Witaj Wesnothańczyku
Zobacz temat
 Drukuj temat
Rangi
Kuki1537
nie każdy chce być dark i nie każdy chce być jednostką z BfW, moje zdanie to Nie
Edytowane przez Kuki1537 dnia 01-01-2011 22:11

adriano
Ja popieram rangi vitcha.Ponieważ są dobrze rozbudowane.
Nie ma i nie będzie

kalfat
Fajnie byłoby wybrać co nie. Grin Moim zdaniem zmiana skryptu pomogła by ale ja się dobrze na tym nie znam i lepiej żeby ktoś bardziej kumaty się wypowiedział. Grin
D Y E D M Λ G E N T Λ

Sahar
Popieram GenerałaKukuiego. Nie każdy chce być jednostką. Pomyślałem o tym w ten sposób.

Jednostka jest umieszczana pod awaterem (więc nie zamiast awataru), jest możliwość zmiany jej koloru i opcje takie jak: Nie chce wyświetlania mojej jednostki na profilu, Nie chcę wyświetlania mojej jednostki na forum. Wszystko to w opcji "Edytuj profil".
Poza tym administratorzy forum będą mieli do wyboru jednostki z 4 i 5 poziomu. Do wyboru do koloru Grin.
Widzę w tym również różnego rodzaju dodatki za zasługi takie jak np. złota zbroja, berło ognia czy miecz ognia Kaleha.
Wszystko to po aby zachęcić użytkowników do budowania strony.

Kto mnie popiera ?
-Tak.
-Nie.
-Nie, tak to.
-Tak to nie tak.
-Nie tak, to tak!
-To znaczy nie.
-Tak, nie tak to tak.
-No właśnie. Wreszcie zrozumiałaś!

"No bo szkoła to jest jak papier toaletowy - szara i do dupy!"

Sahar
Witaj w grobie !

Kanapka
Ja nie popieram.
Rangi nie mają żadnego celu, może poza określaniem jak aktywny jest użytkownik. Ale liczba postów jest widoczna, więc widać, kto jest aktywny, poziom komentarzy danej osoby można ocenić po przeczytaniu kilku postów. Jedynym efektem istnienia rang jest tworzenie wątków takich jak ten.
Proponuję Użytkownik/Moderator/Administrator - przynajmniej będzie widać, kto ma władzę.

Sahar
Chodzi o zachęcenie użytkowników do budowania forum. To co ja napisałem powyżej ma właśnie to na celu. Motywacja Kanapka, motywacja Grin
-Tak.
-Nie.
-Nie, tak to.
-Tak to nie tak.
-Nie tak, to tak!
-To znaczy nie.
-Tak, nie tak to tak.

Sahar
Witaj w grobie !

ZawaPL
To bardziej będzie zachęcało użytkowników do spamu niż do budowy forum. Jak ktoś będzie chciał mieć rangę najłatwiejszym sposobem to zacznie grać w coś w hydeparku, pewnie nie będzie się mu chciało wysilać aby wymyślić coś do rozbudowy forum. Ewentualnie zacznie w losowych tematach dodawać jakieś krótkie posty.
Motywacja tak, tylko we właściwy sposób.

Użytkownik/Moderator/Administrator mi odpowiada najbardziej(można by dodać jeszcze VIP'a).

Sylar
Czasami na różnych forum pojawia się też opcja "przyjaciel forum" oraz jest losowanie usera miesiąca pod różnymi zakresami, zmieniające np. kolor nicku usera.
I nie może admin zrobić, żeby posty z hyda się nie liczyły?

Sahar
Poddaliście mi pewien pomysł. Wink Może wcześniej wspomniane punkty zdobywało by się poprzez dodawanie przydatnych postów. A za spam i tym podobne by się je odbierało.
-Tak.
-Nie.
-Nie, tak to.
-Tak to nie tak.
-Nie tak, to tak!
-To znaczy nie.
-Tak, nie tak to tak.

Sahar
Witaj w grobie !

Maciek
Dobry pomysł! Jestem za.

Sahar
Dzięki Maciek za pocieszenie Wink
-Tak.
-Nie.
-Nie, tak to.
-Tak to nie tak.
-Nie tak, to tak!
-To znaczy nie.
-Tak, nie tak to tak.

Sahar
Witaj w grobie !

barowei
Ta? A kto by tego pilnował? Jakoś nie wydaje mi się, by administratorom aż tak bardzo się nudzili, żeby chciało im się patrzeć na wszystkie posty męcząc się z dodawaniem lub odejmowaniem punktów. To nie ma prawa działać.
Jak już wprowadzać zmiany, to ja bym się przychylił do propozycji Kanapki z podziałem na użytkownik/moderator/administrator. Poza tym można by odróżnić grupę Super Użytkowników, z której istnienia dzisiaj po prostu niewielu sobie zdaje sprawę, bo nie ma tego określonego w widoczny sposób. Pfft Może i trochę nieskromnie z mojej strony, ale takie rzeczy powinno się widzieć. Grin

Icelordpl
Taa i już się zaczyna spamowanie... Niestety większość nowych użytkowników myśli tylko o tym, żeby mieć jak najwięcej postów, bo myślą, że jak będą mieć 200+ postów to są strasznie ważnymi osobami. Żeby jeszcze pisali coś mądrego w postach. Często wchodzę na forum i widzę, że np. w warsztatach jest coś nowego napisane. Niestety duża część z nich to posty typu: ''fajny rysunek''; ''jestem na tak''; ''dobry pomysł''; ''ekstra''. I tyle, niekiedy w poście nie ma nic innego. I to nie odnosi się tylko do warsztatów. Nic nie wnoszące posty, które mają 1 zdanie, a niekiedy 1 WYRAZ o.O jak dla mnie są bez sensu i służą tylko nabijaniu licznika. Dlatego propozycja Kanapki jest bardzo dobra. Jeśli byłyby rangi dostępne dopiero od np. 1000 postów to dopiero byłby spam. Zresztą ok każdemu się może zdarzyć krótki post, ale jeśli jedno-zdaniowe posty to 99 procent wypowiedzi to chyba jest coś nie tak.

Maciek
Mi tam na postach nie zależy,bo co mi to da? W ogóle nie wiem po co niektórzy się bawią w jak największą liczbę postów.

Sahar
Więc mój pomysł jest odpowiedni. Nie będzie się wtedy liczyła ilość postów tylko ich treść. A do dodawania punktów wyznaczyłoby się jakieś osoby.

Edit:
"A ja mam takie drzewko dark:
Chodzący trup
Bezduszny
Ghul
Trupojad
Smoczy Szkielet"

Trochę nie pasuje. :/ Ja wymyśliłem takie:

Nieumarli

- Chodzący Trup
- Szkielet
- Powracający
- Przeklęty
- Rycerz Śmierci

- bandzior
- Mroczny adept
- Mroczny Czarnoksiężnik
- Licz
- Starożytny Licz

Lojaliści

- Chłop
- Sierżant
- Porucznik
- Generał
- Wielki Marszałek

Krasnoludy

- Krasnoludzki Wojownik
- Pancerny Krasnolud
- Krasnoludzki Władca
- Krasnoludzki Mistrz Run
- Krasnoludzki Arcymistrz Run

Orkowie

- Gobliński Włócznik
- Ork Rębacz
- Ork żołnierz
- Ork Pogromca
- Surwener Orków

Elfy

- Elficki Wojownik
- Elficki Kapitan
- Elficki Marszałek
- Władca Elfów
- Wysoki Władca Elfów

- Elficka Szamanka
- Elficka druidka
- Elficka Czarodziejka
- Elficka Zaklinaczka
- Elficka Sylfida

Administratorzy

- Elficki Władca Elfów
- Elficka Sylfida
- Wielki marszałek
- Smok Zagłady*
- Ognisty Smok*
- Wielki Mag*
- Krasnoludzki Arcymistrz run
- Smoczy szkielet*
- Starożytny Licz
- Surwener Orków
- Rycerz Śmierci

* - Nie da się zdobyć nie będąc administratorem

W razie pytań piszcie Wink
Edytowane przez AxeFighter dnia 17-11-2015 20:15
-Tak.
-Nie.
-Nie, tak to.
-Tak to nie tak.
-Nie tak, to tak!
-To znaczy nie.
-Tak, nie tak to tak.

Sahar
Witaj w grobie !

Kuki1537
eh, ja bym akurat nie chciał być jednostką

Weźcie przestancie z tymi jednostkami!

Sylar
GK, ale kto powiedział, że ty będziesz tą jednostką, ona ma po prostu zagościć pod twoim avatarem. I mi właśnie podoba się perspektywa trzymania jednostki pod avatarem, ale skoro chcecie proste rangi, no to może być user-super user- przyjaciel forum-administracja i wtedy zależnie od rangi możesz wybrać sobie dowolną jednostkę poziomu 1-4, która widnieć będzie pod twoim avkiem, czyli np. admin- lvl4; user-lvl1. Pomyślałem też, że można by aktywować animację jednostki najeżdżając na nią myszką, ale nie wiem, czy taki bajer jest w ogóle możliwy.

Sahar
Sylar, jesteś nieliczny z tych którzy czytają całość, a dopiero później osądzają. Za to wielkie dzięki Wink .

Co do bycia jednostką to:

"Jednostka jest umieszczana pod awaterem (więc nie zamiast awataru), jest możliwość zmiany jej koloru i opcje takie jak: Nie chce wyświetlania mojej jednostki na profilu, Nie chcę wyświetlania mojej jednostki na forum. Wszystko to w opcji "Edytuj profil". "

Pisałem to już Generale (Grin) . Z tego wywnioskować można, że da się tak ukryć jednostkę, że jak by jej nie było Grin Poza tym nie chcesz mieć swojego pupilka Grin, takiego słodziutkiego licza czy wielkiego marszałka ? Jak go nie przygarniesz to będzie płakał Sad .

-Tak.
-Nie.
-Nie, tak to.
-Tak to nie tak.
-Nie tak, to tak!
-To znaczy nie.
-Tak, nie tak to tak.

Sahar
Witaj w grobie !

Maciek
Bardzo bym chciał aby pomysł z jednostkami się spełnił.Po pierwsze to bardzo by urozmaiciło forum.Po drugie takim ludziom jak ja czy Sahar bardzo by się takie coś podobało.A kto nie chciałby to by nie musiał mieć jednostki.

Sahar
"Pomyślałem też, że można by aktywować animację jednostki najeżdżając na nią myszką, ale nie wiem, czy taki bajer jest w ogóle możliwy."

--Sylar--

Ej, ciekawe. To może taki dodatek, ale niezłe by było gdyby Wielki Marszałek unosił miecz (jak do dowodzenia) kiedy się na niego najeżdża Grin.

Rangi to może nie odpowiedni temat. Otworzę nowy pod nazwą " Jednostka przyjacielem avatara " Grin Tam będziemy dyskutować na ten temat.
-Tak.
-Nie.
-Nie, tak to.
-Tak to nie tak.
-Nie tak, to tak!
-To znaczy nie.
-Tak, nie tak to tak.

Sahar
Witaj w grobie !

Przejdź do forum: