Witaj Wesnothańczyku
Zobacz temat
 Drukuj temat
Przeróbki
Asheron
Spoko Aureliusz. Oczywiście że się nie obrażę. Cieszę się że Ci się tak podoba Grin

Aureliusz777
Bardzo mi się podoba

pewna przeróbkę bym dodał ale chyba sam na gimpie wstawię

jak by mu dodać flagę ???

ja mam cały szereg jednostek z Azji praktycznie ciągle sprawdzam wikipedie czy coś nowego nie doszło CoolCoolCoolCoolB

„Na współczesnej wojnie… giniesz jak pies, bez szczególnego powodu.”
Ernest Hemingway

Asheron
Tą taką z tyłu? Jaką mieli samuraje podczas bitew? No, najlepiej narysować.
O coś takiego chodzi?
/obrazek skasowany/
A to dla Inferna, zadanie domowe Grin
/obrazek skasowany/
Edytowane przez AxeFighter dnia 14-03-2015 00:58

Aureliusz777
O takiego samuraja mi chodziłoSmileSmile

wiem ,że cię męczę ale mógł byś zrobić też zwykłego samuraja???

na kilka dni to ostatnia jednostka o którą cie po proszęPfftPfft

Ernest Hemingway

Asheron
Zwykłego? To znaczy z jednym mieczem tylko? Nie ma sprawy.Grin A ma być z flagą czy bez?

Aureliusz777
Samuraj ubrany w kimono z dwoma mieczami (katan i wakizashi) najlepiej z kokiem i najlepiej z yin-yang "naszytym" na kimonie/fladze jak wolisz

parametry podanieGrinGrinGrin
Ernest Hemingway

Asheron
Shock wow... żeś wymyślił, z tym kimonem. I kok. Ale dobra, spróbujemy Grin
Kimono rozumiem że chodzi Ci o haori i hakamę, tak?
Edytowane przez Asheron dnia 09-06-2009 22:29

Jarvis
o czym wy rozmawiacie? ^^

Asheron
Hehe^^ Haori to góra od kimona, albo płaszcz, hakama to takie obszerne spodnie zakładane na kimono które, noszą samuraje. Kimono zakładam, że wiesz co to jest? Wink

inferno8
To ja się teraz wypowiem co do tej jaszczurki.

Skóra jest seledynowa (bąd¼ co podobnego), a wolałbym ciemnozieloną. Poza tym naramiennik nie ma konturów, a to już poważna sprawa. Zauważyłem, że ostrza też. To sprawia, że są mało wyra¼ne. Z resztą chyba będę walczył o ich kolor Wink Spójrz jak wyglądają u Twojego samuraja. Spróbuj odzwierciedlić to błyszczenie.
Mówiąc włócznia+długi miecz obosieczny miałem na myśli... jedną brońWink Chcę zobaczyć jak sobie z tym poradzisz.

Wprowad¼ te poprawki, a ja pó¼niej zlecę Ci jeszcze 2 obrazki. Potem pomyślę co z Tobą zrobićPfft

Aureliusz777
Asheron jak my się rozumiemy

tak ba być komplecikGrinGrinGrin

ciekawe czy dołożysz espadryle(nie śmiać się ,takie mieli obuwie ci nasi samuraje) czy zwykłe buty,Daishō powinno z tym pięknie współpracować i w efekcie powstanie nam samuraj na miarę XXI wiekuSmileSmileSmile

Ernest Hemingway

Asheron
^^ hehe
@Aureliusz, zrobiłem coś takiego, oceń, ew. to zmienię:
/obrazek skasowany/
@Inferno, spoko. Dla mnie nie ma rzeczy niemożliwych. hehehe... Wink Tak sądze

Edit:
Zrobłem trzy wersje jaszczura:
/obrazek skasowany/
Edytowane przez AxeFighter dnia 14-03-2015 02:05

inferno8
Ten samuraj wyszedł Ci fatalnie niestety. Jest kompletnie nieproporcjonalny. Najgorsze w tym wszystkim jest to, że nawet sam nie potrafiłbym tego jakoś odratowaćFrown
Pierwszy z trzech jaszczurów nadaje się na reklamę "Obi" ale spoko. Teraz może być Wink

Skoro nie ma dla Ciebie rzeczy niemożliwych to wejdziemy w następną fazę testu
/obrazek skasowany/

Poproszę husarię wraz z pełnym rynsztunkiem Grin
Edytowane przez AxeFighter dnia 14-03-2015 02:06

Asheron
ShockPfff... ekhu, ekhu... Husarię!? Toś mi walnął roboty, no có¼ zobaczymy... Ale wiesz że proporcje samuraja nie są zmieniane? to jest tylko przemalowany Assasin.
A co do tego jaszczura... Wiesz, glewia (ta Twoja broń się tak nazywa, długi trzonek z mieczem) zawsze wygląda trochę szpadlowato
Edytowane przez Asheron dnia 11-06-2009 12:38

inferno8
No cóż, husarię bardzo łatwo zrobić z kopijnika. Nie powinieneś mieć z tym problemu. Z resztą to dopiero przedostatni obrazek. Pomyśl co będzie na końcu Grin

Co do samuraja to Assassin nie ma takich samych proporcji jak Arcymagiczka, której urwałeś głowę Wink
Edytowane przez inferno8 dnia 11-06-2009 12:47

Asheron
Hmm.. To co byś radził? Zmniejszyć głowę?

inferno8
Usunąć kok i pomniejszyć barki, skrócić też katanę o 1/3. I we¼ sobie do serca, że jednostki w BfW mają coś co nazywa się konturami Smile Mają taką cechę, że uwydatniają jednostkę.

Sagez
Husaria? Mogłaby być taka :
http://www.histor...land11.jpg
Noo, tylko kopia dłuższa powinna byćSmile
Powodzenia!

Asheron
Tak lepiej?
/obrazek skasowany/
A to wstępnie husaria:
/obrazek skasowany/
Edytowane przez AxeFighter dnia 14-03-2015 02:07

Sagez
Nie jestem inferno, ale :
Husarz jest za mały, pokraczny, ma za krótką kopię i jakieś badyle z tyłu ( bazie? ). Koń opancerzony ( po co?), husaria była szybka, to nie średniowiecze. Ogólnie - niewyra¼ne i ''naćpane'' wszystkiego.
Hmm, poświęć mu nieco więcej czasu niż parę minutWink

Przejdź do forum:
Wygenerowano w sekund: 0.18
10,821,589 unikalne wizyty