Witaj Wesnothańczyku
Zobacz temat
 Drukuj temat
Dzieła Markusa
Markus
Tylko, żeby nie było, to przeróbka nagi z oryginalnego BfW, od zera nie dał bym rady.
"Amor patriae nostra lex"

Elensefar
przecież każdy widzi że to z oryginału, przecież to się nawet rzuca w oczy... vetch ma racje bardzo fajnie rysujesz ;P

PS: to raczej przeróbka mermena a nie nagi xd

"Głupota ludzka jest jak wyobraźnia- nie zna granic"

Elensefar

Markus
Nie, nagi, od mermenów jest tylko broń.

Vetch
Po prostu kolor wszystkich myli Grin (nie licząc gimpowców Pfft)

http://vetch-dziennik.blogspot.com
Markus
Już w pierwszym poście napisałem, że będę tu umieszczał przeróbki, od zera nie umiem rysować Pfft

Vetch
Nikt nie powiedział, że rysowałeś to od zera...

http://vetch-dziennik.blogspot.com
Markus
To:
Vetch napisał/a:
wszyscy nie lubią twojego rysunku ;d. Powiem ci, nieźle nawet rysujesz, zazdroszczę tych umiejętności światłocienia i konturowania ;p

Razem z tym:
Vetch napisał/a:
Po prostu kolor wszystkich myli Grin (nie licząc gimpowców Pfft)

Zabrzmiało inaczej.

maks4444
Ciekawe jednostki muszę powiedzieć.
Mi się podobają. Pewnie chcesz z nich uczynić osobną frakcję w swoim modzie.

Markus
To są przeróbki nag, ale nimi nie są, to moja koncepcja rasy, która ma nazywać się Ichtioni (z greckiego "Ichtio", czyli ryba). Ale czarny to jest myśl...
Edytowane przez Markus dnia 15-01-2011 21:32

Aureliusz777
Mi sie kolor nag podoba, podkreśla to ich zmiennocieplność i jakiś arktyczny klimat. Proponuję Ci teraz zmienić troszkę tematykę nieodchodzącą od wody, np. jakiś wodny rydwan albo jakiś kałamarnice czy inne zwierzątka domowe syrenek xD
„Na współczesnej wojnie… giniesz jak pies, bez szczególnego powodu.”
Ernest Hemingway

Markus
^^No myślałem o tym, żeby np. zrobić odpowiednik kawalerii, tzn. pływali by na rekinach, może orkach (tych z naszego prawdziwego świata), tylko cała reszta ras w mojej erze ma być lądowa, a dziwne, żeby taka jednostka wchodziła na ląd, żeby walczyć z innymi frakcjami Pfft

Edit:
Znowu wziąłem się do roboty. Jak wam się podobają moje najnowsze przeróbki??
/obrazek skasowany/
Edytowane przez AxeFighter dnia 27-11-2014 19:35

Elensefar
ten drugi ma maczugę trochę za jasną, 2 tylnich kolców prawie w ogóle nie widać, ten 2 ma na ogonię jakąś kokardkę, a i cień tego 2 maczugi nie ma kolcy... reszta OK Smile

"Głupota ludzka jest jak wyobraźnia- nie zna granic"

Elensefar

Markus
1. Co do jasności i kolców, to maczuga jest skopiowana z nowej kampani w wersji 1.9.x.
2. To nie kokarda, tylko koniec ogona jest spłaszczony, u oryginalnych nag też tak było, tego nie zmieniałem.
3. Cień? Bardzo trafne spostrzeżenie, poprawie to.

Edit:
Nie umiał bym raczej narysować im hełmu, chyba, że skopiować z czegoś, pomyślę nad tym. Mam zamiar zrobić przynajmniej jedną jednostkę (wszystkie 3 levele) w odcieniach czerni. Kolce masz na myśli "organiczne", czy metalowe jako element zbroi??
/obrazek skasowany/
Co myślisz o tak czarnym, może być, czy bardziej??

PS: Nie umiałem dać z sobie z tym rady, efekty były gorsze niż kiepskie.

Edit2:
Wie ktoś może jak zrobić, żeby jedna jednostka miała wiele wariantów kolorystycznych?? Tzn. żeby przy rekrutacji był losowo wybierany kolor, tak jak imię, czy płeć.
Edytowane przez AxeFighter dnia 27-11-2014 19:36

medalikarz
Zrób gotowe modele, można kombinować z płcią pewnie przy tym jest jakieś obejście tylko pytanie czy na więcej niż 2 wersje jest. Pewnie tak, ale tego nie sprawdzę Wink

TeamSpeak3:Qfer.net (szukaj: Medalikarz)

Markus
Inferno dał mi już kod na event powodujący, że przy rekrutacji losowany jest jeden z 2 lub więcej plików .png jako wygląd jednostki, tylko, że działa z jakimś 20 sekundowym opóźnieniem Frown

Spróbuje tak jak mówisz jeszcze.

Kanapka
Zobacz sobie, jak są robione Chodzące Trupy (zombiaki L0) - one mają kilka wariantów wyglądu i statystyk.

Markus
Za bardzo pokręcony ten kod z zombi. Udało mi się na zasadzie drugiej płci, ale nie umiem zrobić trzeciej opcji.

Przejdź do forum:
Wygenerowano w sekund: 0.24
10,884,910 unikalne wizyty