Witaj Wesnothańczyku
Zobacz temat
 Drukuj temat
Co nam przeszkadza?
medalikarz
Adris powolne dochodzenie jednostek i najlepiej jeszcze jak ich kolejne rekrutacje zależą od decyzji podjętych na polu walki to sama śmietanka dobrego scenariuszaWink.

Zastanawiające jest dlaczego ogra dodali w wieku bohaterów na 2 poziomie do rekrutacji? To wam nie przeszkadza Pfft?

ygbut
w ogóle ogr powinien być do Ludów Północy, bo ogr z lojalistami ma tyle wspólnego, że są praworządni (i czy to wam nie przeszkadza? ogr zabija ludzi i jest rządny prawa)

KubaRycerz
Mnie denerwuje to, że np. mam trzech wrogów i oni rekrutują 2 poziome jednostki a ja same 1 poziome.
Oczywiście mogę przywołać jednostki, ale nie będzie ich tak dużo.

medalikarz
Wiesz to jest bardzo fajne bo oni za Ciebie mają 8 expa, Ty za nich 16 Wink wystarczy defensywna gra na początku i systematyczne posunięcia do przodu.
W ostateczności zagraj na niższym poziomie trudności.
TeamSpeak3:Qfer.net (szukaj: Medalikarz)

KubaRycerz
Tak, ale ich jest trzech i to 2 lvl. Więc duża przewaga liczebna i jakościowa. No chybą ze ty masz duży zamek (taki jak Weldyn) to wtedy się utrzymasz. A w innych okolicznościach jest trudno. Poza tym mówiłem ogólnie bo przeszedłem już całe BfW Wink

medalikarz
To czas zabrać się za dodatki i przejść na najwyższych poziomach trudności stare;p albo cofnąć się do wersji jakiejś wcześniejszej Wink tam często są inne dodatki które w 1.8 nie występują już.
TeamSpeak3:Qfer.net (szukaj: Medalikarz)

Cichy
Ja zaś lubię takie misje jakich nie lubi KubaRycerz. Zaś najbardziej mnie irytuje to że nie ma kampanii w której grasz głównie smokami! Tym bardziej sądziłem że w wersji BfW która ostatnio wyszła naprawią ten błąd. A według mnie kampania którą dodali jest denna
Na głowie kwietny ma wianek
W ręku zielony badylek
A przed nią bieży baranek
A nad nią lata motylek

Kanapka
Napisz własną.

O ile wiem, Odrodzenie Północy pozwala kontrolować smoki.

Cichy
Prawda taka że własnej kampanii nie napiszę bo nie umie. Ale czepiać się będę. Wiem że w Odrodzeniu Północy są Smoki, problem w tym że w tej kampanii nie zaczynasz smokami i nie są one główną rasą w tej kampanii.
W ręku zielony badylek
A nad nią lata motylek

Kanapka
Sa smocze kampanie - Flight to Freedom, Brave Wings i Children of Dragons. Do pobrania z add-on.
(Właśnie sobie przypomniałem o nich. Możliwe, że jest więcej, ale FtF i BW są najbardziej popularne)

kalfat
Flight to freedom Bardzo fajna kampania. Polecam.
D Y E D M Λ G E N T Λ

Cichy
Wiem Flight to Freedom przeszedłem ale jestem na tyle wybredny że mogli by spolszczyć, i dać do oficjalnych kampanii1
W ręku zielony badylek
A nad nią lata motylek

Aureliusz777
Cichy...To ją spolszcz a potem zagadaj na wesnoth.org.Uwierz mi ,ze tłumaczenie kampanii to nie jest nic prostego...
„Na współczesnej wojnie… giniesz jak pies, bez szczególnego powodu.”
Ernest Hemingway

Axtman
Ej no co jak Kazachstan chce grać to niech gra.
kontakt:
axtman5@o2.pl

Cichy
Ja tam mówię tylko że zamiast tej kampanii z Delfadorem, wolałbym na przykład spolszczone flight to Freedom. Bo Wspomnienia Delfadora to kolejna kampania która żadnych innowacji nie wprowadza. A że przetłumaczyć trudno to wiem, ale łatwiej niż stworzyć nową kampanie. Więc zamiast tworzyć tej z Delfadorem mogliby po prostu przetłumaczyć jakąś dobrą kampanie ze Smokami.
W ręku zielony badylek
A nad nią lata motylek

Aureliusz777
Grałem w te kampanię nim byłą przetłumaczona.Znajdowała się na serwerze dodatków i została stworzona przez gracza.
„Na współczesnej wojnie… giniesz jak pies, bez szczególnego powodu.”
Ernest Hemingway

Kanapka
Twórca Młotu Thurusgana (chyba) napisał poradnik do tworzenia kampanii, i tam wspomniał, że on swoją kampanię pisał jakiś miesiąc. Jak to się ma do tłumaczenia kampanii na 20+ języków?

Cichy
Aureliusz777 napisał/a:
Grałem w te kampanię nim byłą przetłumaczona.Znajdowała się na serwerze dodatków i została stworzona przez gracza.

A to zwracam honor. Ale i tak wolałbym gdyby przetłumaczyli zamiast tego Flight to Freedom, ale cóż ja się nie ma co się lubi... to się lubi co się ma.
W ręku zielony badylek
A nad nią lata motylek

Heedal
Aureliusz777 napisał/a:

Pamiętam, też w nią grałem.
www.wesnoth.com.pl/img/syg3.jpg
Twórca Ery Po Upadku (Prace wstrzymane)
Twórca linii nanokombinezonu

Saurians forever!
Nick na Steam/Uplay/Origin: Heedal

Rusty Polok
Mnie wnerwia w kampaniach to że nieważne gdzie są krasnoludy jako sojusznik lub przeciwnik to zawsze muszą być trolle. Ludzie to sie robi nurzące

Przejdź do forum:
Wygenerowano w sekund: 0.48
10,882,199 unikalne wizyty