1.5 Alfa?? Wtf niemożliwe. Chyba że znalazłeś sposób na podróże w czasie, bo obecnie jest wersja 0.2.3 Alfa Z tymi jednostkami to wiem, ale pierwotnie plan był taki żeby kolejno wszystkie je edytować/ zmienić. Na razie w wersji serwerowej największą różnicą są Nomad ale dodam że cały czas pracuję nad kolejną frakcją.
Okej, tu tez się nieco wypowiem:
* Grafiki są naprawdę bardzo ładne i dopracowane. Jest to ogromny plus ery, podchodzą trochę pod dzieła doofusa-01,
* Era nie posiada opisu w menu nowej gry. Przydałoby się go dodać,
* Inner fire to bardzo ciekawa zdolność. Posta i skuteczna,
* Diver wydaje mi się deczko za słaby. Fajnie jest nim patrolować wodę, ale w walce nie ma z niego większego pożytku. Dodałbym mu kilka hp i 1 punkt obrażeń,
Flame acolyte i całe drzewko jego ma super grafikę, jednak brakuje na niej jednego szczegółu: miecz nie płonie,
* Soldier jest chyba troszeczkę za silny. Ma on atak jak Bojownik, zdrowia jak Ork i typ ruchu jak Włócznik. I jeszcze strzela. Osobiście zabrałbym mu jeden punkt z obrażeń strzelbą i kilka hp.
Podsumuwując, dodatek prezentuje się bardzo ciekawie, choć ma kilka naprawdę drobnych usterek. Z chęcią zobaczę kolejne frakcje w twoim wykonaniu. Jest naprawdę OK. Edytowane przez AxeFighter dnia 20-05-2015 14:41
Ja zaczynałem jako zwykły, napalony user, pisałem często newsy. Bach! Redaktor! Więc niebywale uradowany, pisałem jeszcze więcej, dodatkowo artykuły. Nie ma co, byłem nadpobudliwy wtedy... A jak zostałem mianowany adminem, to z początku w ogóle nie chciałem nim być! Byłem przestraszony odpowiedzialnością. Bo mnie nie kręciły tytuły, tylko Wesnoth.- Sagez
Tak jak można się zorientować na międzynarodowym forum wesnotha, od pewnego czasu zmieniłem nieco tor rozwoju mojego moda a raczej powróciłem do oryginalnego projektu. Nomad zostało odsunięte na bok ale nadal można nimi zagrać przeciwko frakcji domyślnej. Natomiast póki co mamy wersję 0.4 alpha zawierającą zmienioną frakcję krasnoludów oraz lojalistów. Ci ostatni zostali również przemianowani na Kingdom (Królestwo). Zmian w nazewnictwie spodziewajcie się również wśród krasnali. Wyczekujcie też dalszych zmian we frakcjach domyślnych, po czym wezmę się za grafiki. Może nie wszystkie i nie od podstaw, ale niektóre (większość?) na pewno. No i pozostaje jeszcze kwestia opisów. Mały natłok roboty się robi ^^
PS: oczywiście dziękuję wszystkim którzy się udzielają, Axe dzięki za uwagi. Jeśli (albo kiedy) powrócę do Nomad, na pewno o tym nie zapomnę.
Edytowane przez Warlord dnia 25-05-2015 11:06