|
Ulubione i polecane gry
|
| Sylar |
Dodany dnia 24-04-2011 14:27
|

Poszukiwacz Przygód

Data rejestracji: 26/06/2009 13:54
|
Hmmm, jeśli chodzi o klony worms'ów, to grałem kiedyś w Wormuxy, czyli taką wersję pod Linuxa na przykład. Można tam było grać różnymi "maskotkami" systemów operacyjnych oraz charakterystycznymi postaciami, już dobrze nie pamiętam, ale chyba np. Bill Gates i zespół down'a.
Zwykłe wormsy 2 to gra dobrze działająca na stres, można się wyładować na robaczkach z komputera zamiast na znajomych. I pragnę jeszcze polecić Warlords Battlecry 2, grę strategiczną rts, która wciągnęła mnie na całe lata gry.
A to hedgewars widziałem ostatnio na exsite, kiedy szukałem wormsów. Wygląda spoko.
Edytowane przez Sylar dnia 24-04-2011 14:28
|
| |
|
|
| Filar |
Dodany dnia 24-04-2011 14:53
|

Poszukiwacz Przygód

Data rejestracji: 18/09/2010 23:02
|
Z Wormuxem wiążę złe wspomnienia. Może już się to zmieniło, ale kiedy w to grałem, było jakieś niegrywalne, nie miało trybu człowiek vs. komputer i ogólnie nieprzyjemne było.
Edytowane przez Filar dnia 24-04-2011 14:54
|
| |
|
|
| Sylar |
Dodany dnia 24-04-2011 15:22
|

Poszukiwacz Przygód

Data rejestracji: 26/06/2009 13:54
|
Dla tego najlepszy jest oryginał, a nie jakieś niepewne podróbki. GNU pozwala na dostęp wszystkich użytkowników do grzebania w kodzie źródłowym i tworzenia bez przeszkód własnych programów, więc często nie są one w pełni komfortowe (Wesnoth jest tu wyjątkiem potwierdzającym regułę). Ale komu jak komu, tobie chyba nie trzeba tego tłumaczyć. Co do wormuxów grałem, ale grałem krótko i to jakieś 5 lat do tyłu. Bardzo możliwe, że było tak, jak mówisz. Ponownie zachęcam wszystkich do Warlords Battlecry 2, gra zawiera, chodź nie wygórowaną, ale ładną szatę graficzną i bardzo wciągający, obszerny świat fantasy. Stawiany jest duży nacisk na bohatera ale liczy się też rozwój ekonomii i wojska, więc myślę, że każdy znajdzie w tej grze coś dla siebie, tym bardziej, że istnieje w tej grze 12 różnorodnych ras. |
| |
|
|
| Elensefar |
Dodany dnia 25-04-2011 10:17
|

Awanturnik

Data rejestracji: 28/08/2010 12:44
|
Polecam jeszcze:
Dark Messiah the might and magic
oraz wszystkie części total war (oprócz shogun 1) 
Mussious@ mam też czas dla nich ale jak ich nie ma to se gram
"Głupota ludzka jest jak wyobraźnia- nie zna granic"
Elensefar
|
| |
|
|
| Dark_Hitsugaya |
Dodany dnia 15-05-2011 10:49
|

Przybysz

Data rejestracji: 03/05/2011 12:47
|
1. Warcraft III z dodatkiem Frozen Throne. Codziennie siedzę godzinami na Battlenet i grywam w Defense of the Ancients(DotA). Fajowa gierka ^^. Do wyboru mamy około 100 bohaterów, każdy innej rasy i z innymi zdolnościami. Gra dzieje się na 3 liniach wojennych, na których są wieże obronne, sklepy, wzgórza, jeziora, lasy itp. Mamy sojuszników w postaci drzewców i druidów lub ghouli i nekromantów.
2. League of Legends. Gra pobierana z internetu. Prawie to samo co DotA. Do wyboru mamy ok. 60 bohaterów. Gra odbywa się na dosyć dużej mapie, na 3 liniach wojny. Nasi sojusznicy to tak zwane miniony.
3. Robin Hood : Legend of Sherwood. Też ciekawa gierka, w której głównym bohaterem jest Robin z borów Sherwood. Głównym celem jest uwolnienie jakiegoś tam księcia i pokonanie Króla Jana i jego sługusów.
4. Rayman 2 : The Great Escape i Rayman 3 : Hoodlum Havoc. To jak już nie mam w co grać ^^ Sterujemy małym stworkiem z uszami psa i nieproporcjonalnym ciałem, którym może odbijać, rzucać itp. Naszym zadaniem w Rayman 2 jest pokonanie Brzytwobrodego, złego pirata-robota który dowodzi złą armią. W Rayman 3 nie wiem kto jest głównym wrogiem, chyba takowego nie ma, jest ich kilku ;d.
Jeżeli chodzi o klasyki to oczywiście Zeus : Pan Olimpu wraz z dodatkiem Posejdon : Bóg Atlantydy i wszelkie wersje gry Stronghold. Twierdza..
A z gier na PS2 i XBox'a 360 to Tekken 3-5, Soul Calibur 3-4,i wszystkie części Lords of The Rings Video Game.
I oczywiście czasami Battle for Wesnoth
To chyba tyle .
Edytowane przez Dark_Hitsugaya dnia 23-05-2011 18:38
Battle for Wesnoth...
This game will live FOREVER!
|
| |
|
|
| Heedal |
Dodany dnia 09-06-2011 20:17
|

Adept

Data rejestracji: 02/05/2011 19:53
|
1. Crysis 2 - fabuła gry - "Akcja gry toczy się trzy lata po zakończeniu pierwszej części (2023). Na Manhattanie zaczął się rozwijać tajemniczy wirus, najprawdopodobniej pochodzenia pozaziemskiego. W mieście wybucha panika. Sprawę miała rozwiązać korporacja CryNet. Mimo prób i testów nie udało się stworzyć skutecznego antidotum, więc jedynym wyjściem była eksterminacja zarażonych. W mieście panuje stan wojenny, pojawili się tam również obcy. Gracz wciela się w postać Alcatraza - marine, który wraz z resztą oddziału miał za cel ochronę i ratunek Nathana Goulda, dawnego naukowca w firmie Hargreave Rasch Corp. Posiadał on sporą wiedzę na temat tego, co dzieje się w Nowym Jorku. Jednak nie wszystko poszło tak, jak powinno. W wyniku ataku obcych ciężko ranny bohater otrzymuje Nanokombinezon 2.0 od Proroka - jednego z bohaterów pierwszej części, który w tajemniczych okolicznościach pojawił się w Nowym Jorku. Okazuje się, że Prorok został zarażony wirusem, w związku z czym nakazano jego likwidację. Poruszając się po mieście gracz walczy z oddziałami zbrojnego ramienia CryNetu - C.E.L.L, którzy myślą, że w kombinezonie znajduje się Prorok. W późniejszych fazach gry gracz mierzy się z obcymi, otrzymuje także wsparcie Armii USA."
2. Spore - od pojedynczej komórki do galaktycznego imperium
3. Comanche 4 - kieruje się helikopterem wojskowym - RAH-66 Comanche
4. Polanie 2 - fabuła - "Gra rozpoczyna się w 704 roku. Wtedy to Kościej przejmuje władzę na terenach Polan, a dawnego władcę, młodego księcia Mirka, przenosi do innego wymiaru. Po pięciu latach kapłan Dobromir odnajduje Mirka i przywraca go do normalnego świata. W tym momencie przejmujemy kontrolę nad księciem i rozpoczynamy długą i trudną walkę ze złem."
Twórca Ery Po Upadku (Prace wstrzymane)
Twórca linii nanokombinezonu
Saurians forever!
Nick na Steam/Uplay/Origin: Heedal
|
| |
|
|
| Filar |
Dodany dnia 09-06-2011 22:38
|

Poszukiwacz Przygód

Data rejestracji: 18/09/2010 23:02
|
KingofDrakes: a fabuła Polan nie zaczynała się od lasu z czołgami? |
| |
|
|
| Heedal |
Dodany dnia 10-06-2011 16:08
|

Adept

|
To było w intro gry.
Saurians forever!
|
| |
|
|
| Alfadres |
Dodany dnia 14-06-2011 22:44
|

Przybysz

Data rejestracji: 18/05/2010 20:30
|
Aleście temat zrobili, trzeba się będzie napocić 
-Heroes'y głównie 3 część, bo najlepsza
-Wiedźmin 1 i 2 (choć w 1 lepszy klimat)
-Polanie jak tu wspominali też świetne, główne dzięki krówkom i jednemu z moich ulubionych klimatów, czy słowiańskiemu
-Starcraft II !!! (Oh yee battle.net rządzi)
-Warcraft III + dodatek (niestety grałem na piracie i nie zasmakowałem Battleneta ;/)
-Wspominaliście również o Zeusie co popieram. Bardzo rozwija myślenie proponuję również sięgnąć po Kleopatrę : Królową Nilu
-Minecraft (czyli zbuduj to sam ! Serio gorąco polecam)
-Diablo II (to chyba nie wymaga komentarza )
-Twierdza i Twierdza Krzyżowiec (moja pierwsza poważna gra na PC'a przez co mam do niej sentyment, ale również jest warta polecenia
-Przygodówki, przy których świetnie można spędzić czas , czyli Syberia (chyba najlepsza, po prostu genialna otoczka i niepowtarzalny klimat), Syberia 2, The Longest Journey, The Aztec i wiele wiele innych w które jeszcze nie grałem, a pewnie zagram
Dużo tego jeszcze, ale to chyba najważniejsze w jakie grałem. Można by jeszcze z takich rodzynków (jak dla mnie) wymienić Throne of Darkness, Black & White , Ghost Master, CoD MW. |
| |
|
|
| Synvoret |
Dodany dnia 25-06-2011 07:21
|

Przybysz

Data rejestracji: 04/12/2008 15:00
|
miłośnicy Fallout'a - jasne że takich znajdziesz między innymi mnie. Mam na koncie wszystkie części łącznie z dodatkami.
A ode mnie gra godna polecenia to - Hostile Waters: Antaeus Rising |
| |
|
|
| kalfat |
Dodany dnia 25-06-2011 10:40
|

Poszukiwacz Przygód

Data rejestracji: 05/02/2010 13:55
|
Fallout taak, może nuka cole?
Według mnie dwójka fallouta jest najlepsza, poprawili błędy jedynki i swoisty klimat zachowali.
D Y E D M Λ G E N T Λ
|
| |
|
|
| Heedal |
Dodany dnia 15-08-2011 09:51
|

Adept

|
Także polecam grę Minecraft. Niedługo będzie pełna wersja tej gry.
Saurians forever!
|
| |
|
|
| Keski |
Dodany dnia 15-08-2011 11:14
|

Początkujący

Data rejestracji: 12/08/2011 14:46
|
Minecraft
BfW
Heroes of might and magic 3
Need for Speed Most Wanted, Carbon
Fifa (all)
Tony Hawk Pro Skater 4
Risen
Gothic (1,2,3,4 +dodatki) - z nim mam najwięcej doczynienia. Moddowałem go grubo ponad rok  |
| |
|
|
| Elensefar |
Dodany dnia 15-08-2011 11:22
|

Awanturnik

Data rejestracji: 28/08/2010 12:44
|
Jak dla mnie to Gothic 4 jest głupie (zwłaszcza względem fabuły) 1 i 2 najlepsze, a 3 może być, bo tam jesteś od samego początku silny jak Bóg.
Polecam gry
Mount & Blade Ogniem i mieczem (z dodatkiem dzikie pola)
Władca pierścieni podbój
Władca pierścieni powrót króla
oraz Spectromancer
"Głupota ludzka jest jak wyobraźnia- nie zna granic"
Elensefar
|
| |
|
|
| Heedal |
Dodany dnia 15-08-2011 11:37
|

Adept

|
Raczej kórliki.
Roki pod jakim nickiem grasz? Mój nick - WesnothianNanoMinerPL
Masz nieużywany gift code?
Saurians forever!
|
| |
|
|
| Youukimaru |
Dodany dnia 21-08-2011 18:23
|

Początkujący

Data rejestracji: 05/02/2011 10:42
|
Ja polecam:
Warhamer 40,000 Dawn Of War Soulstorm
Need For Speed Most Wanted
Gothic 2
FlatOut2
TimeShift
Sniper Elite |
| |
|
|
| Keski |
Dodany dnia 21-08-2011 19:27
|

Początkujący

|
DawidRycerz napisał/a:
Jak dla mnie to Gothic 4 jest głupie (zwłaszcza względem fabuły) 1 i 2 najlepsze, a 3 może być, bo tam jesteś od samego początku silny jak Bóg.
Polecam gry
Mount & Blade Ogniem i mieczem (z dodatkiem dzikie pola)
Władca pierścieni podbój
Władca pierścieni powrót króla
oraz Spectromancer
Jesteś niepokonany tylko na początku (W Gothic 4) bo to jest wstęp do gry, samouczek. |
| |
|
|
| Rusty Polok |
Dodany dnia 21-08-2011 21:06
|

Początkujący

Data rejestracji: 16/04/2011 19:11
|
Moje polecane gry to:
Warhammer 40k Dawn of War ( wszystkie części)
Assassin Creeda (wszystkie części)
League of Legends
Minecraft
Stronghold ( wszystkie części)
Edytowane przez Rusty Polok dnia 21-08-2011 21:08
|
| |
|
|
| Keski |
Dodany dnia 22-08-2011 11:54
|

Początkujący

|
w LoL'a też grałem jakoś 5 level miałem  |
| |
|
|
| Markus |
Dodany dnia 22-08-2011 14:25
|

Adept

Data rejestracji: 26/12/2010 21:24
|
A ja polecam to: http://www.strati...
Ciekawa gra przeglądarkowa, ale na razie mało osób się zarejestrowało. Jakby co ja jestem w Niemczech, bo w Polsce brak miejsc.
Edytowane przez Markus dnia 22-08-2011 14:26
"Amor patriae nostra lex"
|
| |
|