Witaj Wesnothańczyku
Zobacz temat
 Drukuj temat
Manga i Anime
MrComet
Ja oglądałem Naruto , Dragon Ball Z , Transformers , Yu gi och (coś w tym stylu ) chodziło o to że grali magicznymi kartami. ( moje dzieciństwo)
Patataj siema Patataj
Moje gg- 31979701

Lord Memik
Najgorsze jakie widziałem to "Elfia Pieśń"

kalfat
Lord Memik napisał/a:
Najgorsze jakie widziałem to "Elfia Pieśń"

Masz na myśli Elfen Lied? W sumie nie oglądałem tego ale słyszałem że jak ktoś lubi gore i podobne klimaty to w miarę. Właściwie to mógłbyś coś więcej napisać o tym.
Edytowane przez kalfat dnia 15-02-2013 23:14
D Y E D M Λ G E N T Λ

Hasus
neh Elfen Lied ma tylko pierwszy odcinek z 20 osobami zabitymi w ciągu kilku pierwszych minut a później to coś w stylu dramatu psychologicznego berserk jest bardziej brutalny ale polecam mangę nie anime

z moich ulubionych:
-Fate/stay night (anime fajne choć polecam VN* o tym samym tytule)
-Kara no Kyokai
-Kanazuki no miko(tylko którym nie przeszkadza Mecha i soft yuri)
-Code Geass
-Full Metal Alchemist Brotherhood
-Hellsing Ulitmate (dla tych co lubią wampiry w wersji epickiej Grin )
-Utawarerumono (fajna seria anime i bardzo fajna gra )
-shingetsutan tsukihime(fajne anime i Fajna VN)
- Sword Art Online (fajna seria choć polecam LN**)
*VN= Visual Novel (gatunek gier pochodzący najprawdopodobniej z japoni Grin )
**LN = Light Novel (bardzo fajne można sobie poczytać na stronie tłumaczy baka-tsuki Grin )

Generalnie trochę w tym siedzę jak by ktoś był zainteresowany mogę podać kilka fajnych tytułów zapraszam na PW Grin

Guurahk
POKEMON! GOTTA CATCH 'EM ALL! ;D
"Jest niewiele cnót, których Polacy nie posiadają, i niewiele pomyłek, których udało im się uniknąć." - Winston Churchill

Hasus
tak pokemony to były dobre czasy mojej podstawówki xD można by powiedzieć że wychowałem się na Dragon Ballu, Magic Knight Rayearth, Slayers, Pokemonach i Saint Seiya Grin

Lord Memik
Ooo! Ktoś kto oprócz mnie docenia Full Metal Alchemist!
Wpożo jest jeszcze np. High School of the death, niestety ecchi, ale to najleprze anime jakie widziałem z epidemią zombii w tle.

kalfat
FMA to moim skromnym zdanie jedna z najlepszych serii. Ostatnio oglądałem Samurai Champloo, przyjemne z bardzo dobrą muzyką ale przy Cowboy'u Bebopie wymięka. Nie wiem czy już polecałem ale dla mnie najlepszym anime jest owy Cowboy Bebop odniesienia do muzyki przepiękne, kreska bardzo dobra, fabuła niebanalna i dosyć chwytająca za serce. Pfft
D Y E D M Λ G E N T Λ

Hasus
Co do High school of the dead manga manga jest tyci lepsza mniej przepełniona anty-grawitacyjnymi cyckami ale niestety została urwana w trakcie i już kilka lat nie wychodzi :/

jeżeli ktoś lubi się odmóżdżyć to polecam High school DxD Grin

Lord Memik
Fuuu, znam i oglądałem cale ale to jest strasznie zboczone. Polecam jeszcze Hellsing - horror, tajemnice, fantasy, akcja i magia. Nie ma nic wspólnego z filmem Van Hellsin!

Richiter
Ekhem... wracam i od razu na ten temat... hehe... przez ten czas znacznie zmieniła się moja znajomość anime... obejrzało się przez pół roku 70 serii Grin... w każdym bądź razie polecam już teraz jeszcze
-Clannad
-Sakurasou no Pet na Kanojo
-Fate/Zero
-Zetsuen no Tempest
-Angel Beats
-Ao No Exorcist
-Black Rock Shooter
A z produkcji z obecnego sezonu to:
-Shingeki no Kyojin
-Hataraku Maou-sama!
images40.fotosik.pl/479/60c9049eacf8d030.jpg

Deidara
Chyba nie wypowiadałem się nigdy w tym temacie... A szkoda, bo anime oglądam, choć niewiele i głównie henti (Grin). Oczywiście żartuję, pod dołem wypiszę trochę anime, które oglądam/oglądałem i przedstawie swoje recenzje.

Naruto
i Naruto Shippuuden- ciekawa seria, dość dobrze zrobione animacje... Każdy, kto oglądał, sam wie, jak to ocenić. Mówiąc szczerze, mnie cholernie jara ta seria. Zakochałem się w takim stylu walki i niektórych postaciach.

SAO- krótka seria, ostatnio słyszałem, że w tym roku ma wyjść nowa edycja, choć to już pewnie nie to samo. Cudownie i wspaniale do momentu, kiedy gracze uwalniają się z SAO... Później oglądałem tylko z ciekawości, bo chciałem poznać zakończenie. I tak polecam.

Shaman King- Anna Kyoyama to ideał kobiety i jak średniowieczny rycerz mogę bronić jej honoru! Seria liczy jakieś 65 odcinków, jest świetna i ma ciekawą fabułę, choć oglądałem ją jak byłem młodszy... To raczej rzecz dla młodszego rodzeństwa, które chcemy wychować na anime.

Sora no Otoshimono- jedno z tych chorych anime. Czy ja wiem... Powiem tak: pomysł z angeloidami jest tak bosko cudowny, daje tyle możliwości i wątków pobocznych, to wprost raj dla oglądających... Jednak wydaje mi się, że osoby pracujące z tym robiły wszystko, żeby zniszczyć cały urok tego uniwersum. Seria zrobiła mi nadzieje, które szybko się ulotniły.

Kuki1537
@Deidara widać, że Naruto cię wciągnęło po nicku i obrazku. Wink

EDIT: Wiem co to Naruto, gdyż koledzy to oglądają i się często chwalą co wiedzą. Pfft
Edytowane przez Kuki1537 dnia 08-02-2014 14:23

PuebloPL
W zasadzie dopiero niedawno zacząłem się w temat anime bardziej zagłębiać, więc nie obejrzałem tego zbyt dużo i jak dotąd widziałem tylko takie, które ktoś mi polecił, albo gdzieś wyczaiłem, że mogą mi się spodobać. Na przykład tutaj wyczaiłem "FullMetal Alchemist" i "FullMetal Alchemist: Brotherhood", które dziś zaliczają się do moich ulubionych Wink. Szczerze mówiąć, to sam nie wiem, które lepsze. W Brotherhood bardziej mi się podoba fabuła (no i trzyma się mangi), ale starsza wersja jest po prostu lepiej zrobiona według mnie (m. inm. kreska bardziej mi się podoba), jest nieco bardziej mroczna i ma parę wątków, których mi zabrakło w nowszej wersji.
Muszę też polecić "Shingeki no Kyojin (Attack on Titan)", które także strasznie mnie urzekło oraz Death Billiards - krótkie (jeden odcinek), ale bardzo ciekawe.
A obecnie oglądam "Black Lagoon" (opowiada o grupce współczesnych piratów) i powoli zaczynam "D.Gray-Man". To drugie ponoć jest trochę podobne do FMA i głównie dlatego się za nie zabrałem. Początek nie jest zbyt zachęcający, ale ponoć później się rozkręca Wink
Tak przy okazji; bardzo fajna stronka: myanimelist.net. Można na niej zrobić sobie listę Anime obejrzanych/oglądanych/tych, które ma się w planach Wink.
Edytowane przez PuebloPL dnia 21-02-2014 18:45
Ain't a DJ gonna save my soul
I sold it long ago for rock 'n' roll

My Cemical Romance - Party Poison

Zapraszam na bloga: KLIK

My Anime List - moja lista anime obejrzanych/oglądanych/tych, które mam w planach.

kdwww
Dawno mnie tu nie było i zastanawiałem się, gdzie coś napisać i przez przypadek wpadłem na wątek o anime. Grin

Zacznę od tych co były tu już wymienione:
-Bleach (jak ktoś lubi pooglądać walki, jednak nie jest to najgorsze)
- Naruto (obie serie są fajne, choć sam uważam, że pierwsza (pomijajac fillery) miała taki klimat, a w drugiej to wiadomo, że są ciekawe walki ;D)
- SAO ( nie jest to najlepsze, ale wszyscy o tym mówili, to zobaczyłem)
- SnK (przypadło mi do gustu i nie mogę się doczekać kolejnej serii, wciąga!)
- Accel World (przypomina SAO, ale wydaje mi się, że lepiej nie tracić czasu)
- Fairy Tail (dziwi mnie, że nikt nie pisał albo przeoczyłem, ciekawe anime, z wątkami humorystycznymi, przypadło mi do gustu no i w kwietniu 2 seria)
- Death Note (nie trzeba mówić)
- Kuroko na Basuke (juz 2 seria, coś dla fanów koszykówki, duże nagięcie rzeczywistości, dość popularne anime)
- Log Horizon (nowa seria 25 odcinkowa, jeszcze 4 odcinki zostały, podobne do SAO, ale walk to tu nie szukajcie)
- Kingdom (jestem w trakcie oglądania, kreska mnie zaskoczyła, bo nietypowa, opowiada o starożytnych Chinach, epoka walczących królestw, ale wciąga)
- Amatora the animation (dość nietypowe, ale nie mogę nic jeszcze na ten temat powiedzieć, bo dopiero się zaczyna, mam nadzieje że się rozkręci)

W przyszłości planuję oglądnąc Full Metal Alechemist, widzę tu też pozytywne recenzje, Ao no Exorcist również mnie zaintrygowało, Code Geass również.

Jednak nie oglądam anime zbyt długo, więc specem nie jestem, jak byłem młodszy pamiętam również słynne serie Yu-Gi-Oh , One Piece, ale teraz raczej bym nie oglądał (szczególnie, że One Piece leci, leci i leci Grin)

Deidara
Przydałoby się znów rozkręcić ten temat, bo zaczyna się rok szkolny, a The Walking Dead zaczyna się dopiero w październiku Pfft

Ostatnio zacząłem oglądać Deadman Wonderland, czyli trochę spisku, trochę super mocy i coś z horroru. Póki co jestem dopiero na piątym odcinku, więc nie chcę oceniać zbyt pochopnie. Mogę tylko powiedzieć, że pierwszy odcinek był dla mnie cholernie pogmatwany i akcja działa się w zdecydowanie za szybkim tempie, jednak dalsze odcinki cholernie mnie wciągnęły Smile

Tutaj też pytanie do was: zna ktoś jakieś dobre horrory, albo dark fantasy anime? Jedyne co udało mi się znaleźć (a jestem lajkiem w tej dziedzinie) to właśnie Deadman Wonderland i Tokyo Ghoul. Tego ostatniego nie oglądałem, ale jestem ciekawy waszych recenzji Pfft

Sylar
Jak jeszcze nie sprobowales to sprawdz Hellsing oraz Death note. Pierwsze ogladalem i bylo calkiem calkiem, o drugim slyszalem ze b. dobre.
PS: Sorry ale nie mam tutaj polskich znakow.

Bravepineapple
Co do Tokyo Ghoul to o wiele lepsza manga niz anime. Praktycznie w anime pomijają 3/4 treści dodatkowo tak szybko wszystko leci ze nie da sie ogarnąć wszystkiego, wygląda to jak wciśnięcie na chama całej mangi w 12stu odcinkach Pfft Za to Deadman Wonderland bardzo mis ie podobał tylko szkoda że taki krótki Pfft I tak samo jak kolega wyzej, polecam Hellsinga i Death Note, wspaniałe anime. I z dark fantasy polecam Ao no Exorcism ( moze przesadziłem z Dark Fantasy ale złe nie jest )

Bravepineapple
Fairy Tail* po pierwsze Grin a po drugie dziecinne wydaje się tylko z początku, w późniejszych epkach nie ma mowy o dziecinności Pfft za to te pierwsze są najzabawniejsze Grin

mylife55
Fate/Stay Night-Naprawdę całkiem fajne chociaż czasami jest to dziwne.
POKEMONY-Ciekawe kto tego nie oglądał.Pfft

http://google.pl
Przejdź do forum:
Wygenerowano w sekund: 0.43
10,822,199 unikalne wizyty