img]

AxeFighter
Ja spamuję skrzynki każdemu, tylko połowa odpowiada. Cerber, kiedy gramy?

Druid
Czarna chmura napisał/a:
Pomimo moich usilnych zabiegów tacy gracze jak Guurahk damian97 , Norbert_xD ,Cerber24 nie stawili się na pojedynek żądam więc walkowera.

Tęsknota za walkowerami Grin spokojnie czas walkowerów jest już blisko. Grin

@Cerber24 za to ja pisałem nawet na Twoje terminy przystawałem wczoraj, dzisiaj a skutek ? Wink
Dingo napisał:

Ariu
Czarna chmura napisał/a:
Do cerbera , Gurhaka norberta i damiana całą sobotę mam wolną więc wtedy możemy zagrać tylko ustalcie godzinę. Cały poniedziałek na was czekałem.

@Czarna chmura czytałeś regulamin turnieju ? Widziałeś rozpiskę gier turniejowych wyznaczonych przez organizatorów ? Od piątku 15 listopada 2013 są już wyznaczone terminy, więc jak chcesz sam jeszcze ustalać to przed tą datą. Na sobotę może być już za późno bo widzę, że w piątek masz 3 gry.

WAŻNE INFORMACJE DLA UCZESTNIKÓW TURNIEJU

W terminach wyznaczonych przez organizatorów (podanych na naszym forum) na głównym serwerz będzie założona jedna gra o nazwie Organizacja Tournament - wesnoth.com.pl. Należy tam wejść jako gracz a nie jako obserwator. Wchodząc przyda się hasło, które otrzyma każdy na PW. Tam będzie czekał sędzia na każdego, kto będzie chciał przystąpić do rozgrywek w terminie dodatkowy. Dlatego przed założeniem gry turniejowej zapraszam do podpisania się na liście obecności właśnie tam. Wink Na tej podstawie będą przyznawane punkty za stawienie się, bądź nie stawienie się (tak zwane walkowery opisane w regulaminie). Czas oczekiwania wynosi 10 minut licząc od wyznaczonej godziny. Na zgłoszenia wyników walk i zapisów gier czekamy do godz. 18:00 w niedzielę 17 listopada 2013 r. Po tej godzinie zaczynamy liczyć punkty w grupach. Jeżeli braknie jakiegoś zgłoszenia wygranej a gracze stawili się w dodatkowym terminie to traktujemy to, że nie chcą, aby gra została ujęta w punktacji i nie doliczymy punktów. Czyli w niedzielę w godzinach wieczornych poznamy pary ćwierćfinałowe. Przypominam, że z każdej grupy wychodzi po 4 graczy. A jeszcze jedno wszystkie rozpoczęte gry należy zakończyć przed dniem 17.11.2013r. , żeby nie było bałaganu.

Informacja dotycząca pojedynków ćwierćfinałowych.

Zwycięzca grupy A gra z graczem, który zajął 4 miejsce w grupie B (para A1 B4)
Zwycięzca grupy B gra z graczem, który zajął 4 miejsce w grupie A (para B1 A4)
Gracz który zajął 2 miejsce w grupie A gra z graczem który zajął 3 miejsce w grupie B (para A2 B3)
Gracz który zajął 2 miejsce w grupie B gra z graczem który zajął 3 miejsce w grupie A (para B2 A3)

Edit:
Czarna chmura napisał/a:
... To jest wasza wina bo unikacie mnie myśląc ze dostaniecie walkowera.

@Czarna chmura ciekawe, czym ich tak nastraszyłeś, że jak twierdzisz muszą się do takiej strategii posuwać? Grin A na poważnie to popatrz, np. na Rene czy sordana chcieć znaczy móc. Masz jeszcze 2 dni na rozegranie piątkowych pojedynków, więc próbuj. Jak się nie uda to zawsze zostaje pojedynek sobotni, ale obawiam się, że wtedy to już będzie dla Ciebie jedynie gra o honor.

Hasła zostały wysłane jak ktoś z graczy, którzy mają wyznaczone pojedynki w terminie dodatkowym ich nie otrzymał to proszę o info prześle ponownie.

Życzę powodzenia.
Edytowane przez AxeFighter dnia 28-11-2014 14:56
Ariu

AxeFighter
Dodam coś na swój temat: jakimś cudem uda mi się być po południu w niedzielę. Czy organizatorzy mogliby przełożyć wszystkie moje zaległe mecze na owy termin? W pozostałe dni nie mogę grać, jestem na wyjeździe. Dodam też, że w niedzielę jest tylko jeden mecz w grupie A Wink Przypomnę jeszcze, ze cały czas staram się nawiązać kontakt z tymi co jeszcze nie zagrałem (damian97, Norbert_xd, Cerber24). Mam dzisiaj czas również pograć, pozdrawiam.
Edytowane przez AxeFighter dnia 13-11-2013 17:20

Guurahk
Kiedy ja się Tobą umawiałem? Nigdy rano nie gram ._. Dzisiaj kończę mecz z AFem, mam nadzieję, że dam rozegrać również kilka innych meczy.
"Jest niewiele cnót, których Polacy nie posiadają, i niewiele pomyłek, których udało im się uniknąć." - Winston Churchill

Druid
Ariu napisał/a:
... planuję powoli rozpisywać pojedynki na termin dodatkowy. Dlatego prośba. Aby nie była to totalna dyktatura podajcie mi, dni i godziny między jakimi dla Was było by to najmniej uciążliwe. Obiecuję mieć to na uwadze....

I to tyle w kwestii dotyczącej zmiany terminów. Jak widać dobre chęci były teraz pozostały jedynie zapisy regulaminowe.
Dingo napisał:

Guurahk
Mam małą prośbę do organizatorów. Moglibyście umieścić terminy dodatkowe w pierwszym poście? Będę zobowiązany Smile

AxeFighter
Druid, czyli nie ma szans na zmianę? To oznacza, że moi przeciwnicy dostaną za darmo 3 punkty. Widać działają na zwłokę, eh... Norbert_xd odpowiedział tylko na pierwszą z moich dwóch wiadomości i napisał "zobaczę", Cerber jest na forum, ale coś serwera unika, a z damianem97 nie wiem co się dzieje. Dla mnie byłoby wybawieniem dać te mecze na niedzielę.

Druid
@Guurahk dla Ciebie wszystko. Jutro pojedynki zostaną zamieszczone również w pierwszym poście. Póki co masz tam link.

@AxeFighter mimo całej sympatii dla Ciebie nie będzie wyjątków. Mam nadzieję że uda Ci się jeszcze jutro coś zagrać. Wiem, że w Twoim wypadku może to zadecydować o ćwierćfinałach ale turniej to turniej. Póki co dodaj mecz z Guru może wystarczy punkcików do awansu.
Dingo napisał:

Przejdź do forum:
Wygenerowano w sekund: 0.59
10,822,454 unikalne wizyty