Witaj Wesnothańczyku
Zobacz temat
 Drukuj temat
Summoners Remake Project
inferno8
Ta głowa na prawdę budzi skojarzenia z hinduizmem, więc jak miałbym ją przearabizować? Chodzi mi o jednostkę, nie o głowę.
Edytowane przez inferno8 dnia 28-08-2008 15:37

James Revan
Naga r11; fikcyjny gatunek istot w wielu utworach fantasy oraz grach RPG i komputerowych. Ich nazwa i wygląd pochodzi od istot z mitologii hinduskiej, które w hinduizmie i buddyzmie są wodnymi duchami mającymi ciało pół człowieka, pół węża.

W fantasy nagi są na ogół istotami drugoplanowymi. W powieściowym cyklu Xanth Piersa Anthony'ego żyją w jaskiniach i walczą z goblinami. Są jednym z gatunków w grze fabularnej Dungeons & Dragons, pojawiają się w grach komputerowych Final Fantasy, Battle for Wesnoth oraz Heroes of Might and Magic (w tej ostatniej są kobietami z wężową dolną połową ciała i sześcioma ramionami).

No jeśli to nie jest idealny opis nieco zneutralizowanej politycznie bogini Kali to ja już nie wiem co Pfft
Edytowane przez James Revan dnia 28-08-2008 15:40
Forever feels like home sitting alone in your head...

inferno8
...ta wiedza mnie powalaPfft Zabieram się za eksperymentowanie. Jak coś już będę miał to od razu wam przedstawię. Spróbuję zrobić wersję z głową i bez.

James Revan
Ewentualnie można się posłużyć Norweską boginią Hel. Wszelkie eksperymenty nie urażą nikogo bo nikt już tak naprawdę tego rodzaju wierzeń nie praktykuje.

Hel (Hella, Hlle) - w mitologii nordyckiej władczyni krainy zmarłych śmiercią naturalną - Niflheimu (niekiedy utożsamianej z piekłem), personifikacja śmierci, córka boga imieniem Loki i przerażającej olbrzymki Angrbody. Jej braćmi byli wilk Fenrir i wąż Jormungand. Hel według mitów uległa jedynie częściowemu rozkładowi - zachowała twarz i ciało żywej kobiety, natomiast jej nogi były szkieletem. Hel bywa też przedstawiana jako osoba, której połowa ciała była ludzkiego koloru, druga przerażała trupią zgniłogranatową barwą.

Pobud¼ fantazję dodaj kilka ramion i masz już gotowy projekt :>

inferno8
Jestem pod wielkim wrażeniem. Jesteś na prawdę oczytanym człowiekiem z pasją. To lubię.Wink

Spróbuję zrobić parę różnych wersji.

James Revan
Akurat wszelkie mitologie przerabiam w ramach hobby. Azteccy bogowie też są ok, ale oni bardziej by pasowali do jakiejś "świetlanej frakcji" są przedstawiani bardzo barwnie.
Edytowane przez James Revan dnia 28-08-2008 15:53

inferno8
Oto moja wersja bogini Kali. Muszę przyznać, że wyszła mi całkiem, całkiem. Właściwie to odwzorowałem rysunek z poprzedniej strony. Teraz będę myślał jak to przearabić. A może nie trzeba?
Edytowane przez AxeFighter dnia 08-11-2014 23:07

James Revan
Ładne toto, ale chętnie bym zobaczył jakąś animację. Mam nadzieję, że ona nie będzie tak stale rąk w górze trzymać, bo się zmęczy jeszcze i głowę upuści Wink
Edytowane przez James Revan dnia 28-08-2008 17:08

inferno8
Aha. Dobra, popracuję nad tym. Jutro wszystko będzie gotowe, mam nadzieję. Jak mi się uda to porobię animacje do każdego ataku (tak, do głowy teżWink).

Poliuks
Summoners to raczej Arabowie niż Hindusi. Bliżej im do Egiptu niż do Indii więc chyba powinni wyglądać jakoś... pustynnieSmile. Zwłaszcza, że mamy jednostki na wielbłądach. Ona raczej kojarzy się z zarazą, dżunglą... Może mi się zdajeGrin. Poza tym Egipcjanie zawsze kojarzyli się z magią. Moja sugestia to: unoszący się nad ziemią czteroręki potwór koloru złota z ureusem i pszentem na głowie. W rękach trzyma: katanę i laskę z wężem, pozostałe dwie trzyma skrzyżowane. Co myślicie?

inferno8
Egipt to zupełnie inny klimat. Summoners zahaczają raczej o Arabię. Coś jak Opowieści z Tysiąca i Jednej Nocy. No i chciałbym, żeby ta jednostka miała niebieski kolor skóry. Taka cecha charakterystyczna istot z Otchłani.
Edytowane przez inferno8 dnia 28-08-2008 18:01

James Revan
Niebieski kolor skóry, kurde...
Smerf z otchłani Wink

inferno8
To Ty nie wiedziałeś? Dżiny to zmutowane smerfy (bo jadły pryskane truskawkiPfft)

Poliuks
Miałem pomysł, aby Boga Ognia i Boga Wody wyposażyć w ich atrybuty ze staroarabskiej religii, ale za Chiny nie mogę tego wyszukać, ta wiara jest bardzo mało znana, bo wcześnie wyparta przez Mahometa.

inferno8
A może by tak ujednolicić trochę wyposażenie? Jak dla mnie jest zbyt wszechstronne. Trójząb, pałasz i trupia głowa mogą zadawać razem wszystkie fizyczne typy obrażeń. Trochę by to było za potężne. No i cały ten arsenał w dłoniach robi niezły bałagan na rysunku. Ja byłbym skłonny dać jej 4 sejmitary rakszas i byłoby po kłopocie. Jednostka zachowałaby pierwotny charakter, jedynie zmieniłby się kiepski obrazek tygrysa. Oczywiście mógłbym dać jakiś alternatywny awans na 2 poziom, który rozbudowałby nieco wyposażenie, ale nie za bardzo. Co o tym sądzicie?

James Revan
Inaczej może. Ona ma nie tylko to co trzyma w rękach, ale na głowie ma koronę, na szyji coś w rodzaju różańca, no i jeszcze język, którym przykryła podczas jednej ze swoich walk całe pole walki. I na przykład

lvl 1
neutralny
pałasz - 5-3 melee sieczne
różaniec - 3-4 melee obuchowe magiczny

lvl 2
praworządny
Korona światła - oświetla
trójząb 8-2 melee kłute
trójząb 10-1 ranged kłute strzelec wyborowy

lvl 3
chaotyczny
Odcięta głowa - Aura mroku
pałasz 9-4 melee sieczne
trójząb 13-1 ranged kłute
czara ognia 2-9 ranged ogień magiczny

inferno8
Zmienne zdolności, typy obrażeń i charakter podczas awansowania. W liniowym rozwoju, każdy następny poziom powinien być silniejszą wersją poprzedniego, a tu każda jednostka różni się od poprzedniej tak bardzo, że właściwie to mogłaby istnieć samodzielnie. Powiem szczerze, że pomysł jest naprawdę fajny (czuć obecność sił magicznych w tych jednostkach), ale nie przejdzie, chociażby na oficjalnym forum.
Edytowane przez AxeFighter dnia 08-11-2014 23:07

Sagez
Wygląda naprawdę fajnie, a ciekawe, jak będzie wyglądała na wyższym... Co do oficjalnego forum, to na razie mało kto tam zagląda - i pomyśl, co powiedzą, gdy odkryją Mystic Mu Wink

James Revan
inferno nie obra? się ale mnie się nie podoba, traci charakter całkowicie.
Takie porównanie, mnie sie bardziej podoba ta pierwsza wersja
Edytowane przez AxeFighter dnia 08-11-2014 23:08

inferno8
Ale zyskuje jeśli chodzi o "arabizację". Ja już sam nie wiem, niech inni rozstrzygną która jest lepsza. A może padnie jeszcze lepsza propozycja?

Przejdź do forum:
Wygenerowano w sekund: 0.29
10,823,598 unikalne wizyty