Witaj Wesnothańczyku
Zobacz temat
 Drukuj temat
TURNIEJ ZAPOMNIANYCH MOCY - rok 2015.
Druid
Nagroda główna.

[img]http://www.rankinggraczybfw.republika.pl/3t/krasnal500.jpg[/img] is not a valid Image.

GRATULACJE dla :
[img]http://www.rankinggraczybfw.republika.pl/3t/1st.gif[/img] is not a valid Image.
Ariu za zajęcie pierwszego miejsca Smile
[img]http://www.rankinggraczybfw.republika.pl/3t/2nd.gif[/img] is not a valid Image.
kdwww za zajęcie drugiego miejsca. Smile
[img]http://www.rankinggraczybfw.republika.pl/3t/3rd.gif[/img] is not a valid Image.
axtman za zajęcie trzeciego miejsca. Smile

-----------------------------------------------------------------
NAGRODY DODATKOWE DLA UCZESTNIKÓW TURNIEJU.
-----------------------------------------------------------------

Nagrodę za rozegranie wszystkich swoich gier turniejowych w postaci "CZARU ZAPOMNIANEJ MOCY" otrzymują :
Ariu,
Bpawel10 ,
pe_em,
Hejnewar,
Sobieski
.
Panowie mam nadzieję, że użyjecie go jedynie "Ku chwale większej frajdy" Wink a nie w celu pogrążenia innego gracza. Cool Ikonki czaru już pojawiły się w tabeli rankingowej.

Punkty chwały zdobyte w turnieju:
Ariu - 6 pkt (1 + 1 + 1 + 3 - za rozgrywki grupowe + awans do ćwierćfinału + awans do półfinału + za zajęcie 1 miejsca)
kdwww - 5 pkt (1 + 1 + 1 + 2 - za rozgrywki grupowe + awans do ćwierćfinału + awans do półfinału + za zajęcie 2 miejsca)
axtman - 4 pkt (1 + 1 + 1 + 1- za rozgrywki grupowe + awans do ćwierćfinału + awans do półfinału + za zajęcie 1 miejsca)
Piko - 3 pkt (1 + 1 + 1 - za rozgrywki grupowe + awans do ćwierćfinału + awans do półfinału)
pawel10 - 2 pkt (1 + 1 - za rozgrywki grupowe + awans do ćwierćfinału)
Sobieski - 2 pkt (1 + 1 - za rozgrywki grupowe + awans do ćwierćfinału)
pe_em - 2 pkt (1 + 1 - za rozgrywki grupowe + awans do ćwierćfinału)
Hejnewar - 2 pkt (1 + 1 - za rozgrywki grupowe + awans do ćwierćfinału)
AxeFighter - 1 pkt (1 - za rozgrywki grupowe)
wrzeszczu - 1 pkt (1 - za rozgrywki grupowe)
Bjorn - 1 pkt (1 - za rozgrywki grupowe)
Szpiczek - 1 pkt (1 - za rozgrywki grupowe)
PiXeL - 1 pkt (1 - za rozgrywki grupowe)
Rene - 1 pkt (1 - za rozgrywki grupowe) Mimo rezygnacji z udziału został spełniony warunek związany z przyznaniem tego punktu.

Gratuluję zdobytych punktów i proszę sprawdźcie czy gdzieś się nie pomyliłem przy ich naliczaniu. Za kilka dni zostaną uwzględnione w rankingu.
@Piko - spoko gra zostanie uwzględniona, chociaż pewnie przez najbliższe pół roku nie będę mógł spokojnie zasnąć przez świadomość takiego naginania regulaminu. Grin Aż tyle minut po czasie, aż tyle .... Grin Może następnym razem się uda. Wink

Na zakończenie chciałbym podziękować wszystkim tym, którzy wspierali mnie podczas organizacji turnieju i stworzyli niesamowitą atmosferę podczas rozgrywek. Wink Forum turnieju jeszcze przez chwilę zostawię dostępne w celu podzielenia się ewentualnymi uwagami.
Edytowane przez Druid dnia 05-06-2015 18:32
Dingo napisał:

Postaram się ignorować wszelkie możliwości do offtopowej dyskusji, ale może nawet lepiej by w ogóle już nigdy z wami nie wchodzić w dyskusję. Grin (<- pozwoliłem sobie dodać z własnej inwencji Wink)

www.rankinggraczybfw.republika.pl/ranking.html
ForPeace
Druidzie, kolejny raz zrobiłeś kawał dobrej roboty przy organizacji turnieju Smile. Myślę, że nawet bez udziału większości doświadczonych graczy turniej można zaliczyć do udanych Smile.

Gratuluję zwycięzcy i pozostałym półfinalistom.

A co do uwag, to jedyna rzecz, która mi się nie spodobała to niesprecyzowanie wszystkich kwestii w regulaminie. Ale i tak nie ma co narzekać, było ogólnie bardzo fajnie.

Pozdrawiam, pe_em
PatatajPatatajPatatajPatatajPatataj

Druid
pe_em napisał/a:
... A co do uwag, to jedyna rzecz, która mi się nie spodobała to niesprecyzowanie wszystkich kwestii w regulaminie. ...

A możesz dokładniej ? Wink
Dingo napisał:

Postaram się ignorować wszelkie możliwości do offtopowej dyskusji, ale może nawet lepiej by w ogóle już nigdy z wami nie wchodzić w dyskusję. Grin (<- pozwoliłem sobie dodać z własnej inwencji Wink)

ForPeace
Choćby timera, dodatku losującego i drabinki turniejowej.

Druid
pe_em napisał/a:
Choćby timera, dodatku losującego i drabinki turniejowej.

Wydaje mi się, że wszystkie te rzeczy są uregulowane w regulaminie w jasny sposób. Wink To może z innej strony, jak Ty byś to widział uregulowane w zapisie (jako punkt regulaminu) ?
Dingo napisał:

ForPeace
Gramy z timerem ustawionym na:
- początkowy limit: 360 s
- zapas: 360 s
- premia tury: 300 s
- premia akcji: 30 s

Bo "sześć minut" może oznaczać różne ustawienia, np.
- początkowy limit: 360 s
- zapas: 360 s
- premia tury: 60 s
- premia akcji: 0

W regulaminie w ogóle nie widziałem wzmianki o tym, że gramy na RBY Classic, tylko, że mapa ma być wybrana losowo. (równie dobrze można zagrać na RBY Adv + Con, etc.). Można dodać, że wybór dodatku losującego należy do graczy.

W regulaminie nie został opisany sposób dobierania graczy do par w fazie pucharowej.

Piszę to tylko po to, żeby wszystko było jasne dla graczy i żeby nie trzeba było dopytywać się organizatora w tych sprawach.

Druid
[img]http://www.rankinggraczybfw.republika.pl/3t/turniej-zm-22-03-2015.jpg[/img] is not a valid Image.

Oficjalnie informuję, że "Turniej Zapomnianych Mocy" został zakończony. Do wzięcia w nim udziału zgłosiło się 14 graczy, którzy w jego trakcie rozegrali 51 gier turniejowych. Oczywiście wszystkie rozegrane pojedynki zostały uwzględnione w Polskim Rankingu Graczy BfW . Podczas rozgrywek już tradycyjnie nie obyło się bez niespodzianek. Dawały one sporo do myślenia i to dzięki nim zrodziło się kilka pomysłów. Jednym z nich jest pomysł na "CZAR ZAPOMNIANEJ MOCY". W skrócie (dla użytkowników serwisu, którzy nie śledzili dyskusji na forum) jego posiadacz zyskuje zdolność "czarowania" podczas tworzeniu grup turniejowych. Uściślając tylko tych, w których będę organizatorem lub jednym z organizatorów. Co do wyników turnieju, najlepszym graczem okazał się Ariu (1 miejsce), który pokonał w rozgrywce finałowej kdwww (2 miejsce). Czyli już wiemy w czyje ręce trafi nagroda główna - gratuluję. Trzecie miejsce wywalczył Axtman. Nagrodę dodatkową za rozegranie wszystkich swoich gier turniejowych w postaci czaru otrzymują : Ariu , Bpawel10 , pe_em, Hejnewar i Sobieski. Informacja z tym związana już pojawiła się przy nickach tych graczy w tabeli rankingu. Panowie liczę że poczarujecie podczas następnego ustalania grup. Podobnie jak w poprzednich turniejach zostaną przyznane punkty chwały. Więcej informacji na ten temat oraz tematy spraw związanych z przebiegu turnieju można znaleźć na forum. Na zakończenie chciałbym podziękować wszystkim tym, którzy wspierali mnie podczas organizacji turnieju i stworzyli niesamowitą atmosferę podczas rozgrywek. Tak oto kończy się podążanie ścieżkami Turnieju Zapomnianych Mocy. Udanego wypoczynku podczas wakacyjnych miesięcy.
Druid

Edit:
@pe_em A to masz na myśli. Bardzo dziękuję za te uwagi. Część na pewno uwzględnię przy następnym turnieju. Wink
Edytowane przez AxeFighter dnia 21-11-2015 15:54
Dingo napisał:

Przejdź do forum:
Wygenerowano w sekund: 0.40
10,821,183 unikalne wizyty