Witaj Wesnothańczyku
Zobacz temat
 Drukuj temat
Gra na silniku Battle for Wesnoth!
marcio13174111
Ja też mam niezłą wyobraźnię. Oprócz "Kroniki Wesnoth" piszę własną książkę. Roki, ja mówiłem, że możesz robić scenariusze. Poczekaj, aż zrobi się te jednostki i rasy, a potem zrób scenariusze i kampanie. Na razie robimy jednostki i rasy. jozio, już zapomniałem, Ty miałeś zaprojektować jednostki i rasy? Mam Ci przesłać grafiki? Aha, dajcie swoje GG, żebym mógł z wami rozmawiać. Tak, PatchCraft przypomina nazwę Minecraft, ale to tylko na chwilę. Potem zmienimy nazwę. PatchCraft to nazwa robocza, dana po to, aby nasza gra nie nazywała się "Nasza Gra" xD Zróbmy najpierw grę, a potem zastanowimy się nad nazwą.
Witajcie po un-banie! Brakowało mi wesnoth.com.pl!Patataj

jozio
Nie używam GG, używam GTalka. Najprościej przesyłać mailem pliki gry, a, jeszcze jedno... Pracujesz pod jakim systemem? Bo chyba rozumiesz, że jak chcesz robić nie erę z kampaniami tylko całą grę, to musisz pracować w pakiecie kodu źródłowego (tzn, trzeba ręcznie skompilować grę po podmienieniu grafik w pakiecie kodu, inaczej to nie ma sensu).

Elensefar
Co do nazwy- wymyśli się nazwę kontynentu i nazwać grę "The Battle for <nazwa kontynentu>". Grin

"Głupota ludzka jest jak wyobraźnia- nie zna granic"

Elensefar

Richiter
mi GG nie chce działać nie pomaga reinstalacja, przywrócenie systemu też nie, a dla GG nie będę przecież formata robił Pfft.

devilish125 to moja nazwa skype
a tu masz e-mail: kamilmusialik@wp.pl

jozio
Richiter, jak używasz windy, to spróbuj AQQ lub Pidgina w wersji na windę.

Elensefar
Roki napisał/a:
Mam!
TBfNG
The Battle for Nasza Gra Grin .
Yea, najlepsza nazwa świata!
Richiter, jest coś takiego jak WebGadu Pfft .

A nie lepsze TBfGnSBfW-The Battle for Gra na Silniku Battle for Wesnoth? Grin
Tylko ten skrót trochę długi. Pfft
Edytowane przez Elensefar dnia 31-08-2012 15:37

"Głupota ludzka jest jak wyobraźnia- nie zna granic"

Elensefar

Richiter
dobra, dobra, przestańcie już z tymi wygłupami. Teraz na poważnie.

marcio13174111
Ok, ok... TBfNG nawett fajnie skrót brzmi, ale coś innego niż Nasza Gra powinno być... Może "The Battle for New Ground" na polski "Bitwa o Nowy Grunt" albo "Bitwa o Nową Ziemię". No nie wiem, wymyślmy coś ładnego. No właśnie, WebGadu jest też. Na stronie www.gg.pl chyba czy jakoś tak można zalogować się do swojego konta GG i przez przeglądarkę pisać.

jozio
To odpowiesz mi na jakim systemie pracujesz? Najprościej jest pracować (według mnie) nad kodem źródłowym pod linuxem, bo tam tylko pobierzesz biblioteki i kompilujesz 3 poleceniami (wszystko masz w instrukcji w pakiecie kodu). A pod Windowsem nigdy nie próbowałem kompilować gier, ale wiem, że trzeba pobrać kompilator ze środowiskiem i zrobić mnóstwo dodatkowych rzeczy.

marcio13174111
No i tutaj problem, bo ja pracuję na Windows, który jest według mnie najlepszy Grin Nigdy nie pracowałem na Linuxie.

jozio
Już nie pamiętam, czy jest instrukcja kompilacji na Windowsa, albo jest w pliku, albo jest odnośnik. Pobierz pakiet i poszukaj w pliku INSTALL.
Mnie do tego systemu nie przekona nikt, bo mogłem smażyć jajecznice przy wentylatorze jak go używałem. I za nic nie rozstanę się z repozytoriami i terminalem Wink A i BfW otwiera mi się w sekundę.

marcio13174111
Rezygnuję z robienia tej gry... Piszę książkę i to mi powinno wystarczyć Grin Aha, umiem tworzyć animacje w programie Cinema 4D. Postanowiłem zrobić serial o grze Grin Każdy odcinek będzie o jednej kampanii z gry. To zrobię na pewno, bo takie coś ja lubię i mogę to zrobić. TEMAT DO ZAMKNIĘCIA Patataj

Piko
Chociażby dlatego, że projekt bardzo trudny, pomocy mało, a pomysłodawca niezbyt zdolny. Pfft

Przejdź do forum:
Wygenerowano w sekund: 0.31
10,885,620 unikalne wizyty