Witaj Wesnothańczyku
Zobacz temat
 Drukuj temat
Liga piątków
krasnoludpogromca
Myśle że era była by wybierana prez jedną ze stron, a w rewanżu ere wybiera druga strona.
To sylar jest ze mną.
Edytowane przez krasnoludpogromca dnia 03-11-2010 23:02
,,Chcę iść do piekła, nie do nieba. W piekle będę miał towarzystwo papieży, królów i książąt, a w niebie są sami żebracy, mnisi, pustelnicy i apostołowie.''

Aureliusz777
Ja nie gram z Adrisem.

Tyle mam do powiedzenia, dziękuję za uwagę i dobranoc.
„Na współczesnej wojnie… giniesz jak pies, bez szczególnego powodu.”
Ernest Hemingway

Elensefar
Aureliusz dlaczego nie chcesz być z adrisem?

Byakuya Kuchiki
Mógłbym zagrać ale nie mam pary
Grin

Sauron
Ja mogę grać z kimkolwiek, byle żeby siedział w wesnoth więcej niż rok, ja osobiscie siedze 4 lata. A jeśli chcecie map mój asortyment jest dość duży. (niektóre nawet do 9 graczy)
Edytowane przez Sauron dnia 04-11-2010 15:38
BFW v. 1.8.2 EoMA (tylko i wyłącznie)..www.wesnoth.com.pl/img/syg3.jpg

Byakuya Kuchiki
Gram w wesnoth od około 2 lat [z 3 miesiącami przerwy]

Grin

Elensefar
ja gram w wesnoth z 2 lata i 7 miesięcy ( 6 miesięcy do 1 lat była przerwa) xd

Ale wtedy miałem wersje 1.6x czy 1.5x wesnotha

Byakuya Kuchiki
Ja praktycznie grałem w każdą wersje stabilną od 1.4 rozpoczynając Wink
To może zagra ktoś ze mną w teamie ^ ^
Jakby co wejde jutro około 19:00-20:00
Edytowane przez Byakuya Kuchiki dnia 04-11-2010 17:03
Grin

Filar
1. Turniej odbywać się będzie w piątki o godzinie 19.30.
2. Rozgrywka.
2.1 Mecze drużyn odbywać się będą na standardowych mapach multiplayer dla 4 osób.
2.2 Używana era to standardowa (default).
2.3 Pojedynek zakończony jest remisem, gdy żaden z graczy nie wykonuje sensownego ruchu przez co najmniej 5 tur, lub gdy nie zostanie zgłoszona powtórka z meczu.
2.4 Limit czasu dla pojedynczej tury to 5 minut.
2.5 Używane są ustawienia standardowe mapy.
2.6 Rozgrywka może odbywać się na mapach i erach niestandardowych pod warunkiem, że obie strony zgodzą się powiadomią (przez PW, lub na forum) sędziego o tym fakcie co najmniej 2 dni przed meczem.
2.7 Mecz można przełożyć na inny dzień po uprzednim poinformowaniu sędziego, co najmniej 3 dni przed meczem.
2.8 Gdy na meczu nie zjawi się jeden gracz z drużyny, drugi ma obowiązek grania. Jeśli zrezygnuje, jest to traktowane jak nieobecność.
3. Sędzia to gracz Mussious.
4. Osoba, która zwyciężyła ma obowiązek zapisać powtórkę z meczu i wysłać ją na forum.
5. Punktacja.
5.1 Za zwycięstwo drużyna otrzymuje 2 punkty.
5.2 Za remis obie drużyny uczestniczące otrzymują 1 punkt.
5.3 Za przegraną drużyna nie otrzymuje punktów.
5.4 Za niezjawienie się na meczu drużynie odejmuje się:
-gdy nie zjawi się jeden gracz - 0.5 pkt
-gdy nie zjawi się cała drużyna - 1 pkt
6. Nagroda (do zatwierdzenia przez administrację) to ranga "Mistrz Ligi Piątków" ważna do następnej ligi (jeśli takowa się zdarzy)
7. Zgłoszone i potwierdzone drużyny
Mussious, DawidRycerz -team 1
kalfat, kazik - team 2

Jutro jeszcze nie gramy, bo są tylko dwie drużyny i trzeba zatwierdzić regulamin.
Edytowane przez Filar dnia 04-11-2010 17:17

krasnoludpogromca
3. Sędzia to gracz Mussious
Mussious, DawidRycerz -team 1

I. Chyba nie będziesz sędiował sam sobie.
II. Kto wybiera mapę?
,,Chcę iść do piekła, nie do nieba. W piekle będę miał towarzystwo papieży, królów i książąt, a w niebie są sami żebracy, mnisi, pustelnicy i apostołowie.''

Sylar
Racja, sędzią powinien być użytkownik bezstronny, ale jak nikogo takiego nie ma, to jakoś się ten fakt przeboleje. Czy rasy będą losowane? I krasnoludpogromca czy cały czas chcesz być ze mną w drużynie? Jeśli tak, to odpisz na priva w sprawie nazwy drużyny. Aaaa i poruszę taką kwestię, jeśli z teamu zjawi się tylko jedna osoba, to gra ona normalnie przeciw dwóm graczom, dostaje do pomocy komputer, czy więcej złota??

krasnoludpogromca
Tak jestem z tobą Sylar .Potwierdzam naszą drużyne.Może sędzią zostanie Kanapka lub ktoś taki?
Edytowane przez krasnoludpogromca dnia 04-11-2010 17:49

Filar
Jeśli chcecie, nie będę sędzią, ale chodzi tu tylko o zgłaszanie nieobecności, itp., więc nie wiem w czym mógłbym sobie udogodnić. Chyba jedyną taką rzeczą są bezsensowne ruchy przez 5 tur, ale wtedy można wysłać powtórkę na forum, żebyście zgłaszali swą opinie. Nacje można wybrać samemu. Co do ostatniej kwestii, to myślę, że kara, to kara, ale niech inni się wypowiedzą. Mapy będą zwyczajnie losowane prze mnie, chyba, że zawodnicy dogadają się miedzy sobą (zgłoszenie 1 dzień przed).
Edytowane przez Filar dnia 04-11-2010 18:11

Kanapka
2.3 Pojedynek zakończony jest remisem, gdy żaden z graczy nie wykonuje sensownego ruchu przez co najmniej 5 tur, lub gdy nie zostanie zgłoszona powtórka z meczu.

Myślę, że remis w przypadku wykonywania bezsensownych ruchów nie ma sensu. Po pierwsze, ktoś musi oceniać sensowność tych ruchów - można robić coś, co wydaje się bez celu, a prowadzi do zwycięstwa. Po drugie, gracz losowo ustawiający jednostki zdąży w te 5 tur przegrać. Po trzecie, co to w ogóle jest 'bezsensowny ruch'? Jeżeli chodzi o unikanie walki, to parę razy widziałem bardzo dobrych graczy (top 20 z laddera), którzy pierwszy raz atakowali jednostki przeciwnika około tury 20.

O ile dobrze zrozumiałem, w przypadku kiedy pojawi się tylko jeden gracz z drużyny, kontroluje on obie strony swojej drużyny, tak?

W sumie mógłbym się zgłosić -Byakuya Kuchiki nie ma pary.

Sylar
Dobra, możecie mnie i krasnoludpogrmca zapisać jako drużynę "Marines".
PS proponuję "4p Autumn in Wesnoth" jako planszę do jutrzejszego turnieju, od razu Rozszyfrowałoby się najlepsze pozycje itp, bo szczerze mówiąc grałem na niej chyba tylko raz do końca i na razie nawet dla mnie jest ona owiana płaszczykiem tajemnicy Wink I tutaj tym bardziej byłoby to odpowiednie, skłaniałaby do myślenia, bo domyślam się, że w mapach domyślnych niektórzy z graczy znają już wszystkie najlepsze pozycje na pamięć i będą robić ruchy tak od niechcenia, ot kwestia czasu Wink)
Edytowane przez Sylar dnia 04-11-2010 18:32

Filar
Kanapka: ty się znasz lepiej ode mnie, mógłbyś skorygować to co uważasz za słuszne? Co do tych ruchów. Napisałem żaden z graczy, czyli np. każdy chodzi w tą i z powrotem, nic nie rekrutuje itd.
Edytowane przez Filar dnia 04-11-2010 18:45

Kanapka
Mussious: Jeżeli jedna strona zacznie robić dziwne rzeczy, zostanie zmieciona przez przeciwnika. Jeżeli dwie strony zaczną robić dziwne rzeczy, równie dobrze mogą stwierdzić, że będzie remis, albo można im pozwolić to dograć - nikt nie musi tego oglądać, powtórkę wrzucą na forum. Jedynym sensownym sposobem blokowania gry jest nie wykonywanie żadnych ruchów, ale jeżeli jest timer, czas na turę się skończy i przeciwnik zmiecie ich wojsko. Chodzi mi o to, że zasada mówiąca, że w pewnym momencie sędzia może przerwać grę, ponieważ cośtam uzna, może prowadzić do kłótni i niejasności.

Jak ustalasz zasady turnieju, przeczytaj zasady ladder.subversiva... - nie ma potrzeby stosować wszystkich zasad, ale oni zajmują się grami turniejowymi od jakichś trzech lat, więc wiedzą, co jest ważne, a co nie.
Edytowane przez Kanapka dnia 04-11-2010 19:10

krasnoludpogromca
Co powiesz na to Mussious? Ja z sylarem Vs ty z DawidemRycerzem, piątek 19:50, deflaut ,"4p Autumn in Wesnoth.
Edytowane przez krasnoludpogromca dnia 04-11-2010 20:32

Elensefar
jak dla mnie może być, ale nie wiem czy Mussious się zgodzi

krasnoludpogromca
Sylar napewno jest na tak to gramy o ile mussious zgodzi się .

Przejdź do forum:
Wygenerowano w sekund: 0.29
10,821,445 unikalne wizyty