|
MIĘDZYNARODOWY TURNIEJ "THE BATTLE FOR WESNOTH" - POLSKA EDYCJA 2017 ROK
|
| sordan |
Dodany dnia 01-02-2017 22:02
|

Adept

Data rejestracji: 27/08/2009 14:23
|
pe_em: dzieki wielkie za odpowiedz. W takim razie jak sie mapa nie wczyta to szybki reload i po sprawie. Co do mirrorow to tez nie ma problemu zrobic re, przewaznie w 2-3 tury juz wszystko wiadomo.
Odnosnie map osobiscie jestem tylko i wylacznie za klasycznymi mapami, czyli te co sa teraz bez wdrazania absolutnie zadnych nowszych map. Pytalem tylko o te duze mapy, bo one chyba nie maja byc w rozgrywkach grupowych, ale tego nie wiem na pewno moze Druid wprowadzil zapgrejdowane zasady , dlatego pytalem. To juz on zarzadzi, czy tak ma byc czy jest to do zmiany z tymi duzymi mapami w dodatku, ktory losuje rozgrywki grupowe.
Edytowane przez sordan dnia 01-02-2017 22:04
|
| |
|
|
| Druid |
Dodany dnia 02-02-2017 00:07
|

Opiekun

Data rejestracji: 11/10/2009 10:59
|
@Legolas_PL czytałeś to "Aby uniknąć zakładania nowych kont, przy zapisie ..." W takim przypadku biorę stan na dzień, w którym rozpoczęły się zapisy, więc tak jak ci pisałem na pw lista rezerwowa. Wiem trochę podziałeś 16 gier ladder w jeden dzień robi wrażeni. Nie wiedziałem, że to możliwe, jak będzie chwilka poszukam ich na serwerku z ciekawości jak to wyglądało. Mam tylko nadzieję że nie kombinowałeś ? 
sordan napisał(a):
.... Odnosnie map osobiscie jestem tylko i wylacznie za klasycznymi mapami, czyli te co sa teraz bez wdrazania absolutnie zadnych nowszych map. Pytalem tylko o te duze mapy, bo one chyba nie maja byc w rozgrywkach grupowych, ale tego nie wiem na pewno moze Druid wprowadzil zapgrejdowane zasady  , dlatego pytalem. To juz on zarzadzi, czy tak ma byc czy jest to do zmiany z tymi duzymi mapami w dodatku, ktory losuje rozgrywki grupowe.
Jeszcze raz dzięki brakowało mi tej dociekliwości. Widzę, że pe_em już wiele fachowo wyjaśnił. Co do map przy grach grupowych, tym razem nie robiłem ograniczeń. Nie ma w turnieju początkujących graczy (z myślą o których dawniej dawałem „proste” mapy), więc od początku można korzystać z pełnej puli. Jak zauważyłeś dałem tam tylko stare klasyczne sprawdzone we wcześniejszych turniejach. Jednak po dzisiejszych testach zaczynam mieć wątpliwości i zaczynam się zastanawiać nad pewnymi zmianami.
Liczę na rady, które mapy by dodać aby uatrakcyjnić turniej, a które usunąć. Wiele tutaj zależy od pe_ma.
Dingo napisał:
Postaram się ignorować wszelkie możliwości do offtopowej dyskusji, ale może nawet lepiej by w ogóle już nigdy z wami nie wchodzić w dyskusję.  (<- pozwoliłem sobie dodać z własnej inwencji  )
|
| |
|
|
| craken1 |
Dodany dnia 02-02-2017 10:24
|

Adept

Data rejestracji: 05/08/2016 19:33
|
Druid śmiało możesz dopisać do listy map mapy: ruphus isle i swamp of dread ( zgadzam sie z peemem i również lubię), kosmetyczny mirror mate (na brak obsów nikt nie będzie narzekał) może być, bardziej praktyczny plan your advancement - jak najbardziej łapka w górę. Mapy ,,pomyłki,, na których (jeśli przejdę selekcję ) sobie ze mną nie pogracie to: cytadela (jedno wielkie głupie zamczysko), garnizon (1 skirmish starcza aby zablokować rekrutację na całym skrzydle), no i w końcu delta ( tu już nawet nie chodzi o matchup smoki vs nieumarli bo to wiadomo, w dwóch zdaniach: cienkie manewrowanie, a smoki = nieloty..Gram na wersji 1.12.6 i zachęcam Ciebie Druid abyś sprecyzował to w 2 pkt regulaminu, ponieważ niedoskonałe paczki sandbox są kapryśne na niezgodność wersji gry (przynajmniej mi się tak wydaje) Coś podejrzewam, że z jakiejkolwiek paczki map będziecie (będziemy ) korzystać to i tak to będzie działało na zasadzie ,,losowajki,, (tak jak było na turnieju Horusa, w taki sposób pozbyliśmy się bugów errorów ect) Dwa słowa dla Sordana: jest na serwie spora ilość graczy co na chleb-pep jeszcze nazywają i szurają w bonobowo-horusowskie mapy, a taki duży i dobry gracz jak Ty sobie z tym nie poradzi? no bez jaj. |
| |
|
|
| sordan |
Dodany dnia 02-02-2017 11:49
|

Adept

|
craken1 napisał(a):
Dwa słowa dla Sordana: jest na serwie spora ilość graczy co na chleb-pep jeszcze nazywają i szurają w bonobowo-horusowskie mapy, a taki duży  i dobry gracz jak Ty sobie z tym nie poradzi?  no bez jaj.
Nie przekonales mnie w ogole Gralem we wszystkich turniejach Druida i zawsze gralismy tylko na mapach klasycznych i zawsze turniej byl bardzo udany. Teraz wprowadzajac nowe (nie zawsze tak dobrze zbalansowane mapy jak te klasyczne, ktore sa akurat hiper dobrze zbalansowane) moze juz nie byc tak bardzo udanie. |
| |
|
|
| sordan |
Dodany dnia 02-02-2017 12:20
|

Adept

|
Druid: wysylales prywatne wiadomosci w sprawie turnieju do takich ludzi jak: Poliuks, Janitor, tbal, Rene, Codename, Przebudzony? Jak nie to dzialaj Ci ludzie pewnie odwiedzaja www.wesnoth.com.pl podobnie jak ja, czyli 1-2 razy na 3 lata, a byc moze byliby zainteresowani turniejem i tym samym mocno by podniesli poziom turnieju. |
| |
|
|
| Druid |
Dodany dnia 02-02-2017 20:28
|

Opiekun

|
sordan napisał(a):
Druid: wysylales prywatne wiadomosci w sprawie turnieju do takich ludzi jak: Poliuks, Janitor, tbal, Rene, Codename, Przebudzony? ...
A jak myślisz ? Uwaga podpowiadam, do większości z wymienionych. Jak masz namiary na tbala to podeślij, nie ma tutaj konta założonego. Od razu (tak na zapas ) dodam, że Dauntless jeszcze nie odpisał a Bonobo się zastanawia - różnica czasu go trochę odstrasza.
W sprawie map poczekamy do niedzieli, może coś jeszcze się wykluje. Zgłoszone postaram się przetestować. 
Edycja 05.02.2017 r. (niedziela)
Do map turniejowych (w tym do pkt. 9 regulaminu) dochodzą kolejne dwie mapy tj. "Cytadela Arcanclave" i "Garnizon Tysiąca Żądeł" - zaproponowane przez pe_em. Obie są dostępne z automatu po instalacji gry, co po testach było głównym argumentem za ich uwzględnieniem. Map z dodatku Sandbox tym razem nie będzie w turnieju.
Edytowane przez Druid dnia 05-02-2017 18:29
Dingo napisał:
Postaram się ignorować wszelkie możliwości do offtopowej dyskusji, ale może nawet lepiej by w ogóle już nigdy z wami nie wchodzić w dyskusję.  (<- pozwoliłem sobie dodać z własnej inwencji  )
|
| |
|
|
| bpawel10 |
Dodany dnia 06-02-2017 14:49
|

Przybysz

Data rejestracji: 18/08/2014 14:00
|
Zgłaszam chęć wzięcia udziału w turnieju.
Nick: bpawel10
Narodowość: Polska |
| |
|
|
| Druid |
Dodany dnia 06-02-2017 21:18
|

Opiekun

|
bpawel10 napisał(a):
Zgłaszam chęć wzięcia udziału w turnieju...
Po pierwsze gratuluję 1 miejsca w turnieju drużynowym, po drugie zapisuję na pozycji nr 16 do turnieju indywidualnego. Dobrej zabawy.  |
| |
|
|
| sordan |
Dodany dnia 08-02-2017 13:37
|

Adept

|
Zgłaszam chęć udziału.
Nick na ladder: sordan
Narodowość: Irlandia |
| |
|
|
| Sulik |
Dodany dnia 08-02-2017 13:55
|

Poszukiwacz Przygód

Data rejestracji: 07/08/2010 23:01
|
sordan napisał(a):
Zgłaszam chęć udziału.
Narodowość: Irlandia
Hahahaha!
Wybacz sordan. Nie wiedziałem, że jesteś irlandczykiem.
Edytowane przez Sulik dnia 08-02-2017 13:55
|
| |
|
|
| Ariu |
Dodany dnia 08-02-2017 14:24
|

Poszukiwacz Przygód

Data rejestracji: 23/02/2011 21:55
|
sordan napisał(a):
Zgłaszam chęć udziału.
Przez te narodowość tyle zwlekał. Miło Cię widzieć w turnieju „Irlandczyku z wyboru”.
Ariu
|
| |
|
|
| sordan |
Dodany dnia 08-02-2017 14:33
|

Adept

|
Sulik napisał(a):
sordan napisał(a):
Zgłaszam chęć udziału.
Narodowość: Irlandia
Hahahaha!
Wybacz sordan. Nie wiedziałem, że jesteś irlandczykiem.
Nie wiem co w tym smiesznego, ale skoro Cie to, az tak rozbawilo to bardzo sie ciesze i jestem z Toba 
W Irlandii mieszkam od 12 lat i mam podwojne obywatelstwo. Corka moja natomiast jest tylko Irlandka i nie ma polskiego obywatelstwa w ogole. Dopiero co kupilem mieszkanie w Dublinie i zostaje tu juz do usranej smierci wiec skoro Druid nie sprecyzowal dokladnie o co chodzi z narodowoscia (nigdzie nie jest napisane, ze mamy podac kraj narodzin ) to jako czlowiek z podwojnym paszportem w turnieju zapragnalem tym razem reprezentowac barwy zielone  |
| |
|
|
| jurijuice |
Dodany dnia 08-02-2017 16:45
|

Czeladnik

Data rejestracji: 10/02/2011 09:58
|
O ile przejdę selekcję to też pragnę spróbować swych sił w turnieju 
ladder nick: jurijuice
narodowość: PL
Czy organizator dopuszcza stworzenie 3-4 grup zamiast 2 w początkowej fazie rozgrywek? |
| |
|
|
| sordan |
Dodany dnia 08-02-2017 17:10
|

Adept

|
jurijuice napisał(a):
Czy organizator dopuszcza stworzenie 3-4 grup zamiast 2 w początkowej fazie rozgrywek?
Podoba mi sie pomysl z 3-4 grupami. |
| |
|
|
| Druid |
Dodany dnia 08-02-2017 19:22
|

Opiekun

|
sordan napisał(a):
... Narodowość: Irlandia
Sankcje za wprowadzanie organizatora w błąd ? Nie w tym przypadku (mimo, że na ladder ciągle Poland). Z sordanem znamy się już chwilę i wiem, że może reprezentować zarówno Polskę jak i Irlandię – kwestia tego, które barwy do niego bardziej przemawiają. Dla mnie sprawa jasna pozycja nr 17. sordan- Ireland.
@jurijuice Witaj. Staż + 74 gry ladder, to aż nadto by wejść na listę uczestników - pozycja nr 18. 
Co do grup to się będę nad tym zastanawiał po zakończeniu zapisów. Dwie grupy planowałem przy 20 uczestnikach, a już wiem, że liczba przekroczy te ilość. W związku z tym dochodzą kolejne nagrody. Jakie ? Potrzymam Was jeszcze trochę w niepewności.
Dingo napisał:
|
| |
|
|
| kalfat |
Dodany dnia 08-02-2017 20:35
|

Poszukiwacz Przygód

Data rejestracji: 05/02/2010 13:55
|
Ja również chętnie bym zagrał. Nie wiem jak to wypada z moją aktywnością bo na Polskim ladderze jestem uśpiony od kilku lat a na międzynarodowym nie zagrałem ani jednej gry. 
Ladder Nick: kalfat
Narodowość: Polska
D Y E D M Λ G E N T Λ
|
| |
|
|
| Druid |
Dodany dnia 08-02-2017 22:02
|

Opiekun

|
kalfat napisał(a):
Ja również chętnie bym zagrał. Nie wiem jak to wypada z moją aktywnością bo na Polskim ladderze jestem uśpiony od kilku lat a na międzynarodowym nie zagrałem ani jednej gry.  ...
kalfat oczywiście czytałeś "zmierzająca w kierunku eliminowania tych, którzy nie kończą gier turniejowych i oddają gry walkowerem" ? Ja pamiętam takie pewne zdarzenie z przed kilku latek - "TURNIEJ KU PAMIĘCI O PRASTARYCH ZASŁUGACH" grupa D i wszystkie rozegrane gry. Jak do tego dodać staż od 2010 roku, to 5 gier do POLSKIEGO RANKINGU GRACZY BfW jest jedynie wisienką na torcie. Jest mi niezwykle przyjemnie dopisać Ciebie do listy uczestników - pozycja nr 19. Powodzenia.
Edytowane przez Druid dnia 08-02-2017 22:05
Dingo napisał:
|
| |
|
|
| kalfat |
Dodany dnia 09-02-2017 00:52
|

Poszukiwacz Przygód

Data rejestracji: 05/02/2010 13:55
|
Jeny to aż 7 lat będzie a ja dalej gram tak samo . Pamiętam wtedy Rene nagrywał gry na youtube. Tym razem ja będę streamował swoje gry na twitchu. W takim razie powodzenia wszystkim.
D Y E D M Λ G E N T Λ
|
| |
|
|
| Caritas |
Dodany dnia 09-02-2017 09:46
|

Początkujący

Data rejestracji: 31/08/2015 19:51
|
Ja się podpisuje przy krytycznych opiniach odnośnie sablestone delta. Ta mapa jest niegrywalna przy UD v Drake. Ale od fallenstar lake się odczepcie bo jest fajna  |
| |
|
|
| craken1 |
Dodany dnia 09-02-2017 11:06
|

Adept

Data rejestracji: 05/08/2016 19:33
|
Zgłaszam chęć udziału w turnieju. Kraj Polska, ladder nick i serwerowy - craken.
-,, W miarę starzenia się mężczyznom rośnie broda, a kobietom język,, - Pierre Beaumarchais.
|
| |
|