Witaj Wesnothańczyku
Zobacz temat
 Drukuj temat
Rpg
Aureliusz777
Zaklęcia to dla mnie pikuś. Jak chcesz mogę do 22.00 zrobić je i sklepikarzy a także chciał bym ustalić spis przedmiotów o który poszło ostatnioSmile

Edit:
Dobra, pracuje aktualnie nad czarami poziomu pierwszego. Niby nic ale bez nich zabije was jak leć... To znaczy możecie mieć utrudnioną gręSmile
Edytowane przez AxeFighter dnia 14-03-2015 13:38
„Na współczesnej wojnie… giniesz jak pies, bez szczególnego powodu.”
Ernest Hemingway

Apomaner
Jest pewna szansa, że zagram. Od paru miesięcy gram w innego PBF'a, lecz chyba znajdę czas na Twój Pfft. Zapowiada się lepiej, usuwa niedociągnięcia War of Gods. Jednak proponuję poprowadzić Beta Testy z tutejszymi graczami, trwające około dwóch tygodni. Dopiero potem zareklamować forum szerzej.
Edytowane przez Apomaner dnia 13-10-2010 19:50

ygbut
Cóż nie wiem jak Nelgor, ale ja pomyślałem, że jak gra wyjdzie za 3 tygodnie to tyle mam czasu na zrobienie herbu. Grin Bo po co herb skoro nikt go nie będzie oglądał? A poza tym to szukam idealnego kształtu do herbu. Pfft

Nelgor
Brak podziału broni dla profesji, brak ras, brak domów... Jak dla mnie to minusy. Jedyny plus to mało statystyk których nie lubię w PBFach.

Nie wiem kto z was wybrał PHP-Fusion na PBF... To bardzo zły pomysł.
Ne mów że na wyprawy jest osobne forum... >.>

Błagam. Zabieracie się do tego od długiego czasu, a wygląda to kiepsko.
Więcej pracy i kreatywności.

Ja w tym czasie stworzyłem swój pierwszy PBF który jakiś czas się kręcił (nie żebym się chwalił). XDDD
http://nelgor.cba.pl | GG: 2588077, Jabber: nelgor@aqq.eu

http://www.nelgor.blogspot.com/
Apomaner
Ja proponowałbym założyć forum na pun.pl Smile. Wiele PBF'ów tam stoi i całkiem nieźle się trzymają. Miłe, nie katujące oczu skórki, możliwość ustawienia tła i header'a, wbudowany chat i wiele więcej Grin. Polecam, bardzo łatwo zareklamować tam grę.

Nelgor
Odradzam pun. Lepiej własny host z dostępem do plików.

1) Podział na rasy jest jedną z ciekawszych cech. ^^^
2) Ogromny błąd. Wyprawy powinny być wplecione w lokacje. A z tego co widzę wy wszędzie pchacie statystyki i mechaniczność... Won z tym!
3) A co ma piernik do wiatraka? Po co statystyki w domostwach?
4) Nie... Podchodzisz do tego strasznie stereotypowo. Mag może obsługiwać miecz, a wojownik podstawy magii. Ale mag nie będzie super wojownikiem, a wojownik mistrzem magii.

Zobacz na 2 średniej jakości PBFy fantasy: Helaill (mój PBF), NightMoon.

Waszą grę zalicza się bardziej do PBF aniżeli RPG. Play By Forum...
Podchodzicie do tego jak do gry przeglądarkowej (najgorsze co świat stworzył), a nie tworu literackiego.
Uwierz mi, znam się nieco na tym. ; p

Jakby co polecam portal o PBFach: PBFy. Znajdziecie tam nieco rad.

Linki nie mają służyć reklamie, a pomocy. Wink

Polishchuk
Um, przepraszam że się wtrącam, ale na rozmowy o tej grze powinien być chyba osobny temat. Pierwszy post dotyczył pytania o jakąś dobrą grę RPG. Już stworzoną ^^"

Nelgor
PBF - Play By Forum. Wniosek? To PBF.

W samym mieście lokacje są skąpe. Bardzo.

Babka
Babka od młodych lat sprzedawała tutaj żywność. Gwarancja jej jakości jest najlepsza w całym Certih! Nawet ludzie z Lanos przybywają tutaj po coś innego niż "kartofle i chleb".

Błagam... NIE! To gra tekstowa. Teraz powiedz gdzie spoiler który da tekst? Jest? Na pewno jest!

Robienie Questów osobno całkowicie (rzeka), to kiepski, mocno kiepski pomysł.

Jeśli to ma być fantasy, to ja z tymi imionami i nazwami wysiadam. >.>

Nie wspomnę o beznadziejnym na PBF skrypcie forum... A tak, wspomniałem.

Forum potraktowane dość po macoszemu, i jak na razie całkowicie niegrywalne.

Tyle, od specjalisty w dziedzinie PBF (oprócz wszelakich Naruto, Belach i innych dziwnych rzeczy). xD

Edit:
Adris, te 'zarzuty' które mi stawiasz to co innego o co mi chodzi. Jeśli mówię o pełnym świecie masz przed oczyma taki kicz? >.>

Grałeś w jakiś porządny PBF? Nie. Każdy ma inne zasady, niektóre bardzo rozbudowane i regulujące rozgrywkę. Coś Ci się pomyliło ze storytellingiem...
Więc? To PBF.

Co do opisów nie wiem o co ci chodzi. Opis nie musi wnosić NIC. Proponuje potraktować go jako urozmaicenie...

To robisz RPG/PBF (w obu rzeczach liczy się jedno - treść) czy forumowe MMO dla dzieci neo?

Imiona są normalne, ludzkie. Chyba nie jesteś tak głupi, by w jednej ze zwykłych wsi nazwać wieśniaka: ,,Sir Delorianus z Palandaru, najpotężniejszy z Magów Wody Wschodu i Główny Paladyn Zakonu Feniksa".

Jeśli imię mylisz z tytułem to gratuluję...

Każdy głupi potrafi napisać posta.

Posta 'idzie se do sklepu bo chce se chlebek' na pewno. Mi chodzi o jakościowe posty (napisane poprawnie, opisowe, długie)...

Jak sobie wyobrażasz brać udział w Queście w, np. Certih, będąc na statku 1 000 km dalej?

A nie przyszło Ci do głowy że gracza można wciągnąć w jakąś przygodę na statku?
I dalej twierdzę że osbne forum na 'Questy' [>.>]* to najgorsze co można zrobić.

Nie mam pojęcia dlaczego nie wpadło mi do głowy umieszczenie przy wioseczce trzech wulkanów, wejścia do podziemi, podwodnej krainy i Olimpu?

Jak na początku. Ja mówię o mnogości lokacji a nie kiczu.

Co do lokacji nasza postać dopiero rozpoczyna grę.

Nie da się grać, bo nic nie ma. Może jak gra się jakoś rozwinie (acz po tych perturbacjach z tą grą śmiem wątpić).

To by było na tyle. Życzę powodzenia. Wink

*Z normalnym nawiasem robiła mi się emota...
Edytowane przez AxeFighter dnia 14-03-2015 13:38

Deidara
Witam was, moi drodzy. Od dawna nikt w tym temacie nie pisał, a teraz śmieję się sam z siebie, jak kiedyś prowadziłem sesje RPG. Było w tym coś wyjątkowego, jednak teraz zajmuję się innymi sesjami...
W tym właśnie celu tutaj piszę. Gdyby ktoś z was był zainteresowany stroną z sesjami RPG, to serdecznie zapraszam na stronę: http://strefa-ses...pg.cba.pl/
Sam prowadzę tam sesję Trójlas, jednak są tam także inne sesje. Z radością powitamy nowych graczy, a mnie osobiście naprawdę ucieszy powitanie przyjaciół z wesnoth.com.pl także na innym polu.

Guurahk
Bosko się to czyta z tymi lukami... Adris, chętnie zobaczę, dawno już w porządne PBF nie grałem.
Edytowane przez Guurahk dnia 10-04-2013 21:08
"Jest niewiele cnót, których Polacy nie posiadają, i niewiele pomyłek, których udało im się uniknąć." - Winston Churchill

Piko
No, nawet lubię sesje forumowe więc myślę że także mogę dołączyć. Smile

PuebloPL
Byłem, zobaczyłem, grałem i gram nadal, ponad pół roku już Wink .
Forum naprawdę świetne. Miła atmosfera, ciekawe sesje...
Polecam...
Ain't a DJ gonna save my soul
I sold it long ago for rock 'n' roll

My Cemical Romance - Party Poison

Zapraszam na bloga: KLIK

My Anime List - moja lista anime obejrzanych/oglądanych/tych, które mam w planach.

Kopernik
Tak, fajne forum polecam.

Guurahk
Nie ma to jak rekomendacja kopernika Grin Pueblo, jaki masz nick na tamtym forum?
"Jest niewiele cnót, których Polacy nie posiadają, i niewiele pomyłek, których udało im się uniknąć." - Winston Churchill

Piko
Jego nick brzmi Ashantir.

Kopernik
Guurahk no co? Ja tylko wyrażam własną opinie. Grin Zarejestrowałem się obejrzałem i stwierdzam że fajne.
Edytowane przez Kopernik dnia 11-04-2013 22:42

Guurahk
kopernik, ale ja nic złego nie miałem na myśli Wink

Kopernik
A to ok. Fajnie by było jakby na tym forum utworzono dział z PBSami.

Piko
Chyba PBFami. Pfft

Guurahk
Szczerze? Miałem zamiar stworzyć coś takiego w niedalekiej przyszłości, ale pewne sprawy pokrzyżowały mi plany :/ Można skorzystać z tamtego forum i tam stworzyć grę.

Przejdź do forum:
Wygenerowano w sekund: 0.21
10,822,037 unikalne wizyty