Witaj Wesnothańczyku
Zobacz temat
 Drukuj temat
TURNIEJU POSZUKIWACZA - rok 2013 pierwsza edycja
AxeFighter
AxeFighter kontra Guurahk, zwyciężył AxeFighter
Powtórka: http://chomikuj.p...tulecia.gz
Ostatnich kilka tur tylko się zapisało, bo gra była wczytywana. Guurahk po 30 turach ustąpił, mając za sobą dwa nieudane podejścia do zabicia mojej czarodziejki. Świetna walka, elfy trzymały się mocno przez inwazją orków. Sytuacja po jakimś czasie wyklarowała się tak, że mi prawie złoto nie rosło (miałem mało wiosek), jednak posiadałem kilka 2 poziomów, zaś Guru spamował rębaczami dzięki swojemu ogromnemu dochodowi. Szkoda, że Guurahk nie miał jak do końca go dograć Sad

edit: Pytanko: Nie mogłem tego znaleźć w regulaminie. Jeśli obaj gracze nie stawią się, to jak wpływa to na punktację graczy?
Edytowane przez AxeFighter dnia 14-11-2013 00:39
Ja zaczynałem jako zwykły, napalony user, pisałem często newsy. Bach! Redaktor! Więc niebywale uradowany, pisałem jeszcze więcej, dodatkowo artykuły. Nie ma co, byłem nadpobudliwy wtedy... A jak zostałem mianowany adminem, to z początku w ogóle nie chciałem nim być! Byłem przestraszony odpowiedzialnością. Bo mnie nie kręciły tytuły, tylko Wesnoth. - Sagez

https://www.youtu...QuObfTx6Cg - link zaktualizowany!

http://wesnoth.com.pl
Ariu
AxeFighter napisał/a:
Pytanko: Nie mogłem tego znaleźć w regulaminie. Jeśli obaj gracze nie stawią się, to jak wpływa to na punktację graczy?

Wyjaśnia to pkt 8 regulaminu cytuję tylko cześć dotyczącą tego o co pytasz.

"Punktacja w takim przypadku 3 pkt. dla gracza, który stawił się w wyznaczonym terminie gotowy do rozegrania gry i minus 1 pkt. dla gracza (graczy), którzy nie stawili się na pojedynek."

Czyli jeżeli obaj się nie stawią obu zostanie odjęte po jednym punkcie.
Ariu

AxeFighter
Czyli jeśli działa siła wyższa i nie mam jak zagrać w terminie i informuję o tym, to trzeba traktować mnie jak "olewaczy meczy". Szkoda, naprawdę chciałem tamte mecze zagrać, ale nie mogę, przez co zostanę ukarany. Ech...
Ja zaczynałem jako zwykły, napalony user, pisałem często newsy. Bach! Redaktor! Więc niebywale uradowany, pisałem jeszcze więcej, dodatkowo artykuły. Nie ma co, byłem nadpobudliwy wtedy... A jak zostałem mianowany adminem, to z początku w ogóle nie chciałem nim być! Byłem przestraszony odpowiedzialnością. Bo mnie nie kręciły tytuły, tylko Wesnoth. - Sagez

Ariu
Był czas na udoskonalanie regulaminu i jak masz jakieś propozycje żeby lepiej to zrobić to pisz. Na pewno jak będzie to coś wnosiło w następnym regulaminie turniejowym zostanie uwzględnione. Osobiście liczyłem, że ten punkt regulaminu nie będzie musiał być stosowny, czasu było na tyle. Dodatkowo nie przypominam sobie, aby kiedyś organizatorzy musieli dostosowywać się do graczy. Zwykle to gracze muszą przestrzegać regulaminu, i nie chodzi tutaj o karanie kogokolwiek, ale o przestrzeganie jego zapisów które jasno mówią jak co i kiedy jest punktowane. Sytuacje losowe zawsze były i będą. To kwestia naszego wyboru czy np. gramy pojedynek turniejowy czy idziemy z kumplami na imprezkę. Wink
Ariu

AxeFighter
No nic, reguły to reguły, ale jeśli któryś z moich przeciwników pojawi się na ustalonych meczach, to będzie po prostu nie teges, bo jest oczywistym, ze działają na zwłokę. Do każdego regularnie pisywałem, a i tak mało kto odpisywał. Ariu, to nie jest wyjście na piwo, mam po prostu wyjazd zaplanowany z miesięcznym wyprzedzeniem po prostu Wink.
Edytowane przez AxeFighter dnia 14-11-2013 17:09

Druid
AxeFighter napisał/a:
... mam po prostu wyjazd zaplanowany z miesięcznym wyprzedzeniem po prostu Wink.

Jak z takim wyprzedzeniem było planowane to szkoda, że nie pisałeś o tym jak Ariu pytał. Teraz to już by było faworyzowanie, a staram się żeby tego w turniejach w których mam coś do powiedzenia tego nie było. Wink
Dingo napisał:

Postaram się ignorować wszelkie możliwości do offtopowej dyskusji, ale może nawet lepiej by w ogóle już nigdy z wami nie wchodzić w dyskusję. Grin (<- pozwoliłem sobie dodać z własnej inwencji Wink)

www.rankinggraczybfw.republika.pl/ranking.html
Ariu
GRY WYZNACZONE PRZEZ ORGANIZATORÓW - INFORMACJE Z PRZEBIEGU

(Instrukcja co do sposobu postępowania zamieszczona w pierwszym poście)

15 listopada 2013 roku (piątek)
godzina 15:00
- opiekun Ariu (zakłada grę "weryfikacyjną" i podejmuje decyzje o punktacji)
Obecni : Kawira, Piko, Kegah, Guurahk , Przebudzony.

GRUPA A :
AxeFighter (-1 pkt) vs Norbert_xD (-1 pkt),
Czarna chmura (-1 pkt) vs Cerber24 (-1 pkt),
damian97 (-1 pkt) vs Guurahk (3 pkt),

GRUPA B :
Przebudzony (3 pkt) vs axtman (-1 pkt),
Kawira vs Piko (rozegrano pojedynek),
Misiek10000 (-1 pkt) vs Kegah (3 pkt)

godzina 18:00 - opiekun Druid (zakłada grę "weryfikacyjną" i podejmuje decyzje o punktacji)
Obecni : Kegah, Rene, Sulik, Piko, StagiestTooth.

GRUPA A :
Rene vs Cerber24 (gra została dodana z opóźnieniem - uwzględniona w punktacji),
Czarna chmura (-1 pkt) vs Norbert_xD (-1 pkt),
StagiestTooth (3 pkt) vs damian97 (-1 pkt),

GRUPA B :
Sulik (3 pkt) vs axtman (-1 pkt),
Misiek10000 (-1 pkt) vs Piko (3 pkt),
Kawira (-1 pkt) vs Kegah (3 pkt),

godzina 21:00 - opiekun Druid (zakłada grę "weryfikacyjną" i podejmuje decyzje o punktacji)
Obecni : Sulik, Guurahk, Cerber24, StagiestTooth, Druid. Z nieznacznym opóźnieniem dotarł Piko jednak mecz poddał walkowerem.

GRUPA A :
Druid (3 pkt) vs Norbert_xD (-1 pkt),
AxeFighter (-1 pkt) vs Cerber24 (3 pkt),
Czarna chmura (-1 pkt) vs damian97 (-1 pkt),
StagiestTooth vs Guurahk (rozegrano pojedynek),

GRUPA B :
Sulik (3 pkt) vs Piko (-1 pkt),
Misiek10000 (-1 pkt) vs axtman (-1 pkt),

16 listopada 2013 rok (sobota)
godzina 10:00
- opiekun Ariu (zakłada grę "weryfikacyjną" i podejmuje decyzje o punktacji)
Obecni : Guurahk.

GRUPA A :
Czarna chmura (-1 pkt) vs Guurahk (3 pkt),
StagiestTooth (-1 pkt) vs Norbert_xD (-1 pkt),
Cerber24 (-1 pkt) vs damian97 (-1 pkt)

GRUPA B :
Piko (-1 pkt) vs axtman (-1 pkt),
Misiek10000 (-1 pkt) vs Kawira (-1 pkt)

godzina 15:00 - opiekun Ariu (zakłada grę "weryfikacyjną" i podejmuje decyzje o punktacji)
Obecni : Cerber24.

GRUPA A :
AxeFighter (-1 pkt) vs damian97 (-1 pkt),
StagiestTooth (-1 pkt) vs Cerber24 (-1 pkt)

GRUPA B :
Kawira (-1 pkt) vs axtman (-1 pkt)

godzina 18:00- opiekun Druid (zakłada grę "weryfikacyjną" i podejmuje decyzje o punktacji)
Obecni : Sulik, Guurahk, Cerber24, StagiestTooth, Kegah.

GRUPA A :
Cerber24 vs Guurahk (rozegrano pojedynek),
Norbert_xD (-1 pkt) vs damian97 (-1 pkt)

GRUPA B :
Kegah (3 pkt) vs axtman (-1 pkt)

godzina 21:00 - opiekun Druid (zakłada grę "weryfikacyjną" i podejmuje decyzje o punktacji)
Obecni : Sulik, Guurahk, Cerber24, StagiestTooth, Druid, Kegah.

GRUPA A :
Druid vs Cerber24 (rozegrano pojedynek),
Guurahk (3 pkt) vs Norbert_xD (-1 pkt),

17 listopada 2013 rok (niedziela)
godzina 10:00 - opiekun Druid (zakłada grę "weryfikacyjną" i podejmuje decyzje o punktacji)
Obecni : Cerber24.

GRUPA A :
Norbert_xD (-1 pkt) vs Cerber24 (3 pkt)

ROZLICZANIE GIER Z TERMINU DODATKOWEGO ZOSTAJE ZAKOŃCZONE.

Edytowane przez Druid dnia 17-11-2013 11:42
Ariu

Piko
Powtórka z meczyku z Kawirą.
Mój partner do drugiego meczu nie pojawił się, a mojemu trzeciemu przeciwnikowi oddaję zwycięstwo walkowerem. Na tym bym skończył swoje rozgrywki grupowe, gdyż jutro o godzinie 10 nie mogę się zjawić. Wszystkim którym zostały jeszcze mecze do zagrania życzę powodzenia! Smile

Cerber24
http://www.speedyshare.com/gySjd/2p-Weldyn-Channel-powtorka.gz
Cerber24 vs Rene Wygrał Cerber24
Dzięki za grę.
Kontakt:
e-mail: cerber2424@gmail.com
[img]imageshack.us/a/img10/6536/00ij.png[/img]

Guurahk
http://speedy.sh/...owtorka.gz

Guurahk vs StagiestTooth wygrał Guurahk

Zasługa doboru frakcji Wink
Edytowane przez Guurahk dnia 15-11-2013 23:04
"Jest niewiele cnót, których Polacy nie posiadają, i niewiele pomyłek, których udało im się uniknąć." - Winston Churchill

Cerber24
http://www.speedyshare.com/xVvRq/2p-The-Freelands-powtorka.
Cerber24 vs Guurahk Wygrał Cerber24
Dzięki za grę.
Kontakt:
e-mail: cerber2424@gmail.com
[img]imageshack.us/a/img10/6536/00ij.png[/img]

Druid
Grupa A
Pojedynek Druid - Cerber24 wygrał Druid
link:
http://speedy.sh/...11-2013.gz

Orki kontra szkielety. Tym razem szkielety górą. Dziękuję za grę.

Edit:
Fazę grupową oficjalnie ogłaszam za zakończoną.

Gratuluję ćwierćfinalistom i dziękuję za udział graczom, którym tym razem brakło szczęścia.

Pary ćwierćfinałowe:

Druid - Kegah (para A1B4)
Sulik - Cerber24 (para B1A4)
Rene - sordan (para A2B3)
Przebudzony - Guurahk (para B2A3)

Przypominam ćwierćfinały, półfinały a następnie finały gramy do 2 zwycięstw na mapach: Ruiny Sulli, Pustkowia Wyjących Upiorów, Przeprawa Silverhead, Jezioro Spadającej Gwiazdy, Delta Sablestone - wybrane na przemian przez finalistów. W chwili, gdy będzie konieczne rozegranie trzeciego rozstrzygającego pojedynku mapa powinna zostać wybrana w sposób losowy. 

---------------------------------

Jak widać sporo było gier oddanych walkowerem, ale każdy kto wychodzi z grupy ma taką sama ilość uwzględnionych gier. Co budziło pewne zastrzeżenia przy poprzednim turnieju. Szkoda też, że nie każdy mógł rozegrać swoje pojedynki w wyznaczonych terminach ale turniej rządzi się swoim regulaminem. AF liczę że przy następnym turnieju odbijesz sobie z nawiązką. Wink
Edytowane przez AxeFighter dnia 28-11-2014 14:59
Dingo napisał:

Postaram się ignorować wszelkie możliwości do offtopowej dyskusji, ale może nawet lepiej by w ogóle już nigdy z wami nie wchodzić w dyskusję. Grin (<- pozwoliłem sobie dodać z własnej inwencji Wink)

AxeFighter
Druid, wiedz, że gdybym miał czas, to pewniakiem bym z grupy wyszedł Wink Życzę powodzenia każdemu, w szczególności Guru, odbyłem z nim chyba najlepszy mecz mojego życia. Grin

PS: Jak wam się podoba mój nowy awatarek? Pfft
Edytowane przez AxeFighter dnia 17-11-2013 13:13

Rene
Panowie sędziowie czy nie będzie problemu jeśli za zgodą obydwu graczy mapa zostanie wybrana w sposób losowy (oczywiście z puli na tę fazę turnieju)?
Brak odbioru.

sordan
Rene: ugadujac sie wstepnie z toba na losowa mape mialem na mysli rowniez te mniejsze, ktore byly przeznaczone na faze grupowa. No, ale spoko zrobiymy jak bedzie trzeba i jak bedziesz chcial.

mikiaugust
Zgłaszam się.
Kontakt do mnie:mikiaugust@gmail.com

Rene
sordan: mi to obojętne. Smile Po prostu myślałem, że może być jakiś problem żeby grać na innych mapach niż te, które są przewidziane na tę fazę turnieju.
Brak odbioru.

sordan
Wydaje mi sie, ze nie powinno byc absolutnie zadnego problemu jesli i ty i ja wyrazimy na to zgode. Jest chyba nawet o tym napisane w regulaminie.

Druid
sordan napisał/a:
Wydaje mi sie, ze nie powinno byc absolutnie zadnego problemu jesli i ty i ja wyrazimy na to zgode. Jest chyba nawet o tym napisane w regulaminie.

Ach ta znajomość regulaminu. Grin Niestety mapy wybieramy z podanych na przemian i dopiero w chwili, gdy będzie konieczne rozegranie trzeciego rozstrzygającego pojedynku mapa powinna zostać wybrana w sposób losowy z całej puli. Podpowiem więc, przegrywacie po jedynym pojedynku i wtedy możecie grać na losowej rozstrzygający. Regulamin to regulamin. No chyba, że mi sordan pokaże ten zapis o którym wspomina. Grin

@mikiaugust no trochę się spóźniłeś, bo to już ćwierćfinały ale może następnym razem. Wink
Dingo napisał:

sordan
chyba, że obaj gracze wyrażą zgodę na grę z innymi ustawieniami.
Najwyrazniej piszac `gre z innymi ustawieniami` miales na mysli `gre z innym timerem niz 360s`.

Na ladderze glownym tez jest regulamin, ale jak oboje gracze zaakceptuja jakakolwiek zmiane wtedy jest dalej ok i nie chodzi tylko o timer.

Mowisz regulamin to regulamin? Z tego co dobrze pamietam bodajze Przebudzony i Sulik grali na mapie, ktora nie byla w zestawie map przeznaczonych w fazie grupowej, a nikt nie mial do tego pretensji, a tym bardziej ja. Skoro oboje zaakceptowali taka mape, to w czym problem?
Edytowane przez sordan dnia 17-11-2013 21:53

Przejdź do forum:
Wygenerowano w sekund: 0.26
10,821,759 unikalne wizyty