Witaj Wesnothańczyku
Zobacz temat
 Drukuj temat
Kampania "From The Polish Site"
peroox
Ja się zgłaszam. Sam jednostki nie umiem zrobić(nawet nie wiem w czymSmile Jeżeli chciałbyś zrobić to zobacz to co napisałem w przeróbkach Asheron-a tylko aby był ze strzelbą. Tym pierwszym ja będę grał, a drugi do mojej mapy 100 na 100 heksów.

Rasa: Człowiek
Imię: Peroox
Historia: Peroox był je¼d¼cem z III dywizji pół-pancernej z równin niedaleko stolicy. W bitwie z nieumarłymi atakując Nieumarłego wodza koń poniósł go hen daleko i dlatego przeżył(jego dywizje wycięto). Chcą się zrehabilitować podróżuje i poszukuje przygody. Ma przy sobie pierwsze typu karabinów.

1-poziom
HP-40
Do lvl-50
Miecz- 5 * 3
Kopia- 10 * 2
Karabin - 5 * 2

2-poziom
HP-50
Do lvl-120
Miecz- 6 * 4
Kopia- 14 * 2
Karabin - 7 * 3

3-poziom
HP-65
Do lvl-210
Miecz- 9 * 4
Kopia- 14 * 3
Karabin - 9 * 3

Umiejętności- Dowóctwo
Edytowane przez peroox dnia 17-10-2009 20:15

barowei
No tak, ten sztylet mi nie pasuje, co on taki zielony? Czy ktoś tu insynuuje, że mój bohater zniży się do korzystania z zatrutej broni? No wayGrin
Poza tym, Barowei powinien chodzić z gołą głową. Również peleryna mu nie pasuje(ogranicza manewrowość w walce, a na tym właśnie polega mój bohater). Również jego sylwetka wskazuje na takiego siepacza, który co chwila obrywa, ale jak sam walnie to boli jak diabliPfft A właśnie Barowei ma być czymś na odwrót. To chyba by było na tyle, mam nadzieję, że cię nie przeraziłem swoimi wymaganiamiCool

Mafcio
A oto moje dane:

Imię: Mafcio
Rasa: Drow
Historia: Mafcio to elitarny zabójca, który nikomu nie służy, ale tylko wykonuje dobrze płatne zlecenia. Jego ulubioną bronią była kosa i szurikeny. Z czasem poznał czarną magię i został mistrzem zabójców i wszyscy się go bali.

Grafikę zrobię samPfft, pó¼niej podeśle.

golibark
Dobra już pracuję nad waszymi grafikami

Peroox: o to najłatwiejszy do robienia postaci program :] zapisz poprostu na dysku i już

http://img59.imag...oaded.png/

peroox
Mam pytanie co do stworzenie postaci. W czym najlepiej zrobić postać?? I jak w GIMP zrobić konnego??
Edytowane przez peroox dnia 10-10-2009 22:25

Mafcio
A oto moje postaci:

/obrazek skasowany/
Drow Nowicjusz Zabijania (Drow Novice Killing)

/obrazek skasowany/
Drow Zabójca (Drow Assassin)

/obrazek skasowany/
Drow Elitarny Zabójca (Drow Elite Assassin)

Teraz pracuję nad animacjami, już jedną zrobiłem... jeszcze tylko dwie...
Co sądzicie na temat tych postaci?
Edytowane przez AxeFighter dnia 24-11-2014 18:28

golibark
CO sądzimy? przerobione z kampanii ale są ok Grin

Peroox:

http://img395.imageshack.us/gal.php?g=peroox1.png

Czy podoba ci się ta gromadka postaci?

barowi: ok już się za twoją postać biorę

peroox
Nie¼le. Idealny(według mnie) ten drugi. Cud!!. Ten na koniu też dobry. Teraz tylko wprowadzić je do gry. Byłbym wdzięczny za przesłanie na PW jak wstawić bo robić umiem ale nie wiem gdzie co powstawiać aby był.

Jeżeli byś zrobić jeszcze maszynę parową dla krasnoludów to ci prześle mapki mojej roboty*. Kolega gra krasnoludami a nie chce robić tych bandytów

1-poziom 1 strzelby działo
2-poziom 2 strzelby, działo obrotowe
3-poziom 1 karabin, działo obrotowe

2 mapki dosyć małe i jedna 100/100 heksów(moją super ekstra mapkę na którą miały być te jednostki)
Edytowane przez peroox dnia 11-10-2009 19:04

Mafcio
CO sądzimy? przerobione z kampanii ale są ok Grin

No to dobrze...

2 mapki dosyć małe i jedna 100/100 heksów(moją super ekstra mapkę na którą miały być te jednostki)

To dam ci propozycję, wstaw te mapy do działu z Mapami, aby każdy mógł je zobaczyć...Wink

peroox
Spokojnie chce zobaczyć pierw te jednostki na mojej mapce A przy okazji jak wstawić ją na stronę. Najpierw dostanie ją golibark jak zrobi mi maszynę parową. Muszę też skończyć jedna mapę. Jak dorobię czwartą i przetestuje ją to wstawię wszystko razem.
Może być. Może tą ostatnią zrobię od razu do kampanii Smile8 bohaterów razem i jeden wielki wróg!!. Będzie się działo...

Mafcio
Moje statystyki: 1lvl-hp:32 wręcz 6-4 kosa; sieczne; na odległość: 4-4 miotane noże; kłute
2lvl-hp:49 wręcz 8-4 kosa; sieczne; na odległość: 5-4 miotane noże; kłute; trucizna
3lvl-hp: 58; wręcz 8-5 kosa; sieczne; cios w plecy; na odległość 6-4 złote szurikeny; kłute; trucizna; na odległość2: 7-3 mroczna kula; astralny; wysysanie

Myślę, że są zbalansowaneWink
A jak chcesz golibarku to ci pomoge z grafiką, juz se tez animacje zrobiłem więc jak chcesz, bo mam wolny czasWink

golibark
Mafcio no całkiem całkiem tylko trochę to pozmieniam :]

Barowei: sorry że czekasz i czekasz, ale już teraz biorę się do roboty Smile
Edytowane przez golibark dnia 12-10-2009 18:19

Mafcio
A co takiego jest złego?

Crag Hack
Imię: Crag Hack
Rasa: Barbarzyńca (ork)
Historia: Zasłużony bohater w Enroth. Gdy znudziło mu się demonstrowanie siły w rodzinnych stronach, wyruszył do Erathii, sprawdzić swoje umiejętności w ogarniętym chaosem Królestwie. Po przybyciu, spotkał młodego czarodzieja Sandro, poszukującego czterech artefaktów. Obiecał w zamian złoto, bitwy i sławę. Crag nie mógł się oprzeć.

Co do statystyk i wyglądu to liczę na was Pfft

golibark
Crag Hack a czy przypadkiem Crag Hack nie był człowiekiem? Pfft Ale ok twoja wola Grin jak tylko skończę robić jednostkę baroweia zabiorę się za twoją

P.S: MAM POMYSŁ! Może wy będziecie mieć te same stadium początkowe(na 1 levelu) ale potem będziesz się rozwijać w Wojownika w walce toporem Smile co wy na tu?

Mamy już 6 członków w grze jeszcze 4 i biorę się za kampanię Smile
Edytowane przez golibark dnia 12-10-2009 20:20

Asheron
Jak się porządnie narysuję to też będę.
Imię: Zachariasz
Rasa: ??? Nie wiadomo
Historia: Zachariasz był kapitanem statku interplanetarnego Sankt Nikodiev. W roku -2986 rozbił się w górach na północy kontynentu. Pogrążony w hibernetycznej śpiączce obudził się niedawno. Statek jest nie do użycia, załoga martwa. Jednak kombinezon ochronny, podtrzymujący i tak długowiecznego spadkobiercę rasy z gwiazd działa. Zachariasz używa w walce połączenie magii, którą zdobył podczas wędrówek oraz technicznych broni.

Jak przesadziłem to mnie zestrofujcie. Hehe...
Co do statów to myślę, że tak średnio-dużo hp. Silny pancerz na wszystkie rodzaje magii, żaden na łuk, maczugi, miecz, kopię (totalne 0%) szybki i posiadający silny atak z dystansu, średni wręcz.
W nocy ukrycie, bo nie przeżyje długo.
Na wyższych pozomach leczenie siebie +4 i towarzyszy +8
Edytowane przez Asheron dnia 12-10-2009 20:36
www.wesnoth.com.pl/img/syg1.jpg

golibark
Asheron: Świetnie nie mogę się doczekać twojej grafiki :]

Barowei: Proszę o to twoje jednostki:
/obrazek skasowany/
Sword Noble

/obrazek skasowany/

Sword Master
/obrazek skasowany/

King of the Swords
Edytowane przez AxeFighter dnia 24-11-2014 18:28

Mafcio
Peroox, przesadziłeś ze swoimi statami, za dużo hp, i obrażeń od kopiiShock

golibark
Wole go nie komentować mam nadzieje że szybko się barowei odezwie bo chce tworzyć jednostki dla innych graczy

barowei
Spoko, już się odzywamPfft
Szczerze powiedziawszy, to mnie bardzo rozbawiły twoje grafikiPfft
1. Strój wieśniaka wraz z głową jakiegoś kosmity(TO jest ork? no wayPfft)
I te czerwone oczy... Barowei NIE JEST zły, on jest tylko lojalnyPfft
2. W gruncie rzeczy najlepszy z trzech, tyle, że z założenia Barowei walczy jednym mieczem, no, ale nie mam zamiaru się na tym upierać rzecz jasnaWink Ten sam problem z głową.
3. Ten to już jakiś karykaturalny jestShock I przypominam: Barowei pod żadnym względem NIE JEST królem, więc ta korona mocno nie na miejscu.

Pocieszę cię za to, że idzie to w lepszym kierunku, ale jeśli już męczą cię moje oczekiwania to we¼ na wstrzymanie, porób dla kogoś innego a za Barowei'ego we¼ się wtedy, kiedy poczujesz się na siłach, uwierz, tak wyjdzie lepiej zarówno ci jak i miPfft
Staty Barowei'ego:
1lvl Sword adept
32hp, 6mp, 40xp, movement type: elusive foot
Sword dance - melee - blade - 8-3 Marksmanship
20% arcane i 0% reszty

2lvl Sword warrior
40hp, 6mp, 70xp, movement type: elusive foot
Sword dance - melee - blade - 9-4 Marksmanship
20% arcane i 0% reszty

3lvl Sword master
46hp, 6mp, null, movement type: elusive foot
Skirmisher