Witaj Wesnothańczyku
Zobacz temat
 Drukuj temat
Forgotten Legends
Dingo
Hm, lewa? A nie prawa? Bo to prawa jest krótsza.

Elensefar
Rapier wygląda jak patyk (jedno pikselowe kropy...), ręka jest dla mnie ok. Lepsza wersja z czapką. Jeśli chodzi o pistolet to po prostu weź z EEaW, nikt się nie skapnie. Grin
Edytowane przez Elensefar dnia 20-07-2012 12:48

"Głupota ludzka jest jak wyobraźnia- nie zna granic"

Elensefar

Dingo
Poprawki ręki, pistoletu i rapiera. Co do pistoletu, to nie użyłem tego z EEaW, ale bazowałem na nim (na pistolecie kozaka). Obróciłem go do proporcji mojego pistoletu, i przerobiłem swój by był podobny. Ręke przedłużyłem, a rapier - Elensefar, wpisz sobie rapier, zobaczysz dlaczego mój wygląda jak patyk.Grin

Wersja poprawkowa.
/obrazek skasowany/
Wersja z rapierem.
/obrazek skasowany/
Wersja na tle. Z rapierem. Grin
/obrazek skasowany/
Edytowane przez AxeFighter dnia 29-11-2014 22:08

Elensefar
No, teraz lepiej, ale jak się spojrzałem bardzo uważnie na ten pistolet to wyglądał jak "pazury" predatora. Grin Jednak to chyba tylko moja wyobraźnia. Pfft elektus pisał, by kolorystyka ubrań była niebieska, ale taka jest chyba lepsza. Grin

Elensefar

Dingo
Mam kolejnego. Można założyć, że to awans pirata, ale jego broń... Taki pół-rapier.Smile Bardziej sejmitar, ale pistolet pozostał, tyle że jest dłuższy.

/obrazek skasowany/
Edytowane przez AxeFighter dnia 30-11-2014 15:21

Elensefar
Jakaś taka blada ta jego twarz, lewa ręka wygląda jak kwadrat, kapelusz jest okrągły, zrób trochę tak "po piracku", tzn. coś takiego jak kapelusz cowboya. I może jeszcze dorysuj czachę na kapeluszu. Grin
Edytowane przez Elensefar dnia 20-07-2012 18:55

Elensefar

Dingo
No dobrze. Czapkę poprawiłem, rzeczywiście była zbyt okrągła, poprawiłem rękę jednym pikselem, i chyba teraz jest okej.
/obrazek skasowany/

Z czachą próbowałem... Może zostawmy to na chorążego.GrinGrin

maks4444
A co tu się wyrabia? Tyle postów... a proszę nowa era z piratami się szykuje. Bardzo ciekawa koncepcja zobaczymy co z tego wyjdzie.
Jednostki nie najgorsze zobaczymy czy uda się skompletować całą nację/frakcję.
Era Swarm Projekt Zawieszony
Rebirth of the Swarm Rozwijany

Dingo
O już wiem. Gość w niebieskim ubranku (Smile) Będzie kapitanem (zobaczcie rozpiskę z postu 28), pierwszy będzie piratem, awansem żeglarza. Żeglarz i wilk morski, i mamy full pierwszą linię jednostki. Wiii! Grin

Elensefar
Kwestia programowania jest prawdopodobnie dla Adrisa, rysowanie jednostek dla Dingo, ale co z portretami?
Znalazłem coś takiego na wesnoth.org, może się nada jako wzór dla naszych portretów, w końcu jakaś podstawa musi być. Grin http://forums.wes...p?id=41965 Ewentualnie możemy się spytać autora tego portretu, czy możemy użyć go do naszej ery. Pfft jbc. znalazłem to w tym temacie. http://forums.wes...mp;t=30448
Edytowane przez Elensefar dnia 20-07-2012 23:26

Elensefar

Dingo
Tak, ale jedna jednostka ma portret, a reszta nic? To by było dziwne. Na razie portrety najlepiej zostawić na koniec, albo dodać je w przyszłości. Sam mógłbym poćwiczyć rysowanie portretów, ale to opóźniło by tylko projekt*.

*Jeszcze ważna kwestia - animacje. Najpierw zrobię wszystkie jednostki a potem zajmę się animacjami. W innym wypadku, gdybym każdą jednostkę robił całkowicie gotową, to było by to samo co z portretami. Animacje też muszę poćwiczyć.

Ale na razie kolejna jednostka - Wilk morski, i znów ten sam problem, dałem mu dwa pistolety, i wyglądają średnio. Reszta poszła szybko, z pistoletami długo się narobiłem. Chyba wyszło okej, ale nie myślcie, że po awansie stracił rapier - Po prostu będzie go wyjmował tak jak np. krasnoludzki wojownik robi to z młotkiem. Żeglarz - może będzie mieć tylko rapier, albo jakiś słabszy pistolet, a potem dadzą mu prawdziwy.Smile

/obrazek skasowany/

AlanerPolska
Widzę, że zapowiada się wspaniała era.
Dingo, jeżeli byś umiał to zrób jednostkę kapitana z drewnianą nogą i papugą na ramieniu.

Co do wilka morskiego:
Wygląda dobrze tylko te pistolety coś nie pasują. Może je trochę wydłuż?

Elensefar
W wilku morskim pas zmywa się z koszulą, ten rapierm mógłbyś przyczepić do pasa, wtedy by nie było czegoś w stylu "pirat wyjmuje rapier znikąd".

Elensefar

Dingo
Nie wiem jak poprawić pas. Jak on się zmywa z koszulą? Wszystko jest na miejscu, pas mimo, że zasłaniany przez kurtkę (nazwijmy to tak) jest przy spodniach. Co do rapiera - pomysł dobry, ale pomyśl jak by to potwornie utrudniło animacje. Jednostki np. takie jak łucznik, albo sam generał, skąd tamten bierze nóż, a ten kuszę, myślę, że to nie aż taki wielki problem.

Pistolety - Wydłużyłem i opadały. Nad tą jednostką jeszcze popracuję, na razie reszta jest gotowa.

Alaner - Chodziło ci o coś takiego? Papuga zrobiona celowo na śmiesznie.Smile

/obrazek skasowany/

Elensefar
Z pasem chodziło mi o to, że i pas i kurtka mają takie same kolory, przez co trudno odróżnić pas od kurtki.

Elensefar

Dingo
Dobra już wiem. Niektóre piksele kurki miały taki układ, że wyglądały jak pas byłby na wierzchu plus to, że kurtka kończyła się prostą linią. Poprawka.
/obrazek skasowany/
Nadal widać, jakby był tam pas?

AlanerPolska
Kapitan wyszedł świetnie. Tylko ten rapier/kordelas/szabla coś taka krzywa.

Dingo
Daje ostatnią jednostkę z tej linii, na razie robię linię bukaniera, ale idzie trudno. Proszę, żeglarz + małe poprawki u pozostałych, oceńcie, potrzebuję ocen, żeby jednostka dobrze wyszła.

/obrazek skasowany/

Poprawki.

/obrazek skasowany/
Edytowane przez AxeFighter dnia 30-11-2014 15:22

Heedal
Żeglarz fajnie wyszedł. Może dać mu podobne cienie na ubraniach jak u pozostałych.

Kapitanowi spróbuj pogrubić rapier/miecz, bo w obecnie formie wygląda jak nić lub badyl.

Do dwóch ostatnich jednostek skopiuj pistolet kapitana, ale żeby nie wyglądały podobnie skróc i może troszkę zmień kolor lufy.
www.wesnoth.com.pl/img/syg3.jpg
Twórca Ery Po Upadku (Prace wstrzymane)
Twórca linii nanokombinezonu

Saurians forever!
Nick na Steam/Uplay/Origin: Heedal

Elensefar
Wilkowi Morskiemu najlepiej będzie, jak zmienisz kolor pasa na np. czerwony, bo tak to nie da się odróżnić pasa od kurtki.

Elensefar

Przejdź do forum:
Wygenerowano w sekund: 0.30
10,890,315 unikalne wizyty