Witaj Wesnothańczyku
Zobacz temat
 Drukuj temat
Czego Wam brakuje w BfW?
Wolverine
Ooo tak... Ancient Emipres to świetna gierka! Również polecam wszystkim.
Zapraszam na najlepsze forum ogólnotematyczne (z nieznacznym naciskiem na konsole):
http://d-serious..../index.php

James Revan
Ponieważ nie chcę wyjść na zbyt sztywnego admina to tylko was upomnę aby wrócić do tematu. Przypominam rozmawiamy o tym czego nam brakuje w BfW, jesli ktoś ma ochotę pogadać na inny temat proszę założyć osobny wątek.
Forever feels like home sitting alone in your head...

grywacz
Jah napisał/a:
Wiadomo przeciez ze nie przeczyta to zaden z developerow BfW.

W sensie mam zapomnieć co przeczytałem? Sad

(A 3 posty tylko dlatego, że nie zauważyłem tego wątku wcześniej i chciałem odpisać poszczególnym osobom i w końcu od siebie)

dk
grywacz napisał/a:
Jah napisał/a:
Wiadomo przeciez ze nie przeczyta to zaden z developerow BfW.

W sensie mam zapomnieć co przeczytałem? Sad

+1 Wink

Jah
Tak myslalem ze Grywacz to Grzywacz z wesnoth.org ale pewnosci nie mialem. Z tym ze nikt nie przeczyta to zle sie wyrazilem. Chodzilo mi raczej o to ze nikt tych pomyslow nie wtoczy w zycie bo od tego zglaszania takich pomyslow jest oficjalne forum.
Edytowane przez Jah dnia 18-08-2008 01:33
wesnoth.com.pl/images/articles/sygnaturka1a.jpg
Jah

James Revan
Uprasza się o nie denerwowanie admina Wink
Ostatni raz przypominam, że offtop nie jest mile widziany.
Forever feels like home sitting alone in your head...

Serpent
Mój pomysł może jest trochę głupi, ale tym czego mi brakuje jest to, że nie mogę podarować sojusznikowi złota lub jednostek, ani on mi. Poza tym chciałbym móc burzyć mosty i wiochy jak to zostało powiedziane wcześniej.

vul6
no z tym złotem to dobry pomysł (z jednostkami raczej nie, bo to by było trochę bez sensu). Czasem mi zostanie np. 13 złota i nie mam co z tym zrobić, mój teammate ma spore problemy i turę np. zaraz po mnie. Wysłałbym mu to 13 złota może akurat dzięki temu kupiłby jednostkę więcej albo jakieś lepsze i miał większe szanse. Potem zawsze mógłby oddać czy coś.

grywacz
Smile

http://www.wesnoth.org/forum/viewtopic.php?f=12&t=20264&p=285913
Edytowane przez grywacz dnia 20-08-2008 23:14

Sagez
Zawsze mogłoby to być mało goldaPfft Np. 5 co dwie tury nikogo nie zbawi. A kiedyś czytałem o możliwości zrobienia dowodzenia na odległość, a nie tylko do sąsiednich heksów. Czyli wódz stoi sobie gdzieś bezpiecznie daleko, a żołnierze giną. Ciekawe, co nie znaczy, że chcę tego w grzeWink Grzywacz, orientujesz się może ile pomysłów z sekcji ''Ideas'' weszło do gry?

grywacz
Nie dam głowy, nikt tego nie liczy, ale raczej nie skłamię jeśli stwierdzę, że ułamek procenta. ;-) Pomysły, które "wchodzą do gry" są zazwyczaj po prostu przez osobę zainteresowaną implementowane i podawane jako gotowe rozwiązania. Samo "Ideas" ma generalnie status spamowiska.

vul6
Nie znam na tyle dobrze angielskiego... czytam że nie dlatego że jeden gracz o większych umiejętnościach mógłby dzięki temu wygrać mimo że ten wysyłający byłby słabszy? No i nie rozumiem dlaczego ktoś miałby wysyłać pieniądze do wroga? (nawet jeśli to można to ew. zablokować).

grywacz
Dawanie złota wrogowi jakoby w kontekście gry Free For All (każdy na każdego) żeby nieco wspomóc dyplomację.

Gotai
Napewno brakuje mi prostego i wielofunkcjonalnego edytora kampani , bo naprawdę , trudno zrobić kampanię ...

filipsworks
Edytor by się przydał... I jeszcze jakiś w miarę zrozumiały generator skryptów (coś jak do NWN)

Ar-Pharazon
Mnie najbardziej brakuje w tej grze, a przede wszystkim w kampaniach możliwości budowania miasteczek, tych, które dodają kasę. W niektórych kampaniach, gdzies tam podróżujemy i znajdujemy jakies miasteczka obok naszego fortu. No dobra ale skąd na takim pustkowiu miasta? W takich kampaniach przydałaby się możlwość budowania miast. Nie obraziłbym się również gdyby możnabyło budować umocnienia itp. (jakieś mury czy coś w tym stylu). No a poza takimi rzeczami, to z racji tego, że jestem wielkim fanem Władcy Pierścieni brakuje mi porządnej kampanii WP, tymbardziej, że w BfW funkcjonują elfy, krasnoludy i inne jednostki, które występują WP. Smile
Edytowane przez Ar-Pharazon dnia 15-11-2008 11:56

Vetch
Większości z was brakuje budowania...
A wszystko to jest W GEB (Gambits Empire Builder) ale tam są tylko ludzieSad...
Ale... jest w dodatkach!!!!!!!.
Czego brakuje?
Właściwie to tego co powiedział Inferno: czyli jakichś specjalnych walk(żeby każdy z pojedynków był unikalny) i strzelania przez 2 heksy...(chciałem zrobić katapulty żeby mogły rozwalać wrogów za plecami żołnierzySmile)
I... właściwie tyle.

http://vetch-dziennik.blogspot.com
Sagez
A mnie ostatnio drażni nieprzejrzystość listy dodatków. Gdyby porobili zakładki typu: mapy, kampanie, ery itp, to byłbym zadowolony. Bo coraz więcej tego jest i nie każdy autor zakłada wątek na wesnoth.org o swoim dziele. Nie lubię wrzucania wszystkiego do jednego wora.

inferno8
W takim razie mam dla Ciebie dobrą informację: wersja 1.5.x i wyższe mają obsługiwać sortowanie typów dodatkówSmile Każdy kto będzie chciał umieścić swe dzieło, będzie musiał podać w pliku publikacyjnym .pbl czym jest jego dodatek. Dzięki temu będziesz mógł zawęzić poszukiwania do tego, co Cię w danej chwili interesujeWink

Sagez
Fajnie, że ostatnio dodano nieco nowych mapek, ale ciągle czuję niedosyt - zwłaszcza tych do rozgrywki dla czterech graczySmile Kto wie, może w 1.6 mnie zaskoczą i coś takiego się tam znajdziePfft
A Wy wiążecie jakieś szczególne nadzieje z 1.6?

Przejdź do forum:
Wygenerowano w sekund: 0.92
10,822,455 unikalne wizyty