Witaj Wesnothańczyku
Zobacz temat
 Drukuj temat
MIĘDZYNARODOWY TURNIEJ "THE BATTLE FOR WESNOTH" - POLSKA EDYCJA 2017 ROK
sordan
pe_em: dzieki wielkie za odpowiedz. W takim razie jak sie mapa nie wczyta to szybki reload i po sprawie. Co do mirrorow to tez nie ma problemu zrobic re, przewaznie w 2-3 tury juz wszystko wiadomo.

Odnosnie map osobiscie jestem tylko i wylacznie za klasycznymi mapami, czyli te co sa teraz bez wdrazania absolutnie zadnych nowszych map. Pytalem tylko o te duze mapy, bo one chyba nie maja byc w rozgrywkach grupowych, ale tego nie wiem na pewno moze Druid wprowadzil zapgrejdowane zasady Smile, dlatego pytalem. To juz on zarzadzi, czy tak ma byc czy jest to do zmiany z tymi duzymi mapami w dodatku, ktory losuje rozgrywki grupowe.
Edytowane przez sordan dnia 01-02-2017 22:04

Druid
@Legolas_PL czytałeś to "Aby uniknąć zakładania nowych kont, przy zapisie ..." W takim przypadku biorę stan na dzień, w którym rozpoczęły się zapisy, więc tak jak ci pisałem na pw lista rezerwowa. Wiem trochę podziałeś 16 gier ladder w jeden dzień robi wrażeni. Nie wiedziałem, że to możliwe, Grin jak będzie chwilka poszukam ich na serwerku z ciekawości jak to wyglądało. Mam tylko nadzieję że nie kombinowałeś ? Cool

sordan napisał(a):
.... Odnosnie map osobiscie jestem tylko i wylacznie za klasycznymi mapami, czyli te co sa teraz bez wdrazania absolutnie zadnych nowszych map. Pytalem tylko o te duze mapy, bo one chyba nie maja byc w rozgrywkach grupowych, ale tego nie wiem na pewno moze Druid wprowadzil zapgrejdowane zasady Smile, dlatego pytalem. To juz on zarzadzi, czy tak ma byc czy jest to do zmiany z tymi duzymi mapami w dodatku, ktory losuje rozgrywki grupowe.

Jeszcze raz dzięki brakowało mi tej dociekliwości. Grin Widzę, że pe_em już wiele fachowo wyjaśnił. Co do map przy grach grupowych, tym razem nie robiłem ograniczeń. Nie ma w turnieju początkujących graczy (z myślą o których dawniej dawałem „proste” mapy), więc od początku można korzystać z pełnej puli. Jak zauważyłeś dałem tam tylko stare klasyczne sprawdzone we wcześniejszych turniejach. Jednak po dzisiejszych testach zaczynam mieć wątpliwości i zaczynam się zastanawiać nad pewnymi zmianami.

Liczę na rady, które mapy by dodać aby uatrakcyjnić turniej, a które usunąć. Wiele tutaj zależy od pe_ma. Wink
Dingo napisał:

Postaram się ignorować wszelkie możliwości do offtopowej dyskusji, ale może nawet lepiej by w ogóle już nigdy z wami nie wchodzić w dyskusję. Grin (<- pozwoliłem sobie dodać z własnej inwencji Wink)

www.rankinggraczybfw.republika.pl/ranking.html
craken1
Druid śmiało możesz dopisać do listy map mapy: ruphus isle i swamp of dread ( zgadzam sie z peemem i również lubię), kosmetyczny mirror mate (na brak obsów nikt nie będzie narzekał) może być, bardziej praktyczny plan your advancement - jak najbardziej łapka w górę. Mapy ,,pomyłki,, na których (jeśli przejdę selekcję Wink ) sobie ze mną nie pogracie to: cytadela (jedno wielkie głupie zamczysko), garnizon (1 skirmish starcza aby zablokować rekrutację na całym skrzydle), no i w końcu delta ( tu już nawet nie chodzi o matchup smoki vs nieumarli bo to wiadomo, w dwóch zdaniach: cienkie manewrowanie, a smoki = nieloty..Gram na wersji 1.12.6 i zachęcam Ciebie Druid abyś sprecyzował to w 2 pkt regulaminu, ponieważ niedoskonałe paczki sandbox są kapryśne na niezgodność wersji gry (przynajmniej mi się tak wydaje) Coś podejrzewam, że z jakiejkolwiek paczki map będziecie (będziemy Wink ) korzystać to i tak to będzie działało na zasadzie ,,losowajki,, (tak jak było na turnieju Horusa, w taki sposób pozbyliśmy się bugów errorów ect) Dwa słowa dla Sordana: jest na serwie spora ilość graczy co na chleb-pep jeszcze nazywają i szurają w bonobowo-horusowskie mapy, a taki duży Wink i dobry gracz jak Ty sobie z tym nie poradzi? Smile no bez jaj. Grin

sordan
craken1 napisał(a):
Dwa słowa dla Sordana: jest na serwie spora ilość graczy co na chleb-pep jeszcze nazywają i szurają w bonobowo-horusowskie mapy, a taki duży Wink i dobry gracz jak Ty sobie z tym nie poradzi? Smile no bez jaj. Grin

Nie przekonales mnie w ogole Smile Gralem we wszystkich turniejach Druida i zawsze gralismy tylko na mapach klasycznych i zawsze turniej byl bardzo udany. Teraz wprowadzajac nowe (nie zawsze tak dobrze zbalansowane mapy jak te klasyczne, ktore sa akurat hiper dobrze zbalansowane) moze juz nie byc tak bardzo udanie.

sordan
Druid: wysylales prywatne wiadomosci w sprawie turnieju do takich ludzi jak: Poliuks, Janitor, tbal, Rene, Codename, Przebudzony? Jak nie to dzialaj Smile Ci ludzie pewnie odwiedzaja www.wesnoth.com.pl podobnie jak ja, czyli 1-2 razy na 3 lata, a byc moze byliby zainteresowani turniejem i tym samym mocno by podniesli poziom turnieju.

Druid
sordan napisał(a):
Druid: wysylales prywatne wiadomosci w sprawie turnieju do takich ludzi jak: Poliuks, Janitor, tbal, Rene, Codename, Przebudzony? ...

A jak myślisz ? Grin Uwaga podpowiadam, do większości z wymienionych. Wink Jak masz namiary na tbala to podeślij, nie ma tutaj konta założonego. Od razu (tak na zapas Wink ) dodam, że Dauntless jeszcze nie odpisał a Bonobo się zastanawia - różnica czasu go trochę odstrasza. Wink

W sprawie map poczekamy do niedzieli, może coś jeszcze się wykluje. Wink Zgłoszone postaram się przetestować. Wink

Edycja 05.02.2017 r. (niedziela)

Do map turniejowych (w tym do pkt. 9 regulaminu) dochodzą kolejne dwie mapy tj. "Cytadela Arcanclave" i "Garnizon Tysiąca Żądeł" - zaproponowane przez pe_em. Obie są dostępne z automatu po instalacji gry, co po testach było głównym argumentem za ich uwzględnieniem. Map z dodatku Sandbox tym razem nie będzie w turnieju.
Edytowane przez Druid dnia 05-02-2017 18:29
Dingo napisał:

Postaram się ignorować wszelkie możliwości do offtopowej dyskusji, ale może nawet lepiej by w ogóle już nigdy z wami nie wchodzić w dyskusję. Grin (<- pozwoliłem sobie dodać z własnej inwencji Wink)

bpawel10
Zgłaszam chęć wzięcia udziału w turnieju.
Nick: bpawel10
Narodowość: Polska

Druid
bpawel10 napisał(a):
Zgłaszam chęć wzięcia udziału w turnieju...

Po pierwsze gratuluję 1 miejsca w turnieju drużynowym, po drugie zapisuję na pozycji nr 16 do turnieju indywidualnego. Dobrej zabawy. Wink

sordan
Zgłaszam chęć udziału.
Nick na ladder: sordan
Narodowość: Irlandia

Sulik
sordan napisał(a):
Zgłaszam chęć udziału.

Hahahaha!

Wybacz sordan. Nie wiedziałem, że jesteś irlandczykiem.
Edytowane przez Sulik dnia 08-02-2017 13:55

Ariu
sordan napisał(a):
Zgłaszam chęć udziału.

Przez te narodowość tyle zwlekał. Grin Miło Cię widzieć w turnieju „Irlandczyku z wyboru”.
Ariu

sordan
Sulik napisał(a):
sordan napisał(a):
Zgłaszam chęć udziału.

Hahahaha!

Wybacz sordan. Nie wiedziałem, że jesteś irlandczykiem.

Nie wiem co w tym smiesznego, ale skoro Cie to, az tak rozbawilo to bardzo sie ciesze i jestem z Toba Smile

W Irlandii mieszkam od 12 lat i mam podwojne obywatelstwo. Corka moja natomiast jest tylko Irlandka i nie ma polskiego obywatelstwa w ogole. Dopiero co kupilem mieszkanie w Dublinie i zostaje tu juz do usranej smierci wiec skoro Druid nie sprecyzowal dokladnie o co chodzi z narodowoscia (nigdzie nie jest napisane, ze mamy podac kraj narodzinSmile) to jako czlowiek z podwojnym paszportem w turnieju zapragnalem tym razem reprezentowac barwy zielone Smile

jurijuice
O ile przejdę selekcję to też pragnę spróbować swych sił w turnieju Smile
ladder nick: jurijuice
narodowość: PL

Czy organizator dopuszcza stworzenie 3-4 grup zamiast 2 w początkowej fazie rozgrywek?

sordan
jurijuice napisał(a):
Czy organizator dopuszcza stworzenie 3-4 grup zamiast 2 w początkowej fazie rozgrywek?

Podoba mi sie pomysl z 3-4 grupami.

Druid
sordan napisał(a):
... Narodowość: Irlandia

Sankcje za wprowadzanie organizatora w błąd ? Grin Nie w tym przypadku (mimo, że na ladder ciągle Poland). Z sordanem znamy się już chwilę i wiem, że może reprezentować zarówno Polskę jak i Irlandię – kwestia tego, które barwy do niego bardziej przemawiają. Dla mnie sprawa jasna pozycja nr 17. sordan- Ireland.

@jurijuice Witaj. Staż + 74 gry ladder, to aż nadto by wejść na listę uczestników - pozycja nr 18. Wink

Co do grup to się będę nad tym zastanawiał po zakończeniu zapisów. Dwie grupy planowałem przy 20 uczestnikach, a już wiem, że liczba przekroczy te ilość. W związku z tym dochodzą kolejne nagrody. Cool Jakie ? Potrzymam Was jeszcze trochę w niepewności.
Dingo napisał:

kalfat
Ja również chętnie bym zagrał. Nie wiem jak to wypada z moją aktywnością bo na Polskim ladderze jestem uśpiony od kilku lat a na międzynarodowym nie zagrałem ani jednej gry. Smile
Ladder Nick: kalfat
Narodowość: Polska
D Y E D M Λ G E N T Λ

Druid
kalfat napisał(a):
Ja również chętnie bym zagrał. Nie wiem jak to wypada z moją aktywnością bo na Polskim ladderze jestem uśpiony od kilku lat a na międzynarodowym nie zagrałem ani jednej gry. Smile ...

kalfat oczywiście czytałeś "zmierzająca w kierunku eliminowania tych, którzy nie kończą gier turniejowych i oddają gry walkowerem" ? Cool Ja pamiętam takie pewne zdarzenie z przed kilku latek - "TURNIEJ KU PAMIĘCI O PRASTARYCH ZASŁUGACH" grupa D i wszystkie rozegrane gry. Pfft Jak do tego dodać staż od 2010 roku, to 5 gier do POLSKIEGO RANKINGU GRACZY BfW jest jedynie wisienką na torcie. Jest mi niezwykle przyjemnie dopisać Ciebie do listy uczestników - pozycja nr 19. Wink Powodzenia.
Edytowane przez Druid dnia 08-02-2017 22:05
Dingo napisał:

kalfat
Jeny to aż 7 lat będzie a ja dalej gram tak samo Grin. Pamiętam wtedy Rene nagrywał gry na youtube. Tym razem ja będę streamował swoje gry na twitchu. W takim razie powodzenia wszystkim. Grin
D Y E D M Λ G E N T Λ

Caritas
Ja się podpisuje przy krytycznych opiniach odnośnie sablestone delta. Ta mapa jest niegrywalna przy UD v Drake. Ale od fallenstar lake się odczepcie bo jest fajna Cool

craken1
Zgłaszam chęć udziału w turnieju. Kraj Polska, ladder nick i serwerowy - craken.
-,, W miarę starzenia się mężczyznom rośnie broda, a kobietom język,, - Pierre Beaumarchais.

Przejdź do forum:
Wygenerowano w sekund: 0.48
10,822,278 unikalne wizyty