Witaj Wesnothańczyku
Zobacz temat
 Drukuj temat
O Wszystkim i o Niczym
Sulik
Po 2 miesiącach śpię już regularnie 6,5 h dziennie. Przy 7 h się wysypiałem, teraz trudno mi wstawać. Możliwe, że to dlatego, że budzę się w fazie głębokiego snu. Jak zejdę do 6 h i trochę tak pożyję, to wypowiem się, czy ta zmiana się sprawdziła.

Obecnie polecam 2 książki:

Ursula Degen "Sztuka nawiązywania pierwszego kontaktu". Przyda się nieśmiałym w rozmowach. Książka porusza o problematyce nawiązywania rozmowy, a także konsekwencjach nieśmiałości.

Mathias Nollke "Szermierka słowna". Tutaj mamy rady, techniki i przykłady, jak być w rozmowie pewnym siebie i asertywnym. Można się dowiedzieć co robić, gdy ktoś robi sobie z nas żarty, drwi z nas, próbuje upokorzyć, szydzić, jest na nas wściekły itp. Dzięki temu po takiej sytuacji nie będziecie się czuć jak ofiara, która nie potrafiła odpowiednio zareagować.

Ostatnio jeśli chodzi o gry, poświeciłem czas na stary tytuł wydany przez Square Enix "Front Mission" na SNES'a. Kiedyś próbowałem w to zagrać i żałuję, że wtedy nie poświęciłem jej więcej czasu. Gra zrobiła na mnie ogromne wrażenie. Fabuła jest świetna i jak przystało na porządną historię, o co w niej chodzi zaczynamy rozumieć dopiero w połowie gry. Oprawa dźwiękowa jest świetna, zbieranie towarzyszy broni, rozwój postaci, ulepszanie wanzerów itp. Polecam kazdemu kto lubi gry taktyczne/wojenne. (zalecam zagrać w wersję na SNES z angielskim lub polskim tłumaczeniem)

Aureliusz777
Siema, wiem że dawno mnie nie było, ale mam pytanie: komuś z was udało się ogarnąć działającą wersje mobilną BfW?
„Na współczesnej wojnie… giniesz jak pies, bez szczególnego powodu.”
Ernest Hemingway

Deidara
Wersja mobilna to znaczy...? Sam się na tym nie znam, więc Ci nie odpowiem.
„Zniszczmy doszczętnie ten żałosny świat i przejdźmy do kolejnego.”
~ Chara

ForPeace
Masz na myśli wersję na Androida? Tak, mam na tablecie i ogarniam ją.Wink Jedyne co mi przeszkadza, to złe odczytywanie znaków z klawiatury (czasami). Jeśli chodzi o kursor, to cały ekran działa jak touchpad, czyli przesuwamy kursor, ale tak, jak gdyby był to zwykły ekran dotykowy, tylko jak w laptopie.

Osobiście preferuję wersję na komputer, bo jest wygodniejsza Smile

PS. To bardziej pasowałoby do ogólnej dyskusji, niż tu.
Mój ladderowy profil

"10 lat mówisz? Jak ja mówię że gram 10 lat to przychodzą ludzie i mówią że grali 15 i nic się nie znam na tej grze bo nie grałem jak PRAWDZIWI prosi grali. xD" ~Hejnewar

Aureliusz777
Też pobrałem i ogarniam Grin Ale strasznie dużo miejsca bierze...
„Na współczesnej wojnie… giniesz jak pies, bez szczególnego powodu.”
Ernest Hemingway

Deidara
Możecie posądzić mnie o reklamę, jeśli chcecie Grin
Dużo osób zainteresowanych tematyką fantasy zna się na sesjach rpg. Ogólnie w internecie jest mało miejsc, gdzie można by zagrać w przyzwoitą sesję z kilkoma graczami. I tutaj chciałbym polecić wam pewien serwis: ssrpg.pl
Sam jestem tam od niedawna moderatorem i jeśli ktoś zetknął się z tym forum, to chcę poinformować o obecnych zmianach, jakie tam zachodzą. Całkowicie zostały wykluczone nieaktywne sesje, a rozpoczęcie jakiejś rozgrywki bądź zostanie Mistrzem Gry stało się naprawdę proste.
Trochę taka reklama, ale wiem, że wiele osób stąd naprawdę zna się na sesjach i chętnie by zagrała w coś porządnego, więc zapraszam.

PS. Sobieski, jak pokonasz mnie w jakiejś sesji, wtedy zgodzę się na rewanż Shock
„Zniszczmy doszczętnie ten żałosny świat i przejdźmy do kolejnego.”
~ Chara

Przejdź do forum:
Wygenerowano w sekund: 0.12
10,821,513 unikalne wizyty