|
Rozwój strony - sugestie i pomysły.
|
| Sagez |
Dodany dnia 24-01-2011 20:50
|

Główny Zarządca

Data rejestracji: 04/07/2008 16:32
|
Twoja rewolucja nie ma sensu. Najbardziej ograniczenie tematu do jednego. EEaW zaczynało w warsztatach, udusiłoby się, gdyby było zamknięte w jednym temacie. Grafiki, statów, opisów i dyskusji nie zmieścisz w jednym temacie.
Kandydować sobie możesz, ale jestem przeciwny ( i Werian też, o czym wiesz). Jesteś za młody, niczego jeszcze nie osiągnąłeś i masz za dużo rewolucyjnych pomysłów. Idealista... za młody jesteś i tyle.
Ja zaczynałem jako zwykły, napalony user, pisałem często newsy. Bach! Redaktor! Więc niebywale uradowany, pisałem jeszcze więcej + artykuły. Nie ma co, byłem nadpobudliwy wtedy... A jak zostałem mianowany adminem, to z początku w ogóle nie chciałem nim być! Byłem przestraszony odpowiedzialnością. Bo mnie nie kręciły tytuły, tylko wesnoth.
To jest ta różnica. Pewnie się ze mną nie zgodzisz, ale się nie nadajesz, a powyższe rewolucyjne pomysły to... hmm, niewypał. Poczekamy, zobaczymy.
Edit:
Świetne sugestie, jestem na tak. Ale chyba z ich wprowadzeniem będziemy musieli poczekać przynajmniej do lutego, bo teraz wszyscy jesteśmy zarobieni. Dzięki
Edytowane przez AxeFighter dnia 02-11-2014 15:27
''I śmieszna impotencja słów wobec życia!'' - Witold Gombrowicz, Dzienniki
|
| |
|
|
| Maciek |
Dodany dnia 27-01-2011 11:49
|

Początkujący

Data rejestracji: 28/12/2010 12:26
|
Ja mam fajny pomysł. Może powinniśmy zorganizować jakieś klany żeby użytkownicy mogli się do nich dołączyć. Każdy klan miałby osobny dział na forum i jednego przywódcę. To by wzmocniło grywalność na gharnie (pojedynki klanów)i zainteresowanie stroną. Ale żeby tych klanów nie było za dużo to Były by tylko 4 lub 5. |
| |
|
|
| Icelordpl |
Dodany dnia 27-01-2011 12:28
|

Czeladnik

Data rejestracji: 07/11/2010 20:08
|
Jak dla mnie sama nazwa klan jest troszkę nie na miejscu. Klan kojarzy się mi z jakimś mmorpg. Podział na osobne działy na forum, dla każdej z tych grup... Nie wiem, czy nie byłby to strzał w pięte dla strony. Wojny frakcji nie byłyby złe, ale całkowity podział może źle działać na użytkowników strony. Pomyśl co stałoby się, gdyby do któregoś klanu dołączyłyby się jakieś dzieci neo... Walki na gharnie o prestiż przerodziłyby się w otwartą wojnę na forum. Myślę, że takie coś trzeba poważnie przemyśleć.
|
| |
|
|
| Sagez |
Dodany dnia 27-01-2011 18:53
|

Główny Zarządca

Data rejestracji: 04/07/2008 16:32
|
Nikomu by się nie chciało robić czegoś takiego, a dwa, że to prowadziłoby do podziałów na stronie. Nie. BfW to tylko gra, klany akurat mi pachną niezdrową rywalizacją. Róbcie sobie klany na gharnie, ale na stronie powinniśmy być równi, powinien być porządek.
''I śmieszna impotencja słów wobec życia!'' - Witold Gombrowicz, Dzienniki
|
| |
|
|
| pathae |
Dodany dnia 27-01-2011 19:52
|

Adept

Data rejestracji: 06/06/2010 08:41
|
Najlepszym modelem strony jest zdecydowanie wygląd Diablo 3 battle.net.W BFW wyglądało by to tak:
Zamiast Nawigacji - Menu.
Serwisy oraz Linki bez zmian - Niech pozostaną na dole pod Menu.
Zamiast Czarnego pustego tła któryś z obrazów, widywanych podczas dialogów przed misją (Tylko nie Mapa).
Przejście do strony głównej, dział "Bitwa o Wesnoth", Artykuły, "Świat Wesnoth", Download oraz Przejście do Forum - Zawarte w Menu.
Przy obrazie głównym z logo - 4 działy główne: Frakcje (Opisy, zawierające wszelkie informacje o danej rasie, np. jakie zawiera jednostki do rekrutacji ), Kampanie (Opisy wszystkich kampanii czyli kto jest w nich bohaterem, po jakiej stronie staniemy itp.),
Era Magii - Jeśli inferno pozwoli, ale w końcu to temat który stał się działem na stronie.Zawierałby opis poszczególnej ery, jakie posiada frakcje itp.
Tu coś wymyślcie - Bo nie mam pomysłu na 4 dział.
Z prawej strony mogłyby być wyświetlane losowe obrazki z gry.
Tak, wiem że to najbogatszy możliwy system interfejsu strony, ale opisami oraz robieniem screenów sam mógłbym się zająć.Poza tym dzięki temu moglibyśmy prześcignąć główną stronę z pewnej perspektywy. |
| |
|
|
| Filar |
Dodany dnia 27-01-2011 20:09
|

Poszukiwacz Przygód

Data rejestracji: 18/09/2010 23:02
|
Co do tych klanów, nasunęła mi się pewna myśl. Nie linczujcie, sam nie wiem czy to dobry pomysł, ale rozważcie to.
Gdyby pozwolić zakładać klany wielu graczy by to ucieszyło, ale tek jak mówicie zaraz cała populacja neo zaczęła by się żreć na wzajem na forum. Jednakże, być może rozwiązałoby to problem z nimi. Chodzi mi tu o to, aby karać za każdą taką sprzeczkę banem, bez ostrzeżenia. Po prostu - nie podoba ci się, to wypad z forum i koniec flejmu. Zyskałyby na tym inne działy, bo to by usunęło większość tych, którzy nie potrafią się opanować.
Klany, to powinna być zdrowa rywalizacja. Najlepiej jeśli jedyną ingerencją adminów i moderatorów w działy klanowe będzie ich moderacja. Bez żadnych punktacji, terminów rozgrywek itp., bo to by narobiło im kupę niepotrzebnej roboty. Po prostu: klan chce zagrać z innym: pisze do niego, grają, na forum ewentualnie można zamieścić powtórkę i podyskutować o grze wewnątrz klanu i z przeciwnikiem (tak, dobrze widzisz, z przeciwnikiem) .
To tyle z mojej strony na ten temat.
|
| |
|
|
| Werian |
Dodany dnia 28-01-2011 01:51
|

Główny Zarządca

Data rejestracji: 19/06/2008 19:59
|
Dobra, to może się wypowiem, bo Sagez mnie spamuje waszymi pomysłami na gg (dzięki Sagez bo niektóre są świetne ).
Jak wyglądają moje plany na lato:
- przenosimy się z php fusion na Joomlę, którą znam bardzo dobrze i na której będę mógł zrobić cuda na kiju
- forum na phpbb z automatycznym logowaniem z portalu, odpowiednio będziemy tworzyć nowe działy itp.
- logo & main theme - wiem ze teraz nasz layout nie jest wysokich lotów, ale ja nie jestem dobrym grafikiem i musicie mi to niestety wybaczyć
A teraz bariery:
- czas i kasa, bo za ten czas który spędzę przy modyfikacjach, mógłbym zarobić, a jestem już w takim wieku... że trzeba zarabiać Ogólnie nie chciałbym wprowadzać jakichś reklam na stronie i w nowej odsłonie portalu chciałbym się tego trzymać. Bo net pełen reklam staje się tak wkurwiający, że nie mogę już na to patrzeć...
Oczywiście nie oczekuję od was żadnej kasy itp.
- przejście z php fusion na joomla!, to będzie piekło ;/
Bo nie chcę tracić userów, ani zawartości, pół biedy z artykułami, których jeszcze nie ma tak dużo. Ale forum - tu będzie gigantyczny problem, bo trzeba będzie CAŁĄ bazę danych przekonwertować na skrypt phpbb, co już mi się nie uśmiecha + konta userów, bo logowanie w joomla używa haszy haseł, czyli zakodowanych haseł, hasze tworzą się w czasie rejestracji... I teraz joomla inaczej haszuje hasła, php fusion także. Trzeba to jakoś ogarnąć...
- grafika, jeśli inferno nie pomoże, to trzeba będzie szukać jakiegoś grafika, który zrobi dla nas layout... a dobrzy chcą $$$ i to dużo
Jeszcze kilka innych rzeczy, które mi z głowy wyleciały...
|
| |
|
|
| Filar |
Dodany dnia 28-01-2011 15:51
|

Poszukiwacz Przygód

|
- forum na phpbb z automatycznym logowaniem z portalu, odpowiednio będziemy tworzyć nowe działy itp.
Enjoy!
Ogólnie nie chciałbym wprowadzać jakichś reklam na stronie i w nowej odsłonie portalu chciałbym się tego trzymać.
Drobne reklamy tekstowe od googla w ustronnym miejscu raczej nikomu by nie przeszkadzało. Np. Na te na wesnoth.org chyba nikt nie zwraca uwagi.
Bo nie chcę tracić userów, ani zawartości, pół biedy z artykułami, których jeszcze nie ma tak dużo. Ale forum - tu będzie gigantyczny problem, bo trzeba będzie CAŁĄ bazę danych przekonwertować na skrypt phpbb, co już mi się nie uśmiecha Sad + konta userów, bo logowanie w joomla używa haszy haseł, czyli zakodowanych haseł, hasze tworzą się w czasie rejestracji... I teraz joomla inaczej haszuje hasła, php fusion także. Trzeba to jakoś ogarnąć...
W joomla! jak sądze nie da się zmienić hasshowania? Ale czy to stanowi duży problem zarejestrować się od nowa? Może to nie pasować jedynie z grafikami niektórych userów oraz tym którzy toczą dyskusje w dziale EEaW.
EDIT:
Myślę, że ci, którzy używają adbloka wyłączą go na tą stronę jeśli się o to poprosi, a reklamy nie będą nachalne. Można też zrobić ankietę, czy użytkownicy nie będą mieli nic przeciwko drobnym reklamom na stronie.
Edytowane przez Filar dnia 28-01-2011 18:33
|
| |
|
|
| Sahar |
Dodany dnia 09-02-2011 13:07
|

Adept

Data rejestracji: 13/11/2010 20:22
|
Proponuję zwiększyć możliwości w dodawaniu Avatara.
Stary: 100x100 30kb max
Nowy 300x300 50kb max
Dlaczego niby ma być tak mało???
-Tak.
-Nie.
-Nie, tak to.
-Tak to nie tak.
-Nie tak, to tak!
-To znaczy nie.
-Tak, nie tak to tak.
-No właśnie. Wreszcie zrozumiałaś!
"No bo szkoła to jest jak papier toaletowy - szara i do dupy!"
Sahar
Witaj w grobie !
|
| |
|
|
| Kuki1537 |
Dodany dnia 09-02-2011 14:09
|

Poszukiwacz Przygód

Data rejestracji: 10/11/2010 21:46
|
Ponieważ chyba nie chcesz, aby pół posta zajmował awatar. Hmm... Ale może takie coś, żeby w profilu można było ustawić jakiś duży obrazek. Na forum mały awatar wystarczy. |
| |
|
|
| Filar |
Dodany dnia 27-04-2011 11:19
|

Poszukiwacz Przygód

|
Proponuję przykleić regulamin na forum i dodać przy formularzu rejestracji, bo trudno się domyślić, że regulamin jest w artykułach. Ja sam przez jakiś czas nie wiedziałem, że coś takiego tu istnieje. No i jeszcze można by zamiast tych gwiazdek (tych obok postów) dać jakieś tarcze lub berła ognia etc. |
| |
|
|
| KosciakPL |
Dodany dnia 10-06-2011 18:59
|

Przybysz

Data rejestracji: 25/07/2010 18:18
|
Moim zdaniem przedatne byłyby reklamy GoogleAdSense. Umieszczone u dołu strony wrzuciłyby parę groszy do kieszeni Administatora i byłaby kasa na serwer. Wystarczyłoby, że użytkownicy klikaliby w reklamy. Ktoś jest za?
Niech Moc będzie z tobą.

|
| |
|
|
| Filar |
Dodany dnia 10-06-2011 20:42
|

Poszukiwacz Przygód

|
To niedawno było omawiane. Nawet była ankieta, ale Werian chyba tego wszystkiego nie zauważył, albo zignorował.
Edytowane przez Filar dnia 15-06-2011 10:51
|
| |
|
|
| adriano |
Dodany dnia 15-06-2011 13:07
|

Adept

Data rejestracji: 21/12/2010 17:37
|
Dodać automatyczne ostrzeżenia na forum za bezsensowne posty  |
| |
|
|
| Kanapka |
Dodany dnia 25-07-2011 19:00
|

Adept

Data rejestracji: 04/06/2010 19:35
|
Od pisania długich wiadomości jest forum, shoutbox służy do ogłaszania jakichśtam krótkich rzeczy, a nie rozwiązywania problemów z Wesnoth. |
| |
|
|
| adriano |
Dodany dnia 07-08-2011 14:44
|

Adept

Data rejestracji: 21/12/2010 17:37
|
Dawać warny z odkopy starych tematów i tabelkę ostatnich artykułów jeśli by się dało
Nie ma i nie będzie
|
| |
|
|
| PuebloPL |
Dodany dnia 31-08-2011 11:04
|

Czeladnik

Data rejestracji: 04/04/2011 15:44
|
Na forum powinien być dostęp do panelu konta.
Ain't a DJ gonna save my soul
I sold it long ago for rock 'n' roll
My Cemical Romance - Party Poison
Zapraszam na bloga: KLIK
My Anime List - moja lista anime obejrzanych/oglądanych/tych, które mam w planach.
|
| |
|
|
| Maciek |
Dodany dnia 30-12-2011 14:25
|

Początkujący

Data rejestracji: 28/12/2010 12:26
|
Nie wiem czy była taka propozycja ale fajnie by było odwiedzając stronę słyszeć muzykę z Battle for Wesnoth w tle. Jak ktoś nie chciałby słuchać to mógłby wyłączyć. Muzyka w tle była na jakiejś stornie o gothicu. Tam był taki mini odtwarzacz i można było zatrzymać muzykę. Więc uważam że fajnie by było wejść na strone i słyszeć dzwięki z gry. |
| |
|
|
| Kuki1537 |
Dodany dnia 30-12-2011 14:34
|

Poszukiwacz Przygód

Data rejestracji: 10/11/2010 21:46
|
Jestem za muzyczką na stronce, umiliło by to czas, pisanie wiadomości na shoucie, albo pisanie artykułów (co nie jest takie łatwe). Czasem jak słyszę tylko to "buczenie" komputera odechciewa mi się cokolwiek robić. W pełni jestem za! |
| |
|
|
| Filar |
Dodany dnia 30-12-2011 16:07
|

Poszukiwacz Przygód

|
Spowoduje to znaczne spowolnienie strony, zwiększenie obciążenia serwera, niepotrzebną pracę admina. Jeśli brakuje tobie muzyki z wesnoth, to po prostu wrzuć ją do odtwarzacza i po sprawie. |
| |
|