Witaj Wesnothańczyku
Zobacz temat
 Drukuj temat
Ulubione i polecane gry
Sylar
Hmmm, jeśli chodzi o klony worms'ów, to grałem kiedyś w Wormuxy, czyli taką wersję pod Linuxa na przykład. Można tam było grać różnymi "maskotkami" systemów operacyjnych oraz charakterystycznymi postaciami, już dobrze nie pamiętam, ale chyba np. Bill Gates i zespół down'a.
Zwykłe wormsy 2 to gra dobrze działająca na stres, można się wyładować na robaczkach z komputera zamiast na znajomych. I pragnę jeszcze polecić Warlords Battlecry 2, grę strategiczną rts, która wciągnęła mnie na całe lata gry.
A to hedgewars widziałem ostatnio na exsite, kiedy szukałem wormsów. Wygląda spoko.
Edytowane przez Sylar dnia 24-04-2011 14:28

Filar
Z Wormuxem wiążę złe wspomnienia. Może już się to zmieniło, ale kiedy w to grałem, było jakieś niegrywalne, nie miało trybu człowiek vs. komputer i ogólnie nieprzyjemne było.
Edytowane przez Filar dnia 24-04-2011 14:54

Sylar
Dla tego najlepszy jest oryginał, a nie jakieś niepewne podróbki. GNU pozwala na dostęp wszystkich użytkowników do grzebania w kodzie źródłowym i tworzenia bez przeszkód własnych programów, więc często nie są one w pełni komfortowe (Wesnoth jest tu wyjątkiem potwierdzającym regułę). Ale komu jak komu, tobie chyba nie trzeba tego tłumaczyć. Co do wormuxów grałem, ale grałem krótko i to jakieś 5 lat do tyłu. Bardzo możliwe, że było tak, jak mówisz. Ponownie zachęcam wszystkich do Warlords Battlecry 2, gra zawiera, chodź nie wygórowaną, ale ładną szatę graficzną i bardzo wciągający, obszerny świat fantasy. Stawiany jest duży nacisk na bohatera ale liczy się też rozwój ekonomii i wojska, więc myślę, że każdy znajdzie w tej grze coś dla siebie, tym bardziej, że istnieje w tej grze 12 różnorodnych ras.

Elensefar
Polecam jeszcze:
Dark Messiah the might and magic
oraz wszystkie części total war (oprócz shogun 1) Grin
Mussious@ mam też czas dla nich ale jak ich nie ma to se gram Pfft

"Głupota ludzka jest jak wyobraźnia- nie zna granic"

Elensefar

Dark_Hitsugaya
1. Warcraft III z dodatkiem Frozen Throne. Codziennie siedzę godzinami na Battlenet i grywam w Defense of the Ancients(DotA). Fajowa gierka ^^. Do wyboru mamy około 100 bohaterów, każdy innej rasy i z innymi zdolnościami. Gra dzieje się na 3 liniach wojennych, na których są wieże obronne, sklepy, wzgórza, jeziora, lasy itp. Mamy sojuszników w postaci drzewców i druidów lub ghouli i nekromantów.
2. League of Legends. Gra pobierana z internetu. Prawie to samo co DotA. Do wyboru mamy ok. 60 bohaterów. Gra odbywa się na dosyć dużej mapie, na 3 liniach wojny. Nasi sojusznicy to tak zwane miniony.
3. Robin Hood : Legend of Sherwood. Też ciekawa gierka, w której głównym bohaterem jest Robin z borów Sherwood. Głównym celem jest uwolnienie jakiegoś tam księcia i pokonanie Króla Jana i jego sługusów.
4. Rayman 2 : The Great Escape i Rayman 3 : Hoodlum Havoc. To jak już nie mam w co grać ^^ Sterujemy małym stworkiem z uszami psa i nieproporcjonalnym ciałem, którym może odbijać, rzucać itp. Naszym zadaniem w Rayman 2 jest pokonanie Brzytwobrodego, złego pirata-robota który dowodzi złą armią. W Rayman 3 nie wiem kto jest głównym wrogiem, chyba takowego nie ma, jest ich kilku ;d.

Jeżeli chodzi o klasyki to oczywiście Zeus : Pan Olimpu wraz z dodatkiem Posejdon : Bóg Atlantydy i wszelkie wersje gry Stronghold. Twierdza..

A z gier na PS2 i XBox'a 360 to Tekken 3-5, Soul Calibur 3-4,i wszystkie części Lords of The Rings Video Game.

I oczywiście czasami Battle for Wesnoth

To chyba tyle Pfft.
Edytowane przez Dark_Hitsugaya dnia 23-05-2011 18:38
Battle for Wesnoth...
This game will live FOREVER!

Heedal
1. Crysis 2 - fabuła gry - "Akcja gry toczy się trzy lata po zakończeniu pierwszej części (2023). Na Manhattanie zaczął się rozwijać tajemniczy wirus, najprawdopodobniej pochodzenia pozaziemskiego. W mieście wybucha panika. Sprawę miała rozwiązać korporacja CryNet. Mimo prób i testów nie udało się stworzyć skutecznego antidotum, więc jedynym wyjściem była eksterminacja zarażonych. W mieście panuje stan wojenny, pojawili się tam również obcy. Gracz wciela się w postać Alcatraza - marine, który wraz z resztą oddziału miał za cel ochronę i ratunek Nathana Goulda, dawnego naukowca w firmie Hargreave Rasch Corp. Posiadał on sporą wiedzę na temat tego, co dzieje się w Nowym Jorku. Jednak nie wszystko poszło tak, jak powinno. W wyniku ataku obcych ciężko ranny bohater otrzymuje Nanokombinezon 2.0 od Proroka - jednego z bohaterów pierwszej części, który w tajemniczych okolicznościach pojawił się w Nowym Jorku. Okazuje się, że Prorok został zarażony wirusem, w związku z czym nakazano jego likwidację. Poruszając się po mieście gracz walczy z oddziałami zbrojnego ramienia CryNetu - C.E.L.L, którzy myślą, że w kombinezonie znajduje się Prorok. W późniejszych fazach gry gracz mierzy się z obcymi, otrzymuje także wsparcie Armii USA."
2. Spore - od pojedynczej komórki do galaktycznego imperium
3. Comanche 4 - kieruje się helikopterem wojskowym - RAH-66 Comanche
4. Polanie 2 - fabuła - "Gra rozpoczyna się w 704 roku. Wtedy to Kościej przejmuje władzę na terenach Polan, a dawnego władcę, młodego księcia Mirka, przenosi do innego wymiaru. Po pięciu latach kapłan Dobromir odnajduje Mirka i przywraca go do normalnego świata. W tym momencie przejmujemy kontrolę nad księciem i rozpoczynamy długą i trudną walkę ze złem."
www.wesnoth.com.pl/img/syg3.jpg
Twórca Ery Po Upadku (Prace wstrzymane)
Twórca linii nanokombinezonu

Saurians forever!
Nick na Steam/Uplay/Origin: Heedal

Filar
KingofDrakes: a fabuła Polan nie zaczynała się od lasu z czołgami?

Heedal
To było w intro gry.

Saurians forever!

Alfadres
Aleście temat zrobili, trzeba się będzie napocić Grin

-Heroes'y głównie 3 część, bo najlepsza

-Wiedźmin 1 i 2 (choć w 1 lepszy klimat)

-Polanie jak tu wspominali też świetne, główne dzięki krówkom i jednemu z moich ulubionych klimatów, czy słowiańskiemu

-Starcraft II !!! (Oh yee battle.net rządzi)

-Warcraft III + dodatek (niestety grałem na piracie i nie zasmakowałem Battleneta ;/)

-Wspominaliście również o Zeusie co popieram. Bardzo rozwija myślenie Smile proponuję również sięgnąć po Kleopatrę : Królową Nilu

-Minecraft (czyli zbuduj to sam ! Serio gorąco polecam)

-Diablo II (to chyba nie wymaga komentarza )

-Twierdza i Twierdza Krzyżowiec (moja pierwsza poważna gra na PC'a przez co mam do niej sentyment, ale również jest warta polecenia

-Przygodówki, przy których świetnie można spędzić czas Smile, czyli Syberia (chyba najlepsza, po prostu genialna otoczka i niepowtarzalny klimat), Syberia 2, The Longest Journey, The Aztec i wiele wiele innych w które jeszcze nie grałem, a pewnie zagram

Dużo tego jeszcze, ale to chyba najważniejsze w jakie grałem. Można by jeszcze z takich rodzynków (jak dla mnie) wymienić Throne of Darkness, Black & White , Ghost Master, CoD MW.

Synvoret
miłośnicy Fallout'a - jasne że takich znajdziesz Smile między innymi mnie. Mam na koncie wszystkie części łącznie z dodatkami.

A ode mnie gra godna polecenia to - Hostile Waters: Antaeus Rising

http://totalchaoseng.dbv.pl/
kalfat
Fallout taak, Grin może nuka cole?
Według mnie dwójka fallouta jest najlepsza, poprawili błędy jedynki i swoisty klimat zachowali. Pfft
D Y E D M Λ G E N T Λ

Heedal
Także polecam grę Minecraft. Niedługo będzie pełna wersja tej gry.

Saurians forever!

Keski
Minecraft
BfW
Heroes of might and magic 3
Need for Speed Most Wanted, Carbon
Fifa (all)
Tony Hawk Pro Skater 4
Risen
Gothic (1,2,3,4 +dodatki) - z nim mam najwięcej doczynienia. Moddowałem go grubo ponad rok Smile

Elensefar
Jak dla mnie to Gothic 4 jest głupie (zwłaszcza względem fabuły) 1 i 2 najlepsze, a 3 może być, bo tam jesteś od samego początku silny jak Bóg.
Polecam gry
Mount & Blade Ogniem i mieczem (z dodatkiem dzikie pola)
Władca pierścieni podbój
Władca pierścieni powrót króla
oraz Spectromancer

"Głupota ludzka jest jak wyobraźnia- nie zna granic"

Elensefar

Heedal
Raczej kórliki.
Roki pod jakim nickiem grasz? Mój nick - WesnothianNanoMinerPL
Masz nieużywany gift code?

Saurians forever!

Youukimaru
Ja polecam:
Warhamer 40,000 Dawn Of War Soulstorm
Need For Speed Most Wanted
Gothic 2
FlatOut2
TimeShift
Sniper Elite

Keski
DawidRycerz napisał/a:
Jak dla mnie to Gothic 4 jest głupie (zwłaszcza względem fabuły) 1 i 2 najlepsze, a 3 może być, bo tam jesteś od samego początku silny jak Bóg.
Polecam gry
Mount & Blade Ogniem i mieczem (z dodatkiem dzikie pola)
Władca pierścieni podbój
Władca pierścieni powrót króla
oraz Spectromancer

Jesteś niepokonany tylko na początku (W Gothic 4) bo to jest wstęp do gry, samouczek.

Rusty Polok
Moje polecane gry to:
Warhammer 40k Dawn of War ( wszystkie części)
Assassin Creeda (wszystkie części)
League of Legends
Minecraft
Stronghold ( wszystkie części)
Edytowane przez Rusty Polok dnia 21-08-2011 21:08

Keski
w LoL'a też grałem jakoś 5 level miałem Grin

Markus
A ja polecam to: http://www.strati...
Ciekawa gra przeglądarkowa, ale na razie mało osób się zarejestrowało. Jakby co ja jestem w Niemczech, bo w Polsce brak miejsc.
Edytowane przez Markus dnia 22-08-2011 14:26
"Amor patriae nostra lex"

Przejdź do forum:
Wygenerowano w sekund: 0.80
10,822,488 unikalne wizyty